Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 396
  • 713
  •   1
Отговори
# 150
  • варна
здравейте ,аз днес станах рано-рано да се цедя ,че пак съм със запушени каналчета Tired
То не стига че кърма няма ,ами и се запушват.
За момичета ,които се опитват да вдигнат кърмата ,на мен мюслито много ми помага.Всяка сутрин една купичка и на следващите две хранения гърдите са пълни.
Но за съжаление малката не иска да суче много -много ,явно свикна с биберона ,но няма как .Решила съм да цедя и да давам от шише ,поне ще виждам колко изяжда.

Нас колики ни мъчеха няколко дни ,давах Инфакол ,но нямаше файда и мъжа ми снощи отиде и купи Еспумизан.Заспа милата като къпана.
За шишетата имам 2 на Нук и 2 на Чико.
С апиратора за нос не мога да се справя ,тя много се мята , а и имам чувството че и дера носленцето.Слагам физ .разтвор ,омазнявам една клечка за уши и с нея почиствам.
На нея даже и  харесва Mr. Green

И ние се гушкаме много ,но тези дни ми дойде гушкането в повече #Crazy  голям рев ако я оставя  да легне на леглото ,само на ръце иска ,не заспива изобщо и в къщи бомба паднала ,нищо не мога да свърша
Иначе като ме погледне ис е усмихне всичко ми минава  Heart Eyes

# 151
Звездичкова, не знам дали навсякъде практикуват новия метод за секцио (мисля че се казваше метода Щарк, но може и да се лъжа). Преди година някъде четох за първи път за този метод в едно списание и там минаваше за нов и се практикуваше в много малко родилни домове. Предполагам, че там където ходят на обучения и гледат да са в крак с новостите, се практикува, но може би не навсякъде. Не съм сигурна за това.
За шишетата - по принцип бях много доволна от Авент, докато не ми се захабиха толкова бързо. На Чико имам 2, но все още се задавя с тях и затова ги използвам рядко. ТЕзи Би Фри не съм ги виждала никъде.  newsm78 За Нук мислех да взема и аз, но видях че бибероните са им все едни анатомични и приплескани, а моя малчо не ще да яде от такива. Имам една анатомична залъгалка и постоянно я плюе - нещо не му харесва формата, а с обикновените залъгалки няма такъв проблем. Не смея да взема шише с такъв биберон да не би да не иска да захапе самата биберона. Иначе вчера много им се чудих в апетеката.
За Хип-а в началото моя бебок акаше по няколко пъти на ден, а в последно време постоянно си разрежда акането. Първо започна по веднъж на ден, после на ден и половина, после на 2 дена. Ако така продължава не знам на колко дена ще започне да ака. На консултацията в петък ще питам и педиатърката да видя какво ще ми каже. На колко дена е нормално да ака бебе на 2 месеца на АМ според вас?!  newsm78
Хариела, честита месечинка на бебока ти. Моя също днес става на 2 месеца, но нещо не го отбелязвам като събитие. Имам чувството, че този месец последния беше много дълъг.  Tired

# 152
здравейте момичета!
Дойде и нашата първа месечинка  newsm38 да ми е жива и здрава малката бонбонка!
Честито и на другите празнуващи днес!

Честит ви и ден на християнското семейство - желая ви здрави и задружни семейства!

mimenceto123 овесените ядки ги водят за лактогонна храна и аз съм се запасила, особено в комбинация със сурови ядки, само да има кой да дърпа Simple Smile

А за гушкането - не се впрягайте в коментарите на другите. Още с първото дете стигнах до този извод, инстинктът на майката е достатъчно силен, за да знае кога да гушне, кога да остави да си помрънка бебето и т.н. малко по-малко ще се нагодите.

Шишетата, които ползвам са на Авент, за сага нямам оплаквания, ама аз го ползвам за вода и понякога дохранвам.

ПС A_H_I_L_E_A ако не виждаш, че се мъчи няма за какво да се притесняваш. Вече на няколко пъти казах, че когато минахме само на АМ с Георги и той акаше един път на ден или през ден. Ама после като се захранихме ... ела да видиш какво ставаше - на всяко ядене  Така че не мисля че можеш да се притеснавяш. Вода от овесени ядки знам че помага за разхлабване, ако мислиш че се е запекъл.

# 153
Добро утро аз изкарах един много хубав уикенд при маиками на село, наспах се а тя горката сяла вечер го е гущкала , имам чувството че вече дели хора защото само при мен се отещава , но снощи такав номер ми направи преспах го кам 7 ч спа 5 ч и като се сабуди чак в 4 ч заспа само да го оставя на леглото и почва да реве и го научихме с баща му да спи на гардитени защота само така има мира  Sad

# 154
Добро Утро!
Тук е такава мъгла,че с нож да режеш,а мислехме да излизаме,май ще се размине разходката #2gunfire
Честити Месечинки на всички! Ей как се изнизва времето,ето и Коледа наближава и бебоцитени ще са по големки и ще има да се кокоркат и гукат на подаръците .
Честит Ден на Християнското семейство! само мир и разбирателство ви желая!

# 155
galia.ko - благодаря за инфото за чантите    bouquet ще се възползвам!
Отдавна не съм ви чела...имах си др проблеми...мацки, честити 1- и 2-месечинки на всички бебоци!!! Да са ни здрави и да им се радваме!
Гледам, за секс сте говорили, за шевове. Е, ако някой ми предложи как да ги "размекна" тез шевове. Мързи ме да се топя в тетра...Акушерката ми сподели, че "този път (за разлика от първия  Wink) са ме зашили много хубаво, но аз чувствам, че така яко а ми фиброзирали шевовете...не знам как ще потръгне със секса!
Момичета, я споделете, как се броят 40 дни? Амко се е родила на 01.10, на 02.10 първи ден ли е или втори?...
И един личен, приятелски съвет. За всички с близки мъже над 50 години (бащи, мъже, любовници  Wink) - по каса могат да си направят веднъж в годината "профилактично" изследване за рак на простатата - да се изследва т. нар. PSA (prostate-specific antigen) - елементарно изследване, прави се с венозна кръв и е много ориентиращо за това коварно збаоляване...за много малко видове рак има толкова елементаен мониторинг и е срамота да не се възползваме от него!!! Убедете бащите си да си го направят!!!

# 156
Привет!
наистина е много мъгливо тук!
Маги, честит ви 1-ви месец  bouquet

За водата с овесени ядки бяхме коментирали преди време-ако я дадеш на бебето, му въвеждаш глутен всъщност, а е още много рано за това. Иначе и аз съм на мнение,че прекалено се вторачваме в това акане вече ooooh! дайте за нещо друго да си говорим.ето,аз пак искам да повдигна темата за по-големите деца, тъй като нещо се случва с Лили-започна да повръща в детската градина и все се оплаква,че я хранят насила. малко ми е странно,защото преди да се роди бебето, имаше период, в който не и стигаше храната там и си искаше допълнително. Сега пък не иска да яде, тъпчат я, повръща......а най-лошото е,че от цялата галимация стомахът и се е разбрицал и започна и вкъщи да и прилошава след ядене ooooh! не знам тази нервност на стомаха дали не се дължи на вълненията покрай "какинството", тъй като поведението и не се е променило през последния месец.Лили е много съвестно и осъзнато дете и е склонна вътрешно да си изживява нещата. днес баща и е говорил с учителката и тя не е отрекла храненето насила-наистина го правят Rolling Eyes той им казал да спрат,пък да видим Thinking

оф,а пък Юлия се мести в леглото си и си беше провряла ръката през решетката-удари се и сега ревтуни Crazy

# 157
Деси, много ми е чудно как така ще ги хранят насила - това ми се струва отживелица.  Shocked  #Cussing out
Иначе е възможно и вътрешни вълнения да си има, които също да са спомогнали за повръщането.
Дано като спрат да я тъпчат нещата да се оправят.
А иначе и моя бебок си провира ръката през решетките и ръкомаха та се чудя кога ли ще изкълчи някоя става!?

# 158
  • варна
el_bozhko можеш да напоиш тампон с йод и да туширираш мястото на шевовете ,малко ще щипе ,но ще заздрави по бързо.

# 159
Деси, при нас баткото беше така като тръгна първи клас с напълно непознати деца. Той е притеснителен и имаше стомашни проблеми цял месец- болки, рев, понякога пъвръщаше. Висяхме през ден в Пирогов да отхвърлим съмнение за апендицит, пък на диета го бяха сложили, а той е скакалец. Та след месец се отпусна и всичко мина от раз. Преживява го явно детето и му е трудно, а не може да изрази. Време трябва и много търпение и обяснения. Моят маймун хем е голям и понякога хич не се държи ласкаво с бебето.

# 160
за температурата при бебетата колко е позволена защото моята педиатарка ми каза че до 37 е нормално , и вие как я мерите

# 161
Привет момичета  Grinning
Честити месечинки на днешните бебоци!
mimenceto123, със Зори имах такива драми със запушване на канали. Даже антибиотик пих, че няколко дена бях с температура 39 градуса и капка не излизаше. Една приятелка ме светна, че соевият лецитин подпомага и регулира мастната обмяна в организма. Купих си на Walmark от най-големите хапове - не помня колко мг бяха, ама едвам се преглъщаха. Взимах по 2-3 няколко дни и после не съм имала проблем. После една друга приятелка приложи същия метод още преди да се е стигнало до запушване и каза, че много й е помогнало. За съжаление обаче каналите, които се запушват винаги трябва да се третират с повишено нимание. С каката на годинка и половина, вече като дърта кърмачка пак ми се запуши същия канал, а и сега с дребния гледам, че като се напълни гърдата въпросният е по-твcрд и болезнен. Гледам да го масажирам леко, и ако дребния не издърпа всичко после с помпата доизцеждам като следя проблемният канал да е изпразнен.
A_H_I_L_E_A, мерси за инфото. Ще питам моята докторка, че ми стана много любопитно как ме е затворила този път.  Grinning
Деси, това с каката явно е провокирано от новата ситуация, в която е попаднала. Колкото и да изглежда, че приема нещата добре не е изключено вътрешно да си го изживява по нейно му. Но определено в яслата трябва да спрат да я тъпчат на сила защото могат само да влошат положението, едва ли ще го подобрят. Дано след разговора с мъжа ти да престанат с тази практика. Предполагам, че с повече разговори и малко време нещата ще се нормализират. Hug

Малкият взе да се размърдоличква, явно пак ще се храним. Grinning

# 162
  • Burgas
Честити месечинки на всички бебчета които празнуват днес!Честит ден на християнското семейство![/b][/size]
Последните два дни само ви чета и изобщо не ми остава време да пиша...Вчера правихме ритуала с погачата за 40-те дни...събрахме се вкъщи 6-7 човека, малчо беше много спокоен, направихме си и снимки..В сряда се пада 40тия ден и ще го заведем на църква..
За коликите- аз давам само БиоГайа..в началото давах Еспумизан и после Инфакол, но като че ли от тях се запече и много го болеше коремчето...сега е добре.
За шишетата- ползвам само едно стъклено на НУК за водичка или чайче..В тази връзка искам да попитам мамите , които кърмят дали често стерилизират...аз събирам за стерилизиране само 2 биберон-залъгалки, 1 шишенце и 1 лъжичка..стерилизирам и 1 път дневно, а през останалото време залъгалките ги измивам с гореща вода..С баткото спрях да стерилизирам към третия месец.
Още не сме сложили ваксината...Симеон ве4е 2 седмици си има хрема, секретите са навътре и само с помпата отвреме на време ги издърпвам, главно през ноща...незнам кога ще мине, че да отидем за ваксина..
И още нещо се сетих...може ли да споделите сега след раждането какви витамини приемате...все пак организмите ни са доста изтощени от бременността, а сега и с кърменето ще стане още по-зле...А и сега като ни нападнат зимните вируси.Аз за момента взимам само бирена мая под формата на флейк, а смятам да започна да приемам БИОЗИН МАМА (който по скоро е имуностимулант).
Хубав ден на всички!

# 163
  • София
Добър ден и от мен. Айде аз пак да се разпиша с един от мойте досадни дълги постове  Laughing Embarassed

cvm, добре си се уредила ти със свекито , блазе ти Simple Smile моя малкия повръща от както сме си вкъщи, но тъй като в последствие се увеличи количеството и се притесних и го заведох при педито и тя направо ми даде направление за гастро-ентеролог и отидохме при една дето най-добрата била, светило и т.н. ама малко изкукала вече жената Crazy млеката, които можеш да позлваш по принцип са Нан анти рефлукс, Аптамил АР и Фризовом. Нан аз лично не бих давала, може да пише Германия на него, ама 100% се произвежда в Люлин там до складовете на Нестле Laughing нямам му вяра с 2 думи. Фризовома на нас ни беше мн добре - адски мн му харесваше, ядеше го мн лакомо и понеже е мн гъст и пада тежко в стомаха и не се връща, засищаше го повече или по-скоро му даваше чувство за ситост. Но заради този клей от рожкови малчо започна да ака водичка (при това по няколко пъти на ден) и щеше мн да се обезводни, ако продължава така и го смених директно на Аптамил АР, с който сме добре. НО сега ми идва мн нанагорно, защото вече яде 150мл+5 лъжици и така 1 кутия 400гр стига само за 3 дни. Най-евтино го намирам в БиФит в мола Галакси на Шипченски проход за 17.30лв или в ДМ за 16.59лв май беше, което пак си прави 170лв на месец. Важното е , че от него не повръща (изключително рядко повръща, но все пак не е като преди). Но за да не повръща трябва мн да се пази детето, а именно: трябва да го храниш полу-изправено, после да не го слагаш да ляга на равно , защото (ето една асоциация за детския стомах): детския стомах бил като бутилка - като го наклониш и се разливал. Затова ние до ден днешен си спим в количката на полу-легнала позиция (30-40 градуса ли колко е). Ортопеда ми каза даже , че може вече да го слагам седнал - всми да си сяда на дупето, да му се дава възможност да си стъпва на краката, обясни ми, че не са толкоа крехки и няма да се натоварят или да им стане нещо. Така че спрях да слушам всички, които ми казваха защо го слагаш седнал, как така изправен ще стои в количката, до 6тия месец новороденото трябва да е легнало!  #2gunfire глу-пос-ти! Та , храня си го седнал в скута. А ти ако кърмиш може да го слагаш да ти седне на бедрото с крачета висящи от двете му страни и да е с лице към гърдата и за да не е съвсем изправен да му държиш гръбчето леко наклонено назад. Това съм чела за децата с рефлукс.

Гастро-ентероложката ми изписа и едни прахчета , които след консултация с нея по телефона и при нужда мога да започна да давам, ако въпреки специализираните млека продължи да повръща детето. Функцията им била да затварят горния свинктер на хранопровода (един вид да го подпомагат да се развие) и да отварят долния, за да слиза храната към червата. И при положение, че ние се изхождаме 1 път на денонощие каза, че явно си ни е такъв организма - бавно придвижва храната надолу и като му стои в стомаха затова повръща дори и 2-3 часа след последното хранене.  Cry Ако искаш мога да ти дам координати на тази жена, да заведеш бебенцето, за да си се успокоиш и ти самата. Едно направление само с номер 17 за Детски болести и това е. Е, и час трябва да се запише де  Confused

Мименце, блазе ти, че й харесва на твойта бебка манипулацията на носа. При нас си е цяла инквизиция!  ooooh! Преи хранене само се мъчим, за да може веднага след това като захапе шишето и да има мир  Peace За кърма знам следните изпитани неща: мюсли, много сурови ядки - да ти се доповръща от тях, лук (кромид, не пресен) - той дава качество на кърмата и бира - по 1 чаша бира на ден ти дава и количество и качество на кърмата.

Ахилеа, обученията и семинарите по гинекология със сигурност са ебаси цифрата  Money едва ли всеки доктор може да си го позволи, а и за да практикуваш еди каво си може би трябва да имаш някава акредитация или диплома или де да знам и аз как да го нарека - демек да си изкарал курс за това. Моя доктор последно септември ходи на конференция в Лос Анджелис на тема видеозон. Едва ли е отишъл с 5лв!!!  Money Whistling

За акането педито ми каза , че е нормално до 1 път на 2 дни. При 1 път на 3 дни или по-рядко вече се водело запичане и или се дава дуфалак или трябва на горкото да му ръгаш термометъра (което при нас нямаше никакъв ефект да ви кажа). За овесената вода и аз знам, че се ползва за разхлабване , а оризовата за стягане. На мен са ми ги давали като малка. За тъпченето в детската градина - нали се сещаш какви лелки и бабки направо работят предимно в ДГ?! Кое да им е иновативното, а не отживяло на тия клетите? Не се учудвай изобщо с 2 думи. Уча педагогика и съм постоянно по ДГ и знам как е, затова така смело се изказвам. Честити ви 2 месеца!!!   newsm38

el_bozhko, деня на раждането се брои за 1ви  Wink Мерси мн за съвета, аз лично веднага ще кажа на нашите (на дядо де, че татко още не ги е направил 50  Laughing Blush )

Честит празник на Християнското семейство и младеж!!!

# 164
Liika благодаря за изчерпателния отговор, но всичко което си написала го знам и го правя и въпреки всичко повръща  ooooh! започна и много да се свива и плаче и не мога да разбера дали е от стомаха или от коликите да не говорим че ака веднъж на два дни  newsm78 може би ще го сменя млекото с аптамил ар , тя и без друго в началото ядеше аптамил
честит празник на всички желая семейно щастие и хармония  Hug

Общи условия

Активация на акаунт