Похапва ЮНСКОТО дете вкусни зеленчуци и сладки плодове.

• 26 232
  • 734
  •   1
Отговори
# 495
Къдрокоса, да, мек накрайник е, ама диването повече го дъвче, не се сеща да смуче  Laughing

Хоупфил, всички педиатри препоръчват в началото да се започне с готови пюрета, понеже там има по-голям контрол над качеството на продуктите. Същевременно моята педи каза ако имам сигурни продукти да давам варени, пасирани с прибавени АМ и масло - аз маслото замених с рапично олио. Давам и двата варианта. Много често към готовото прибавям нещо мое.

Симпли, всичко може да смесиш с ябълка или тиква. Крушата също става, да.

За украсяването - мисля другия уикенд обаче търсим си малка елха, че няма къде да сложим голямата. Виждали ли сте такива, на които им светят връхчетата? Моля, кажете ако знаете откъде да си купим.

Тина, ти така, като редуваш няколко, няма ли да седят отворени много дълго?  newsm78

Ваче, аз купих стъклени купа и чашка на Сисата от Лабиринт. И на баткото от там купих преди време.
Сещам се аз за драконоидите какви са. Дано си ги открила  Peace

Хеберлеа, екстра сте си били днес - и ти работа си свършила, че детето и бабата е разходило   bouquet

Пеперудо,  браво  bouquet

Дарка, ти какъв картоф пробва, домашен или от бурканче? По добре питай педи дали и кога да пробваш пак. Може от нещо друго да е било.  Hug

Шунчи, остава да ми обясниш къде живееш  Mr. Green ще приема и на лични  Mr. Green Биоланд й харесаха на Сиса, мисля и тези на Сънвал да пробвам ако ги има.
Дано да е кратък период при Макси и бързо да те изненада с нещо ново   bouquet

Ани, извинявай, ама много се смях на свекърва ти.
Мамчета, не им се ядосвайте на свекитата и да, аз точно го казвам  Mr. Green Обаче, откакто възприех тази тактика, съм сто пъти по-спокойна. Сега аз си се смея на изказванията, а тя вдига кръвно  Twisted Evil

Ох, Чинче, препотих се докато стигна до края на историята ти.   bouquet Знаеш ли, има едни огледала специално за да виждаш бебето на задната седалка. Може да ти е от полза. Аз не съм си взела, щото си имам Марки  Mr. Green
Моята чаша на Чико е с 3 дупки, също като накрайника на Авент. Сиана не се дави, когато успее да засмуче.
Много сладък ескимос   bouquet

Самиимами, много е сладка госпожицата, има същата прическа като на моята госпожица.   Laughing   Heart Eyes

Гумените книжки и Сиана много ги тачи... ииии слюнчи  Laughing е, и чете, де ето http://www.facebook.com/profile.php?id=100001340167690&ref=t … ype=1&theater

Аз успях пообяд да стигна до Хипото и напазарувах за Коледа. Взех и уокър и стол за хранене, обаче нещо не съм много въодушевена за второто и може и да го върна  Thinking

Лелеее, и моите постове ще почнете да прескачате  Embarassed ама докато отговоря на всички, да не забравя някой   bouquet тъкмо да публикувам и още 5 отговора  #Crazy

ПаО, кажи на таткото, че те ще имат своите моменти, няма да се измъкне  Mr. Green Ролята на таткото идва малко по-късно и е изключително важна. Ще дойде момент, в който ще си имат изградена връзка, в която и ти няма да можеш да го заместиш, но засега бебо има нужда най-вече от теб.  Hug Дано съм се изразила правилно. Много ми се спи.

Сетих се още нещо. Имало някакъв много голям бебешки магазин до входа на Южния парк. Някой знае ли го? Имате ли отзиви?

Спокойна нощ   bouquet

# 496
Пао, сега гледам Нико се завъртял и спи по корем. Мен ме притеснява така малко да спи...  newsm78
А за приспиването, много мило от страна на Александър. ММ пък го приспива на ръце по добре от мен. Аз и не мога де!

МамаАни, извинена си, то си е смешно! И аз се изхилих като го чух.

Сега се сетих че имам домашни круши и ябълки. От сочните са. Сурови мога ли да ги дам?

# 497
  • София
Ваче, чакай до понеделник. По една случайност аз работя във фирмата производител Laughing и ще се обадя да питам колегите- има доктори и всякакви специалисти. Събота и неделя не ми е удобно да звъня. Нали не е късно?
Ще ти пиша на лични, за да не правя реклами тук, а и за да не ми се карат, че публикувам инфо, без официално да имам разрешение от фирмата за това.  Crazy

О, ама разбира се!!! Не бързам... сега ще ти пиша на лични  Hug

Пао, затова не ги виждаш, щото ги има навсякъде  Mr. Green
Пеперудке, стой де.. стой, че ми омръзна от монолози. То стана все едно съм ротния и минавам да гася лампите Crazy
Докосването на различни материи развива моториката на бебетата. затова търси такава книжка, да има различни неща по нея за пипане. На таз дето купих аз има примерно 2 сърчица мъхести, има опашка на животинка от сатен. Има едно правогълниче дето се движи по една нишка  Wink После идва ред на вкарване напредмети в отвори. Това също е полезна играчка, пак развива моториката. Движенията на пръстите и развитието на мозъка са тясно свързани. Като пускат дребни предмети в отвор децата си развиват мозъка. И разбира се най-чудесната играчка са кубчетата. Те са толкова функционални, че сигурно няма друга такава играчка.
И тук искам да ви препоръчам една книга, която горко съжалих, че не прочетох когато се роди Саша. Сега е ред да прочета пак. "Изкуството да бъдеш родител" на Ф. Додсън. Дори мисля, че вече сме закъсняли.  Confused Аз я имам на файл, мога да я пусна.. това тихичко разбира се...  Rolling Eyes

МамоАни тоя Лабиринт е ужасно скъп беее, колкото пъти вляза ме е яд много. На МАМ неща купух дето в Темпо ми излизаха с поне 25 % по-надолу като цена. Иначе магазина там е страшно зареден с всякакви неща.
Драконоиди не открих, понеже бях със Сашата  Confused А пък и баща й е по тия скъпите подаръци. Щом миналата година му се откъснаха от сърцето 50 лв за бакуган арена. А то не е нищо особено това,  и 20 лв. не струва.. ама нали на щерката всичко се угажда. Сега ще го питам като са две  Twisted Evil
Какъв стол взе?
 Joy Joy Сега видях Сиана как чете... Joy Joy Joy

# 498
Ваче, ето това взех

Ама сега, като го търсех, да го покажа и взе да ми харесва, май няма да го връщам.  Thinking

Това за моториката си много права. Аз и сума ти играчки накупих - дървени кубчета за строене, пластмасови за надграждане, едно животно с дупки за вкарване на форми, и уокърът е с такива дупки и форми, все такива, ама ме е яд че не се сетих за книжка с различни повърхности.  Rolling Eyes

Аз си лягам вече. Егати наркотика тоя форум  Laughing

# 499
  • Sofia
Тези книжки с различните повърхности и аз много ги обичам! На щерката бяхме взели една такава жестока, с неща за пипане, за броене, горе/долу, малко/голямо и т.н., но я направи на нищо и я изхвърлихме. Сега даже не се сещам заглавието да кажа на леля й да намери пак такава. Но имаме още няколко с всякакви козинки и подобни за пипане неща.
Миналата събота взехме обаче 4 мини-книжки със зайчето Питър - те не са за пипане, но стават и за двамата. Единият да гледа, другият да учи думите на английски.  Mr. Green

Пао, като се събуди по корем, опитай да му хванеш главата с две ръце, т.е. едната подлагаш отдолу, а с другата лееекичко  му натискаш главата и му шушнеш нещо да заспи. Може и да се светне какво да прави.
А пък ти вместо да оставиш бебе на мъж ти, си седнала акъл да му даваш! ooooh! Възползвай се, докато има ентусиазъм.
На мен ми се иска да се откъсна малко от това дете, ама тццц - ако го вземе, ще ми го държи до главата. И в крайна сметка бебето като ме види и почва да реве, докато не се озове отново в мен. Полудявам!

# 500
  • София
Мамо Ани, че супер е столчето  Wink То се слага върху нормален стол, нали?
Шунче, зайчето Питър ми е любим герой! Heart Eyes

# 501
Добро утро! Пускам кафе: , но вие не бързайте с него,поспете още малко поне, все пак е събота.
Аз пия моето, оставих Стефан да гушка Явор, да видим колко успешно ще е сътрудничеството им.Нещо не мога да изцедя почти нищо тази сутрин, май ще ми носят гладното дете в университета за спасяване на положението  Grinning
Ваче, супер е книжката - аз давам на Явор различни материи, но нека си е на едно. Леле, наистина скоро трябва да извадим кубчетата, рингчетата...имаме си големи деца вече... Гумени книжки има и във всяка книжарница - а съм взимала от Хеликон и Пингвините, има и по детските магазини. Има и едни топчици, с бодли (те подобряват и кръвообращението), и едни други мекички, те също са за фината моторика. Иначе картонените книжки засега само давам да ги гледа, че много ги пъха в устата и ги разваля.
Хубав ден от мене!

# 502
  • Добрич
Добро утро!
Ани, таз твоята свеки много "мъдра"!  Whistling
Ваче, аз тъкмо си поръчах от Амазон такива купи и чинийки с вакум, както и една интересна джаджа за държане на хлъзгави храни като бабан, пъпеш, авокадо и т.н. Дано да си заслужават.  Peace
Хаберлеа, все забравям да те поздравя за конференциите и за организацията около тях, браво! Хайде, почвай го набора, че да вървим  заедно.  Wink Hug
Дари, дай картоф след 2 седмици. И на мен ми е странна тази реакция към картофа. Да не би да е от нещо друго? Много малко деца имат реакция точно от картоф.
Чин, много сладък ескимос!  Hug Мекият накрайник на Авент е с три дупки.  Peace
Самимами, много сте хубави!   bouquet Да не би да са зъбки? Много бебета отказват твърдите храни и минават на мляко когато ги мъчат.  Сега видях, че и Ани2 това ти е казала.  Wink
Пао, ами, за сега ще го трая, мисля че бързо ще схване, че това се яде и ще си хапва докато разучава храната.  Laughing Вих седи напълно седнал в стола за хранене докато яде.  Peace Охх, сърцето ми потрепна с историята около Марти и Александър. В момента обаче ти наистина си най-важната за Марти. Алекс ще е по-важен в един по-късен етап. Сега естествено, че пак ще ти помага, ама да го приеме и той.  Wink Виждам, че мама Ани точно същото го е казала.  Peace
Кити, ще й заякне гърбината на Дара, не й се притеснявай!  Hug
Чин, като каза за връзката на Нико със Слав - Вих е така с баща си. Борис не беше така. Той признаваше само мен, никой друг, но сега вече много се "имат". Вих обаче е друга порода. Грее, грее като види баща си и са ми много милички. В такива моменти пък Боби почва да ревнува, но баща им бързо се справя. Ту единия гушне, ту другия и всички са доволни.  Laughing
Ани, аз давам на Вих. Той си ги смуче, но и парченца отхапва.  Peace За ябълките - ако са твърди, по-добре да минат през пара и тогава.
Мамо Ани, много е хубаво столчето!  Peace
За Клавдия, абсолютно детенце!  Laughing Не ме дразнеше, но ми избождаше очите с тези блиц въпроси.  Laughing
Аз също купих на Вихрен платнена книжка с две различни материи /3 листа е/ и шумоляща на Чиполино. Играе си с нея.
Все забравям да ви благодаря за честитките за захранването на Вихчо. Мерси, момичета!  Hug
Хубава събота ви пожелавам!   bouquet
П.П. Ани2, мерси за кафето, мила! Успех днес!  Hug

# 503
  • София
Добро утро!

Ани2, мерси за кафенцето и приятен и успешен учебен ден Wink

И ние със зверчето успяхмеда отидем до Хипото в Мол Сердика - е то беше ужасна лудница ooooh!  Аз грабах една увиваща се играчка за количка, зверчето взе столче и избягахме...
чин, разминали сме се съвсем за малко, ние пиехме кафе на нивото на магазина към 3, даже и ние видяхме августа, но ти като не се обади (а то е нямало как) към 3 и нещо се засилихме към парка Rolling Eyes

Мамо Ани, магазинът до Южния парк сигурно е Бейби§Кид Шоп на Нишава - добре заредено магазинче е Peace

Ваче, аз се интересувам от книжката Rolling Eyes

Лорчето пък не чете книжки, те минават под общия знаменател на всичко, което трябва да се натъпче в устата...Даже не й е интересно да ги разгръщам пред нея, започна ли - блее някъде другаде ooooh!

Ани, това с бялата смърт просто  Shocked Shocked Shocked  Как им хрумват такива глупости ooooh!

Сега и къдрокосото като захрани...Останахме да се броим на пръсти незахранилите май Rolling Eyes

# 504
Добрутро  Hug

Мамо Ани, че супер е столчето  Wink То се слага върху нормален стол, нали?
Мдааам, нямаме място за нормално столче.
Ани2, благодаря за кафето! Аз вече почти изпих моето. За съжаление, Сиана не знае, че е събота  Tired Тя сега заспа пак, ама аз ще се захващам да гладя на спокойствие  Mr. Green
Бюти, благодаря! Ще се разходим до там с майка ми днес. Тя има някакъв талон за 10% отстъпка.
Тя и Сиана прави същото аз като се опитвам да й чета. Само тази от снимката явно й прави впечатление и си я разглежда.  Laughing

Ей, аз съм извадила късмет в Хипото вчера. До към обед още нямаше толкова хора  Laughing

Хубав ден   bouquet

# 505
Добро утро момичета и момче Grinning Ние днес се успах ме станахме чаааак в 07:30 Laughing
Искам да ви почерпя за моята принцеса която днес става на 6 месеца
надявам се да съм успяла да кача картинката Embarassed
За книжките които обсъждате Сами има една на Бертони мека,шумоляща е има и дрънкалка и едно пискащо аааа и става за ядене ето я :
http://ekzotika85.snimka.bg/baby/samuela.608747.25694544
Освен това много обича да чете на баба си учебниците :
http://ekzotika85.snimka.bg/baby/samuela.608747.25694543
 LaughingХубав ден ви желая Hug

# 506
Добро утро!Честити месечинки,днес и ние навършваме 6 мес. Пао ние имаме абсолютно същия проблем и имам чувство че и заради това не спим особено, но до момента не мога да го променя.Иначе се позахранихме с картоф,хареса го и от вчера с тиква.

# 507
Добро утро!

Ваче, тази книга на Додсън я препоръча още като бяхме бременни. Аз също я имах на файл и от там я четях, но не толкова ефективно. Затова си я купих, още тогава. И сега си я чета, но по малко. Тя проследява развитието на детето във времето и затова не чета всичко на куп. Наистина е много полезна.

Честита половин годинка на Сами и на Янита.

# 508
Добро утро, приятели!

Мен яко ме боли гърба и кръста, Дара се буди на няколко пъти днес, ама съм си наумила днес и утре да поизляза малко самичка да й накупя разни неща!

ЧИН, този стол много ми хареса Peace

ПАО, и у нас е същото, но ЧИН е права и все си повтарям, че и аз трябва да постъпвам така Peace

МАМО АНИ, това с наркотика е много вярно  bouquet

Честити месечинки!

Хубав и успешен ден от мен!

# 509
Oххх тия тортиии.ммм
Честити месечинки или половин годинки на съкровищата на Янита и САмиимами.Да са здрави и весели деца!
Ани2,мерси за кафенцето.Направо ме изумяваш с ентусиазма,предвид всичкоостанало,с което се занимаваш.Поздравления,много ти се радвам.
Ейй картофоядците се увеличават  Joy Скоро и аз ще дам отчет.
Бюти,наистина малко останахте.И аз исках да съм от последните захранили,ама ей като се притесних нещо и айде бързо бързо.Но съм доволна,че до 5ти изкарахме само на кърма.Ти си чакай 6ия щом си наддава добре и всичко е наред.
Момичета,когато има реакция към някоя храна,тя може да се въведе пак,но сед време,така ли?Тази реакция няма да е постоянна?Това ме учудва.Мислех,че тази храна се изключва съвсем от менюто.
Шунче,правя подобно упражнение,поне се научи да полягва настрани,но това е за секунди и пак почва да вири главата.До сега два пъти е спал по корем за по 30мин.

Мартин също много се радва на баща си много много.Александър се справя много добре с всичко,просто в по-напрегнати ситуации е малко припрян.
С времето със сигурност ще има повече моменти и общи занимания с баща си,пък аз отсега го ревнувам.Но пък имам брат и знам колко им е кеф да са по мъжки.
Аз пък ще настоявам за сестричка на Мартинче,за да има равновесие  Mr. Green Докато стане..ще работим. Grinning

Днес отивам да търся книжка : ))

Общи условия

Активация на акаунт