Затъпява ли се от чалга?

• 25 377
  • 575
  •   1
Отговори
# 360
Бе не знам дали се затъпява в дългосрочен план. Струва ми се, че заглавието на темата навежда на един друг въпрос, но за да не всявам повсеместен смут в междуфорумното пространство, ще си го премълча.  
Почитателите на поп-фолка, с които по необходимост се е налагало да контактувам в ежедневието си, определено не са ми направили впечатление с някакъв сносен умствен потенциал, да не кажа с никакъв.  Rolling Eyes Е, сега сигурно се сетихте за алтернативното заглавие?!  Whistling

# 361
За мен е интересен въпрос метълите и рокерите каква друга музика слушат.
Този който каже, че харесва само един стил....той  ще се окаже с ограниченото мислене Wink
И за теб са измислили течение в рока/метъла-симфоничен рок, има и един нео класически метъл, тъкмо за теб е....

Цитат на: 10 c's
Нищо не ми носи , неприятно ми е, неразбираемо, нежелано.
Отговора на всички терзания, които изчетохме в тази тема  Laughing

Веднъж чух неокласика, не ми хареса. Изкелиферчена работа. Да, според мен само извънредно ограничени хора слушат 1-2стила музика. И пак ще напомня, че не желая да коментирам дали са много умни или не са чак толкова. Напълно възможно е да са знаещи и добри професионалисти в своята област. А може и да са гола вода!
Помня, че още около 1990г. в Бг идваха Весна Змиянац и Лепа Брена. Даже Кеворк ги кани във "Всяка неделя". Може и преди 1990г. да е било.
Забравих да се похваля, че веднъж заведохме чалгаджии на Моцартов концерт в консерваторията. Хареса им. Бяха колеги на моята половинка.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 11:12 от vl

# 362

бАрдаак, бАрдак, пише се БАРДАК!!!
 ooooh!

Може и да си права. За пръв път пиша тази думичка. Твърде рядко я употребявам  и в устната реч. Тя също беше позабравена заедно с чалгата. Вече написах, че думичката "чалга" я въскресиха след 1990г.  Тогава въскресиха и даскали, школо, илачи, демек, анджак, хъс....И те бяха почти забравени.

# 363
Аз помня(смътно) когато Содом идваха през 1991г., но Кеворк тях не ги покани  Grinning

# 364
  • Italia
Тези, които слушат (и изпълняват) метъл и те душа носят, какво си мислите вие?

http://life.dir.bg/news.php?id=6619581&fp=1

# 365
  • В Космоса
Мда, всички изпълнители ги водят по чалгарници, вместо в публичния дом.

# 366
Мда, всички изпълнители ги водят по чалгарници, вместо в публичния дом.

Joy Peace

# 367
  • София
Ужас излагация и така после ни разнасят по света.
Но това е лицето и преобладаващата аудитория, няма на кого да се сърдим.
Освен съжалително да наблюдаваме отстрани. Rolling Eyes

# 368
То и BBC бяха направили филмче по темата  Flutter после ги обвиниха, че било тенденциозно и изкривявало обективната реалност  Grinning

# 369
Оффф...хайде стига глупости...просташки били текстовете, никаква не била музиката - уж никой не слуша чалга, пък като се пусне Ивана и си на няколко чашки, веднага става купона...нали ??? Случайно някой да си е превеждал текстовете на чужди изпълнители, като Пит Бул, Риана, Еминем...и пр. да видите какви глупости се пеят там??? Да не говорим за Рок и Метъл парчетата (не казвам че аз не слушам и такъв тип музика). Просто си мисля, че не трябва да сме толкова крайни и кричитни към даден стил, тък като както има глупости, така и много стойностни неща - както е във всеки един стил музика.

# 370
Мен текстовете ме забавляват в повечето случаи Grinning ама визията и цялостното поведение е ... по-страшното  Whistling

# 371
Оффф...хайде стига глупости...просташки били текстовете, никаква не била музиката - уж никой не слуша чалга, пък като се пусне Ивана и си на няколко чашки, веднага става купона...нали ??? Случайно някой да си е превеждал текстовете на чужди изпълнители, като Пит Бул, Риана, Еминем...и пр. да видите какви глупости се пеят там??? Да не говорим за Рок и Метъл парчетата (не казвам че аз не слушам и такъв тип музика). Просто си мисля, че не трябва да сме толкова крайни и кричитни към даден стил, тък като както има глупости, така и много стойностни неща - както е във всеки един стил музика.

Хаха, ти да не си, защото аз съм, да. И не се пее за глупости в текстовете на музиката която слушам. Пее  се за реалния живот, а не за простотии като повечето чалги. А Ивана и в тоалетната не бих си пуснал камоли като пия. Като пия си слушам пак моята музика и си избухвам дори и по-добре. Айде като не си чувал преводи на някой текстове, недей да говориш и да обиждаш даден изпълнител. В музиката която слушам в момента дори, няма нито един текст лишен от смисъл. Всеки текст си е една история и описва даден проблем или етап от живота. Недей говори напразно. На всякъде има тъпи текстове, но в чалгата преобладават и всеки ще се съгласи с това. Специално Еминем има и болкуци и свестни текстове, но не че го слушам.

# 372
2pac, в чалгата си се пее баш за реалния живот, не мога да разбера, що не успяваш да вденеш? И колкото и грозно да звучи, на повечето хич не им се слуша за спящи луни, луди жаби....Животът е секс, пари и пак същото в обратен ред. Ценностите на повечето младежи са същите- имаш ли пари, значи имаш всичко и си доволен от живота.
Защо един български поп певец не успя да се наложи на пазара дори и редом до треторазрядна фолкаджийка?

П.П. Не слушам чалга.

# 373

Стойностни неща в БАРДАШКА МУЗИКА???? Все едно е да кажем, че има и стойностни БАРДАЦИ!

Е, не всички обръщаме по 5-6 чашки! Някои от нас не обръщат дори една! Тоест такива като нас са най-големият проблем. Не слушаме и метъл.

# 374
2pac, в чалгата си се пее баш за реалния живот, не мога да разбера, що не успяваш да вденеш? И колкото и грозно да звучи, на повечето хич не им се слуша за спящи луни, луди жаби....Животът е секс, пари и пак същото в обратен ред. Ценностите на повечето младежи са същите- имаш ли пари, значи имаш всичко и си доволен от живота.
Защо един български поп певец не успя да се наложи на пазара дори и редом до треторазрядна фолкаджийка?

П.П. Не слушам чалга.

Въпросът ти е доста интересен. Те повечето от нашите изтъкнати естрадни изпълнители се бяха наложили през годините. Обаче и аз се чудя как се получи така, че тази измет, която обсъждаме тук ги измести. Явно такава е политиката на Мафия, държава, собственици на музикални агенции.
Защо изчезна златният орфей? А мелодия на годината?
Аз отвреме навреме пускам на запис някои от тези блестящи родни изпълнители. Даже и линкове във форумите с тяхна музика давам. Те не пеят за спяща луна и луди жаби. Твърде далече са от такава посредственост.
Някой спомена за филм на БиБиСи. Дайте да го видим, пък нека да ги обвиняват в субективност. Те и заради филма с Батето ги обвиниха в същото.

Последна редакция: пт, 13 яну 2012, 15:29 от vl

Общи условия

Активация на акаунт