Затъпява ли се от чалга?

• 25 303
  • 575
  •   1
Отговори
# 15

Чак сега разбрах какво всъщност пита Вълкът: дали мацката не е решила стереометричнта задача, само защото в заведението й бичи нон-стоп чалгия от месеци.

Не е изключено и заради това да е.

И аз мисля , че е възможно.
Нещо като промиване на мозъка, чрез повтаряне на постоянен ритъм, примерно 7/8ми.
Сигурно в НЛП са описани подобни методи

Аз напр. съм убедена, че ако слушам много  3та на Малер, или реквиема на Фуре мога да се докарам до с-ние да си прережа вените. Има и други примерно 9та на Бетовен е много НЛП също:)

Музиката много силен ефект може да има в/у човека - дали ще му притъпи сетивата, или ще го вдигне на нож ... в службата имахме един диск военни песни на СССР, изпълнени от мъжкия хор. сещате се - Ставай страна огромная..  Ами 15 минути и си готов да влезеш в огъня

# 16
Затъпява се от предразсъдъци.

Говоря от името на меломан, който не е във възхита от чалгата.

# 17
  • София
Затъпява се от предразсъдъци.

Говоря от името на меломан, който не е във възхита от чалгата.

newsm10   А,именно!

# 18
Аз по-скоро бих извела обратната зависимост, но няма да го направя, защото рискувам да обидя много хора, които не са тъпи, а просто имат странни, според мен, музикални вкусове...
Mr. Green

# 19
Знам, че в някои заведения музиката е подбрана на научна основа. В час пик бърза музика, да дъвчат бързо и да освобождават място за следващите. А в останалите часове - по-бавна, да изглежда заведението по-пълно, демек вървежно.
Брях, Вълк, никога нямаше да се сетя!  Shocked Thinking
Ей тва е наука!  Peace

# 20
  • София
Не слушам чалга, но мога да ви кажа, че Тони Стораро наистина е много тъп и песните му могат да изтрият двете мозъчни гънки на някоя чалгарка.  Но ако някой има 100 гънки /примерно казвам/, това не може да му/и повлияе.  Mr. Green

# 21
  • Варна
В четвъртък бяхме на РД на една приятелка и тъй като партито беше у тях... имаше предимно чалга. Аз по тези събития (нейният рожден ден и други нейни поводи, тъй като е единствения човек в обкръжението ми, почитател на този стил) си хващам най-близкия до мен и разучавам предимствата на слушането на чалга и какво ти дава тя... и съм стигнала до извода, че тези хора като слушат музика, не чуват музиката. Те харесват текста... Което съвсем е зле, но поне е ясно - те не разбират от музика! А дали са тъпи - повечето да, 1% са, да речем, временно затъпели по свое желание  Crazy

# 22
Ако двама души не могат да се разберат, вината е на по умния. А музиката според мен не може да направи никой по тъп, емоционалното състояние е друга бира.

# 23
  • Пазете Гор
Това, че учестения ритъм на музиката засилва някои видове продажби, съм го чел някъде. Може и вярно да е.

В този смисъл коя е подходящата музика за полагане на формовани тротоарни плочки без фуга, около 25 квадрата, на пясъчна възглавница?

Слушането на чалга не е точно слушане на музика. По-особено е.

# 24
Не, разбира се. Няма лоша музика, има музика със специално предназначение. Peace

# 25
Ако "докосна сърцето ми, докосна душата ми, изтри сълзите ми" (импровизирам), могат да разплачат жена, то не ми хвалете количеството гънки. Природно ще да е. Мъчително ми е да гледам такива състояния, направо се оплитам- как да кажа на толкова сълзи и имоУшън, че еквивалента на лирическия герой не е мъж, щом тя го припознава точно там? Съмнявам се във възприятията, но ще пробвам с нея, твърдоглаво:

ТИ

Станка Пенчева

Ти не си просто този,
Когото обичам -
То е толкова малко.
Аз те белязах
Със тежко отличие:
Да не бъдеш никога жалък,
Дори когато си победен,
Да знаеш това,
Което и аз незная,
Да се втурваш в света,
Като в големи води
И да преплуваш до края,
Небето с плещи да удържиш,
Когато над мен се събаря.
И пак силата ти да не ми тежи.
Да си въздух,
Когато крилете разтварям.

# 26
  • При хората, които обичам
Куркума, бих ти препоръчала, редейки плочките, да рецитираш:

Хей, другарю, ти какво решил си с чука! С тоя трясък и искри?
— Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука,. нов път в тези канари!

С чалга няма да стане

# 27
Затъпява се бързо, зверски и безвръщаемо!!!

# 28
Куркума, бих ти препоръчала, редейки плочките, да рецитираш:

Хей, другарю, ти какво решил си с чука! С тоя трясък и искри?
— Аз ли? Път ще се прокара, друже, тука,. нов път в тези канари!

С чалга няма да стане

Ми то и Вълкът би могъл да възкликне в онази тригонометрия:

"Работиме много. Работим от сутрин до здрач.
Но хлябът е малко, но хлябът не стига, деца."

Ех.

# 29
Супата си изядохме под звуците на един бавен валс и в резултат на това, докато поднесехме лъжицата до устата си, супата изстиваше. Тъкмо ни донесоха рибата, и оркестърът засвири някаква бърза полка, така че не ни оставаше време да изчистим костите, ами гълтахме и тях. По време на галопа на Блексмит пихме бяло вино и ако мелодията беше продължила малко по-дълго, и двамата щяхме да сме мъртвопияни. С бифтека пък оркестърът поде подпури от Вагнер. Не знам друг модерен европейски композитор, с когото да се яде толкова трудно бифтек, както с Вагнер. Не се задавихме само по някакво чудо. Оркестрацията на Вагнер е много уморителна за следване. За горчица изобщо не можеше и да се мисли. Б. се опита да изяде залък хляб и веднага загуби такта. Струва ми се, че и аз поизостанах малко по време на „Галопът на Валкирите“. Бифтекът ми беше доста суров и не можех така бързо да се справям с него.

Жалко, че авторът не е запознат с феномена поп-фолк.  Сигурно щеше да даде добри съвети.

Общи условия

Активация на акаунт