Банята, 17та тема!

• 102 091
  • 808
  •   1
Отговори
# 510
mamaili ,зад душа е хубаво да е светла пло4ката ,а не както на проекта -тъмна.Препоръ4ва се заради варовиците най-ве4е и отлаганията на сапун ,ако някой ползва такъв за къпане.

# 511
  • Sofia, Bulgaria
Голям проблем в банята!!!
От една седмица се нанесохме в новото жилище и съседът отдолу се появи.
На тавана на неговата баня се появило петно, което започнало от щранга на обратната вода и расте по тавана.
Моля ви, ако има някой предложение за решаване на проблема да сподели!
Как се кърти нещо, което е току що направено?  smile3511
Проблема е от мръсната вода, след като се е появил при ползване на банята, а не от водопроводните, но това едва ли е успокоение, огледайте от прозореца на щранга точно от къде тече със пипане също може да се установи, после ползвайте(пускайте) един след друг всички консуматори докато установите ползването на кой точно води до теч-а, и при него ще търсите проблема(най-често от канал-подов, WC или мивка ), най-важното е да се открие ТОЧНО къде е проблема.
Успех!!!

# 512
Цитат
Как се кърти нещо, което е току що направено?

Ами кърти се, ако тръбите за мръсната вода, които са ПВЦ и са по чупливи от тези за чистата които са полипропилен, са счупени или настъпани преди да се направи замазката или някъде не са снадени добре, защото те не се лепят, а са с гумени уплътнения се случва и фал. Тогава се кърти няма друг начин. Но преди това се отстранява фугиращата смес от фугите, за да не се зачекват плочите около тези които се махат. Не е голям разход. 5-6 плочи и толкоз.

# 513
Здравейте, след темата от няколко седмици. Прави ми впечатление изключително полезните съвети. Тъй като за пръв път ще правя какъвто и да било ремонт всичко ми е непонятно Simple Smile)

Сега сме с вана, но ще я къртим. Купихме си плочки, направиха ни проект, не особено добър, цветовете са кофти. Много искам да го покажа за да чуя мнения, обаче не знам как да кача файл в пдф формат.  newsm78

# 514
Май тука в този форум става само с линк от някой сайт за снимки. Иначе промени си цветовете с такива които харесваш. Не си давайте излишно парите за глупави проекти. Това е баня все пак, правете я както ви е фантазията. То тези с проектите само пари искат за нищо. Ще помогнем тука.

# 515
2pac той проекта е с плочките, който вече платихме, безплатен е. Просто цветовете са доста по бледи от истинските плочки. Тъй като имаме уговорка с жената в магазина да го погледаме няколко дни, да помислим и ако има нещо да се чуем и да го преправим,  реших да го пусна за да го изкоментираме Wink
Трябва да поръчат плочките тъй че имам някакво време.... Сега ще опитам да го кача някъде. Може би в dox?

# 516
Е тъй може, не знам не съм купувал плочки аз, но онзи ден говорихме с колегите, защото те са доста по вътре от мен. Заради тази тема все ги разпитвам, защото се уча от тях. И са правили доста такива мострени бани по магазини. Те тези комбинации що да не се променят, мострата е само примерна. Помисли си кои цветове ти харесват и така. Сигурно ще има избор от цветове.

# 517
Така дали ще стане - http://dox.abv.bg/files/listtree

В празния бял ъгъл до душ кабината (по скоро ще бъде параван) ще е бойлера.

# 518
Аз лично не виждам снимка. Трябва да се копира адреса на изображението и да се копира в поста като се вмъкне img

# 519
  • София
На тавана на неговата баня се появило петно, което започнало от щранга на обратната вода и расте по тавана.
А банята в ново строителство ли е . newsm78

# 520
  • Sofia, Bulgaria
Цитат
Как се кърти нещо, което е току що направено?

Ами кърти се, ако тръбите за мръсната вода, които са ПВЦ и са по чупливи от тези за чистата които са полипропилен, са счупени или настъпани преди да се направи замазката или някъде не са снадени добре, защото те не се лепят, а са с гумени уплътнения се случва и фал. Тогава се кърти няма друг начин. Но преди това се отстранява фугиращата смес от фугите, за да не се зачекват плочите около тези които се махат. Не е голям разход. 5-6 плочи и толкоз.
Може да е нещо дребно, от недоглеждане, и да се реши си минимум усилия, просто ПЪРВО и най-важно трябва да се установи от къде е проблема, както една правилна лекарска диагноза е много важна за лечението...  Wink

# 521
Да, дори не фугирана плочка прави петно на съседа от долу. Ако не е лепена с флекс, а той не се ползва много за вътре. А е много по здраво лепило по принцип.

# 522
Не. Строителство 1985 горе долу. Щранга за мръсната вода не е сменен.

# 523
  • Sofia, Bulgaria
Не. Строителство 1985 горе долу. Щранга за мръсната вода не е сменен.
той не се и сменя, ако нещо се счупи/спука/протече прави се ремонт на парче..., иначе и лошо фугиране е повече от достатъчна предпоставка за теч

# 524
Здравейте!!

Можете ли да ми кажете къде  в интернет мога да разгледам идеи за плочки и подредбата им за баня???

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 22:34 от KaRoLa

Общи условия

Активация на акаунт