Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 376
  • 713
  •   1
Отговори
# 285
Съни, честита т рета месечинка на Али!Да расте жива и здрава за радост на цялото семейство!!! Hug Hug Hug

# 286
  • София
Ето ни и нас след прегледа. Нели е станала 4750 и цели 57 см.  Hug
Педиатърката все пак каза да давам Вигантол (бях писала че нищо не давам)
Честити 3 месеца на Али   bouquet
Пожелавам на болничките майки и дечица да оздравяват бързо  Praynig

# 287
Здравейте! HugБлагодаря ви за пожеланията за моето голямо момиче! Heart EyesКак лети времето само...Качила съм 3 снимчици от днес сутринта. Wink
Ние сме малко по-добре иначе.Оздравяваме. Simple SmileВремето е ужасно,цял ден е мъгливо и е адски студено...Това ми влияе и на настроението ConfusedЦял ден ми е едно скапано и убито Twisted EvilА пък Алина е много сънлива днес,само спи.А няма Т иначе.Явно е от времето Grinning

emanuella89,помним те,разбира се. HugСъжалявам,че се е наложило да преживееш подобно нещо,но важното е,че сега всичко е наред! HugДано нямате повече подобни преживявания!

Ивета,милите! HugДано не е нищо сериозно и бързо да се оправя Пламена! PraynigПиши после какво ви е казал лекаря.

Ахилеа,аз също слагам лигавник,ама понеже не съм й купувала много,тя ги намокря бързо и после оставаме без лигавници LaughingТия дни трябва да й купя още,ама като е лошо времето и не излизаме...Трябва да накарам ММ да вземе да купи,че то така с постоянното преобличане не си е работа...

Пепи,много неприятно ConfusedДано бързо да решите проблема с Ивко и той да започне да се храни! Praynig

За цикъла-на мен ми дойде 2 месеца след раждането.Миналия ден ми дойде за втори път.Чак се очудих,че е редовен Laughing

Сийн,що така с мъдреца?И мен много ме боли,ама той моя сега расте ooooh!А за упойката,не мисля че е проблем.Има упойки,които могат да се слагат,въпреки че кърмиш.На сестра ми й правиха зъб скоро,тя кърми,но й сложиха упойка и нямаше никакъв проблем. Peace

За сълзичките-Али от няколко дни плаче със сълзи.Ама едни крокодилски и жални сълзички...

Флучия,бързо оздравяване и на вас! Hug

Lillebi,на Алина никакви изследвания не са й правили.Изписаха й Стодал,който е хомеопатичен и физиологичен разтвор за нослето.Естествено,аз и сама можех да си я лекувам така ooooh!Абе,нямам думи за лекарите в Б-я....Бързо оздравяване на Анастасия!

Liika,на Али коликите й само от Колийф й минаха.Всъщност от комбинацията Инфакол и Колийф.Аз бях доволна,не виждам да има проблем.То във всяко едно нещо има по нещо,което не е особено полезно...да не казвам,че дори вредните неща са повече от полезните,ама...

# 288
Sunny Girl,честита месечинка и от мен! ако е вярно това,което съм изчела за коликите, третият месец би трябвало да белеи техния край с капки или без! дано да е така и дано да сте здрави-това ти пожелавам Hug
ама колко е странно-уж всички сме октомврийки, пък едно дете навършва месец, друго-три......сетих се и за Саричка и се чудя как ли е. дано всичко да е наред и там Praynig

Пепи, трябва да има причина това дете да не иска да яде. на едно обучение ни разказаха за анорексия при бебетата,но тя се проявява в много крайни ситуации. гладът на бебето е това,което го поддържа живо,нали така. товето бебе не проявява ли признаци на глад?гладът сигурно е първото и най-неприятно усещане на бебето след раждането. потърсете специалисти или причина вкъщи-да не би нещо да се случва при вас на психологическа основа. Не знам, гадая и много ти съчувствам Hug

Момичета, като ви чета как ви боледуват бебоците, страх ме хваща направо ooooh! определено ще излезе вярно,че зимно бебе трудно се гледа,заради пустите му вируси Confused На път съм да се откажа от планираната погача за 3.12-поканила съм 2 приятелки с техните деца,които са наборчета на Лили и ходят на ДГ. свекърите също ще идват,а те постоянно кашлят и бършат носовете от октомври до май Sick Мисля да купя някакъв дезинфектант за ръце и да карам всеки,който влезне вкъщи, да се мие с него Thinking
Бързо оздравяване на всички желая Praynig

# 289
  • Пловдив

Пепи, трябва да има причина това дете да не иска да яде. на едно обучение ни разказаха за анорексия при бебетата,но тя се проявява в много крайни ситуации. гладът на бебето е това,което го поддържа живо,нали така. товето бебе не проявява ли признаци на глад?гладът сигурно е първото и най-неприятно усещане на бебето след раждането. потърсете специалисти или причина вкъщи-да не би нещо да се случва при вас на психологическа основа. Не знам, гадая и много ти съчувствам Hug

Деси, до първото разболяване Иво си хапваше повече от добре. На 1 месец прихвана от батко си хрема и леко покашляше. Оттогава насам е на приливи и отливи с храненето. Не мисля, че причината е вкъщи, защото и в болницата малко повече от денонощие не искаше да се храни. Той милият е гладен, но в момента в който му потече нещо в устата се дърпа и пищи. Лекарите обстойно го прегледаха и не установиха причина- в повечето случаи е зачервно гърло или възпалени ушички. А и му направиха милион изследвания. Всичките са ок. Направиха му освен стандартни кръв, урина и ако (като кръвните бяха Пълна кръвна картина с диференциално броене ) ехо на корем и ехография на мозъка.
В гласа му има дрезгавина, като пресипналост. Ще го наблюдаваме и утре и ще видим какво ще правим.

# 290
  • варна
за сополките , Габи много хърка с нос ,особенно сутрин,но нищо не истича .ММ казва ,че е от сухия въздух ,на няс ни бяха изписали Коларгол ,аз ги слагах 3 дни и ги спрях не видях ефект ,пък и Коларгола изушава ,тя няма течащи сополи.Поокашля се сутрин явно от секретите.
Сега слагам Стеримар и почиствам с клечка за уши ,понякога вадя малки сополчета .Единствено ме притеснява ваксината ,оложихме я веднъж заради носа .

# 291
Съни, честита месечинка  Hug
anbibian, искрено ти завиждам за това, че бебока ти спи толкова много. Моят не пропуска нощното хранене, а като се размрънка, ме буди така или иначе. Понякога заспива след това и аз с него, но друг път заспива чак след като стана и се разсъня.  В интерес на истината вие какво АМ давате?
Моя бебок понякога мрънка преди да повърне, но напоследък се случва все по-рядко да повърне.
Няма за завиждане  Laughing Това е инцидентно, защото цял ден не спа и рева и се беше изморила явно.
Иначе я храним с Аптамил 1. Рядък е и не ми хвърчи от шишетата Авент. Аз съм много доволна от тях. Да не би да не ги затягате достатъчно или в началото като сте почвали да ги ползвате да сте ги затягали прекалено много? Има указание, че не трябва да се презатягат при употреба, защото се разваля резбата и изпускат мляко. И моите са от Амазон. От тук имаме само 1 шише класик. И то не пуска, ама не ми харесва заради допълнителния пръстен, дето трябва да го мисля сложила ли съм го или не и пластмасата ми изглежда различно.
За дозирането - точно си спазвам указанието на опаковката. Днес по едно време се бях унесла и не се сещах колко лъжички съм сложила в бутилката. Веднага извадих контейнерите за сухо мляко и заредих вътре дозите. Мисля така да процедирам, че не ми е за пръв път да се чудя.
Ох, Яна е тук до лаптопа. Блъска ми ръката от клавиатурата и ми лае като кученце - ау ау ау - така ми се кара  Crazy

# 292
Честита трета месечинка на сладуранката Али  bouquet
Днес и моя мишок цял ден спи, а вчера когато щяхме да имаме гости и трябваше да приготвя куп неща не мигна за повече от 15 минути ooooh!

Емануела, дано скоро се възстановиш и се радваш и грижиш пълноценно за бебка Hug

Всички болни бебета и мами да се оправят скоро Praynig

Тези настинки, сополи, колики и т.н. за мен са бели кахъри, като гледам какво става ден през ден в нашата мила Родина Sad

Лека и спокойна вечер на всички

# 293
Liika спазвам описанието на кутията иначе няма от къде да се водя принципно по колко трябва да яде , сага сме на 120мл. вода плюс 4 лъжици и е добре другата седмица мисля да го увелича на 150мл.

На всички болни бързо да оздравеят
Деси не мисля че   дезинфектант ще свърши работа вирусите се предават по въздушно капков път пазете се  Hug
на всички спокойна нощ  Hug Hug

# 294
Lillebi, когато бебока беше болен и то на 15 дена, лекарката не му пусна изследвания. Той направо се давеше и много кашляше, но явно заради самите сополи. Изписа му Проспан за кашлицата, Виброцил и Тетрисал за хремата + вит. С на ампули и му мина много бързо. Още след първото пръскане и пиене на лекарствата имаше подобрение. Но антибиотици не са му изписвали, а хубавото беше, че нямаше температура. Най-много се притеснявах да не вдигне температура, че преди 2-ри месец не могат да се дават медикаменти за температура и знам, че бебето трябва да остане в болница. Даже лекарката като изписваше лекарствата ни каза, ако забележим че бебето не може да диша (гръдния му кош се надига и хлътва много бързо - тя ми показа как) веднага да тичам във Втора градска, ако ще и през нощта е. Слава Богу не се наложи. Дробовете му не се засегнаха от болестта, но ние реагирахме светкавично - още при първите признаци отидохме на лекар. Не са му правили изследвания, но лечението му помогна.
Относно млеката явно на всяко бебе различните млека действат различно. Затова, колкото и да не е добре да се прави това, явно е неминуемо да се сменят няколко млека, за да се намери най-подходящото за всяко конкретно бебе. Не може да се каже, че едно и също мляко влияе по един и същ начин на различните деца. И аз мисля, че количествата отзад на кутията на всяко АМ са съобразени с хранителните му стойности. Но на Хип-а количестото за 2-ри месец е 170 мл, а той не може да изяде толкова и огладняваше през 2 часа. На Хуманата е 130, но аз му давам 140.  Laughing Пак сме по-близко до препоръчителното количество.
Капките Колийф ги ползвах в началото, но бебето се запече и ги спрях.
Съни, аз имам около 15 лигавника и понякога се случва да остана само с 1-2 докато изсъхне прането.  Laughing Честита месечинка и от мен.   bouquet
Шишетата ги затягам екстра, даже може да са се похабили от презатягане.  Laughing Стана ми интересно обаче какъв е този допълнителен пръстен? НА мен всички шишета Авент са ми с 1 пръстен.  newsm78
Аз докато си напиша коментара и изядох едно пакетче бонбони Моцарт. Видях ги в Кауфланд и се изкуших да си взема.  Laughing Много са вкусни ммм.
Ходих днес на прегледа за 40-ия ден, макар и след 2 месеца.  Laughing Като питах доктора от кога мога да правя упражнения за корема, той ми каза "Почвай! Почвай!" все едно даже съм закъсняла.  Laughing Направо ме изуми - все си мислех, че след секцио поне 3, а някои казват и 6 месеца, че не трябва да се вдига тежко или да се правят упражнения за корема.  Shocked Само ми каза постепенно да натоварвам мускулите. Каза, че имам и овулация и да внимавам да не забременея, че поне година и нещо не трябвало да забременявам. А аз му отвръщам "Аа, нямам намерение да забременявам повече". И той: "То намеренията са едно, ама реалността е доста по-жестока".  Joy

# 295
A_H_I_L_E_A-  А аз му отвръщам "Аа, нямам намерение да забременявам повече". И той: "То намеренията са едно, ама реалността е доста по-жестока". Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Аз пък нямам търпение пак да съм бременна. Толкова ми хареса! Laughing

# 296
Здравейте, момичета.
Много ви благодаря за милите думи и че не сте ме забравили Simple Smile
На 40 дена я закараха малката на консултация заради мен просто така се случи заради болницата и да ви се похваля, 5.100 кг 58 см Simple Smile а ни изписаха 3.300 51 см Simple Smile

Много ни е ревлива едва я усмиряват Simple Smile ама така ще е !
Отново ви благодаря за милите думи!  Hug Hug Hug Hug

# 297
Здравейте мамчета! Най-накрая успявам да ви пиша, но затова пък редовно ви чета! Направо завиждам на онези от вас коитоуспяват да се справят с домашните работи, с бебето и с какво ли още не  и успяват да пишат в темата. Особено Съни! Мила нямаш спирка! Hug Hug Hug Незнам как успяваш с всичко да се справиш! Явно си много оправна! Браво! аз немога грам да се наспя с това ставане на два часа да кърмя! Едва тая нощ поспах, че направо бях няма толкова неадекватна, чак от умора и недоспиване немога да се отпусна и да се нарадвам на бебчо. Той реве а на мене погледа ми минава през него. Днеска обаче така си го нагушках, нацелувах, даже му изрисувах с химикал ръчичката и крачето, а за утре мисля да му направя и някое отпечатъче. Та по тоя въпрос да питам някоя от вас купували е от тези комплекти със сместа дето с прави отпечатък. Дали става хубаво?
Ние вече сме на 28 дни и на последнат аконсултация като ни премериха бяхме качили за 20 дни 750 грама и вече сме към 4300 . Бебчо си папка и ръсте, а като гледам в снимка бг и много други бебоци са пораснали доста. Ама много хубави снимки! Все едни красиви бебчета! Joy Заслужаваше си чакането!
И аз се сдобих с подарък от раждането. Хемороиди! Някоя от вас беше писала че също има, доколкото си спомням едни "Чери доматчета" ми се въртят в главата. hahaha hahaha hahaha
Моите са вътрешни, нямам нищо отвън и мислех че съм се разминала с тая гадост след като за 20 дни нищо нямаше и тука от няколко дни ги усетих и даже прокъвиха. Ужас!  #Crazy #Crazy Немога да си седя на дъто  #Crazy  Кажете с какво мога да се намажа или да пия, че още не съм се консултирала с лекар!
Да ви питам подадохте ли заявления за детската градина?
Момичета яко го закъсах и с зъбките! Вече направих три пломби, ама от бременно съм получила доста голяма деминерализация и всъички зъби са ми побелели в основата до венеца напът да станат та шиечни кариеси!уж започнах да пия некви там таблетки, ама незнам до колко ще има ефект. Някой друг има ли тоя проблем?
Момичета замръзявате ли кърма, че аз доста замразих, или поне на мен ми се струва че е доста, а мъжа ми одеве вика "Абе ти си натъпкала навсякъде по фризерите млеко бе" Joy Joy Joy А аз му вика я почни да купуваш да видиме дали ще викаш така! hahaha hahaha И той ги  Shocked
Много смешни ми стана, все едно се запасявам за вечни времена! Та колко да замразя  newsm78 Заслужава ли си въобще да замразявам?  newsm78 В голяма чуденка съм!
Сега ще видя някоя снимка да кача и аз за албумчето и да изчета последните 5 странички че не съм ви чела! Все ми се върти в главата нещо да ви пиша или да ви питам и докато прочета и дойде време да пиша малечко ревва  и аз пак не успявам да ви драсна някой ред! Даже в момента ми спи в скута аз напук успявам да пиша, че вече нямах търпение!

# 298
Да кажа и аз...  Laughing
За шишетата, аз съм с Авент от началото, после си купих и две на Томи Типи, нямам никакъв проблем, никога не са ми протекли...  newsm78. Белия Авент има и допълнителен пръстен, слагате ли го?
За АМ, ние сме с Аптамил НА, лекарката държи да е с такова първоначално, млякото е добро, с пребиотици е и укрепва имунната система подобно на кърмата. Водят го по-тежичко но на нас ни е добре, даже не ни стига дозата.
За коликите... УФФФФ какво ли не давах, наистина колийф като че ли съм най-доволна, но много е неудобно това, че трябва да се чака 30мин., особено нощем когато трябва да мусе запуши веднага устата. При кърма не е така даже щях да ви питам вие как ги давате тия капки? Иначе сменявам средствата непрекъснато, инфакол ми донесоха от Англия даже, но според мен те го запекоха и не смея повече да давам, сега пробвам и Еспумизан, тъй като казвате, че той не запичал, но пак съм на страх. Колик таблетс, хомеопатични също съм доволна! Peace
Запека - много неприятен момент, мъка голяма. Лекарката каза да минем временно на Фризовом, но той така ни продриска... детето се съдра от рев както никога. Спрях го, не давах никакви капки освен Колийф  и колик таблетс, сега с тоя Еспумизан дано да не прецакам пак работата и пак да се запече, че ще се гътна. Запека е не по-малко зло от коликите!
До сега не сме повръщали, но на два пъти при оригване избълва доста, лекарката каза че това не е притеснително, да намаля временно с 10 - на грама храната и наистина повече не е имало проблем.
За сополките и ние го закъсахме, много навътре давят го и хърка. Слагахме физ. р-р, сега лекарката ни даде и едни адреналинови капки, кара ни да ходим да го слуша през ден, за сега е по-добре, но утре излизат резултатите от сополките, стискайте палци!

# 299
Ох бързам да се плача. Започнах да пия Метергин, заради проблемите ми с лохиите. Нз заради това или си внушавам, но кърмата май ми намаля. Бебка не иска да суче и от другат гърда......дърпа я с уста, маха ръце, пуска я и плаче.  Cry Cry Cry
Свекърва ми само ми втълпява, че нямам мляко, че не я храня, че не е пораснала, дори пее на бебка "Гладна си.....гладна си"  Cry Cry Cry Cry Cry
 Не ми стига това, че не е акала вече 4 дни  Cry Cry Cry Cry, ами сега се притеснявам и за това. Незнам дали е показател,но теглим се вече трима с и без нея и разликата е 5кг. Тя се роди 3.500, да сложим дрехите.....мисля, че е наддала 1кг за месец. Ама сме на консултация чак във вторник.....и нз до тогава.
Не издържах на натиска на свекърва ми и взех Миломил  Sad Sad Sad Сега ако се разплаче пак така, ще и дам....колкото и зор да ми е......
до ЛЛЛ
Искам да питам  , ако спра да давам кърма, докато пия Метергин, после дали има шанс да иска да суче?
Мисля, да и давам да суче, и ако пак така не иска, тогава да и давам миломил.

След като дохранвам по колко да и приготвям, при кърмене 7пъти на ден, а тя е на 29дни?

За запека....проблем номер 1.Днес на всяка смяна на памперса слагам термометър.....но нищо....сърцето ми се къса Cry Cry Cry Cry Cry Cry Незнам дали не е от Инфакола. Вие имате ли такъв проблем, и знаете ли нещо друго против колики, което не запича?????

Общи условия

Активация на акаунт