МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 153
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • Варна
Lukasa,
Моята дъщеря реве много и от най-дребни неща когато е : недоспала, гладна, жадна или се разболява. Отделно след ражданео на бебето имаше такава фаза. Ако е елиминиат всички физиологични дразнителли, остава да се е превъзбудило се е детето вероятно от праниците, много хора, повишено внимание от страна на доста хора, ако сте ходили по баби и др. рода, колко му трябва на едно дете за да реши да почне да ти се качва на главата , сигурно е общувал тогава повече с баща си и сега му е мъчно. Или просто изживява някоя криза на растежа и желание за самоналагане, което пак коже да е провокирано от празниците. Абсолютно си представям в какво положение си, освен да търсиш причините за раздразнението и да се въоръжиш с ммного търпение и да елиминираш тия ревове друго не мога да посъветвам.

Ние пък имаме  друг проблем, каката много трудно заспива вечер, час и половина два след като е легнала не може да заспи. Или ни вика - искам вода, искам мляко, завий ме, дай ми еди си какво , след като я оставим и спрем да и обръщаме внимание, тя пръдължава да играе, занимава се с нещо, някой път става  пристига при нас, и така по няколко пъти.  Ето вчера в 12 бяхме с мъжа ми в кухнята, и си мислим, че тя отдавна спи, но чувам трополене в коридоа, излизам гледам, тя хоси една табуретка,  ooooh!, скарах се и бързо я закарах в леглото и, тя легна послушно и след малко ме вика мамо завий ме. После влизам в спалнята гледам тя яката вършла, разместила ми нощното шкафче, наизвадила разни работи от него, разхвърляла на бебето дрехите. Мислех , че малко се уморява през деня, като беше кофти времето почти не излизаше, но и след НГ когато легна късно, стана рано и малко спа през деня, вечерта пак и трябваше поне час. Обяснявам си го , че е много впечатлителна, всичко е видяла,  забелязала,  запомнила, много е дейна и нервната и система явно се превъзбужда. На обед заспива относително бързо, но вечер е ужас и това не е от около празниците, в общи линии от както се захлади. През лятото излизаше на разходка и след следобедния сън, но сега след 5  става усойно и неподходящо за разходка. А е хубаво времето около обед, не върви да я прибереш да спи по най-слънчевото и топлото, за да легне на обед по-рано и да излезе примерно към пет на разходка пак.
Dessynik,
тия камиончета дето се бутат с крака са добра идея, ако нямат, но не знам какъв ви е бюджета, пък и голям подарък на размери, заема място и игрите с него са буйни, стига родителите да нямат напротив, децата ще се радват. Нашето което подарихме на сина ми когато беше на две още се употребява много активно и от двамата големи.  Друго интересно са тия детски палатки/ къщички, там може и една само, някои деца много обичат да играят на такива къщички. Друга идея са тия малки къщички, телефони и др. форми с вратчки и прозорчета дето се пъхат вътре разни форми.

Честити на мама Ивира, и на NellyDi,браво че след блинаците не се е уплашила! Че да вика кажа една смешка, срещам преди дни едни познати, дето не сме се виждали от години,  и ме виждат с количката, става въпрос , че е трето и те : "Браво, браво, ама сигурно второто е кротко " Joy

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 12:02 от Saly

# 481

Нели, много, много ми хареса последната отметка в подписа ти! Честито! С радост ще чакаме с теб  Hug Hug Hug

smile3521 smile3521 smile3521 stork-girl newsm78

Ама пък много сте наблюдателни вие двечките.  Hug Hug Hug

Благодаря ви, момичета! Знаех си аз, че само тук ще получа разбиране. Обикновенно получавам упреци....  Rolling Eyes

Честити на мама Ивира, и на NellyDi,браво че след блинаците не се е уплашила! Че да вика кажа една смешка, срещам преди дни едни познати, дето не сме се виждали от години,  и ме виждат с количката, става въпрос , че е трето и те : "Браво, браво, ама сигурно второто е кротко " Joy

Тази смешка много ми хареса - и аз получих същият въпрос  Joy Joy Joy

# 482
  • София
NellyDi  честито , едничко и или двечки са  Simple Smile
Всеки път като става въпрос за момченца и момиченца, се сещам за реакцията на баткото ви, когато беше видял сестричката си и твоят отговор и успокоение след това  Heart Eyes

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 12:52 от Aila

# 483
  • София - Дианабад
Може да ги редуваме един път преди обед, един път следобед. Или както се разберем.

Аз съм "ЗА" и ще съм много щастлива  Mr. Green.

# 484
Момичета, страхотни сте! Много ви благодаря! Утре отивам да търся предложенията ви по магазините  Hug  Hug  Hug

# 485
  • През девет земи в десета
ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА !!!! Hug

Честито на рожденниците, Гери, Мери и Сами, да са живи и здрави, да слушкат и да ви радват!!!  bouquet  bouquet  bouquet

Ванче Hug, дано новата година да е много, много по-добра за вас от старата. Нова година, нов късмет Hug

Нели, честито, много се радвам и изключително много ти се възхищавам за смелостта!!!

Десиник1, аз обикновено питам родителите от какво има нужда, обичам да подарявам практични неща, а не нещо, което ще се чудят къде да приберат или на кой да подарят. Понякога минавам на варианта кеш  Laughing На кръщелницата ми(2г.) взех яке и ботушки за РД миналия месец и една чантичка да се фръцка, нали е мадама. Децата на 1г. едва ли разбират толкова много, че да се зарадват трайно на играчка.

Лукаса, ако големият е на предучилищна, а малкия в къщи, дали средния не се чувства изолиран или изоставен като го водите на ясла.
Синдром на средното дете. Средното дете цял живот търси себе си. Много бързо от най-малък става нито малък, нито достатъчно голям и това е объркващо. Най-голямото дете е вече авторитет, най-малкото обгърнато с внимание, а средното несъзнателно е игнорирано и така принудено винаги да доказва правото си на съществуване. Повечето средни деца са травмирани.

Цял ден се тюхкам, че за пореден път изпуснах срещата, а тя била преместена Mr. Green СУПЕР!

# 486
Лукаса, това, което казва Пиги за средното дете, е в много голяма степен вярно, но не съм съгласна с това, че са травмирани - напротив, психолозите твърдят, че те са най-адаптивните и най-добрите в комуникацията деца в семейството. Вярно, че първоначалната адаптация е трудна (очевидно това се случва и при вас), но впоследствие тези деца развиват умения за бърза о;ценка на ситуацията и извличане на максимална полза от нея - в добрия смисъл. Опитай да му обръщаш специално внимание известно време и най-важното - зареди се с търпение. не се сърди на детето, повтаряй си, че ще мине. Разбира се, първо изключи всички възможни други причини за лошо настроение - умора, превъзбуждане, някакво неразположение.

# 487
  • София
Много се радвам, че преместихте срещата! Laughing  Ако не изникне нещо междувременно, съм на линия за 11-ти! Peace

Дани77, честит рожден ден на Явор! nbirthday

dessynik1, аз също намирам за добра идея да попиташ първо родителите, за да не се дублира подаръкът с това, което вече имат. Може родителите да предпочитат да получат дрешки, например. Хубави играчки за тази възраст са бутащите и дърпащите, издаващите звуци ( от типа музикална ферма), образователните ( като кулата от чашки, които се нареждат една върху друга, ).

Lukasa, може кризата на средния ти син да има връзка с нервността на бебето. Rolling Eyes Също така съм съгласна с възможните причини, които Сали е изброила.

Последна редакция: ср, 04 яну 2012, 22:41 от sweetkids_mama

# 488
Много се радвам, че преместихте срещата! Laughing  Ако не изникне нещо междувременно, съм на линия за 14-ти! Peace

11-ти. Simple Smile

# 489
Честита нова година
Здравейте, и от нас,
Отдавна не съм писала ама предполагам сте ми простили. По повод близнаците и три деца , мога да споделя, че баща ми не вярваше до последно , че в корема ми има три бебета. А преди няколко месеца като ми казаха ,че  една позната е бременна първия ми въпрос беше колко са - едно или повече, вместо въпросите - кога ще се появи или какво е момиче или момче.
За празниците мога да кажа, че моите не схванаха нищо по въпроса. На бъдни вечер бяхме на гости в сестра ми и си играха с много нови играчки ( на братовчед им) , а кака им голяма радост навсякъде минал Дядо Коледа и оставил играчки   jumpuu .
Да ви се оплача - на 1-ви ходихме да сурвакаме дядо ми и на тръгване ни настъхнаха косите, дядо ми сега живее извън града във вилната зона до близко село ( към 10-ина км ) и се оказа , че неможем да се измъкнем от калта че и буса тръгна плъзгайки се извън пътя дори се наклони в една яма и колкото се опитваше и въртеше гуми наш тати толкова повече се плъзгаше настрани. Горкия толкова се уплаши, че ни изгони от буса, как точно са го измъкнали с дядо ми не видях ама си беше страшно. Разбрах се после с него, че първо ще проверява долния път дали е сух и тогава ще идваме на гости, а по горния път неможем да минем, че е между дърветата( малка кола трудно минава без да докосне клон пък какво да говорим за бус).
Толкова време търсихме превозно средство с което да можем да се предвижим всичките, оглеждахме ванове  и накрая ( лятото ) вземахме с уговорки и частично разсрочнане на сумата буса на сестра ми ( на тях им трябваха пари ). Вече буса е моето превозно средство , продадохме моята малка количка за смешни пари ама не ни е на главата за граждански , данъци и т. н. . Отначало ме беше много страх , че е голям , висок, широк в сравнение с това на което бях свикнала #Crazy Първите два - три пъти като бях зад волана бях мокра до кости от пот от притеснение, ама всичко е въпрос на тренировка, сега вече го въртя геврека понякога и с една ръка ( проверих го днес - лесно е ).
 Всичи вкъщи вече спят време е и аз да се потапям в страната на сънищата, че незнам колко ще спя, голяма рядкост е да не се събуди никое през нощта да мрънка за вода или нещо друго.
 ЛЕКА НОЩ ПО ТРИ ОТ НАС   smile3524

# 490
  • Варна
Ау Пиги, стресна ме с тия приказки за травмирани средни деца. Но може би това се проявява ако разликата между средното и по-малкото е по-голямо, т.е средното е имало време да се осъзнае преди да се появи най-малкия. Моето средно дете по-скоро влиза в типажа описан от Кабо Алма, тя хем се учи със светквична бързина от батко си, което я прави много по-развита от др деца на нейната възраст, и в същото време има огромното самочувствие на кака. Напоследък даже се самоопределя само като "кака", не кака Ния, а само "кака", даже като я питат ти как се казваш тя вика "Аз съм кака". Казва, "дай на кака тази играчка", или "Кака ще ходи на разходка". Много е смешно да гледаш един такъв фъстък със самочувствие  на кака, някой път буди недоумене сред майки и баби на детската лощадка, като заяви че е кака. Освен това  много самостоятелна и до дупка отстоява всяко свое хрумване.  Но тя по принцип си  такава. Та може би зависи каква е психиката на детето.
Мама по три, страшни преживявания сте имали, ние имахме подобни , като през лятото закъсахме в една кал насред една пустош (понеже гармина реши да ни прекара по един оф роуд път) бяхме само тримата с мъжа ми и баткото, но аз пък бях бремнна в девети месец.

# 491
  • През девет земи в десета
Saly, аз лично не твърдя, че е точно така, това е от някакво проучване, просто идея, защо може детето да се държи по този начин. Моето средно дете също е най-приспособимо от тримата, поне засега. Но разликата между него и третото дете е голяма и той дълго време беше най-малък в семейството, след това се появи племенника и вече беше посвикнал с конкуренцията Laughing Въпреки, че на моменти все още ми се струва, че има ревност когато обръщаме малко повече внимание на Цвети. Не мога да кажа дали е травмиран или не, мисля, че не е, дано да съм права. Много ми е добричък, послушен и отговорен.

# 492
  • Варна
Мда, и аз май съм чела някаква подобна статия. Нашата кака не изглежда на травмирана, надявам се под повърхността да не се крие друго, но все пак е доста малка за да спотаява нещо , пък и  при нейния темперамент ми се струва че нещата избиват на повърноста . Виж за баткото понякога се чудя дали не крие нещо, не че е интровертен.

# 493
  • София - Дианабад
Вкъщи средната е най-приказливата. Ще я правим адвокатка май  Mr. Green.  За тръшкането, всяко от тях си минава през такива периоди, наречени "пубертетни" - при кой повече, при кой по-малко. Зависи и от характера.

# 494
  • София
Благодаря ви Пиги и Кабо Алма. Подозирам, че се държи така, защото седмицата преди празниците си беше вкъщи с нас (баща му беше в отпуск), а сега отново е на ясла. Брат му е в предучилищна група в същата градина. Стаите им са една над друга. Заедно ги водим и заедно ги взимаме. Но пък за да не страда, тази седмица го взимах наобед до вчера и си беше вкъщи с мен и бебчо. Той и преди това, е изпадал в подобни кризи... Явно наистина преживява нещо...
Важно е, че ми дадохте тема за размисъл  Hug

Общи условия

Активация на акаунт