Математици-умници

• 55 239
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ето и от мен снимчици, за втори път ми се случва да ходя да снимам детето с почти паднала батерия на апарата Embarassed А и нямам време да ги обработвам и са направо от апарата.Ако някой си познае детето и иска да му пратя снимките, нека ми пусне мейл на лични.

http://flickr.com/gp/snimkieli/3DptvJ/

Ще махна снимките след няколко дни от линка.
Иначе награждаването беше много по-хубаво и обмислено от миналата година.Браво на организаторите!

# 436
  • София
Наистина браво на организаторите.Справили са се чудесно.Децата са много весели и щастливи!!!Някои трябва да вземат пример как се прави награждаване.Не в библиотеката, едно листче от библиотекарката............

# 437
  • Варна
в библиотеката, едно листче от библиотекарката............
това ми е познато  Laughing - и ние се познаваме с библиотекарките  Wink
ама сме чакали и на ЧХ пред учителскта стая да надпишат имената - по пет пъти питаха - Ти кой беше?.....

# 438
  • София
в библиотеката, едно листче от библиотекарката............
това ми е познато  Laughing - и ние се познаваме с библиотекарките  Wink
ама сме чакали и на ЧХ пред учителскта стая да надпишат имената - по пет пъти питаха - Ти кой беше?.....
А, на ЧХ тази година не беше така. Значи те имат напредък. Само СМБ - Изток се излагат.

# 439
  • София
Мале, значи не е само в София този срам.125-то винаги е така в библиотеката....не ги е срам.Все едно малко пари взимат от тези състезания, не могат да отделят една стая и един учител да връчи грамотите.Не стига, че няма медал , няма нищо ми....

# 440
  • София
Мале, значи не е само в София този срам.125-то винаги е така в библиотеката....не ги е срам.Все едно малко пари взимат от тези състезания, не могат да отделят една стая и един учител да връчи грамотите.Не стига, че няма медал , няма нищо ми....
Аз наистина не съм обърнала внимание, че в горния пост става дума за Варна. Там и сега ли е така на ЧХ, палечко?

# 441
  • Варна
Аз наистина не съм обърнала внимание, че в горния пост става дума за Варна. Там и сега ли е така на ЧХ, палечко?

аз не знам как е било преди - понеже нали си имам третокласник и за първи път се явяваме на ЧХ, но тази година беше така - в учителската стая набързичко - питаха кой си, от къде си ..... Laughing вместо Честито
, но иначе сме били и на хубави награждавания в Славейков - нещо като на СМТ - а най впечатлена съм от Бургаския Николай Чудотворец - просто страхотна организация - поздравления за бургазлии
докато за награждаванията на състезанията, организатор, на които е МГ - нямам думи - то просто няма такива  - те даже и не съобщават има ли наградени, кога ще се дават грамоти - чак и се сърдят ако случайно ги обезпокоиш да попиташ - личен опит - звъннах за Салабашев преди два дни

# 442
  • Варна
по повод на ЧХ искам да попитам от мамите с опит, понеже нали и те правят нац. класиране, но не както при  Салабашев, но при Салабашев има нац. награждаване - при ЧХ има ли такова  Rolling Eyes

# 443
По повод Салабашев, някой да има идея кога излиза националното класиране?

А дали някъде има петокласник с пълен брой точки, че нещо ми се губят списъците?

# 444
  • София
Няма нац.награждаване на ЧХ.При ИС за първи път миналата година направиха нац.награждаване и беше ОК.

# 445
По повод Салабашев, някой да има идея кога излиза националното класиране?

А дали някъде има петокласник с пълен брой точки, че нещо ми се губят списъците?
Уж най-рано на 20-ти, но защо пък да не ни  изненадат приятно на по-ранна дата.  Grinning
От това, което съм видяла с очите си, няма максимален брой. 57 е най-високият резултат. Личното ми мнение е, че задачата с квадратите е сложила прът в колелото на петокласниците.
Няма нац.награждаване на ЧХ.При ИС за първи път миналата година направиха нац.награждаване и беше ОК.
За което мисля, че пишещите във форума имат значителен принос, както и за медалите на Хитър Петър.  Peace

# 446
  • София
Да, да имат имат гоооолям принос и за медалите на ИС също Joy

# 447
  • Варна
Привет,майчета на математици-умници!  bouquet
Наглеждам ви редовно,но още не се включвам понеже малкото ми математиче е едва  в  1ви клас. Simple SmileИначе имам много въпроси ,които искам да ви задам.
Като например в каква възраст наистина си проличава математическия талант и как задържате любовта и интереса към таз  сложна за мен наука? А вие на "ти " ли сте с математиката? Когато децата ви решават задачки успявате ли и вие да ги решите и да разберете къде греши и въобще как процедирате с домашната подготовка? Simple Smile

И още нещо.Намерих задачките от миналите години за Великденското състезание,ще ги принтирам и предложа след известно време,че ми се виждат доста по-сложни от КМС да речем като за 1волаци.А те по принцип нямат  качени верни отговори,така ли ,или аз не намирам? Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 17 дек 2011, 14:19 от Деска

# 448
  • София
Добро утро!
Олимпиадата стартира вече. Какво ще кажете за 3-та задача от четвъртокласната тема? Май ще я решат само тези, които на курсовете са взели този тип задачи. Не ми се струва вероятно някой четвъртокласник сам да се сети че има и каква е връзката между сбора на цифрите и сумата от числата. А и самият алгоритъм е такъв, че тези които не знаят метода нямат шанс за точка от тази задача.
Моето мнение е това, ще се радвам много да ме опровергаете Simple Smile

//все забравям, че не живеем всички в един град, много съжалявам  Embarassed Говоря за 3 задача от темата за 4 клас в София

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 09:22 от Елл

# 449
  • Варна
Момичета, помогнете с една задача за 6 клас!  newsm78

Трапец ABCD е с лице 9 кв.см. Точка М е произволна от AB. Точка N е такава, че MN=2CN. Да се намери лицето на триъгълника DMN.

На мен ми се струва, че има нещо пропуснато в условието....  Rolling Eyes

П.П. Уф, не било трапец, ами успоредник. А с успоредник задачата вече се решава без проблем Simple Smile

Последна редакция: нд, 18 дек 2011, 14:53 от mucunkata333

Общи условия

Активация на акаунт