Математици-умници

• 55 220
  • 757
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте! Бих искала да се присъединя към темичката ви. Аз съм информаттик/математик по образование, но всъщност основната причина за интереса ми е моят племенник, който е първи клас. Детето се оказа талант в сферата на математиката и заедно работим за състезания!

# 481
Здравейте, в Пловдив днес децата са по олимпиади  Simple Smile дано да се представят добре с това ваканционно  настроение  Wink

Последна редакция: пт, 06 яну 2012, 10:12 от dani.m73

# 482
  • гр. София
И в София също сме на олимпиада по история! Успех на децата ни!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!

# 483
И в София също сме на олимпиада по история! Успех на децата ни!
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ, КОИТО ПРАЗНУВАТ ДНЕС!

А вие откъде разбрахте за олимпиадата, не си спомням на мойта дъщеря да са и казвали за нея  newsm78 за цялата страна ли е или днес е само в София  Thinking

# 484
  • гр. София
Днес е общинският кръг. На нас ни каза г-жа Цонева - учителката по история в училище. Тя е записвала децата още преди ваканцията.

# 485
  • София
Доколкото видях от заповедта на МОНМ за графика за олимпиадите,
за общинския кръг по История крайният срок е до 06.01.2012, т.е. или някъде вече е минала,
или навсякъде е днес. Моят младеж също в момента се поти над въпросите,
но сутринта чувствително му липсваше ентусиазмът (не знам за знанията Grinning),
с който се записа преди ваканцията  Mr. Green

# 486
  • гр. София
Видях, че на 21.12.2011 г. се е провел в някои области, защото в интернет има качени варианти на теста, но не знам точно в кои. В 9.35 ч. моят син се обади, че още не е започнала олимпиадата, защото инспекторката от РИО още не била донесла материалите (отново слаба организация на РИО). Затова ще свършат след 12 часа.

# 487
В 107 ОУ организацията на олимпиадата вървеше по план, явно там са получили навреме материалите.

# 488
При нас сега се провежда по математика, а тази по история или е минала без да съобщат в нашето училище  Wink или предстой  newsm78

# 489
  • София
При нас сега се провежда по математика, а тази по история или е минала без да съобщат в нашето училище  Wink или предстой  newsm78

Минала е при вас, ето темата:
http://socialninauki.com/

Малко ме е яд, че не се сетих да потърся по-рано стари теми от олимпиадата  ooooh!;
човекът просто си прегледа изученото от учебника, а преди
малко ми се обади, че е било доста трудно и е имало въпроси върху неизучен материал.
Но каквото е направил, такова   Whistling

# 490
  • гр. София
Госпожата ги е предупредила, че ще има въпроси и от уроците, които не са взели и казала да си научат до падане на България под Византийска власт, но не знам колко са ги научили!

# 491
Моят син -6 клас, също каза че имало въпроси, за които изобщо не били коментирани в училище, а господинът ни по история е мноооооого стабилен и много допълни неща им дава.
Единият въпрос бил снимка на печата на БЦРК (с лъв) и въпросът бил какво още имало на предложеният от В.Левски печат. Аз нямам данни по въпроса..............чичо Гъгул също.

# 492

Минала е при вас, ето темата:
http://socialninauki.com/

Благодаря за информацията , както винаги за нашето училище съществуват само математиката и бъл.език  Sad сега чета , че и по руски език се провежда до 08.01.12г , но отново информационно затъмнение  Wink

# 493
  • гр. София
Печатът на Левски е преправен, вероятно за да има корона
Първи приложения на печата през 1871 г.

http://nauka.bg/forum/index.php?s=50a219a3e54dfd182c3d86e8f0a3b8 … p;attach_id=14594

ИЗСЛЕДВАНЕТО Е В ПРИКАЧЕНИЯ ФАЙЛ:  levski_republic.pdf (1,4МБ)

За печата обаче Васил Левски пише пак на 5 февруари 1871 г. в писмото си до Данаил Попов в Турну Магурели. Научил, че Попов с Иваница Попмишев ще му помагат в бъдещата работа и са приели да „направят печата”, той обяснява в писмото си: „нека е голямшък колкото един бешлик, в средата лъвче с корона, из устата му „Смърт или република”; от наоколо „Привременно българско правителство в България”.

# 494
Моят син е написал "свобода или смърт". Нали това пишело на знамето.
Според него е било по-трудно от миналата година, имало е въпроси, котио определено не е учил, не е имало тестови задачи, а само с отворен отговор и таблици разни.
Някой свали ли темите по история, извинявам се за спама тук?

Общи условия

Активация на акаунт