Математици-умници

• 55 227
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
"Математика за таланти" е супер сборник с тестови задачи!Много добър е сборника на Вега-74 за 3-ти клас,както и тези от поредицата "Магията на интелекта"(вътре има и подробни решения на задачите)

# 466
"Математика за таланти" е супер сборник с тестови задачи!Много добър е сборника на Вега-74 за 3-ти клас,както и тези от поредицата "Магията на интелекта"(вътре има и подробни решения на задачите)
И аз харесвам "Математика за таланти"
а от къде мога да взема сборника на Вега-74 и "Магията на интелекта"?

# 467
Ако сте от София на площад Славейков ги има със сигурност!В доста от големите книжарници също ще ги намерите,има ги и по Моловете!

# 468
  • у дома
За 4-ти клас препоръчвам и този http://www.izkustva.net/math/math_4iz.htm
Имам спомени,че миналата година препоръчваха и този за 4 клас http://www.bukvara.com/%D1%81%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%B … %D0%BA%D0%B0.html ,но аз го нямам.

# 469
  • София
Mnogodetna, svetlaem, много благодаря за предложенията   bouquet

# 470
Момичета , може ли помощ за решаване на следната задача за 5 кл.
да се разгадае фокусът: "Намислете си едно число, по-малко от 1000.Умножете го по 13,резултата увеличете 11 пъти, а полученото умножете по 7. Ако ми кажете колко получихте, аз ще ви кажа намисленото число "   newsm78
аз съм в чуденка с уравнение ли да го реша или .....  Embarassed newsm78

# 471
  • София
Момичета , може ли помощ за решаване на следната задача за 5 кл.
да се разгадае фокусът: "Намислете си едно число, по-малко от 1000.Умножете го по 13,резултата увеличете 11 пъти, а полученото умножете по 7. Ако ми кажете колко получихте, аз ще ви кажа намисленото число "   newsm78
аз съм в чуденка с уравнение ли да го реша или .....  Embarassed newsm78

На практика, ако намисленото число е х (х< 1000),
умножаваш х*13*11*7 = х*1001, а резултатът е х(00)х
(две нули при едноцифрено, една нула при двуцифрено и без нула при трицифрено).
Прост фокус  Wink

# 472
Благодаря Carmela  Hug

# 473
Здравейте,

забелязах за салабашев нещо интересно в таблицата с наградените:
София 58 Сребърен
София 56 Сребърен

както и

София 51 Сребърен
Бургас 48 Сребърен

та се зачудих такъв ли е регламента, раздават медалите по бройка ли или някой нещо е пропуснал?

# 474
Здравейте,

забелязах за салабашев нещо интересно в таблицата с наградените:
София 58 Сребърен
София 56 Сребърен

както и

София 51 Сребърен
Бургас 48 Сребърен

та се зачудих такъв ли е регламента, раздават медалите по бройка ли или някой нещо е пропуснал?

Къде го видя това  newsm78 нещо не разбирам  ooooh!

# 475
  • София
А тебе това притеснява ли те?
Според мен не е пропуск

# 476
Весело посрещане на Новата Година! Нека грамотите през новата година валят като снежинките навън. И нека в 12 час да пием за нашите умници

# 477
Весела и щастлива Нова Година!.
Много и страхотни емоции на малките математици през тази година.
Пожелавам на родителите на четвъртокласници, устремили се към МГ да се похвалят юни месец  newsm10, а на третокласниците, мечтаещи да ги последват догодина успешен старт в първите състезания наесен.
А за родителите - повече търпение и спокойствие при всичките емоции около състезанията. Децата имат нужда от нашата безусловна и всеотдайна подкрепа, с останалото се справят и сами отлично.

# 478
Здравейте.
За много години! Нека 2012 бъде много по-успешна от миналата, особено за четвъртокласниците.
Един въпрос извън математиката - някой да знае нещо за състезанието "Знам и мога"? Обявено ли е вече, кога ще се проведе първият кръг? Аз нищо не намирам по въпроса... Sad

# 479
Здравейте.
За много години! Нека 2012 бъде много по-успешна от миналата, особено за четвъртокласниците.
Един въпрос извън математиката - някой да знае нещо за състезанието "Знам и мога"? Обявено ли е вече, кога ще се проведе първият кръг? Аз нищо не намирам по въпроса... Sad
Според графика за провеждане на олимпиади и национални състезания общинският кръг  е на 25 януари, а областният - на 25 февруари. Националният е на 31 март във Враца.
Ето повече информация.
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/left_me … _ol_znam_moga.pdf

Общи условия

Активация на акаунт