Банята, 17та тема!

• 102 090
  • 808
  •   1
Отговори
# 525
  • София
В Сико,Джесика,Баумякс и т.н.

# 526
Здравейте!!

Можете ли да ми кажете къде  в интернет мога да разгледам идеи за плочки и подредбата им за баня???

тук - кликаш на всяка фирма и сериите на съответната фирма са визуализирани по-надолу в 3D проекти.

# 527
http://www.album.bg/geri_87/images/29424939/ справих се и аз да покажа  Grinning В празния бял ъгъл срещу вратата ще е бойлера, а под него обмисляме да пъхнем пералнята.

И още нещо - шкафовете за баня необходими ли са? Приложими ли са? Струва ли си да се инвестира в по скъп шкаф, т.е. имам предвид такъв от ПВЦ за около 250-300лв,. пред такъв от разните му там плоскости, който може да ни излезе 100-тина лв.

# 528
  • София
  И да се разпадне на първата година Naughty

# 529
  • София
  И да се разпадне на първата година Naughty

Защо да се разпадне?  newsm78 Мебелите за баня , ако са от ПДЧ, МДФ или естесвено дърво , се лакират с водоустойчиви полиуретанови лакове и са предпазени на 100%.
Аз още не съм стигнала до мебелите, сега сме на етап къртене, но следя темата с интерес и запаметявам вашата ценна информация. Нещо не мога да се оправя с програмите за дизайн, а много искам да си го направя с точни размери, за да преценим кое къде ще е най-удачно.

# 530
  • София
  Споделям личен опит. Не съм запозната с точната технология на изработване, но има огромна разлика между двата вида шкафове.

# 531
Шкафове за баня само МДФ или ПВЦ. ПДЧ-то не става както и да е обработено вероятността да се прецака е голяма.
МДФ шкафовете не се препоръчва да се обливат с вода, докато с ПВЦ няма да има това неудобство, но... трябва да се има предвид, че при евтините ПВЦ-та слагат долнопробни механицми и панти които ръждясват. Друг недостатък на МДФ-а е, че ако не е добре направен и има пропуски при боядисването/лакирането или то не е изпълнено качествено, или се нанесе механична повреда на покритието има 99,9% вероятност да се надуе при това много.

# 532
  • София
В голяма заблуда съм била. Мислех, че ПВЦ шкафчетата са евтини и смотани, но сега се вгледах по-обстойно в няколко онлайн магазин и гледам, че доста добре имитират МДФ и дърво и хич не са евтини. Или може би само фурнира е ПВЦ  newsm78

# 533
Има и имитация на дървесна шарка (доста прилично изпълнени) има и едноцветни. Има и такива които по нищо не можеш да разбереш че са пластмаса докато не ги пипнеш.

# 534
Необходима ни е етажерка или полица /рафт/ за банята Simple Smile
До скоро имахме етажерка, която обаче беше пълен боклук. Още веднага след като я монтирахме, не бяха минали и 2 часа и по въпросната етажерка се виждаха наченки на ръжда. Изхвърлих я наскоро, не се търпеше просто, тази ръжда нямаше изчистване, независимо как опитвах - все си се появяваше отново и ставаше даже повече.
Сега притесненията ми са да не попаднем пак на някой боклук и отново да ръждясва и да ме подлудява Confused Как да разпозная коя етажерка е качествена? Можете ли да ме насочите към определени марки, не много скъпи и да не е ъглова, защото не ми върши работа.

Мисля и за такава полица:

http://www.dushkabini.eu/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=1394

Тя даже би ми била по-практична, защото се чисти по-лесно, отколкото една етажерка и всъщност предпочитам такава полица. Но отново ме гложди въпроса - да не ръждясат пък държачите и Thinking
То е ясно, че нищо не е вечно и всичко се разваля рано или късно, но искам поне година да изтрае въпросната вещ без да ръждясва!

# 535
http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&rlz=1G1GGLQ_BGBG2 … 429,r:11,s:0,i:86
Това шкафче е едно от евтините. Обаче е много грозно на яве. Не си поръчвайте, докато не сте ги видяли. Имаше преди пак от полистирол шкафчета, добре уплътнени, красиви, но не го намирам.

# 536
И още един въпрос - плочките за баня до горе ли се редят? При родителите ми, който скоро правиха ремонт не са до горе, поне на 40- 50см, нашите старите плочки също са така, жената в магазина убедено твърдеше че трябва да са до тавана?!  newsm78

# 537
http://www.google.bg/imgres?hl=bg&sa=X&rlz=1G1GGLQ_BGBG2 … 429,r:11,s:0,i:86
Това шкафче е едно от евтините. Обаче е много грозно на яве.

Peace

# 538
В предишното ни жилище, плочките не бяха до тавана. Нямахме никакви проблеми. Само тавана и стената над плочките, боядисвахме с латекс за мокри помещения.

# 539
Необходима ни е етажерка или полица /рафт/ за банята Simple Smile
До скоро имахме етажерка, която обаче беше пълен боклук. Още веднага след като я монтирахме, не бяха минали и 2 часа и по въпросната етажерка се виждаха наченки на ръжда. Изхвърлих я наскоро, не се търпеше просто, тази ръжда нямаше изчистване, независимо как опитвах - все си се появяваше отново и ставаше даже повече.
Сега притесненията ми са да не попаднем пак на някой боклук и отново да ръждясва и да ме подлудява Confused Как да разпозная коя етажерка е качествена? Можете ли да ме насочите към определени марки, не много скъпи и да не е ъглова, защото не ми върши работа.

Мисля и за такава полица:

http://www.dushkabini.eu/index.php?main_page=product_info&cP … ;products_id=1394

Тя даже би ми била по-практична, защото се чисти по-лесно, отколкото една етажерка и всъщност предпочитам такава полица. Но отново ме гложди въпроса - да не ръждясат пък държачите и Thinking
То е ясно, че нищо не е вечно и всичко се разваля рано или късно, но искам поне година да изтрае въпросната вещ без да ръждясва!

Погледни в темата за Икеа последните страници обсъждаха точно рафтчета за баня, доволни са от Икейските и не ръждясват. Не знам от кой град си, но ако имаш възможност и ти е близо Икеа - там поне не са скъпи.

И още един въпрос - плочките за баня до горе ли се редят? При родителите ми, който скоро правиха ремонт не са до горе, поне на 40- 50см, нашите старите плочки също са така, жената в магазина убедено твърдеше че трябва да са до тавана?!  newsm78

Нашите са до вторият метър. На тази продавачка много здраве и прати. Ясно е, че гледа да пробута стоката, което пък навява, че може би продава нещо некачествено?

Общи условия

Активация на акаунт