Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 44 973
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Моята принцеса сега ми се обади, че на теста по история има 2. Аз се базиках с нея уж да я успокоя, но на нея хич не и беше до майтап и се разстрой още повече.  Embarassed Сега ми е гузна съвестта. Чакам да свърши училище и да й звънна пак да си поговорим. Ей, много съм лоша майка понякога  ooooh! Laughing С историята тя си има проблем най-вече заради учителя, а аз така и не успях да й помогна да го надмогне. Иначе си учи детето редовно.

# 31
  • В най - голямото село
Neli_ani недей така, те са толкова чувствителни. И на нея сигурно и е гадно. Успокой детенцето. Най-важното е да са ни живи и здрави, пък другото каквото дойде  Wink

# 32
  • София
В предишните теми ви изпуснах, но ту се вписвам да ви следя.

Аз на моята щерка съм ии казала, че тази година трябва да заляга само на БЕЛ и Математика.
От училище все 6-ци ми носи, ама аз не ги отразявам въобще.
Радвах се на добрите й оценки в школата докато учеха Алгебра. От скоро са започнали геометрията и моята девойка е повече от отчаяна. Каза, че нищо не разбира, на теста в школата има 4.25. Даже и няколко сълзи пусна.
Не че това я накара да седне да погледне и да понаучи нещо. По цял ден (че и нощ) Фейсбучи или митка навън.
Все се каня да седна да й обясня нещо по геометрия и все отлагам и аз. Мързелива майка - мързелива дъщеря Simple Smile

# 33
  • Пловдив
Да се запиша преди да изтърва цялата тема Hug
Neli_ani, моята нещо с физиката не се долюбват, та вчера ми донесе тройка. Ама какво да се прави, то не може по всичко да са на шест.

# 34
  • Добрич
По думите на детето, не са много децата от класа, които да си личи, че ще кандидатстват и се подготвят допълнително, поне доколкото може да се съди по оценките на контролните по български и математика. Класът е от силните, но явно не всеки си дава зор да се готви. Или пък толкова добре се крият, че и по оценките в училище няма промяна.

При нас пък от край време се знае, че почти всички деца кандидатстват след 7-клас и над 90 % са приети всяка година. Т.е. такова ни е училището. Което, смятам, си е доста добре. И учителите са се настроили на тази вълна и правят каквото могат да подготвят децата. От класа й почти всички вече са по частни учители (при нас школи няма) и никой не се крие. Викам й на Деси "Целият ти випуск ще ти бъде конкуренция през май.." Grinning Да не споменавам и други училища, където също има много добра успеваемост на кандидат-гимназисти.
Добре, че успя да прочете всички книги от задължителния списък през лятото, сега й е доста по-лесно. А цяло ме обвиняваше, че само я тормозя и не й позволявам да си прави каквото си ика. Много ми беше сърдита. Laughing

Neli_ani, дано не се стресира много детето от двойката по история. Ти си знаеш как да я успокоиш. Явно е чувствително и амбициозно дете, дано не му се "случват" повече ниски оценки. Peace

# 35
  • София
Не зная на какво да вярвам. На родителската повечето родители казаха, че децата им ще се явяват и на двата модула, а по думите на детето броят на отличниците и нивото на оценките е като миналата година. Аз все си мислех, че ако едно дете се готви допълнително, ще вдигне оценките в училище поне с половинка, ако не и с цяла единица, че учителите ще дадат някаква обратна връзка.

# 36
  • София
Нашите първи пробни изпити от школата са през декември и януари. В у-ще се справя отлично засега, в школата допуска повечко грешки, ще видим какви ще ги сътвори  Mr. Green

# 37
  • София
Ооо, не е задължително оценките да се повишат заради допълнителната подготовка.
Нашите учителки по ключовите предмети тази година са въвели оценки до стотна, оценъчни критерии и трудност на тестовете според изпитния формат, така че оценките дори леко спаднаха. Wink Аз съм ОК, защото не обичам да съм с розови очила, но има родители, които негодуват срещу това "издевателство" над децата.
П.П. Предлагам тук да се информираме навреме за предстоящи пробни изпити, за да могат евентуално да се включват децата. 

# 38
  • София по рождение
мойто тийнче е с отлични оценки за сега, но пак ме е яд че виси на компютъра с часове  #2gunfire

# 39
  • София
П.П. Предлагам тук да се информираме навреме за предстоящи пробни изпити, за да могат евентуално да се включват децата. 

В СМГ ще има пробен по математика на 27.XI., таксата е 10 лв.
Аз още не съм записала девойката, утре ще й дам пари да  свърши и тази работа.
В Регалия пробни изпити са планирани чак за след Нова година,
през декември ще има голямо контролно, но не разбрах дали само по математика,
или и по български.

На сайта на РИО-София е изнесена вече класацията и резултатите от СМТ.

# 40
  • София
Благодаря, Carmela Biscuit!
Уроците са ни в неделя, така че ще разчитаме на качени задачи от участвалите.
Междудругото кой поддържа седмокласния блог на миналогодишните седмокласници?

# 41
Ооо, не е задължително оценките да се повишат заради допълнителната подготовка.
Нашите учителки по ключовите предмети тази година са въвели оценки до стотна, оценъчни критерии и трудност на тестовете според изпитния формат, така че оценките дори леко спаднаха. Wink

И при нас е така.Вчера правили изненадващ тест по литература на непознат текст.Днес има 3 ка на него WinkИначе им върнали от миналата седмица теста на  "На прощаване".За две правописни грешки има 5.50.

# 42
  • София
ее, те пък, какво са се запънали с тези стотни! Аман от такива натегачески истории точно в седми клас (или пък в дванайсти)! До тази година дрямали и не придиряли за десети и стотни, сега се сетили, че да им създават допълнително напрежение на децата, сякаш другото не им стига!

На сайтана рио намерих само резултатите за 11-12 клас. къде са шестокласниците и седмокласниците?

# 43
  • София

На сайтана рио намерих само резултатите за 11-12 клас. къде са шестокласниците и седмокласниците?

Таблицата е екселска, има всички резултати от 1 до 12 клас
на отделни листи (шийтове), избират се отдолу на таблицата.
11-12 е последният лист.

# 44
  • Добрич
Ние тук нямаме на какви пробни изпити да се явяваме, просто няма кой да организира подобни неща. Confused
Каквото измислят частните ни учители, това ще е.
Ще се надявам и аз някой да качва материали от пробни изпити в техните школи.
Изискванията в училище са много завишени тази година, а на всички са ни нужни 6 в края на годината по балообразуващите предмети.

Общи условия

Активация на акаунт