Математици-умници

• 55 216
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Нова - аз си свалих темите, пращам ти ги на лични.
ElelmentaK, благодаря - беше ми интересно да прочета материала. Много "назаднала" съм по история, там детето работи с татко си - той е голям фен, аз всичко съм забравила.

# 496
  • гр. София

mst, може ли и на мен да изпратиш темите, моля те?

# 497
  • София
И на мен, и на мен  Praynig
А как успя - нали са с парола?

# 498
Нова - аз си свалих темите, пращам ти ги на лични.
ElelmentaK, благодаря - беше ми интересно да прочета материала. Много "назаднала" съм по история, там детето работи с татко си - той е голям фен, аз всичко съм забравила.

Мерси, ама това е от 2011!

# 499

Мерси, ама това е от 2011!

Пак съм неподготвена, хем си ги разпечатах и чинно въпрос по въпрос си ги чета................, не съм видяла годината!!! Embarassed

# 500
То и аз нямаше да разбера, ако не бях скастрила сладура, че е имало тест, а той спореше разгорещено, че това не е неговата олимпиада. Joy

Само да ти напомня Wink, че миналата година (не знам как) пак ти пусна темите, та продължаваме да разчитаме на теб.  Hug

# 501
Нова, благодаря, малко да ми поизмиеш срама, ще ровя.

# 502
При нас историята беше на 22.12., вчера младежът се яви на информатика, а днес - на математика.
Излишно е да споменавам, че и трите олимпиади са били невероятно лесни и той всичко си е направил без грешка.  Mr. Green
В интерес на истината на историята се е задържал най-дълго, малко повече от два часа. Иначе е решил, че информатиката и математиката не заслужават да им отдели повече от час и половина.

# 503
В сайта на РИО верните отговори и критериите от олимпиадата по история са качени и отключени, за разлика от темите.
Те все още са строго секретни.  Mr. Green

ПП. Липсващото е короната на лъва.

# 504
  • София
Здравейте момичета,

прави ли ви впечатление, че в математиката за таланти, за която говорихме по-назад в темата има доста грешки в отговорите. Досега сме минали темите от 12 месец и във всяка от тях има най-малко по една грешка. Последно тая сутрин решава 28 тема, вижте задача 2 от модул 2, броят на децата е грешен.

# 505
  • София
Здравейте момичета,

прави ли ви впечатление, че в математиката за таланти, за която говорихме по-назад в темата има доста грешки в отговорите. Досега сме минали темите от 12 месец и във всяка от тях има най-малко по една грешка. Последно тая сутрин решава 28 тема, вижте задача 2 от модул 2, броят на децата е грешен.

Сгрешен е. Превид това, че и б точка е грешна, става ясно че не се касае и за техническа грешка, а наистина за грешно решена задача. Другият вариант е да е допусната грешка в условието и вместо 15 см да са напечатали 10.

Да се надяваме, че в бъдеще няма да се допускат грешки.

# 506
  • София

Сгрешен е. Превид това, че и б точка е грешна, става ясно че не се касае и за техническа грешка, а наистина за грешно решена задача. Другият вариант е да е допусната грешка в условието и вместо 15 см да са напечатали 10.

Да се надяваме, че в бъдеще няма да се допускат грешки.
Да, и аз проверих какъв брой деца са взели предвид в Б подточка (грешният е).
Направи ми впечатление, че грешките са много - във всяка тема която сме минали има поне по един, а някъде и по два сгрешени отговора. А това са теми от минали пробни изпити. Странно ми стори, затова споделям.

# 507
  • нейде там, където ....
Благодаря за напомнянето за "Знам и мога"   bouquet
Принципа на организирането май е като на другите олимпиади, т. е. не можеш да се явиш в друго. При нас още не са изнесли резултатите от олимпиадата по математика  Crazy И сега ще ги изненадам с информацията и желание за участие. Отново.  Whistling

# 508
Цитат
Благодаря за напомнянето за "Знам и мога" 
Принципа на организирането май е като на другите олимпиади, т. е. не можеш да се явиш в друго. При нас още не са изнесли резултатите от олимпиадата по математика   И сега ще ги изненадам с информацията и желание за участие. Отново. 
А аз чувствам, че съм "оплюта" от ръководството и учителите на нашето училище, заради това, че искам детето ми да участва в "Знам и мога". Писах до РИО с молба да ми кажат в кои училища в София ще се организира тази олимпиада, защото в нашето няма, те се обадили в училището и ги натиснали. Сега сигурно искат да ме #2gunfire! Чудно, но не се чувствам никак виновна  newsm78...

# 509
Писах в темата за математическите турнири, но никой не ми отговори. надявам се тук да получа отговор, цитирам въпроса си от там.

Искам да ви попитам - вие ли обяснявате на децата задачите или разчитате на учитулката в у-ще, сборници със задачи, частен учител и т.н.?

Дъщеря ми се справя добре с математиката и ще кандидатства за математическа паралелка след 4 клас. Нямам много време да и помагам или да решаваме задачи заедно. Тя решава тестове аз проверявам и ако има нещо неясно обяснявам. Но все по-често виждам, че тя не разбира лесно това, което и обяснявам. Аз пък от своя страна се изнервям и нищо добро не излиза от цялата ситуация. Просто нямам педагогическия подход, който явно е необходим. Интересно ми е при вас как стоят нещата.

Общи условия

Активация на акаунт