Похапва ЮНСКОТО дете вкусни зеленчуци и сладки плодове.

• 26 192
  • 734
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте мами,

Да ви кажа, този следобед сигурно си съкратих живота с някоя и друга година, така си изкарах акъла... Ситуация почти като на Пеперудка с мъжа й - докато обличах Катето на обед, тя много се въртеше, и понеже е доста трудно да й вкарам ръцете в ръкавите, едната нещо я усуках или по-скоро издърпах повече, чу се едно приглушено "пук", след което тя започна да пищи и реве така, както никога не е пищяла... Обаче явно защото беше яла скоро и не я е боляло чак толкова и след малко заспа... И аз се успокоих, че сигурно просто я е заболяло от издърпването... Поспа в парка час след което се събуди и почна пак да пищи и реве... Обзе ме паника, а днес съм цял ден сам, че ЖМ е на една конференция. Прибрах се, то няма такава мъка със събличането както да мръдна, все реве още по-силно, вече бях решил, че я рамо, съм й извадил, я нещо друго такова е станало... опитвам се да я успокоя, слагам я на шезлонга с любимите и мечоци, тя посяга с лявата ръка да ги дръпне и писва още по силно да плаче... съответно облякох и едно по широко суичърче, в коша в колата и газ към детската травматология в Пирогов, а тя не престава да пищи... и изведнъж както седеше в столчето на светофар пред Пирогов и спря да плаче и ме гледа, както обикновено си ме гледа като се вози... Като влезох в кабинета и казах на доктора, че ме е страх да не съм й извадил рамото, той веднага ме успокои, че ако е с извадено рамо ще е много по драматично, опипа рамото, опипа лакъта и ми каза, че всичко е наред, но на пипане е поотекло около лакъта и явно него от дръпването съм бил дислоцирал малко, но се е върнал сам на място... А Катето взе да се хили, все едно нищо няма, даже не мрънкаше, че и беше дошло и минало времето за следващото ядене... Не мога да ви опиша какво облекчение изпитах и какъв ужас преди това...
А Катето сега лудува тука до мене в активната гимнастика все едно нищо не е било и е толкова щастлива и активна и с двете ръце...

Иначе, на пюрето с тиквичките му намерихме цаката - от млякото дето правим за дохранване след него му капваме малко (няма и 10 мл може би) и Катето с такъв кеф почна да го яде, че днес изяде за нула време цялото бурканче 125 гр.

И в тази връзка, някоя мама пита какво е отношението на ЛЛ за купешки/домашни пюрета. Нашата педиатърка каза на първо време да почнем с купешки, защото утвърдените марки наистина изследват и добиват зеленчуците от проверени био полета, докато нямало как да си купим от пазара нещо, за което да сме сигурни че не е торено с химически торове и пръскано с пестициди. А ние си нямаме баба и дядо на село да си гледат в градинката, та да им имаме доверие, че техните зеленчуци са чисти.

Честити месечинки на дечицата Самиимами, Мейдънли и Янита Simple Smile

Гледам за книжки и разни други играчки за моторика говорите... Ние още нищо такова не сме купували, имаме един куп различни дрънкалки и чесалки/дъвкалки, с които се занимава доста, друго не ни е идвало на ум, но ни давате добри идеи Simple Smile

Опа... и аз почнах да пиша твърде дълги постове...  newsm78

# 526
Привет!!!   bouquet
Не ми остава почти никакво време  Tired Края на семестъра ми е, започват и изпитите ми, ММ го няма да помага иииииии.......... главата ми ще се гръмне  Crazy На всичкото отгоре ми намаля и кърмата, посягах към фризера многократно. От стрес ли, от хормони ли, цикълът ми закъсня няколко дни /правих си и тест за бременност даже/. Два дена след като ми дойде, за щастие ми се коригира кърмата. Тези 7-8 дена обаче ми бяха проблемни  Confused

Тати, добре, че не е нищо сериозно  Hug Аз също бих отишла да я прегледат Катето  Peace

Честити месечинки на бебоците!!!

ichkata83, аз давам също Дентокинд- не редовно обаче. Само когато Сиси е по-нервна- вечер по 2 таблетки в много мъничко вода.

По въпроса с купешките пюрета- не си мислете, че там контрола е чак толкова голям или поне не е на всички нива в производството  Wink. работя в една от фирмите-вносителки на една от често споменаваните марки тук. Разправяли са ми как протича производствения процес, гледала съм и любителски клипчета от него. Не бих си купила от тези пюренца след видяното и чутото.
Вчера бяхме на консултация- Сиси е с почти 500гр по-тежичка и с 2 см по-висока  Grinning Сестрата ми направи толкова комплименти, че си гледам добре детето, че чак се изчервих  Blush Казаха ми, че мога още да изчакам със захранването.
 След прегледа минах и през бебешкият магазин- беше ми пристигнало столчето.  Ето я госпожицата: Цък

Дарка, няма ли там други педиатри, към които да се обърнете в такива ситуации?  newsm78 За Т.- аз съм вдигала 40 градуса когато ми никнеха мъдреците. Бях на 16 години и много ясно си спомням как ме цепеше главата.

Да ви питам- може ли да се използва пушено месо за бебешка храна?  newsm78 Тъй като при нас магазините не предлагат целогодишно пуешко месо /примерно/ се чудя дали да не купя две пуйки- една за Коледа за мен и ММ, а другата да я сваря и нарежа на порцийки, които после да прибавям към пюренцата на Сиси. Ако може да се използват тези пушени меса ще мога да осигуря още малко разнообразие.
 Иначе съм решила да правя вкъщи пюренцата- живея на село, имаме домашни плодове и зеленчуци. Това, което нямаме не е проблем да поръчам на свекървичка да ми го купи от някои комшии / hahaha че аз не ги познавам/ или да поръчам на някои от приятелките ми, живеещи по другите села. Ще ползвам рецептите от линка на Ани2. Обмислям и кашите да ги правя вкъщи /имам подходяща машинка за меляне на зърна/.

# 527
Дарка,дано не е нещо сериозно  Praynig Каката при всеки зъб вдигаше 39-40градуса,няма да забравя първите й зъби,колко се бяхме ошашкали какво може да е  ooooh! после вече знаехме какво да очакваме.
бг-тати ,ужас,голям стрес е било  Shocked радвам се,че Катето сега е добре!
динора,не давай пушено месо в никакъв случай  Peace аз пък за тях съм чувала все кофти неща,най-малкото,че са канцерогенни,а също и че ги опушват с гуми и какви ли не вредни глупости.
мейдънли,честита месечинка!  Hug
ииии,щях да пиша още ,но Надя се събуди!

# 528
Дидолинке, благодаря за отговора!!! Значи остава варианта да купя цялото животно и да го порционирам вкъщи.

# 529
Всъщност масовата технология за опушване на месо и не само (примерно и за пушения кашкавал) е с бензинови и дизелови горелки... Което е достатъчно неприятно като си помислиш де, едва ли би дала на детето си нещо, което е стояло достатъчно време на ауспуха на колата например Simple Smile

# 530
Дарка,аз пък знам,че точно от зъби се вдига висока Т.Дано дано дано да са зъби. Praynig

Тати, Shocked .  ooooh! Добре,че се е само уплах.А Катето щом после е била и гимнастичка значи всичко е ок. : )))

Динора,предполагам,че и животното е от човек,койото познаваш?Ако е от магазина не бих се захванала аз.Абе явно доста лоши клипчета си гледала и неща си чула. Confused Аз нямам нищо домашно ....  Confused

На мен едни хора ми казаха : "Не яж топено сирене! ..  Не питай защо,няма да ти кажа,просто не яж!"

# 531
Здравейте! Мина и днешният ден - бях и на лекции, и после по центъра на пазар и на кафе целофамилно.
Честити месечинки на порасналите бебоци!
Тати, радвам се, че всичко е наред с Катето и се е разминало с твоята уплаха.
Дарка, дръж ни в течение, дано мине бързо  Hug Бяхте ли на друг лекар? Как е Янис сега?
Мейдънли, липсваше  Hug А това "трябва да яде еди-колко си" си го пускай край ушите...тепърва започват децата да ядат съвсем различни количества, колкото искат и имат нужда. На мен си ми звучи съвсем добре такова количество.
Чинче, добър отговор! Simple Smile

Хихихи, по въпроса с качеството на продуктите си спомних вица: "Миналия месец бях на посещение в една фабрика за производство на лютеница, сега вече не ям лютеница.
Миналата седмица бях на посещение във фабрика за производство на пастет, сега вече не ям пастет.
Тази седмица ме канят в един Винпром, за нищо на света няма да отида..."  Mr. Green
Простете, ако пропускам нещо важно. Чака ме безсънна нощ, че имам превод за домашно до утре, а Стефан ще е на работа утре отгоре на това...

# 532
Ами, личи ми, че не съм месоядка / hahaha много смешна дума/. Не знам каква е процедурата за приготвянето на този вид месо. Иначе ще взема от магазин пуйките /тоест не са домашни/. Не че и тях не мога да ги взема домашни, но съм гнуслива от кръв и разни дреболийки... Тези от магазина са почистени поне. Последните няколко години взимаме от една и съща марка и сме доволни. Ще го сваря месото, ще го разпределя на мънички порцийки и във фризера.

За останалите меса... вкъщи имаме зайчета и кокошки. На мен ми е жал обаче и не знам как ще процедирам с тези меса Confused, най-вероятно тях ще купувам като готови пюренца. А свинско и телешко /не говеждо/ има в изобилие при едни хора от селото.

Поне със зеленчуците и плодовете няма проблеми- има ги и нямам проблем с приготвянето им Simple Smile Даже ако някоя мама или татко иска- мога да й съдействам за набавяне  Simple Smile

Пао, не мога да опиша видяното. Просто трябва се види/аз докато не ми показаха клипчетата не вярвах, че разказите са истински/  Confused

# 533
Момичета и аз днес захраних Нико. Нали си мислех да преписвам от Къдрокоска, та да не изостана. А и Ники последно време все посягаше към масата. Направихме столчето седнал вариант. Сложихме масичката за игра, че сега по голяма не му трябва. Дадох му да си хапне ябълка. Имам и клипче. Ще го кача по някое време. Опитахме нещо като ЗВБ.

Ще ми се да купим на Нико седалка за вана. Нещо такова:
Някой ползвал ли е? Може ли да дадете отзиви! И от къде мога да си купя такова нещо.

Дарка, много неприятно. Дано да сте овладели положението.

Тати, милото Кати! Представям си какво си преживял. Радвам се че сега всичко е наред и повече да нямате такива инциденти!  Heart Eyes

Динора, честито столче. Шунче, а на вас - килимче. Със здраве да си ги ползват децата.

Пао,  Rolling Eyes аз много обичам топено сирене. Докато бях на диета го бях спряла, но сега пак взех да си го хапвам.

# 534
Tати, радвам се, че все пак всичко има добър край...

Динора, е, кажи поне коя е марката и ние да не купуваме, де...
За пушеното месо вече са ти казали- изключително вредно е. Аз за нас не купувам, само пушена риба от време навреме.

Ани2,хубав виц:)

А н и, хубаво е това, но не знам къде го има. От друга страна, може ли да се спуска по-надолу? Така го лишавам от най-голямото удоволствие да плацика и с крака и с ръце.

Мейдънли, събирах урина преди време за изследване, този месец Нико още не е ходил на консултация. Слагам колекторчето в памперса, държа час и след това го махам. ( той си е свършил работата)

Честити месечинки.   bouquet
След като не изпържих днес мекици, цял ден се дръгнем за нещо. Още съм сърдита и дълбоко обидена.

# 535
Чин, тук открих едно, дори е на твоята любима марка
http://www.bebe-best.com/jane-sedalka-za-vana-kapane-fluid-p-31855.html

Но друго си е да се види на живо. То в Шумен няма да открия, но като ида във Варна ще потърся. Ако някой е ползвал , да споделя.

# 536
Чин, така е, ама освен добрия край, като си помисля какво страдание съм й предизвикал с едно неволно дръпване, докато я обличах... и ми се къса сърцето. Успокоението ми е, че всичко е минало и заминало, а тя цяла вечер беше толкова весела и игрива, че със сигурност не е останал някакъв траен шок...

А ето нещо за разведряване на настроението, свързано с идващите празници:

# 537
тати  Mr. Green- ама като започнат да четат ще трябва да крием фанелките.

А н и, аз ще попитам за това столче и ще ти кажа, ще отида да го видя. Само дето от тези снимки не разбирам как се закрепя?  Thinking

# 538
  • София
Ваче, как от де бе!  Simple Smile Ти нали даде линк, и аз цък-цък и две книги си взех. Едната подарих на снаха ми.
Ето намерих го, от тук я поръчах: http://www.book.store.bg/p4588/izkustvoto-da-bydesh-roditel-d-r- … ichiu-dodsyn.html

Честно казано не помня да съм я споменавала тази книга като сме били бременни, но може и да бъркам   Rolling Eyes

Шунче, а за момичето също съм я гледала... май е добре да я взема. Я дай линкче да я видя как изглежда  Wink

Динора, зависи от пуйката. Ако е от американските дето са еднакви на тегло и вид аз за себе си няма да купя, пък за детето съвсем...  Wink

Ама я уточнете за пушено или за пуешко месо говорите  Crazy Crazy Crazy

# 539
Ваче и за двете... а най-добре 2 в 1, т.е пушено пуешко  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт