Математици-умници

• 55 236
  • 757
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Добро утро!
Олимпиадата стартира вече. Какво ще кажете за 3-та задача от четвъртокласната тема? Май ще я решат само тези, които на курсовете са взели този тип задачи. Не ми се струва вероятно някой четвъртокласник сам да се сети че има и каква е връзката между сбора на цифрите и сумата от числата. А и самият алгоритъм е такъв, че тези които не знаят метода нямат шанс за точка от тази задача.
Моето мнение е това, ще се радвам много да ме опровергаете Simple Smile

//все забравям, че не живеем всички в един град, много съжалявам  Embarassed Говоря за 3 задача от темата за 4 клас в София
Може би има шанс за получаването на 2 т. при дадени верни отговори на 2-те подусловия, но нерешени по алгоритъма.

# 451
Момичета и момчета, от темата "Математически турнири" копирам един пост на marsoft2000, който силно ме впечатли. Представяте ли си - искат да пратят детето в помощно училище, а то печели медали на СМТ, при това без курсове тук или там. Нямам думи. Мисля, че мястото на цитирания пост е именно в тази тема.

Само ще уточня детето ми е с аутизъм и все още не говори, но решава и си чете сам задачите от читанката. По причина диагноза съм притеснена да го водя на курс в СМГ въпреки че хората там са отзивчиви. Ако почна да ви разказвам че искаха от инспектората в помощно училище да го пратят няма да ми повярвате. И това че пиша в този форум като равна е най-голямата ми радост. На връчването на грамотите на СМТ г-жа Кастрева доста беше учудена че ме видя с детето на сцената, защото и тя беше радетел на идеята различните деца в помощно, като няма къде другаде. Така че мили мами не се сърдете на децата си, те са всички различни от нас, но са наште слънца и нека им строим поне улица за да има над какво да греят. Весели празници!!!!!

# 452
Аз лично съм изумена от прочетеното. Вместо да намерят начин да окажат съдействие, от инспектората гледат да си измият ръцете.  Sick
За съжаление съм твърде далеч от София, иначе с удоволствие бих организирала индивидуален курс на това детенце с уговорката, че не съм на нивото на СМГ-ейските преподаватели.
marsoft2000, давайте смело напред, а ние ще ви стискаме палци и ще помагаме, с каквото можем!   bouquet

# 453
Аз лично съм изумена от прочетеното. Вместо да намерят начин да окажат съдействие, от инспектората гледат да си измият ръцете.  Sick
За съжаление съм твърде далеч от София, иначе с удоволствие бих организирала индивидуален курс на това детенце с уговорката, че не съм на нивото на СМГ-ейските преподаватели.
marsoft2000, давайте смело напред, а ние ще ви стискаме палци и ще помагаме, с каквото можем!   bouquet
Благодаря! Ние мислехме за вариант по интернет защото се притеснявам да не изпусна някой тип задачи. Ако имате някакви материали и не ви притеснява с удоволствие ще ги ползваме. Общо взето съм свалила всичко за състезанията и решаваме по тях.

# 454
Възхищавам ви се! smile3501

# 455
Благодаря Ви за милите думи! При нас има проблем с моториката и му е трудна да пише сам та трябва да му притискам ръката. Още от 2 клас организаторите на всички състезания ни подкрепиха и ни пускат заедно. Били сме винаги под наблюдение, така че не съм злоупотребявала по никакъв начин. Дори миналата година бяхме на кенгуруто при инспекторките по математика. За това ми беше много неприятно отношението на специалистите кам децатата със специални потребности.
За това съм благодарна за протегнатата ръка от хората работещи с надарени деца и се стараем да не се излагаме.
Иначе сега е 1 за 3 клас и дано все така го приема нормално, че следващото състезание като не е 1, ще му е криво, ама и това е част от обучението.
Отново пожелавам весели и щастливи празници. Слушайте децата си те са по-близо до природата и Бог, такъв какъвто всеки го е приел за себе си. И нека се срещаме само в математически битки.  bouquet
Копирам и тук ще следя и тази тема

Последна редакция: чт, 22 дек 2011, 09:40 от marsoft2000

# 456
  • гр. София
marsoft2000, възхищавам ти се и те поздравявам - теб и детето ти!!!!! Пожелавам му още много успехи на математически състезания!!!! Весели празници!!!!

# 457
  • Варна
marsoft2000,и аз съм от възхитените!  bouquet

А моите въпроси явно тъпички са били,извинете,че ви нахлух в темата!
Хубави празници!

# 458
  • София
Деска, не се ядосвай.  Hug Тези дни бяха доста натоварени откъм емоции в очакване на разни класирания, сигурно затова не сме ти отговорили.
На първия въпрос и аз не мога да ти отговоря, защото и моят състезател е малък още- втори клас е.
А на втория ти-има отговори на задачите от ВМС в сайта Математика за всеки.
marsoft2000, аз ви видях на награждаването на СМТ и ми станахте ужасно симпатични!  Hug  bouquet Heart Eyes

# 459
marsoft2000, виж това:

ЗАДОЧНА ПОДГОТОВКА ЗА МАТЕМАТИЧЕСКИ СЪСТЕЗАНИЯ

От 2010/11 учебна година фирма „Олимпмат” ЕООД на Съюза на Математиците в България организира индивидуално задочно обучение за ученици от 3 до 9 клас.
Обучението е ориентирано към ученици с изявени интереси по математика. Целта му е да задълбочи подготовката на участниците в зависимост от индивидуалните им постижения.
Обучението се провежда под формата на електронна кореспонденция, като всеки участник получава две теми на месец. Темите са съобразени с индивидуалния напредък на всеки участник и включват теоретичен материал и задачи за самостоятелна работа. Участникът получава оценки и коментари на изпратените от него решения.
За повече информация се обръщайте на e-mail адрес: zadochnashkola@gmail.com

Копирано е от сайта на Салабашев - http://www.math.bas.bg/salabashev/index.htm

Поздравления за това, че не се отказвате да се борите!  bouquet Дано това, че всички ние тук сме с вас, ви даде още повече увереност и сили, на теб и на момчето ти! Peace

# 460
Деска, не се ядосвай.  Hug Тези дни бяха доста натоварени откъм емоции в очакване на разни класирания, сигурно затова не сме ти отговорили.
На първия въпрос и аз не мога да ти отговоря, защото и моят състезател е малък още- втори клас е.
А на втория ти-има отговори на задачите от ВМС в сайта Математика за всеки.
marsoft2000, аз ви видях на награждаването на СМТ и ми станахте ужасно симпатични!  Hug  bouquet Heart Eyes
Благодаря Ви!
Знаете ли като казвам на майките с деца като моето до къде сме стигнали и те си вдъхват кураж, че не всичко е толкова страшно, като им кажа и за вашето отношение още повече ще се зарадват, защото покрай учителите понякога и от родители срещаме лошо отношение. А пък на награждаването с толкова хубави и наперени деца около нас ми стана малко мъчно, в сравнение с децата от нашето училище. Обаче пък там детето трупа самочувствие.
 Heart Eyes

# 461
  • София
marsoft2000, аз не пиша много, но чета темите. Имай предвид, че много са хората като мен и всички те са с вас и ви подкрепят истински. Нямам думи да изразя възхищението си, ти разбираш .......... Hug

# 462
  • София
marsoft2000 продължавай да подкрепяш детето си.
А иначе и аз имам документ, че детето ми е за помощно училище, защото държи странно химикалката. И документът е от СО, Дирекция „Образование" и РИО.

Иначе синът ми в предучилищната седеше на един чин с детенце с аутизъм. Самото дете повтаряше годината, защото предната година други деца не са го приели. Докато нашите умници се учеха на буквите, това дете четеше субтитри, смяташе и плуваше. В първи клас започна и да свири на пиано.

Браво че и твоето детенце е намерило какво му е интересно, какво може и го прави добре!
Много успехи и през следващата година!

# 463
marsoft2000 продължавай да подкрепяш детето си.
А иначе и аз имам документ, че детето ми е за помощно училище, защото държи странно химикалката. И документът е от СО, Дирекция „Образование" и РИО.

Иначе синът ми в предучилищната седеше на един чин с детенце с аутизъм. Самото дете повтаряше годината, защото предната година други деца не са го приели. Докато нашите умници се учеха на буквите, това дете четеше субтитри, смяташе и плуваше. В първи клас започна и да свири на пиано.

Браво че и твоето детенце е намерило какво му е интересно, какво може и го прави добре!
Много успехи и през следващата година!

Успехи и на вас! Разсмя ме! Точно днес ми споделиха за едно дете, че психоложката казала, че е автоагресивно защото тичало по коридора!

# 464
  • София
Чудя се дали да купя за детето тази "Математика за таланти". В нея има ли задачи отделно или са само тестове и изпитни теми? Препоръчайте ми някой сборник със задачи подобни на тези в Математическата читанка на Златилов и др автори.

Общи условия

Активация на акаунт