Мама Седмокласник стяга и за здраве и успехи силно се надява -2/Предколедна/

• 45 023
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Най-лесно е да се обвинят компютрите, а те са просто един от многото канали за информация.

Не искам да задълбочавам, но не можах да се сдържа. Доказано е, че изводите до които си достигнал по- бавно и трудно, остават за по- дълго време в съзнанието ти. Сега дори има сайтове, в които си пишеш задачата и ти я решава някой друг или виждаш отговора. Преди ползвахме речници, енциклопедии. Сега всичко това е с два клика. Не виня никой- времето се променя и ние с него.

Щерката има 5 на класното по БЕЛ. Няма 6-ца в класа. Детето дава каквото може, но е било на ниво- изпит...Очертава се 5-ца за срока. Страх ме е само да не се случи така и за втория срок. По математика днес имаха класно. Там е по- уверена. Да видим...

# 586
  • София
е, то ако ще е човек да не си решава задачите сам, дали ще е през някой сайт или ще препише от някой съученик, или майка му ще я реши, е все тая, проблемът не е в компютъра, а в детето. И сега има речници и енциклопедии в мрежата колкото щеш, за каквото щеш, само да има човек мерак да чете. Аз дори намирам за много полезно и много по-удобно да се ползват ресурсите от нета, защото може да се намери буквално почтивсичко, вместо да се виси от сутрин до вечер в библиотеката. Тъй като често търся документи на определена тематика, ако трябваше да разчитам на библиотеката, щях да остана с празни ръце, просто защото в достъпната ми библииотека няма почти нищо по въпросите, които меинтересуват - тя просто е бедна. Да не говорим, че в много истински, физически библиотеки е пълно с компютри, които се ползват много актикво със съответната база данни. Изводитее, до които си достигнал бавно и мъчително са плод на твоя личен мисловен процес на база предишни знания и опит и анализиране на достъпната информация. А това по какъв канал е достигнала информацията до теб е друго нещо. Дали ще висиш пред печатното издание на Енциклопедия Британика, или ще кликаш из линковете на електронна такава е разлика във физическия носител, а не в написаното вътре.

# 587
  • София
Ох, и моят е с 5ца на класното, тоест 5,36  Shocked И сега остава с 5ца за срока. Явно битката втория срок ще е голяма. Казала съм, че тази година е бележкарска, но кой да те слуша!
В четвъртък ще правят класното по математика. Да видим там как ще се представи.

# 588
  • Там, където ме обичат
......... И не можем двама вишисти да го получим. Някъде се оплитаме.
Не е достатъчно да си вишист. Ако сте примерно музиканти или художници. Или филолози Peace

# 589
  • Там, където ме обичат
Ох, и моят е с 5ца на класното, тоест 5,36  Shocked И сега остава с 5ца за срока. Явно битката втория срок ще е голяма. Казала съм, че тази година е бележкарска, но кой да те слуша!
В четвъртък ще правят класното по математика. Да видим там как ще се представи.
Нашето класно по мат4ематика е в сряда. Дано всичко да е наред Praynig

# 590
Моята девойка има 5,50 на трудния вариант на класното по математика, тяхната учителка е разделила децата на две групи според възможностите и целите. Но ние пак сме в драма, защото учителката е дала възможност на всички, които са получили по-малко от 5,50 да си направят поправка, за което е написала и по една шестица, та там е проблема, ние имаме само една шестица на този тест, а другите имат по две оценки, но като се замисля предпочитам този вариант, все пак се е справила добре на самото класно.

# 591
  • София-Младост
Привет и от мен, при нас за съжаление май сщо се очертава 5 по БЕЛ аз срока Sad По математика няма проблем, пълно 6 и по ЗИП-математика също. Сега е решила да се яви на олимпиадата по БЕЛ, обаче е в потрес, защото не били учили как се прави "отговор на литературен въпрос"...

# 592
  • Добрич
Засега оценката ни по БЕЛ  е точно 5,50, та не знам какво ще оформят за срока (ако няма друго оценяване междувременно). Миналата година пак за първия срок оценката беше 5,50, но за "стимул' госпожата беше оформила 5, та като нищо и сега може да е така.
Математиката уж е за 6-ца, въпреки че имаме 2 или 3 петици, включително на класното (там пък няма нито една 6-ца, даже и децета,които сега продължават на олимпиадата по математика с над 75 точки не са се справили с класното). Но пък има и доста 6-ци.
За другите предмети не задълбавам, не очаквам неприятни изненади с 4 за срока (може би само по биология).
По литература вчера са разработвали на теория отговор на литературен въпрос.

Последна редакция: ср, 18 яну 2012, 17:44 от anuschka

# 593
Ние сме с пълна шестица на класното по МАТ, но пак не е ясно колко ще има за 1-вия срок, защото е със среден успех 5,5 - г-жата ще реши!По БЕЛ цял срок им пише отделни оценки по бълг. език и по литература, та така и на класното-теста го е вписал като оценка по БЕ и имаме 5, а по литература -6, а как ще ни оформи - само мога да гадая...

# 594
  • София
Преди малко разбрах, че детето минава на втори кръг на олимпиадата по физика с двайсет и няколко от трийсет точки (май нещо такова ми каза). Интересно, че е само тя от момичетата, има няколко момчета. За олимпиадата по български, не зная дали точно са писали отговор на лит. въпрос, но им дава още от миналата година да пишат нещо подобно по всяко изучавано произведение. Сега са на Една българкаа, вчера я гледах, че писа някакъв литературен анализ. Подозирам, че според резултатите на олимпиадата от МОН ще се ориентират дали в последния момент да променнят втория модул на изпита и изобщо нещо по изпита, нали вече по този начин използваха олимпиадата по математика.

Оценки още не са оформяли, но и при нас отделно пише оценки по български и литература, отделно и зиповете. Не помня точно какви оценки има по български и математика, но съм с впечатление, че шестиците са повече от петиците, детето си знае, че му трябват. Хич нИ щЪ да ги "стимулират" с по-ниско оценки точно в седми клас, аман от глупости, само тормозят децата! Да ги бяха стимулирали миналата година, когато не гонеха оценки, а не сега, баш като им е най-изтормозено с тези безумни класирания.

# 595
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Моята пък се очертава с 6 по БЕЛ и с може би  newsm78 6 по мат. Simple Smile, но там нещата са "на кантар" и зависят от вчерашното класно Simple Smile Тя казва, че ще има 21 точки от 25, което било 5,5 ..., ама аз се опитвам да я накарам да мисли и за 5-ца ... е, няма такъв рев ... все повтаря, че не й вярвам Simple Smile Иначе по всичко ще е с 6 без географията и технологиите ... нямам си и на идея какво учат по втория предмет  newsm78

... аааааа, влязох, за да я похваля: има 83 точки на първия кръг на олимпиадата по история и минава във втория кръг Simple Smile За втория кръг от у-щето минават тя и едно дете от 5-ти клас, та за нея си е постижение ... още повече, че страшно много чете по история, защото мечтата й е Класическата гимназия ... Дано да я осъществи  Praynig

# 596
  • Sofia, Bulgaria
При нас БЕЛ се оказва голяма драма, няма научаване, всичко е трудно, не е както госпожата го иска...   Има ли някой от 125то, да сподели мнение?

# 597
При нас БЕЛ се оказва голяма драма, няма научаване, всичко е трудно, не е както госпожата го иска...   Има ли някой от 125то, да сподели мнение?
При коя учителка сте? Моят за сега го бива. До тази година все го прецакваше госпожата с 4-ки заради тъпите проверки на тетрадки и "стимулирането" с понижаването на оценките. Май най-накрая се усети, че този вид "стимули" при него не вървят и тази година е между 5 и 6. Дано не тръгне пак да проверява тетрадките, че тогава оценката ще се срине  Rolling Eyes.

# 598
  • Sofia, Bulgaria
г-жа Маринова

# 599
Днес ще има приемен ден.Тъй като аз съм в отпуск и гледам дребчо съпругът ми ще ходи. Казах му на всяка цена да мине през госпожите по математика и български и след това където още успее.Не, че не знам какво ще чуе  Rolling Eyes, но все пак може и да има изненади.
Ще видя и колко ще му изтърпи търпилото на милото. На входа са обявени в кои стаи са учителите по съответните предмети, а родителите се щурат от етаж на етаж и от стая в стая. Стават едни опашки/ срещата е за родителите на децата 5-7 клас/. Очаквам да има и родителска среща свързана с изпитите, но предполагам, че ще е в началото на втория срок.

Общи условия

Активация на акаунт