ОКТОМВРИйската дружина, ново бебе ще си има!

• 30 804
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Брикси, а педиатърката какво каза за изследванията? Би трябвало тя най-добре да ги разчете.
Ето тук има референтни стойности при деца: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206276.0

Ето и още нещо, което може и ти самата да си намерила:
Цитат
MCH (средна хемоглобинова концентрация в еритроцита) Хемоглобинова концентрация в еритроцита като усреднена стойност. Намалява при различните видове анемии. Заедно с показателите МСV и МСНС служи в диагностиката и типизирането на различните видове анемии
MCV (среден обем на еритроцита) Обем на еритроцита като усреднена стойност. Намалява при различните видове анемии. Заедно с показателите МСН и МСНС служи в диагностиката и типизирането на различните видове анемии.

Всички резултати следва да бъдат коментирани от лекар. В голяма степен има значение съотношението на един показател към друг, а не единичното разминаване с референтните стойности. Различните показатели са свързани помежду си по различен начин и тяхното тълкуване трябва да бъде комплексно. Не става с форуми и Гугъл.

ХУбав ден на всички!
Болничките да оздравяват!
На именниците да им е живо и здраво името!

# 631
Честит имен ден на празнуващите!
Мила, честит имен ден на Нико! То май има и други!
Аз също имам именници - мъжО, племенника и племенничката! Да са ми живи и здрави!

Леле, Съни, миличката! Направо си представям какъв ужас е. Дано не сте изкарали тежко нощта! Пиши какво става!

Позитив, същата работа и при мен! 100 пъти будене, дъвкане /вече зърната ми на нищо не приличат/, хленчене...  ooooh!

# 632
Честит имен ден на малки и големи. Специални поздрави за нашия зетко - да е все така лъчезарен, игрив и малко пакостлив   bouquet Heart Eyes

Краси, на финалната права сте, стискай още мъничко  Hug Напълно те разбирам какво ти е. Нали миналата година със Смехи бяхме 5 дена в болница и аз като теб там се разболях. Но, важното е, че дребчовците са под наблюдение.
Съни,   Sad, дано е минала спокойно нощта. Пиши, когато имаш време как е сладураната  Hug
Адаш, хайде стига с тези болести  Hug!
Брикси, ако и трите показателя са под норма знам, че е анемия. Но единия ви е над, така, че най-добре да ги види и коментира специалист. Иначе съкращението МСV – среден обем на еритроцита; МСНС – средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите. Така, като се замислям, ако сте боледували малко преди изследванията - може от това да са такива  Hug

За прощъпулниците - аз съм най-несериозната, Оле ще ме прощаваш  Wink Whistling Детенце си ходи съвсем стабилно и самостоятелно, тича си, катери се сигурно повече от месец, но питка за сега няма да правя. Чакам да видя дали ще пътуваме за празниците при баба, че там да я печем, да й се порадва поне на прощъпулника жената. Ако не - ще я пека по празниците, но в София.

# 633
Здравейте Wink Честит имен ден на празнуващите! Да са много здрави и щастливи! Hug Мириамс възхищавам ти се! Как успяваш с толкова малко сън? Не мога да го проумея. Винаги ли си спяла по малко? Хубав ден и весел празник! Hug

# 634
  • Сливен
мила честито и на Нико   bouquet
ноел честито и на вас
позитив ама как така около детските  Crossing Arms ,и какво да ти кажа и да капвам никой не ме пита  Whistling ама за сега съм добре,предполагам че някой ден като вече не може повече ще спя 3 дни  Joy
краси хайде оправяйте се  Hug
отивам да пека риба и да пазаря,после за храната,до банката и да изпращам майка да си ходи (този път беше само за ден тук ама все пак )  newsm44
после пак ще ви проверя кой празнува и кой не  Party Crazy
ами кат какво да кажа и на теб,приспива ми се сутрин ама няма кой да ме остави и по принцип съм нощна птица,след нощна смяна съм спала и по 3-4 часа и съм добре

# 635
ЧЕСТИТ НИКУЛДЕН НА ВСИЧКИ ПРАЗНУВАЩИ ДНЕС, НАЙ-ВЕЧЕ НА СЛАДКИТЕ НИ МАЛКИ ИМЕННИЦИ  smile3525

Пецата взе да се усеща като го оставям и днес ревна като го пое сестрата, но още докато му прибирах дрехите в гърдеробчето се успокои, което ме накара и аз да се успокоя  Heart Eyes

# 636
Честито на именниците!   bouquet

Позитив, Ноел, присъединявам се към вас.  Tired Бях забравила ужаса на зъбите. Мислех си, че като коликите са му по-леки от на Симона, така ще е й със зъбите, ама не. Голямо будуване и рев пада.

Позитив, супер заглавие и супер дълго, няма да мине.  Wink

Хейл, малко остана.  Hug

Съни, голям кошмар е било. Чакаме да кажеш как е минала нощта. Успех на Алек.  Hug

Смехи, отстъпвам ти приза. Хванаха ме на къс пас мене. Свекърите казаха, така и така се събираме на рибка днес, само една питка остава да замесим. Мииии засрамих се, викам айде ще правим.  Laughing

Брикси, подкрепям Илка и не ти отговорих първия път, защото нямам идея.  Peace

ПП. Позитив, току-що получих твоята картичка.  Hug

Знам че се размятаха тука рецепти за питки, ама ако може една добра душа да ми пусне на лични, нещо лесно и задължително успешно, дето да няма къде да се сбърка. а ако е и вкуснаааааа, цена нема да имате.  Grinning  Hug

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 10:03 от БебОле

# 637
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Утрооо,

Честит Никулден!Честит имен ден на всички именници с най-добри пожелания,и специално на Ники на Ани! Да му е живо и здраво името и расте все такъв симпатяга![/color]
БебО,Pozitive ,Pashic еднооо голямо гушшш за страхотните пожелания! Много ме зарадвахте,честно!  Party
За прощъпулниците - аз съм най-несериозната, Оле ще ме прощаваш  Wink Whistling
Хайде не спорете...3-ти печели  hahaha Crazy И ние сме на това дередже,ама проблема не е в питката,а в присъствието на таткото  Mr. Green Като гледам май по Коледа се очертава,че нали казват ''стават и чудеса''  ,та може и нашето чудо да се случи!
отивам да пека риба и да пазаря,после за храната,до банката и да изпращам майка да си ходи (този път беше само за ден тук ама все пак )  newsm44
после пак ще ви проверя кой празнува и кой не  Party Crazy
  hahaha Всеки път ме оставяш безмълвна пред героизма ти,да трудиш по никое време!
Легео, ударила те е музата! Много ми харесва!  Peace

# 638
Честит имен ден на всички малки и големи празнуващи днес. Свети Никола да помага и да води дечицата ни напред!

Съни, как сте днес?
Мириамс, лелеее, аз ще умра след седмица с твоето темпо Laughing
Аник, Мишанке, БебОле, благодаря. Аз подозирам, че е дълго заглавие, ама го написах ей така - да се посмеем, не да го слагаме  Wink
На Скайп редовно сменям снимката, обикновено Гого е на нея и пиша по едно кратко стихче с новото при нас - зъбки, прохождане и т.н. На последната обаче нищо не можах да измисля и сега стои следното там : Таз картина няма рима, и като я гледам мама, музата и хич я няма  Mr. Green

# 639
Добро утро!!!

Честит Никулден! Весел празник на всички именници, със здраве да си носят името!!!

Мириамс, Мамам-ам, страхотни пити smile3501, хайде и другите, дето още се туткате- запрятайте ръкавите и месете, емоцията на прощъпулника е страхотна .

Позитив
, според мен така се е получило много по-добре, че сестричката ти ще е кръстница.

Мила, какво точно представлява този Синтерклаас, явно е някакъв важен празник там при вас

Легео, хи-хи, заглавието е трепач!!! При вас пак ли зъби, че има ли още да излизат, може би някой мъдрец вече Mr. Green

Флъфинцеее, и аз си получих картичката от теб, благодаря ти много Heart Eyes, такава емоция е при всяко получаване Flutter

Хейли, дръж се момиче, хайде дано утре е вашият ден и се прибирате вече вкъщи, ама ти вземи малко по-сериозно да се погрижиш и за твоето здраве, Симката има нужда от здрава мама Heart Eyes

Тия зъби са наистина страшен тормоз и за малките, и за майките им... и при нас е зле- положението
БебОле,  ето тази правих аз, стана от раз, много е лесна: http://tanitaang.blogspot.com/2009/03/blog-post_07.html, там където пише пита Слънце- стъпка по стъпка. Весел празник днес!

Съни, как мина нощта при вас?

Аз днес и утре почивам, ще взема да вадя елхата и играчките, че му е време вече.
Не съм, все забравям да пиша- според мен ще е мома stork-girl, ама от мен памперси не чакай- мисля си за една рокличка Crazy, че с двама батковци ще има да износва панталонки... Joy

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 10:50 от MartakEly

# 640
Пак ви обърках  Embarassed Легео, Позитив, извинете!  Hug

Марта, Мишана, Благодаря за питките!   Hug Да видим какво ще излезе.....

ПП, за последно днес пиша и отивам питки да меся...
Ани, Хейл, и двете ме питахте как е Радо, а аз все забравям да пиша. Добре е Радо, но кашлицата още я има. По един два пъти на ден, ама я има. Много упорита излезе. Ходим през ден при педи да видим да не слиза нодлу и през другото време си правим инхалации+сиропче за отхрачване и сребърна вода в нослето.  Hug

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 11:13 от БебОле

# 641
беболе,ако искаш да ти дам рецептата , по която аз правих питката- мн лесна и бърза, а и много вкусна, ако искаш сладка , ако искаш солена Simple Smile
мартакели, утре ще ходя при мойта док, само да ни изпишат...

дано бързо да излизат всички зъби,да не тормозят дечицата:)

съни, добре ли сте?

# 642
Бързам да почерпя,че после няма да имам време

# 643
Осени ме една мисъл. Понеже всички тука си имаме "ник", имаме ли всички имен ден?  Thinking  Joy

# 644
Осени ме една мисъл. Понеже всички тука си имаме "ник", имаме ли всички имен ден?  Thinking  Joy

smile3521

Общи условия

Активация на акаунт