Затъпява ли се от чалга?

• 25 271
  • 575
  •   1
Отговори
# 540
   Благодаря на радио ШУмен, че го има. Нулева толерантност към чалгата. В момента слушам Паша Христово. Пайнерките трябва да стъпят на раменете на Пайнера, да й целунат крайчеца на роклята.

# 541

Защото Шарл Азнавур е казал, че има музика за главата, музика за сърцето и музика за краката (там е всичкият денс). Ама е забравил, милият, че има музика и за между краката. Те там е нашенската чалга. Mr. Green

Това много ми хареса!Направо се изкушавам да те помоля за разрешение да го сложа в подписа си.

Чалгата е открита и разпознаваема, така че няма да ми е трудно, надявам се, да създам съответното презрение у детето към този тип музика.

Но скритият тип "чалга" ,ако и да не се нарича чалга ме притеснява не по-малко.Тъпанарщина от типа на песента на Лора Караджова, която цитирах по-напред в темата.Точно на детски рожден ден я чух.
За разните от типа на Мишо Шамара/Мина ли му модата вече?/ и от сорта да не говорим.

Сега, да си призная, ние някога в ранната си младост слушахме по купони "Сребърни криле"Не че бях особено очарована, но ми допадаха някои изпълнения.И разбира се, не сме слушали само това.Но все ми се струва, макар и там да са елементарни ритми и семпла музика, не беше чак толкова дразнещо като "Да се напием, да се сбием" и от сорта.

# 542
Това попитах преди няколко страници- от самия ритъм ли се затъпява, от текстовете ли, или от симбиозата? И може ли да затъпея от кофти текст, но в друг стил? Чалгата само музикален стил ли е или е цялостен лайфстайл? Питам, защото това е Лилана или там както сега й е заглавието, а това Андреа за мен са като двойнички и по близнашки са им и изявите, ако и да са в различен музикален клон.

# 543
  • гр. Шумен
КАсита, ама кой е казал, че ЛиЛана и Андрея са певици? НАпомням, че думата "певец" идва от "пея", сиреч трябва поне това да умеят да правят. А те и двете, милите, не могат.
По-назад в темата писах, че за поголовното разпространение на чалгата вина има и творческата немощ на т. нар. съвременен български поп и запъртъшкия продукт, който снася! Защото празно няма - има ли ниша, запълва се.
Светкавица  Peace

# 544
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Поздрав за всички съфорумки и съфорумници Grinning :

# 545
Sessilly, хайде тогава ще задам въпросът си така- кой пее в България днес? Мария Илиева, Елица?
Обърни се 20 години назад и виж/чуй по-скоро колко гласове имаше, подиграваната в днешно време естрадна музика. А днес? Немощ. Пълна при това.
Има една чалгаджийка- Есил Дюран, завършила е джаз пеене в Консерваторията, гледах я в някакво интервю, където казваше, че днес, ако искаш да пееш нещо, то трябва или да пееш за кеф у дома си, или да станеш поп-фолк певица. Жалка работа.

И дадох пример с един прекрасен глас- Стефан Митров, който прецака най-хубавата си песен за да й направи кавър в дует с чалга-певачка.

# 546
КАсита, ама кой е казал, че ЛиЛана и Андрея са певици? НАпомням, че думата "певец" идва от "пея",
Затова ли ги наричат "певачки"  Grinning
Как да няма български изпълнители , а Тоника  Mr. Green
Има един български изпълнител, който е свирил с Джо Лин Търнър,Глен Хюз,..и т.н.Не е нужно да го знаете ...
emokey, благодаря за поздрава, радвам се, че не мога да го отворя  Laughing

# 547
КАсита, ама кой е казал, че ЛиЛана и Андрея са певици? НАпомням, че думата "певец" идва от "пея",
Затова ли ги наричат "певачки"  Grinning
Как да няма български изпълнители , а Тоника  Mr. Green
Има един български изпълнител, който е свирил с Джо Лин Търнър,Глен Хюз,..и т.н.Не е нужно да го знаете ...

Николо Коцев се казва и е добър, но за съжаление не е български изпълнител. А защо пък и е нужно да е в крайна сметка?

# 548
  • гр. Шумен
Sessilly, хайде тогава ще задам въпросът си така- кой пее в България днес? Мария Илиева, Елица?
Обърни се 20 години назад и виж/чуй по-скоро колко гласове имаше, подиграваната в днешно време естрадна музика. А днес? Немощ. Пълна при това.
Ами така е, аз не го оспорвам. Но не толкова откъм гласове, колкото откъм песни, хубави, мелодични песни, които хората да харесат и запеят, тъй както са пяли навремето "Адаптация" и "Две следи". Едни МЕри БОйс бенд дето направиха такива парчета, тук-таме изникне нещо и останалото е жалко копиране на МТВ образците. МОите уважения към МАрия Илиева, но нейните песни не успяха да станат хитове. И преди някой да ми скочи, че това е елитарна музика, нека припомня, че подобни песни правеше и Камелия Тодорова преди да емигрира и бяха хитове и после се пееха и от Нели Рангелова и от Петя Буюклиева и от кой ли още не (тук може би бъркам като казвам песни на Камелия Тодорова, повечето от тях бяха на Александър Бръзицов). Мариана Попова направи хитове с Орлин Горанов - хубави, мелодични песни. Графът, момчето, толкова години една песничка си пее, по неговия модел с бодра маршова стъпка върви и МИро... и толкова... (говоря за най-вървежните, няма как сега да правя хоризонтален и вертикален разрез на съвременния български поп, за да доказвам творческата му немощ)
Колкото до гласове - има ги в излишък. Само си спомнете колко излязоха и от Академито, и от Айдълите, и от тазгодишните формати. Къде са им хитовете?
mustaine, като спомена Николо КОцев, да припомня, че той е по-скоро автор. Или не? Миналата година щеше да прави премиера на рок-операта "Нострадамус" в НДК, очакваше се именно Глен Хюз и Джон Лин Търнър да присъстват, сред изпълнителския състав беше включил ВАсил Найденов. Какво стана?

# 549
Глупости, Николо Коцев е българин, китарист, пише рок-опери /"Нострадамус"/ и сигурно вече 20-на години живее във Финландия. Имам честа да го познавам.

# 550
Как да не е български изпълнител бре..чист българин си е.Даже сега има нова група,с повечко българи от предишната, наречена КИКИМОРА  Laughing
Втората част на поста ти, не я разбрах  Rolling Eyes

# 551
Глупости, Николо Коцев е българин, китарист, пише рок-опери /"Нострадамус"/ и сигурно вече 20-на години живее във Финландия. Имам честа да го познавам.
Ясно, че е българин по произход. Но за мен български изпълнител означава да живееш и да твориш в България. Нищо лошо няма, че той не го прави, разбира се.
Не ми се започва спор за подобен тънък нюанс, още повече, че изразявам лично мнение.

# 552
В страна с мащаба на България да твориш и да си световно конкурентен е сведено към минус невъзможност. Не че във Финландия прави нещо повече.

# 553
Ето де..вече го прави  Wink
А групи като Ера,Ер малък,Епизод,Холера,Ахат, Хиподил, Щурците, Сигнал, Президента Витков!....и още много, много...

..и като споменахте айдълите, нашето момче ТОМА!Вярно, че от тогава само глупости бълва, като песни , но все пак е нашето момче ТОМА ! Laughing

Извън рока Мирослава Кацарова, Миленита....Белослава също прави интересна музика, малко досадна но все пак ..

# 554
Има и бели лястовици тук-там, за наша радост. Жалко, че са толкова малко.
Ето тези момичета например:

Общи условия

Активация на акаунт