Банята, 17та тема!

• 102 057
  • 808
  •   1
Отговори
# 555
в чудене съм-душ кабина-от тези,които напълно затворените или стъклен параван(хубавите са на цена колкото душ кабина)-+ и -- ???

Душ кабина с корито отдолу ли имаш предвид? Ако да - за мен са само момуси (има доста писано за това). Иначе ако мястото позволява бих си направила по-широка душ-кабина (без корито отдолу), напр. 1 м на 1 м. Ако не, както е при нас в случая, правим параван с плъзгаща се врата.
имам предвид затворена душ кабина-като  тази например-http://www.mr-bricolage.bg/promo/742
-на нас толкова горе-долу ни искат за параван по поръчка-100/100/200????един познат ми се оплака,че му се пукнало коритото на такава кабина-та затова се чудя newsm78

# 556
  • София
Здравейте,
ако щете вярвайте, но изчетох цялата тема от началото до края Simple Smile Видях разкошни бани и много идеи и съвети. Напълно подкрепям 2pac за това, че ако знаеш какво искаш, то проекта ти е в главата, няма смисъл от 3Д проекти за грешни пари... Ние в момента правим нова баня и от доста време насам знам какво искам и как го искам. Вчера купихме и плочките и сега съм спокойна Simple Smile Да му мисли майстора, защото всички са 10х33 см., банята е 20 квадрата без пода Simple Smile Жълто-оранжаво, червено и бяло... всичко с бели фуги... Да му мисли майстора как ще ги реди... М/у другото си имаме прекрасен майстор, изпипва всичко като под конец - на цялата фамилия той е правил баните, удоволствие е да влезеш вътре.

Искам да се консултирам с вас за друго - понеже банята е голяма и е 2 в 1 - баня с тоалетна, и понеже всички вкъщи без биде не можем да дишаме Simple Smile , та сме се спряли на вариант тоалетна с биде 2 в 1 - някой има ли някакви впечатления... До сега бяхме с отделни в другата баня, но в новата искаме да спестим малко място, че трябва да вкараме и бойлера вътре... То вярно, че темата е за баня, не за WC, но линийката м/у двете е тънка, затова пиша тук Simple Smile

Благодаря предварително на всички, а аз продължавам да ви гледам баните с удоволствие.

# 557
  • София
в чудене съм-душ кабина-от тези,които напълно затворените или стъклен параван(хубавите са на цена колкото душ кабина)-+ и -- ???

Душ кабина с корито отдолу ли имаш предвид? Ако да - за мен са само момуси (има доста писано за това). Иначе ако мястото позволява бих си направила по-широка душ-кабина (без корито отдолу), напр. 1 м на 1 м. Ако не, както е при нас в случая, правим параван с плъзгаща се врата.
имам предвид затворена душ кабина-като  тази например-http://www.mr-bricolage.bg/promo/742
-на нас толкова горе-долу ни искат за параван по поръчка-100/100/200????един познат ми се оплака,че му се пукнало коритото на такава кабина-та затова се чудя newsm78

Точно такова чудо, каквото си показала, аз не бих си сложила, не само заради причината на твоя приятел, просто не ми харесва, обичам изчистените неща. Параван 100 на 100 на 200 със сигурност е поне 800 лв. Ние поръчахме от Градеви (голям проблем, но това е друга тема), параван с плъзгаща врата 160 на 185 височина, 8мм сръкло за около 810 лв. вкл. вземане на мерки и монтаж. Ако не ни излъжат за ен-ти път, утре може и да го има вкъщи и да снимам.

И мен ме интересува вариант тоалетна с биде, ако може и висяща да е, че за малката тоалетна мъж ми иска такава.

# 558
  • София
catty m кажи за паравана - защо е голям проблем? Градеви ли са проблема или самия параван? Ние ще слагаме точно такъв, за да разделим дефакто банята от тоалетната... 185 на 160 см. с една плъзгаща и една стационарта врата, само че още не сме решили от къде да го поръчаме...

Колкото до тоалетната с биде, така искам висяща, но мъжа ми е доста тежък /100-110 кг/ и мисли, че висяща е неудачно за тези килограми Simple Smile Да не вземе да се откърти някой път... а и той както прекарва часове там ...  ooooh! Grinning

ПП: А някой може ли да ми каже каква е разликата между конзолна тоалетна чиния и обикновенна тоалетна чиния? В цената разликата е 100-тина лева...  newsm78

Последна редакция: пн, 23 апр 2012, 17:17 от mimmss

# 559
  • Русе
Да кажа за висящите, мъжа ми е 130 кг, аз не смея да казвам колко, но няма проблем. Изчислени са да издържат до 400 кг, така че, ако ви харесва, слагайте. Тоалетна с биде комбинирана има братовчед ми на Видима, много са доволни.

# 560
Здравейте!! След толкова лутане сред плочки за баня най-накрая реших каква комбинация искам да са... Зелено и жълто (млечни цветове). Но мисля вместо фрисове да ползваме нещо като стъклени ленти. Само че не знам как се казват точно и не знам как да ви ги покажа. Обаче някой консултанти в магазините ми казват,че са пълни боклуци и много се чупят... Не знам дали някой от вас е ползвал такова чудо.. И не знам дали го обясних добре  Rolling Eyes

П.С. Нещо като Червената линия на снимката

# 561
  • София
mimmss, първо за видящите тоалетни чинии - моят мъж е около 112 кг., за сега няма проблеми Simple Smile)) Дават, че издържат до 400 кг., така че и пред моя, и пред твоя има още доста аванс  Mr. Green Ние това лято ще правим ремонт на неговата тоалетна и за там искам вградено казанче и висяща тоалетна чиния, само че за там мисля по евтина тоалетна чиния да бъде, от казанчето няма да пестим.

Сега за Градеви - проблемът е фирмата, за паравана не мога да кажа още нищо, виждала съм само мострата в магазина им. Трябваше монтажа да е на 6 април и до сега нищо, телефонни обаждания, ама за утре, ама за вдруги ден, ама след Великден, ама някаква част пътувала с ДЧЛ от завода, ама още не е готова и така до днес. Много се ядосвах, защото мислех, че са сериозна фирма, а и единствено при тях намерих параван, който да отговаря до голяма степен на това, което искам. Уж за утре е насрочен пак монтаж, да видим какво ще стане. Ако стане - ще снимам. Ужасно съм разочарована от Градеви, за съжаление. Трябва да кажа, че пазарувахме основно от Баня Стил и Екстра в Люлин, много точно и коректно обслужване получихме при тях.

# 562
  • София
Благодаря catty m - с две думи Градеви няма да са - не обичам несериозните работи, особено предвид, че всеки си планира времето до секунда с тези ремонти - едно забави ли се, всичко нататък изостава... Ние така с една дограма ни мотаха месеци наред, но пък в крайна сметка я направиха един път! Както и да е, извинявам се за спама...

Сега да питам пак за висяшата тоалетна - ние сме в къща, тухлена, но банята е с итонг... като гледам из нета, че тази чиния навсякъде я монтират с 2 дюбела ми изглежда много съмнително - самата чиния би издържала 400 кг. примерно, но окачването достатъчно здраво ли е? ... Как се окачва подобно нещо, за да издържи това натоварване?

Meggysan
  ние горе-долу към Видима сме се ориентирали като цяло за санитарната керамика на всички подобни помещения вкъщи и до сега грижи не сме имали... Но сега ми похвалиха едни турски SEREL - били хубави... някой има ли нещо тяхно вкъщи?

Събирам и впечатления за този магазин - доста неща съм си избрала от там и много примамливи цени дават... през почивните дни мислим да го посетим и ще пиша каква е хавата Simple Smile
http://www.geraka.com/

# 563
  • София
В зависимост от мястото вграденото казанче може допълнително да се укрепи с шпилки и така няма да мръдне.

# 564
  • София
Благодаря catty m - с две думи Градеви няма да са - не обичам несериозните работи, особено предвид, че всеки си планира времето до секунда с тези ремонти - едно забави ли се, всичко нататък изостава... Ние така с една дограма ни мотаха месеци наред, но пък в крайна сметка я направиха един път! Както и да е, извинявам се за спама...

Сега да питам пак за висяшата тоалетна - ние сме в къща, тухлена, но банята е с итонг... като гледам из нета, че тази чиния навсякъде я монтират с 2 дюбела ми изглежда много съмнително - самата чиния би издържала 400 кг. примерно, но окачването достатъчно здраво ли е? ... Как се окачва подобно нещо, за да издържи това натоварване?

Meggysan
  ние горе-долу към Видима сме се ориентирали като цяло за санитарната керамика на всички подобни помещения вкъщи и до сега грижи не сме имали... Но сега ми похвалиха едни турски SEREL - били хубави... някой има ли нещо тяхно вкъщи?

Събирам и впечатления за този магазин - доста неща съм си избрала от там и много примамливи цени дават... през почивните дни мислим да го посетим и ще пиша каква е хавата Simple Smile
http://www.geraka.com/

Нашата висяща тоалетна е СЕРЕЛ с плавнопадащ капак. Много си я харесвам Rolling Eyes Избрах я заради формата (заоблена), заради цената (на другите фирми вече ми идваха много скъпи точно такава форма) и заради това, че четох и ми казаха, че сантарната керамика на турците е с много добро качество.

Самата чиния за окачва на структурата, т.е. важното е самата структура да е закрепена добре. Дали може в Итонг, не знам, тук вече мъжете ще кажат Simple Smile

# 565
  • София
Момичета и момчета, имам нужда от съвет... Както казах бойлера ще е вътре в банята, но понеже ненавиждам да се вижда самия бойлер, ще му иззидаме шкаф, който ще е облепен с плочки и отгоре ще стане като полица... всичко чудесно, но дайте идея с какво да го затворя този шкаф отпред? В една приятелка видях с ролетна щора, като тези външните и за сега сме се спряли на този вариант, но малко ме притеснява дали ще стане добре...

# 566
Най-лесно със завеса за баня - като перденце отпред. Друг вариант метална прахово боядисана ажурна решекта.

# 567
  • София
Най-лесно със завеса за баня - като перденце отпред. Друг вариант метална прахово боядисана ажурна решекта.

Не, не... "шкафа" за бойлера ще е 130 см. висок, 60 см. широк и 60 см. дълбок, ако му сложа завеса за баня ще стане като на баба бюфета под мивката едно време - нямаше вратички, а перденце...  Mr. Green По-скоро ще мисля някакви врати или не знам...

# 568
  • Бургас
mimmss може да направите вратичка от алуминий/pvc. Нещо като ревизионните шахти за водомерите, но по ваш размер.

# 569
  • София
  В тоалетната ни, над вграденото казанче оставаше място за шкаф. Направихме го с плочки и от фирма "Гера", за която писах няколко страници назад ни направиха ПВЦ вратичка отпред. Сащото може да се приложи и за бойлера.

Общи условия

Активация на акаунт