Затъпява ли се от чалга?

• 25 397
  • 575
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Има метод в психотерапията наречен-музикотерапия, там няма нито една чалгарска песен. Показателно!Присъствала съм на ЕЕГта,  при които при пускане на онази чалга от първите години/ не че, сега е по различна де/мозъка почти спира да работи.  Също показателно. Даже прасетата стават щастливи Laughingщом чуят Моцарт. Факт.За повечето велики композитори и изпълнители на класическа музика се говори  и се слушат вече векове. + Сигнал", " Щурците" и още и още се слушат 30-40 след първите им песни. Чалгарите минават и заминават, незапомнени, освен ако те не припомнят за себе си ,я с нов силикон ,я с разменен любовник.Даже те се срамуват от това , което пеят ако са по осъзнати де / което е рядко/ -пример Десислава Grinning

# 331
  Абе и петдесет страници да минете в безплодни спорове, челгата са си сбор простотии и това е. Който му харесва да ги слуша ще си ги слуша, ще ги пуска на децата си и после в детската ще ги припяват на моЙто...
  Какво да правим освен да научим децата си кое е свЕстно, друго не се сещам.

# 332
  • София
  Абе и петдесет страници да минете в безплодни спорове, челгата са си сбор простотии и това е. Който му харесва да ги слуша ще си ги слуша, ще ги пуска на децата си и после в детската ще ги припяват на моЙто...
  Какво да правим освен да научим децата си кое е свЕстно, друго не се сещам.
ето това е че, и моето дете под влияние на другите, трябва да си обърква главата с чалга.

# 333
Има метод в психотерапията наречен-музикотерапия, там няма нито една чалгарска песен. Показателно!Присъствала съм на ЕЕГта,  при които при пускане на онази чалга от първите години/ не че, сега е по различна де/мозъка почти спира да работи.  Също показателно. Даже прасетата стават щастливи Laughingщом чуят Моцарт. Факт.....................
Кажи как стои въпроса с блек, дет и траш..че се заинтригувах  Laughing
Аз си ги представих куфеещи прасетата  Flutter

# 334
  • Galaxy 13197853088
Има метод в психотерапията наречен-музикотерапия, там няма нито една чалгарска песен. Показателно!Присъствала съм на ЕЕГта,  при които при пускане на онази чалга от първите години/ не че, сега е по различна де/мозъка почти спира да работи. 
rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

# 335
  • София
Има метод в психотерапията наречен-музикотерапия, там няма нито една чалгарска песен. Показателно!Присъствала съм на ЕЕГта,  при които при пускане на онази чалга от първите години/ не че, сега е по различна де/мозъка почти спира да работи.  Също показателно. Даже прасетата стават щастливи Laughingщом чуят Моцарт. Факт.....................
Кажи как стои въпроса с блек, дет и траш..че се заинтригувах  Laughing
Аз си ги представих куфеещи прасетата  Flutter
JoyТраша сигурно също е вреден. Ти се смееш ама по немската телевизия съм гледала прасета , които потропват на площ около 8кв метра на прасе,в/у Моцарт, месото им ставало по вкусно и крехко Laughing

# 336
  • София
ПРава си, Мони, кой ли чете в днешно време....
Едно време за метълите разправяха, че  били пропаднали.... Laughing

Е, те метълите бяха сравнително компактна група хора. Rolling Eyes
А за онези, дето слушаха "сръбско", какво разправяха...

Българска музика тип чалга тогава нямаше, запълваха си нишата в кратуните със сръбска, гръцка...И тогава, и сега основната преобладаваща маса към този тип се ориентира.
Вижте тук какво става. "Много сме, силни сме!"

# 337
     Ако съм обидила някои сориии,явно когато изкажеш мнение,несъвпадащо с това на околните,започват да те нападат....Така,че пак се извинявам...

# 338
     Ако съм обидила някои сориии,явно когато изкажеш мнение,несъвпадащо с това на околните,започват да те нападат....Така,че пак се извинявам...
[/quote
сега остава да се извиниш,че съществуваш Laughing

# 339
[/quote
сега остава да се извиниш,че съществуваш Laughing
               Ххахахаха ми на там е тръгнало  Simple Smile

# 340
За терапията не зная, пък и съвсем не разбирам защо все с Моцарт терапират прасетата, но:
знам ( без да съм задълбочено информирана), че в НЛП има някакви открития, които се отнасят до звуци на  определени честоти, които действат лечебно.  Някои, казват могат да се свалят и от Интернет.

дмария, наблюденията  и изводите ти са напълно абсурдни. Което е ужасно притеснително, имайки предвид, че всъщност дори не си изложена на феномена 'чалга'.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 00:18 от 10 c's

# 341
  • В Космоса
Както нееднократно се спомена, по-скоро зависимостта е обратна. И естествено има изключения, но като цяло един интелигентен човек трудно би отдал слуха си на подобен род изпълнения.

# 342
Човек с развити естетичски сетива и обща култура бяга не само от чалгата, а и от други стилове музика, литература, кино и какво ли още не. И не е задължително само в посока отбягване на елементарното, напротив, аз например бягам от джаза  и метъла по същия начин, както и от чалгата. Нищо не ми носи , неприятно ми е, неразбираемо, нежелано. Не мога да чета както твърде отвлечени елитарни книги , така и розови романчета. Не мога да гледам филми, в които актьорите си разменят  2 реплики за  час и половина , не мога да се възхитя от инсталация, представляваща въженце насред бяла зала в галерия, и т.н. Има хора, за които това е духовен оргазъм, за мен е губене на време. Всеки според това, какво е развил до момента, и натам каквото го интересува да познае.

Моцарт съм познала и от сцена, не ми е харесал ( Е, Реквиемът е съвсем друга история), за времето си  е бил ужасяващо 'народен' и 'неелитарен', всеки чул съответно е можел да го възпроизведе и свирука по улиците. Бил е музика за маса ( нали помните Амадеус), за разтуха пред пълна патица и бокали с вино. Затова е хвърлил в смут колегата Салиери - сложния и задълбочения, до лудост непримирим със случващото.
Не му е завиждал, а не е можел да преживее тази посредственост, наречена (например) Вълшебната флейта. Аз лично го разбирам, но не мога да отрека, че Моцарт на деца и домашни животни се отразява много добре.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 00:37 от 10 c's

# 343
Моцарт съм познала и от сцена, не ми е харесал ( Е, Реквиемът е съвсем друга история), за времето си  е бил ужасяващо 'народен' и 'неелитарен', всеки чул съответно е можел да го възпроизведе и свирука по улиците. Бил е музика за маса ( нали помните Амадеус), за разтуха пред пълна патица и бокали с вино. Затова е хвърлил в смут колегата Салиери - сложния и задълбочения, до лудост непримирим със случващото.
Не му е завиждал, а не е можел да преживее тази посредственост, наречена (например) Вълшебната флейта. Аз лично го разбирам, но не мога да отрека, че Моцарт на деца и домашни животни се отразява много добре.

http://www.youtube.com/watch?v=sz8UwReY4_M&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=UIrolfwN-VM&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=tXcgyK5y_oQ&feature=related

Е и на по-възрастните Моцарт се отразява добре. На мен доста от неговите произведения ми вдигат настроението даже по радиото. Имам и записи, търся и в интернет негови произведения. Легендата за завистта на Салиери била съчинена от Пушкин. Аз харесвам и много други композитори освен Моцарт и ги пускам в мои теми за култура в някои форуми.
Имам чувството, че ти твърде слабо познаваш Моцарт.
Отклонихме се от темата за БЪРДАШКАТА МУЗИКА, но няма значение. Може да се окаже здравословно.
А Глен Милър, Скот Джоплин, Дюк Елингтън и Бени Гудман не ти ли харесват?  
Съвременниците на Джудзепе Верди са смятали, че в неговата музика звучи мотиката!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 01:16 от vl

# 344
поздрав http://www.youtube.com/watch?v=g12mgokwb-s

За останалите си пуснете в дискотеката Моцарт или си разбийте главата в стената на метъл Peace

Общи условия

Активация на акаунт