МНОГОДЕТНИ МАМИ

• 97 083
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, мами!
Lilibon, честита рожденичка! Жива и здрава да ти е, умна и разумна и да успява с лека ръка във всичко!!!
Замисляме се и ние да посетим празника Ви и да станем част от всички Вас. Наистина е много приятно в компанията Ви. Ако можем да вземем някакво участие в организацията, само кажете. Не мога още добре да се ориентирам как протича празника и затова не давам идеи за съжаление. Надявам се да ме светнете и да ми възложите задачка и на мен  Wink
Хубав и усмихнат ден на всички!!!

# 121
Ели, да ти е жива и здрава Калина. Много успехи в трудния свят на възрастните и много амбмиция, любов и късмет, за да успее навсякъде.   Hug

Приливна вълна, спред мен самостоятелността си зависи донякъде и от самите деца. Големият е бил винаги много самостоятелен, почти нищо не съм правила заедно с него за училище, освен понякога да ми разкаже някой урок. Но това по-скоро като изключение - 5-6 пъти за 12 години.  Laughing  Обаче Коко не е такъв. Той е по-инертен, трябва някой да го подкарва, да го подсеща... Вече е трети клас, а все още не винаги знае какво има за домашно. Уж си записва, ама... В началото на годината донесе 11 пъти забележки, че е без домашно по някой предмет и то след като е писал домашни и се кълне, че всичко е направил. Винаги има по нещо забравено.  ooooh! Сега непрекъснато го юркам да си пише домашните, да си научи урока, да прочете какво пише в учебника, преди да почне да пита как да си напише домашното, да прегледа всичките n на брой тетрадки, тетрадчици и помагала, за да не е забравил някое домашно. Ужас, просто! Същото е и с дрехите - или забравя да се преоблече, или забравя да си прибере дрехите или да ги сложи за пране. В почивните дни може да стои по пижама до обяд, ако някой не го подсети да я махне. Доскоро намирах в чантата му неща, забравени със седмици. А тя така и така си е тежка, та само излишните болкуци липсват. Уж растат заедно, по един и същи начин ги възпитаваме и се отнасяме към тях, но разликите в темпераметна си казват думата. Ади прилича по-скоро на Коко (или обратното  Grinning ). Вече е на 18 г., но все чака до последния момент - ако може, някой друг да й свърши работата вместо нея. Докато Поли пък е буре с барут - бърза, самостоятелна, не дава да й се помага, подрежда играчките и дрешките си, облича се, съблича се и изобщо иска да прави всичко сама. Адът се разтваря, когато трябва да се направи нещо, което тя все още не може сама - например да си измие чашата или да си стопли храната....

# 122
  • София
Лилибон ,да ти е жива и здрава голямата госпожица!  newsm59

Аз също съм се убедила, че възпитанието играе роля донякъде. Децата имат характер и душевност с които се раждат и вероятността да ги променим е минимална. Ние със съпругът ми сме едни и същи и се отнасяме еднакво към децата си, но момичета ни са съвсем различни. Вяра е готова винаги да заплаче, а Маги е като дете на слънцето постоянно весела и танцуваща. Светли е още бебе, но мисля че и той ще е усмихнат.

# 123
  • София
Lilibon да ти жива и здрава порасналата госпожица. Много успехи и късмет.

# 124
Лилибонче, да ви е жива и здрава Калина! Имате всички основания да се гордеете с нея и съм сигурна, че още много пъти ще ви дава поводи да се хвалите! Прекрасно момиче, пу-пу, да не му е уроки!

Моля ви, дайте ми за празника приблизителна бройка за децата по възрасти, наистина нищо не мога да направя без да я знам!

# 125
  • През девет земи в десета
Кабо Алма, Теди трябва да има списък с децата. Аз след понеделник другата седмица ще знам дали ще дойдем. Така че, по добре да не присъстваме в списъците пък както дойде. Wink

Лилибон, Честит празник, наистина голям ден, да е жива и здрава дъщеричката ти, много щастие и успехи ѝ пожелавам  bouquet

# 126
Лилибонче, честита ти рожденичка! Да е жива и здрава и много щастлива!

Да се похваля newsm53 - днес с моята половинка имаме рожден ден-13 години сме съпруг и съпруга!
Лека вечер на всички!

# 127
       Пролетна фея малко напразно се получи линкчето. Забравих (или по-скоро трудно ми е да осъзная-нали вкъщи са ми други) Embarassed, че ти каза че момчето ти се е върнало с 10 кг материали за кое, къде и как. Та вие урока си го знаете!  Wink Доколкото си спомням имаше нещо като сайтче, където можеш да общуваш със студенти в А–я, та  дано поне това да ви помогне.
      Пролетна фея имам чувството, че си писала за мене(абсолютно всичко важи при моите деца с пълна сила). Само че разликата е че всичко изписано е умножено при мене по 2. И тъй като, доколкото разбирам твоето дете също е 3 кл., та си задавам въпроса:“Възможно ли е това да е заложено в ЕГН-то им?!“ Rolling Eyes  Grinning
      Шегата настрана, обаче при мене странното е, че навремето, когато бяха малки на по 3-4 год., така ги бяхме приучили, че сутрин те се обличаха сравнително организирано и си оправяха леглата. Тъжното е че всичко това сега става след много подканяния от наша страна. Вярно е че по-големият е дете много упорито, но все в обратна насока(нали си е Раче, че от зодията му е).  WinkКато мъничък трудно го научихме сам да яде, да се облича, дори  за тоалетната проблеми  
създаваше. Не че не можеше - просто не искаше. Малкият пък от малък беше страшно самостоятелен – не само че бързо научи всичко, но и до ден днешен майка ми си спомня как като едва 1-2 годишна запетайка стигат до кръстовище и той отблъсква ръката й с думите“Сам, сам“.
       С течение на времето нещата взеха обратен завой и явно аз изпуснах нещата извън контрол Embarassed (нашият татко близо 3 год. работеше в този край и си идваше само за почивните дни). Една от причините да ги пусна в един клас беше и възможността единия  да стимулира другия със своя личен опит. Точно това се беше получило навремето с мене и моята сестра. Нещата, за съжаление, се развиха по друг начин, но пък сега ние черпим опит и знание с нашите деца.
      Та вчера прибират се двамата юнака и от единия разбирам, че в час по Човекът и обществото са правили контролно(само това), другият пък твърди, че са взели друг урок и – ето картинката е готова – с взаимни допълвания разбрахме какво е станало! Все пак има нещо положително да са ти двама на едно място.  Grinning Иначе що се касае до домашните – не се отказвам!  Превърнала съм се в едно от най-опитните кучета-следотърсачи. Проверявам абсолютно всички възможни тетрадки, учебни помагала, сборници и учебници #Crazy, защото истината е проста – без моята „инспекция“ моите деца няма да отидат с домашни работи на училище.
      Единственото, което ми остава след като прочетох Пролетна фея, е да се успокоя че не сме сами Hug.  Тъжното е че сигурно такива ще си останат Cry. Все пак ми се иска да се надявам, че с възрастта и те ще го израстат. Praynig

# 128
 Joy Joy Joy
Чета какво са написали Пролетната феичка и Приливна вълна и разбирам, че има и други като нас. И моята голямата дъщеричка е в трети клас. И се питам и може би надявам това да е просто от това, че са третокласници.Дали всички деца тогава стават така newsm78 ? Не че преди не беше така, но тази годинаааа rotfImao обяснявам, викам, крещяяяя и нищо.Мисля си, че си е от детето, има деца които се оправят сами и нямат нужда от помощ.А има и такива( от опит знам Joy) дето ако ги оставиш НИЩО НЯМА ДА НАПРАВЯТ! Joy не при всеки действа това да се остави сам да се оправя,ВЕРВАЙТЕ МИ!  Laughing А сега ако отиде без домашно, ще съм виновна АЗ естетвено, защото не съм видяла #Crazy
Е лека вечер на всички! И ако имаме тук празнуващи на този ден-ЧЕСТИТО!

# 129
Здравейте,момичета,
бебоците на Мони са стигнали чакания един килограм Simple Smile,
здраве им желая .....и спокойствие на Мони-силно момиче си ти Simple Smile

# 130
  • София
Лилибон, с малко закъснение, поздравления за рожденния ден на дъщеря ти! Heart Eyes   Много, много радост и хубави спомени да си подарявате взаимно, и да е здрава и силна жена, мъдра и красива като майка си! Много щастие и много успехи да жъне в живота си!  bouquet  bouquet Heart Eyes Heart Eyes

Еластина, благодаря ти за добрата новина, която носиш!!! Браво на малките момиченца - борбени и силни и те като майка си! Heart Eyes Praynig

Сузи, много щастие ви желая с половинката, много сили и по-добри дни във всяко отношение!  bouquet Heart Eyes

# 131
Аз също съм се убедила, че възпитанието играе роля донякъде. Децата имат характер и душевност с които се раждат и вероятността да ги променим е минимална. Ние със съпругът ми сме едни и същи и се отнасяме еднакво към децата си, но момичета ни са съвсем различни.
quote]
Ето това е! Както се казва каквото ти е заложено в гена!Може със сигурност да му създадеш навици,но не й характер.

# 132
Честит имен ден на всички, които носят името на Света Великомъченица Екатерина.
Сещам се за едно прекрасно малко Кате, което обожава да плажува в хола.  Grinning Нека расте здрава, весела и изобретателна, да бъде красива, добра и поетична като майка си.

Сещам се и за една ярка Вечерница, която прави по-светъл света на хората около себе си със своята прекрасна усмивка, добро сърце и невероятен талант.

Сещам се, че има още много прекрасни жени (малки и големи) с това име.
Бъдете здрави, щастливи и благословени.

# 133
И за мен децата се дисциплинират , а не възпитават,
ако му е заложено да си топи хапката в яденето, ще си я топи в къщи с наслада, а навън/поради знаене какво е прието да се прави/ ще ползва вилица Simple Smile
Характерът съм склонна да приема, че се променя до някъде, но темперамента....мда,темпераментът е друго нещо.....
Хубав ден, момичета

# 134
  • София
Добро утро! Да са ни живи и здрави именничките! Моето Кати ви черпи с любимото си - с'адойет! Laughing

Феичке, благодаря за хубавото пожелание!

Прегръдки и целувки за Вечерницата! Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes

Аз днес не съм на робота и Кати каза, че имен ден било същото като рожден ден, което значи - торта! hahaha

Хубав ден! Работа ме чака! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт