Затъпява ли се от чалга?

• 25 386
  • 575
  •   1
Отговори
# 345
http://www.youtube.com/watch?v=DK-lBi5r6Jk

http://www.youtube.com/watch?v=7cFkae0j_Ns&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=n92ATE3IgIs

Сега му е времето да ви зададем въпроса каква друга музика слушате освен БЪРДАШКАТА?

http://ragtime.dir.bg/_wm/diary/?df=46&GDirId=ddcb7f8858b5ab … 28937870dce48cee5

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 01:28 от vl

# 346
Абе, смейте се, но всички металисти, които съм виждала и познавала, може да изглеждат странно в очите на някои (обсипани с блясък, тигрови шарки и шарени нокти), обаче най-малкото точно от тяхната музика се увличат по инструменти - китари, бас, барабани, какво ли не друго. И огромна част от тях свирят на тези инструменти, което си е един плюс за развитието на личността.
Иначе тъпи парчета има навсякъде. То си им личи отдалече.
И в крайна сметка, всичко е въпрос на приоритети.
Лично аз слушам всякаква музика, без изключения и каквото ви дойде на ум. Само от чалгата нямам нито едно любимо парче или такова, което дори да се сещам или да си тананикам...

# 347
За мен е интересен въпрос метълите и рокерите каква друга музика слушат.

Някога големият наш музикант Людмил Георгиев правеше сравнение между инструментите, които се използват при рока и тези, които се използват при джаза. При джаза са много повече и по-разнообразни.

# 348
айде пак метъл и рок като антипод на чалгата Simple Smile един интелект блика оттам, свири се на инструменти...и какво толкова разнообразно свирят рокерите на баскитара, че и на ударни? и кое е онова "какво ли не друго", освен китари, бас и дръмс, на което свирят рокери и метъли  Laughing

# 349

бАрдаак, бАрдак, пише се БАРДАК!!!
 ooooh!

# 350

бАрдаак, бАрдак, пише се БАРДАК!!!
 ooooh!

Тц, Тумбалина! Бъррррдак! Идва от Бъррр!

айде пак метъл и рок като антипод на чалгата Simple Smile един интелект блика оттам, свири се на инструменти...и какво толкова разнообразно свирят рокерите на баскитара, че и на ударни? и кое е онова "какво ли не друго", освен китари, бас и дръмс, на което свирят рокери и метъли  Laughing

Тън тън тън тън тън тън тъъъъъън.

# 351

айде пак метъл и рок като антипод на чалгата Simple Smile един интелект блика оттам, свири се на инструменти...и какво толкова разнообразно свирят рокерите на баскитара, че и на ударни? и кое е онова "какво ли не друго", освен китари, бас и дръмс, на което свирят рокери и метъли  Laughing

Тън тън тън тън тън тън тъъъъъън.

Joy  hahaha

Турбо-фолкът ми е противен и е за елементарни душици. Особено противно ми става като чуя малки деца да пеят просташките текстове и да се опитват да играя кючек. ooooh! Sick

# 352
За мен е интересен въпрос метълите и рокерите каква друга музика слушат.
Този който каже, че харесва само един стил....той  ще се окаже с ограниченото мислене Wink
И за теб са измислили течение в рока/метъла-симфоничен рок, има и един нео класически метъл, тъкмо за теб е....

Цитат на: 10 c's
Нищо не ми носи , неприятно ми е, неразбираемо, нежелано.
Отговора на всички терзания, които изчетохме в тази тема  Laughing

# 353
  • Galaxy 13197853088
Брех, че спор.
Имам конструктивно предложение, да проверим на практика това.
Ще направим тест за интелигентност на mustaine, после ще я вържем в една чалга дискотека 5 поредни вечери за по 2 часа. И пак ще направим тест за интелигентност. След това същото с някой от фолк феновете само, че ще го пратим на симфоничен концерт. Ще обобщим резултата и темата ще приключи.

# 354

Този който каже, че харесва само един стил....той  ще се окаже с ограниченото мислене Wink
И за теб са измислили течение в рока/метъла-симфоничен рок, има и един нео класически метъл, тъкмо за теб е....

Абсолютно вярно Мъсти!!!  Hug
Освем всичко свързано с метъла като течения.. ако не знаете има и джаз- метъл...

http://www.youtube.com/watch?v=joUiwaglBmo&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kAMuYN4j7rQ

# 355
 Защо мен ще ме тестваш..аз не взимам страна в спора  Laughing
Не убивайте вестоносеца, както се казва !
 Ходила съм на чалга дискотека..имам снимка, но не  помня нищо от вечерта ..... Laughing
п.п.ВАЖНО!!!!! при мен теста няма да е достоверен, аз че пращя от интелект, така е,....., но притъпявам всичко след третата чаша.  Party

Предлагам да се жертваш за каузата, аз ще дойда за морална подкрепа  Hug

Соте и рап-метъл има!

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 09:13 от mustaine

# 356
vl, да, твърде слабо познавам Моцарт. Grinning /благодаря за линковете!/  bouquet

Това, което исках всъщност да кажа е, че хората  не е задължително да отхвърлят най-елементарните форми, като чалгата -  могат спокойно да отхвърлят и метъла, разни траш истерии, някакъв ахармоничен джаз, или дори Моцарт, в една нормална културна среда., където културния индивид е оформил, или оформя естетическия си код. 

Проблемът чалга не е точно в тактовете, а в лесната смилаемост на посланията и лесното им превръщане в лайфстайл за хора, които не би трябвало да са на толкова ниско културно ниво. Лошото е, че в тоя влак са се качили твърде много хора и това превръща антикултурата в културата, има силен социален ефект цялата история, негативен. Чалгата /за мен това вкл и поп-фолка/ е един  псевдокултурен феномен, който селянизира градовете. Такъв процес не знам дали изобщо има аналог. Обикновено хората се урбанизират и за да се окултурят, да пият градски живот и среда, не само за да изкарват хляба в големия град

Много има какво да се каже, ама спорът е малко ненужен.

# 357

Не помниш ли че ви го пусках..  Laughing

# 358
айде пак метъл и рок като антипод на чалгата Simple Smile един интелект блика оттам, свири се на инструменти...и какво толкова разнообразно свирят рокерите на баскитара, че и на ударни? и кое е онова "какво ли не друго", освен китари, бас и дръмс, на което свирят рокери и метъли  Laughing

Не е като антипод... Даден беше някъде по-назад метъла за пример.
Ама явно много лично приемате нещата и хич не обичате да четете...

... Особено противно ми става като чуя малки деца да пеят просташките текстове и да се опитват да играя кючек. ooooh! Sick

На мен също!  Peace

# 359
  • София
... Особено противно ми става като чуя малки деца да пеят просташките текстове и да се опитват да играя кючек. ooooh! Sick

На мен също!  Peace
Отвратително е.
Сравнително скоро на детски рожден ден клоун-диджей успя да пусне такова парче. Sick

А преди няколко дни мернах по телевизията "документални кадри" от концерт на някаква сръбска фолк звезда в зората на демокрацията. Стадион Васил Левски пълен с друсащи кючек, потресающа гледка, направо щях да върна поръчките. Поне преди не ги даваха по талавизора...

Общи условия

Активация на акаунт