СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 113 176
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Мили дами - татковци не зная дали четат темата,
знаете ли как се провеждат родителските срещи в СМГ - под формата на консултации със съответните преподаватели в определени стаи /по мое време беше така/, или всеки от тях влиза и казва как е  съответното дете по съответния предмет. Или нито едно от двете.
Чудя се дали се получава информация на тях или трябва да се ходи специално при учителите по някое време - може би е време все пак да покажа някаква заинтересованост от моя страна   newsm78, че от работа не остава време за детето. До 4-ти клас беше лесно - една госпожа, а сега ..... 

# 76
При нас "стандартна" родителска среща  се провежда в началото на годината. Тогава учителите минават през класната стая един по един и почти всички оставят телефони за контакт. По време на учебната година, ако някой има въпроси,  посещава часовете за консултации, публикувани на http://smg-bg.info/images/stories/konsultacii.xls.

Горното не се отнася за контактите с класната, които са много по-чести.

# 77
Ей, страшен активист съм в тази тема...

Преди малко видях, че страницата на СМГ се обнови. Влязох да видя промените и отново, за n-ти път (където n клони към безкрайност), се възмутих от сайта на това училище и от липсата на каквото и да е чувство за подреденост - то не са различни шрифтове, то не са различни цветове, едно съобщение се публикува два пъти, а за огромна част от случващите се в гимназията неща - ни вест, ни кост. Нищо не може да намериш - било защото то просто не е публикувано, или защото е забутано някъде. Никакъв архив. С една дума - боклук.

Молбата ми е ако някой от настоятелството ни чете или ако някой има връзка с човек от настоятелството, нека повдигне този огромен проблем за решаване. Решението надали струва много, а и голяма част от нещата могат да се оправят с чисто административни мерки - в коя секция какво да се публикува, на какъв интервал да се публикуват новини, какво да е брандирането.

# 78
  • София
 Grinning
То май само ние с теб следим тази страница и си пишем.
Благодаря ти много за линка - ако искам да разбера нещо за младежа по всички предмети, трябва да си взема отпуска и да щъкам - сутрин, обед, следобед.  Rolling Eyes
Съгласна съм напълно с твоето мнение за сайта - то да са само шрифтовете /аз лично не се дразня от това, защото не гледам с окото на професионалист/ ами как така цяла България разбра за успехите на тези невероятни деца, а те публикуваха инфото за тях след сигурно близо три седмици закъснение. Сигурно го поддържат ученици, но те не са ли повече в час, дори от учителите си - като знам страстта на младежите към РС-тата!?

# 79
  • София
Новият електронен дневник изпари до голяма степен и моето възмущение от не добре организирания сайт на училището. Забелязвате ли, че в него, освен бележник, който редовно се актуализира, има и доста други много добри възможности за комуникация - форум, галерия, съобщения и др., но те все още не се ползват, за жалост.

Все пак това не ги оправдава за лошия сайт. Ама как не се намери един ученик даже, свестен компютърен дизайнер да бръкне и да им пооправи нещата.

Но, това да им е кусурът  Wink

# 80
  • София
Ей, страшен активист съм в тази тема...
Преди малко видях, че страницата на СМГ се обнови.

Е-е-е трябва да има и такъв активист ... Simple Smile
А кое точно е обновеното вна страницата?

То май само ние с теб следим тази страница и си пишем.

А-а-а не е вярно...и други следим страницата,просто по-рядко пишем.

Иначе съм напълно съгласна с Вас момичета,че сайтът на училището не е добре направен.Спомням си,че на родителската среща мина член на родителското настоятелство,може би тогава трябваше да бъде повдигнат този въпрос,ама знае ли човек...

# 81
А кое точно е обновеното вна страницата?

В секцията "Събития" по средата на страницата са вмъкнали новината за успеха на отбора в Непал. Новият текст е със син цвят и няма дата. Секцията "Новини" не е обновявана от февруари 2011 и в нея има общо 4 новини, първите две от които са с дублиран текст (т.е. текстът на новината се повтаря, за да бъде затвърден  Wink)

Според мен проблемът със сайта е, че СМГ не оценяват маркетинговата му сила  и не следват правилата, които сами са определили при разработката му (като например кой и кога да подава информация за публикуване, къде тя да бъде публикувана, какво да е форматирането и т.н.).

"Критикарствам" за сайта, защото знам, че когато нещо се контролира, то неминуемо се подобрява.  Дано.

Новият електронен дневник изпари до голяма степен и моето възмущение от не добре организирания сайт на училището. Забелязвате ли, че в него, освен бележник, който редовно се актуализира, има и доста други много добри възможности за комуникация - форум, галерия, съобщения и др., но те все още не се ползват, за жалост.
И на мен ми направи добро впечатление. Преди беше адски гадно с SMS-ите, идващи през август за нанесени срочни оценки от юни. В дневника имах съобщение за родителска среща (тази за ИТ), гледам, че и оценките се нанасят доста по-често от преди, разгледах и виртуалната библиотека. Интересна е и възможността за обмен на мнения (форум), но да видим кога някой ще се престраши да пише нещо там. Наистина, голяма стъпка напред.

# 82
  • София
На мен обаче, нещо малко не ми е ясно от своя акаунт аз имам видимост само към нещата само на класа на детето ми, или на цялото училище? Мога ли примерно да контактувам с родители на деца от други класове. Там има галерия на класа, форум на класа, а други не могат ли да ги виждат?

Ох, извинете, че ви занимавам тук с това.

Мисля, че трябва да бъдат информирани от училището да следят и тази тема тук. Изобщо форум bg-mamma е жив и много актуален и всеки би трябвало да си сверява часовника с него.

# 83
Sash, твоите въпроси ме накараха да прочета help-a на електронния дневник (нещо, което рядко ми се случва  Wink)

За форума - пише, че е предназначен само за класа, като темите могат да се задават само от класния ръководител. За галерията - снимки можело да се качват само от преподаватели. Явно има заложени доста ограничения.

# 84
И аз да се разпиша, да не си помислите, че не следя темата  Rolling Eyes

Не е нужно да чете човек хелпа - то като се разцъкаш по менюто и се виждат ограниченията. Аз лично се надявах, че поне снимки ще може да се качват, като някой (напр. класния) ще може да ги трие по негово съображение. Не за друго, а за да не се злоупотребява. Но явно са преценили, че и без това, основната тежест в поддържането на този електронен дневник се пада на класния, та са сметнали за по-лесно да ограничат правата на родителите.

# 85
  • София
На родителската среща от настоятелството ни говориха за някаква google платформа /може и да не е точно този терминът/ и знам, че някои класове я ползват. Там родителите обменяли информация и не е нужно класният ръководител да се натоварва допълнително. Взеха ни ел.адреси с идеята да направят нещо такова и за нашия клас, но аз поне не знам да се е случило.

# 86
  • София
На родителската среща от настоятелството ни говориха за някаква google платформа /може и да не е точно този терминът/ и знам, че някои класове я ползват. Там родителите обменяли информация и не е нужно класният ръководител да се натоварва допълнително. Взеха ни ел.адреси с идеята да направят нещо такова и за нашия клас, но аз поне не знам да се е случило.

Нашият клас ползва googlegroup за обмен на съобщения.
Но не сме активни - и аз също  Embarassed. Все пак опцията я има.
А за сайта на гимназията наистина трябва да се направи нещо -
сигурно има селски училища без компютърна база, но със сайт
с по-добра визия и поддръжка. А в днешно време това е визитната
картичка на гимназията - много ми е мъчно, когато плюят училището ни,
защото сайтът му бил "смотан" - ами смотан е, истина е  Confused

И понеже темата е за похвали и оплаквания - да похваля библиотеката.
Откакто е в новото училище, моят НЕчетящ син все кисне в библиотеката,
преди десетина дни официално си направи картон, че все забравяше
да донесе снимка и вече изчете три книжки от там.
Не че вкъщи библиотеките не преливат от книги, но явно друга си е
тръпката да си вземе книжка от библиотеката  и да бърза да я изчете Grinning
Дано да си запази ентусиазма, не вярвах, че нещо може да го запали по четенето ...

# 87
Сайтът е под всякаква критика, не веднъж съм писала и съм се възмущавала.
Малката ми дъщеря също си взима книжки от библиотеката и е много доволна.

Ние в петък имаме трета обща родителска среща за 5-ти клас.

# 88
  • София
А кое точно е обновеното на страницата?
В секцията "Събития" по средата на страницата са вмъкнали новината за успеха на отбора в Непал. Новият текст е със син цвят и няма дата. Секцията "Новини" не е обновявана от февруари 2011 и в нея има общо 4 новини, първите две от които са с дублиран текст (т.е. текстът на новината се повтаря, за да бъде затвърден  Wink)

Да забелязах тази новина...,но за мен вече не беше новина.А за повтарящите се новини...повторението е майка на знанието  Wink.
Бихте ли ме просветили за googlegroup?Мисля,че нашият клас не ползва тази платформа.
И моето дете се е записало в библиотеката,но то е от четящите и този факт не ме учуди.Мисля,че последно сборник със задачи видях на бюрото.

# 89
днес останах леко изненадана , когато синът ми сподели че две от децата от неговия клас успешно са преместени в СМГ  Tired
честито на момичетата ... 
ама как става този номер ако ми каже някой ще е добре ...
не че съм се засилила да го местя някъде .... но от чисто любопитство .....  Thinking

Както става с приема - приемат 112 деца, а на есен в СМГ учат 128... Не се пита за такива неща.   Wink

vpam, наистина в класа на моя син в СМГ от понеделник има две нови момичета. Питах го от кое училище идват децата, но той не разбрал. Кажи от кое училище са?

Иначе, информацията за допълнителния прием в СМГ явно бързо се разпространява, защото и моята девойка ми съобщи, че имало две нови момичета. Доколкото разбрах са близначки.

Синът ми е в класа, в който са двете нови деца-близначки и ми каза, че са от 107-мо.

Преди години е имало т.нар. "спонсорска паралелка " в СМГ ... плащаш и учиш , но всички са си знаели за това и няма скрито покрито ....
да от 107 ОУ са ... за същите деца става дума ...
както казах ... чисто любопитство ... как става това сега при положение, че някои се скъсаха да учат за да влязат в прословутите 115 бройки в СМГ .... други държаха изпити, за да влязат в малкото математически паралелки  и изведнъж ... по средата на срока ... размествания ....
като знам че имаше поне още поне 50 деца под чертата в 107мо , които са се борили точно за тези 2 места , това е .....  Crossing Arms

Цитирам мнения от друга тема, които като ги прочетох много се ядосах и мисля, че мястото им е точно тук : в раздела за оплаквания от СМГ /нали така се казва едната част на темата  Wink
Имам познато дете и познати родители, които мило и драго даваха детето им да влезе в СМГ, но остана под чертата.....сърце не ми дава да се обадя на майката и кажа това , което прочетох, а именно, че по средата на годината съвсем спокойно можеш да отидеш да учиш в СМГ без да се напъваш по разните му там състезания. Май трябва да го пусна това и в темата за прием в СМГ след 4клас - да не се тормозят хората и да не се кахърят - има и друг начин за прием Peace

Общи условия

Активация на акаунт