Под елхата Юлчето подскача и играчките закача

• 34 369
  • 727
  •   1
Отговори
# 255
а на мен не ми се отваря видеото на диването и немога да видя как се яде нар:(

# 256
Маммамиа, аз нищо не разбирам, но изказване на един доктор от сорта на *прилича ми на еди какво си* според мен е идиотско и непрофесионално. Като не знаем какво му е на детето - хоп айде да тупнем някоя диагноза. Това нещо със сигурност би трябвало да може да се изследва или поне да е едно сигурно твърдение от дерматолог или де да знам.
Аз Борис все още го къпя само с вода и това е, козметики не ползваме. Имаме едно кремче за зачервено дупе и това е. Бих те посъветвала, преди да мажеш Ния с каквото и да е, просто спри за известно време с козметиката, така поне ще видиш дали наистина има нужда от нея. Не знам това всичко е просто съвет и нищо повече.

# 257
Аз на Габи съм дала пулове от табла и един стар буркан за подправки. Тази вечер си  поигра като ги вадеше и слагаше обратно, накрая прибра почти всички сложи капака на буркана и го прибра при другите играчки, абе мамина помощница, личи си женското начало.Имам и стара кутия за бижута, там слагаме от баткото останали карти за игра, капачки, щипки, химикалки и други дреболии. Имах идея за различни варива, но ще ги изпапка. За взимането от земята, като види боклук ми го носи и държи да види, че съм го изхвърлила, рядко посяга да лапне нещо от пода. Приемам и други идеи за развиващи игри, утре ще пробвам с гъбата чудесна идея.
Диване, малко остана, помня какво е да чакаш на края, нали преносих 9 дни, дано не ти е много тежко и бързо да минава.

# 258
.........Възгледите на Монтесори звучат изключително интересно. Странно защо като учих психология не сме коментирали тези методи  newsm78 Чак не мога да повярвам какъв пропуск е било. Знаеш ли дали има литература и на български?
    за Мария Монтесори
    Принципите на Мария Монтесори за възпитанието на деца
    Център за ранно развитие Монтесори,Бургас
     и т.н..

# 259
ДУ Hug

Монтесори ,найстина е страхотен метод Peace

Момичета,вие давате ли Данонино?Ние имахме перипетии тези дни с това мляко.Онзи ден Ал се изрина,като от копривна треска  точно както Ивон,когато се беше натровила.Реших,че е от пясъка и вчера не съм го слагала там.Да,ама следобеда пак същата история и като върнах лентата на яденето за 2-та дни-ориз,картофи,кус-кус и Данонино..........ясно от какво е.Ама направо зверски плюски и петна.Тъй,че внимавайте.Явно в нашата мила родина и детските храни са пълен боклук ooooh!Кой знае от кой оцветител се е изринал.Поналях го с физ. р-р и повечко вода,та се изчисти,ама ако не ти се е случвало,луд ще станеш Tired

# 260
Ади Hug Hug Hug Hug

Важното, че си се усетила навреме и не си се шашнала, браво

# 261
***Ади***,не давам и не бих давала Данонино!

Изобщо не вярвам на този трик "педиатрите препоръчват"!Няма педиатър,разбиращ от здравословното хранене,който ще препоръча този боклук(нито кисело мляко,нито плод),блъскан с ароматизатори,красители,синтетични витамини,захар и не се знае с какво още....

Съжалявам за неприятното ви преживяване!  Hug

# 262
Уверих се и аз, че е боклук.Лошото е,че Ивон си търси от време на време и сега ще има драмиииии ooooh!

# 263
  За Ивон не е толкова опасно,защото е по-голяма и храносмилателната й система е малко по-зряла.
  Но...боклука си е боклук....

# 264
  • гр.София
Ади, аз замених Данониното с плодова извара от Лидл, Маги много я обича  Hug
(не прави разлика според мен) Mr. Green

# 265
Ади, аз давам от плодовите кисели млека на Верея, с парченца плодове са и са невероятно вкусни. Също и Бор-Чвор. Не че те са много стока, ама са в пъти по-истински от който и да било продукт на Данон... Вкъщи нищо Данонско не се купува, вкл. На Баба ти киселото мляко.  Sick

Не можеш ли да я измамиш с кутийка Данонино пълна с друго плодово мляко?  Twisted Evil

# 266
ДУ Hug

Момичета,вие давате ли Данонино?

Не. Даже обикновеното кисело мляко намалихме до 100-200 г. на ден, защото установихме, че точно от него пълним памперса по 5 пъти на ден. Прясното съвсем го спряхме - преди правех мляко с грис, ориз, попара, вече не  Peace
Наблягаме на оризовата каша, на плодове, вода, супа и така регулирахме метаболизма  Peace

# 267
  • в Кошера
Данонино съм давала, хапва го, търси още..Слава Богу не е имало ексцесии Mr. Green Но и не съм вземала, по-скоро беше единичен случай  Wink
Давам и на Нестле бебешки йогуртчета разни. И тях яде без лоши последствия.  И кисело мляко давам от нашето (купувам само Фреско, 4.5% - тва за протокола  Laughing) До организъм си е всичко.
Колкото до боклуците в храните и млечните продукти в частност...я кажете къде няма боклук?! Няма, ако си квасите киселото мляко вкъщи вечер, от прясно такова, издоено същия следобед от домашната ви крава (пасла на чиста поляна, далече от големи пътни артерии и комини на производства разни-разнообразни и пр.), със закваска от предната БИО-порция кисело мляко Mr. Green
Може и някоя мама да има достъп до подобна храна, но лично аз нямам  Peace

# 268
Здравейте и от нас. Взехме да свикваме със София  Laughing За Монтесори метода, ние ходим в центъра на Естествени идеи, там има Монтесори група. Заниманията са 2 часа. Всичко е на база показва се на детето с всяка играчка как се играе и ако му хареса то продължава да играе ако ли не то се насочва към предмета(играчка), който му е интересен. Има сложен поднос, в който има 2 купички да се пресипва с лъжица от едната в другата купичка. Да се разделят по цветове червени и сини копчета. Да се хващат топчета с щипка , и много дървени играчки за развиване на фината моторика.Рисували сме с парчета гъба напоена с боя върху лист, също така в паничка с боя топват ръце и рисуват върху бял лист(ако може да се нарече рисуване). Първия път се заигра, но в последствие нищо не и задържаше вниманието ходихме из стаята като гламави  Mr. Green

Ади, Емира е с рефлукс. Не беше повръщала 2 месеца и аз и дадох Данонино  Embarassed какво повръщане беше не е истина. От тогава съм спряла всякакви плодови млека за по сигурно  Blush Кажи кога и къде излизате за да се запознаем  Heart Eyes

Днес минахме през контролните изследвания казаха, че ЕЕГ то ни било чисто и привечер да ни види невролога че ми е много неспокойно откакто премигва с очички. Имали някое дете да премигва 2-3 пъти последователно?

# 269
cvetulka, аз предимно в нета търся информация и то английски. Знам, че на скоро излезе книга за този метод на българска авторка, но не съм я чела и не мога да дам препоръки. Можеш да я разгледаш и ако ти допане, да я вземеш. Книгата се казва "Истинската природа на детето и методът Монтесори", автор Галина Уайнър, а издателството е "Силуети".

remka, и аз водя там Борис Simple Smile Кой ден ходите? Явно не е четвъртък, защото в нашата плей група единственото момиченце е на две годинки и няколко месеца Simple Smile

Ади, аз "Данонино" не давам. Аз много го обичам замразено като сладолед  Embarassed, но Борко ще почака още малко за тези благинки Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт