СМГ "Паисий Хилендарски" - похвали и оплаквания

• 112 657
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Хм, каква е тази работа с толкова твърди отговори? Няма ли диктовка поне? Писане на есе  или нещо такова? newsm78 Нали уж е по формата на Кембрдидж?

Има - 36-ти въпрос Simple Smile
1-35 са A B C D

# 616
Някой знае ли какво е станало на съвета в петък - какво наказание са наложили на осмокласничките, които са подстригали насила съученичката си в тоалетните ?

# 617
  • София
Някой знае ли какво е станало на съвета в петък - какво наказание са наложили на осмокласничките, които са подстригали насила съученичката си в тоалетните ?
Ужас! #Crazy
Явно нещата в училището не вървят добре!

# 618
  • София

С последно предупреждение за изключване са. Трудна ситуация -
познавам едното от наказаните момичета още от първа група на
детската градина (кой каза, че София не е малко по-голямо село Simple Smile)
и съм скептична дали наказанието ще има ефект,
изключването от друга страна е доста драстична мярка  Thinking

# 619
  • София
Ужас! #Crazy
Явно нещата в училището не вървят добре!

Нещата в обществото не вървят добре! И СМГ не прави изключение... Sad

.....изключването от друга страна е доста драстична мярка  Thinking

Но единствената, която има реален ефект.  Peace

# 620
Който иска да продължи да учи - подстриган нула номер докато завърши, предшествано от опознавателна обиколка в Сливенския затвор за сметка на училищното настоятелство - това е драстична мярка.
Изключването е напълно в реда на нещата ако училището иска да запази статут на нещо повече от стандартна гимназия.
Каквито са настроенията в държавата - да пуснат един референдум между родителите на всички деца в гимназията и каквото се реши на него - това да е решението. Simple Smile

А ситуацията защо да е трудна? Лесен начин да изгониш деца, които не се вписват добре в училището без да даваш повод за обвинения на родители.

# 621
    Мярката въобще не е драстична! За едно най-елементарно преписване при втори опит изключват от АК доколкото знам. Време е мълчанието за ситуацията в нашите училища да бъде прекъснато - докато "парите следват ученика" ще виждаме такива патологични и още по-драстични неща. От страх да не загубят "бройката" там се търпи всичко! А стресът, преживян от едно момиче, нападнато от други бесни тийнейджърки не искам да си го представя дори!

# 622
А някой знае ли причината за нападението?

Ако девойката е предизвикала двете момичета, аз съм ЗА да бъдат изключени и трите! Но кой ли ме пита?

# 623
Цитат
От страх да не загубят "бройката" там се търпи всичко!
СМГ едва ли има проблем с бройката, за мястото на един чакат доста.

# 624
  • София
Разправията е за момче. Майката на нападнатото момиче е поискала на
съвета да не изключват нападателките, за да им се даде шанс и това е натежало.
Има много тънкости по случая, но не съм сигурна, че имаме право да го обсъждаме
публично  Thinking

# 625
  • Sofia
 При всички случаи трябва да се вземат мерки. Няма какво да коментирам случая, поведението на нападателките изисква сериозно наказание .
  В кварталното училище , където синът ми учеше до 7 клас изключваха за непристойно поведение. На директорката не и пукаше за парите, които следват детето. И да си кажа честно , за 7 години не съм чула да се е случило нещо толкова ужасно!

# 626
     В случая подробностите и тънкостите нямат особено значение. Това е посегателство над личността. В книгата си "Да отгледаш момичета" Дж. Добсън описва колко страшен е всъщност съвременният момичешки терор, много по-унижаващ и от най-якия момчешки бой, именно защото има унижение, погазване на личността, а не само физическа разправа
..

# 627
но не съм сигурна, че имаме право да го обсъждаме
публично  Thinking

Не виждам причина подобна случка да е засекретена. Напротив, би било добре за атмосферта в училището ръководството да излезе с официално становище за случилото се и аргументи за взетите решения (и в сайта и на таблото) за да не плъзват недостоверни слухове.
Случва се нещо силно неприятно в училището, в което учи детето ми и... не сме сигурни дали може да се обсъжда или трябва да се трае за да отмине по-бързо скандала...
Иначе, напълно съгласен - трябва да се знаят подробностите, защото случката може да е със съвсем различен отенък. Но това трудно може да стане ако няма желание от страна на ръководството.
И от лични наблюдения не съм очарован от нивото на възпитание, дисциплина и култура на децата в СМГ като цяло. Като почнем от процента деца, които палят цигара още на входа, веднага след като са излезли от портала без капка притеснение (все още често чакам детето да го взема след у-ще и в този аспект имам задълбочени наблюдения) и минем през споделени случки. Не виждам разлика, а ако има не знам в чия полза е спрямо старото ни 'обикновенно' училище.
Но се надявам, наблюденията ми да са повърхностни и да са събрани за кратък период от време, което да ги прави недостоверни.
Факт е, че все по-често се замислям за миналото лято, когато трябваше да се избира между СМГ и ПЧМГ.

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 08:12 от kodbg

# 628
Факт е, че все по-често се замислям за миналото лято, когато трябваше да се избира между СМГ и ПЧМГ.
Спомням си.
Бях сигурна, че ще настъпи момент, когато ще споделиш за колебанието си.
Щом в СМГ нещата загрубяват, представи си какво е положението в кварталното обикновено училище.

Знам, че положението в частните училища е само привидно по-добро.
Иначе, във всеки един момент, всеки може да премести детето си от СМГ в ПЧМГ. Обратното е по-трудно.

# 629
Спомням си.
Бях сигурна, че ще настъпи момент, когато ще споделиш за колебанието си.
Щом в СМГ нещата загрубяват, представи си какво е положението в кварталното обикновено училище.

Знам, че положението в частните училища е само привидно по-добро.
Иначе, във всеки един момент, всеки може да премести детето си от СМГ в ПЧМГ. Обратното е по-трудно.

Да кажем, че проблема не е в СМГ, а в очакванията ми. Навярно си права и въпреки някои недостатъци, положението е по-добро, отколкото на повечето други места. С времето вероятно очакванията ми ще паднат и всичко ще тръгне по мед и масло... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт