можем ли да се научим да сучем?

• 1 699
  • 34
  •   1
Отговори
# 15
GENTIL прочетох добре това което евридик ми е писала и съм и страшно благодарна за отделеното време и внимание ,аз в никакъв случей не отричам кърменето просто икам моята щерка първо да преодолее този етап в който почти не е яде да започне отново да хапва както трябва и едва тогава да преминем към същноста на кърменето. А сега също не и отказвам гърда винаги когато е будна дори и да няма признаци на глад аз и предлагам просто ей така понякога не иска понякога дръпне два три пъти и спре. Само ако знаех как да предизвикам апетит което незнам дали е възможно

# 16
GENTIL, благодаря ти за хубавите думи!  Hug

krasssymira, Никол се справя добре, от честотата ви на хранене излиза, че всъщност доста често (средно на всеки час-час и половина, доколкото разбирам) изпива по 50-60-70 мл, а вечер и нощем е само на гърда. Добре е да отчитаме, че когато сучат от гърда, бебетата задействат рефлекса на потичане на млякото по-ефективно и от най-добрата помпа. Вярвам, това ще те окуражи, че приемът на мляко от гърда от Никол вероятно е съвсем адекватен. Както вече сме писали в тази тема, ако не се лъжа, приемът на кърма за едно бебе на възрастта на Никол за денонощие може да варира между 500 и 900 мл, като за средна стойност се приема 700-750 мл. По усреднена сметка, Никол успява да приеме това количество.

Един мокър памперс действително е притеснително количество, може ли да споделиш как са вчера и днес нещата с пълните пелени? Колко изхождания има на ден Никол, как й е енергията, тургорът на кожата, лигавиците влажни ли са?

Още веднъж те насърчавам да опиташ контакта кожа-до-кожа, наистина действа чудодейно при много жени, надявам се и при вас с Никол да окаже благотворен ефект.

# 17
  • София
Още веднъж те насърчавам да опиташ контакта кожа-до-кожа, наистина действа чудодейно при много жени, надявам се и при вас с Никол да окаже благотворен ефект.

Вярно е...Като си спомня колко скептично съм гледала преди време на този метод....направо ми става неудобно Embarassed А той сработваше повече от всичко друго.....

# 18
Никол е добре весела е смее се жизнена и контактна е това поне ме успокоява лигавици цвят на кожата също са добре ,акаме през ден и преди когато ядеше нормално и сега няма разтройство ама не пишка по много както казах един -максимум два памперса на ден .Само едно не мога да разбера защо се плюнчи толкова често и и текат лиги от устата  Thinking Thinking

# 19
Мами помощ!!!Имам бебо на 26 дни и немога да го накарам да суче от мен.Пробвах със силиконови протектори но ги хапе с венците и отказва.Когато му предложа гърдата пищи сякаш го коля.Пробвах да му помагам като му избутвам от гърдата кърма докато суче но и това не помага.Пробвах и с глад пак не става.Вече почнах да губя надежда.Цедя се после в шишето и така.Гладен е и когато усети че е гърдата и всичко е до там.Помагайте моля. Cry Praynig

# 20
  • Германия
Мами помощ!!!Имам бебо на 26 дни и немога да го накарам да суче от мен.Пробвах със силиконови протектори но ги хапе с венците и отказва.Когато му предложа гърдата пищи сякаш го коля.Пробвах да му помагам като му избутвам от гърдата кърма докато суче но и това не помага.Пробвах и с глад пак не става.Вече почнах да губя надежда.Цедя се после в шишето и така.Гладен е и когато усети че е гърдата и всичко е до там.Помагайте моля. Cry Praynig
Mirena, опитвала ли си да сложиш на гърда, когато е в полусънено състояние или да опиташ различни пози? Ти самата имаш ли някакво предположение, на какво може да се дължи това дърпане?

# 21
Не знам защо се дърпа.Нямам никаква идея.Мисля си ако зърното е по голямо но не знам как да стане за да може хубаво да засуче навътре.Сменях бибероните суче от всички но не и от мен.Сега ми казаха да сложа малко мед на зърното но ме е страх после пък да не търси само меда. Cry

# 22
  • Mars Hotel
Не, не слагай мед!
Освен, че може да последва това, което казваш, медът е много силен алерген. Не рискувай.

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 15:32 от Светлица

# 23
До две годишна възраст лекърите забраняват употребата на мед заради риска от заболяване от ботолизъм  рядкосрещано но доста опасно заболяване НИКАКЪВ МЕД ПО НИКАКЪВ ПОВОД ! Опитай кожа в кожа наистина действа  Simple Smile

Последна редакция: чт, 24 ное 2011, 13:41 от krasssymira

# 24
mirena_80, действително медът е силен алерген и не се препоръчва под никаква форма за деца под 1 година!

pepelyashka и krasssymira са ти дали някои идеи вече - вариант е да предлагаш гърда, докато бебето е сънено или полуспящо, както и много кожа-до-кожа. Може също да пробваш кърмене в различни пози - всяко бебе си е малка личност и може позите, в които досега му предлагаш, да не му допадат. Може да опиташ да кърмиш в биологичната поза, в статията има и картинка за позата.

Чудесно е, че си се сетила за компресията - "да избутваш мляко от гърдата, докато бебето суче"! Ако бебето изобщо отказва да засуче обаче, тази ефективна техника за съжаление няма как да помогне.
Може да изцеждаш по няколко капчици мляко и да ги оставяш по зърното и ареолата, след което да предложиш на детето да суче. Може също да изцедиш леко, докато стимулираш рефлекса на потичане и млякото потече самО от гърдата - тогава да сложиш детето на гърда.

Добре е да предлагаш гърда само когато детето е ведро и спокойно, в никакъв случай не озверяло от глад.

# 25
Хей мамчета донякъде се справихме с това кърмене. Wink Днес вече 2 хранене минахме само от гърдата.Сега пък дано не го урочасам.Кърменето стана като му предлагах гърдата по средата и към края на хранене с шишето.И така по малко го излъгах. BlushНо за мое съжаление баткото ни лепна някакъв бацил и сега бебо е с хрема аз имам температура и кашлица.Утре ще ходя при докито и ще настоявам за лекарства които не пречат да си го кърмя. Само последно да питам пречи ли меда на бебо ако аз го ям.    БЛАГОДАРЯ на всички за съветите. Hug  bouquet bowuu

# 26
mirena_80, браво, радвам се за напредъка!
Не, ако ти ядеш мед, не би трябвало да има проблеми за бебето.

# 27
Хей мамчета донякъде се справихме с това кърмене. Wink Днес вече 2 хранене минахме само от гърдата.Сега пък дано не го урочасам.Кърменето стана като му предлагах гърдата по средата и към края на хранене с шишето.И така по малко го излъгах. BlushНо за мое съжаление баткото ни лепна някакъв бацил и сега бебо е с хрема аз имам температура и кашлица.Утре ще ходя при докито и ще настоявам за лекарства които не пречат да си го кърмя. Само последно да питам пречи ли меда на бебо ако аз го ям.    БЛАГОДАРЯ на всички за съветите. Hug  bouquet bowuu
Браво, дано да продължавате така  Praynig

# 28
Момичета преди месец ми помогнахте за което ви благодаря от сърце.  bouquet Сега имаме друг проблем:Ники когато засуква в началото много силно ме стиска с венците за зърното после отпуща но винаги това се случва в началото.Мажа се с гармастан и мама саре но и двете не помагат.Предложете някакъв вариянт ако знаете. newsm78

# 29
Аз ползвам лансинох, без отмиване е и съм много доволна. Дано бързо преборите и това предизвикателство!

Общи условия

Активация на акаунт