Затъпява ли се от чалга?

• 25 337
  • 575
  •   1
Отговори
# 405
Явно заблудата, че този стил е безкрайно разпространен сред младите, се шири на воля. Имам племенници в тинейджърска възраст, учат в различни населени места, в доста различни училища, но всичките ми споделят, че в класовете им има разделение и на слушащи определени стилове, както и че, за чалгата не е на особена почит.
Според мен тя си остана музика за поколението на 70-те и 80-те.

# 406
  • в рока
Цитат
Вмъкни Цитат
Явно заблудата, че този стил е безкрайно разпространен сред младите, се шири на воля. Имам племенници в тинейджърска възраст, учат в различни населени места, в доста различни училища, но всичките ми споделят, че в класовете им има разделение и на слушащи определени стилове, както и че, за чалгата не е на особена почит.

Дано да си права.Обаче имам други наблюдения.Имам братовчеди единайсетокласници,в различни населени места са,масово слушат чалга.Нашият град не предлага алтернатива.В дискотеките се слуша чалга,в такситата ,в 90 пр от кръчмите.И после как да не чувствам,че чалгата не ми се налага.Ами излиза ми се с приятели,но просто няма къде.

# 407
Не мисля, че модата на чалгата е отминала. Студентка съм, изучавам хубава специалност, за която има голям наплив и не чак толкова много места. В групата ми от 10 човека трима не слушаме чалга Tired Подобно е положението и в другите групи, да не споменавам какво беше в гимназията - всяко междучасие чалга до дупка и изпълнения, подобни на тези от клипчето на BirdsFlu.

# 408
Миналата година се запознах по работа с група момичета около 20-те и се втрещих колко голяма е поколенческата (както реших) разлика. Чувствах се като... някакъв рок-динозавър, който идва от съвсем друг свят и говори за неща, които никой не разбира. Малко по-късно се запознах с едни други хора около 20-те и се оказа, че разликата всъщност не е била поколенческа, ами чисто културна  Simple Smile

# 409

Иха, недей така  Laughing - аз съм от поколението на 80 -те края, ами не сме слушали такава музика.
Спомянам си, че бях 9-10 клас като излезе "хита" Радка -пиратка, това май беше началото на нашеската си чалга, преди това се слушаше сръбска и гръцка музика, но от по-възрастните, не и сред моето поколение.
Слушахме Мадона, Майкъл Джексъм, Куин, Роксет, Металика, Нирвана и ....т.н, но това от началото на 90-те, от 80-те няма много спомени Simple Smile.

# 410
  • В Космоса
Миналата година се запознах по работа с група момичета около 20-те и се втрещих колко голяма е поколенческата (както реших) разлика. Чувствах се като... някакъв рок-динозавър, който идва от съвсем друг свят и говори за неща, които никой не разбира. Малко по-късно се запознах с едни други хора около 20-те и се оказа, че разликата всъщност не е била поколенческа, ами чисто културна  Simple Smile

Laughing

# 411
  • в рока
Цитат
ха, недей така  Laughing - аз съм от поколението на 80 -те края, ами не сме слушали такава музика.
Спомянам си, че бях 9-10 клас като излезе "хита" Радка -пиратка

Ти си от поколението на 80те ,от твоите думи излиза ,че си родена към края на 80те, а Радка Пиратка излезе 93,94 година.Ясно си спомням макар и малка,защото комшията отдолу я пускаше денонощно.... ooooh!

# 412
А за тази сватба какво ще кажете?

http://www.youtube.com/watch?v=ekW_Oeravvc&feature=player_embedded#

http://www.youtube.com/watch?v=d9q2aBAjcek&feature=related

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 00:50 от vl

# 413
Цитат
ха, недей така  Laughing - аз съм от поколението на 80 -те края, ами не сме слушали такава музика.
Спомянам си, че бях 9-10 клас като излезе "хита" Радка -пиратка

Ти си от поколението на 80те ,от твоите думи излиза ,че си родена към края на 80те, а Радка Пиратка излезе 93,94 година.Ясно си спомням макар и малка,защото комшията отдолу я пускаше денонощно.... ooooh!

Ами да малко двусмислено се получи Simple Smile  Blush
Разбра се, мисля какво имам предвид.

# 414

Леле, само мисълта, че тези клипове може да са мои, ме втриса и докарва до ужас  Crazy
В интерес на истината за нуждите на темата попитах една тинейджърка по скайпа, къде мога да намеря клипчета с тийнове и чалга, и тя ми каза да търся "кючек в даскало"  Crazy

И не мисля, че чалгата си е "изпяла песента" - наблюденията ми върху стайлинга на девойките от близкото училище показват точно обратното. Прическите им са чалга, дрешките им са чалга, телефончетата им звънят с чалга... Не е като да не може да ги различи човек в тълпата  Sunglasses

Но дано да успея да я отвратя от това нещо.

Да, и ние у дома работим в тази посока - от една страна, отвращение към всичко, що е чалга-стил - и като мислене, и като начин на живот, и като начин на забавление, от друга - достатъчно широка музикална култура и възможности за избор, за да открие "своята" музика  Peace
Водим сина си на различни типове концерти (включително на стилове, които не ни допадат особено), правим си у дома тематични вечери, в които се запознаваме с различни музикални течения... Свири на инструмент и ходи на солфеж от шестгодишен (сега е почти на девет). Считаме с мъжа ми, че това е начинът - след като си опитал бутиков швейцарски шоколад, вероятноста да ти хареса десерт "Родопче" не е особено голяма  Peace

# 415
  • В Космоса

Разбра се, мисля какво имам предвид.

Хаххах, сори за отклонението, ама пак се получава двусмислица. Grinning

Да, и ние у дома работим в тази посока - от една страна, отвращение към всичко, що е чалга-стил - и като мислене, и като начин на живот, и като начин на забавление, от друга - достатъчно широка музикална култура и възможности за избор, за да открие "своята" музика  Peace
Водим сина си на различни типове концерти (включително на стилове, които не ни допадат особено), правим си у дома тематични вечери, в които се запознаваме с различни музикални течения... Свири на инструмент и ходи на солфеж от шестгодишен (сега е почти на девет). Считаме с мъжа ми, че това е начинът - след като си опитал бутиков швейцарски шоколад, вероятноста да ти хареса десерт "Родопче" не е особено голяма  Peace

Peace
Това е начинът, явно. Ще действам в тази посока, ако ми се наложи (все си мисля, че няма, де... а, дано Praynig).

# 416
ДА от чалга се затъпява! Само като чуя няколкото тона, които масово се пеят и ...оглупявам.

# 417

Peace
Това е начинът, явно. Ще действам в тази посока, ако ми се наложи (все си мисля, че няма, де... а, дано Praynig).

Мда, и това е решение.
Моят син го излових, около 3-4 годишен беше, да си тананика куплет от някакво парче на Слави.
Ние дори Слави не гледаме, но често у дома телевизорът е като фон, докато правим каквото и да е, пък детето е музикално.
Когато слушаме музика, тя е най-често на английски и беше  неразбираема за него на тази възраст и веднага беше прилепил първото чуто и познато. Може и в детската да са о пускали, не знам, но ние общо взето преживяхме културен шок, светкавично му записахме дискове с Щурците, Сигнал, Тангра и прочее и детето точно след месец си тананикаше тях.
Просто човекът е имал нужда от насока, за да изявява певческия си талант. Wink

ПП. И да, според мен се затъпява.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 00:01 от нова

# 418
Чалгата е за една определена категория хора, която се слави с не особено големия си интелектуален капацитет независимо от ВУЗ - а, който са завършили. Чалгата възпява всичко първосигнално, първично (демек секс, пиячка, все задоволяване на елементарните, първични потребности) и не провокира по никакъв начин "сивото вещество". Рок музиката е музиката на интелигентните хора Wink Така де, както Буги казва "Когато на кофти човек му е хубаво - това е чалга, когато на хубав човек му е кофти - това е блус".

Забелязвам, че чалгата "залязва" сред сегашното поколение тийнейджъри. Поне във Варна е така. Както се казва, надеждата умира последна. Моля се да спре това масово затъпяване на народа, в което има пръст и чалга културата. Защото това не е само музика, това е цяла култура, наложена от нискоинтелигентни Чичко Паричковци. Напоследък стана модерно да си тъп и ако не си, Бог да ти е на помощ.....

# 419
всъщност тези тук, които негодуват срещу чалгата  ги е срам от самите себе си, срам ги е от народа си! Искат да се изкарат други и да избягат от същтността си, рокът не е музиката на България и никога няма да бъде (и слава Богу), просто чалгата е най-близката до същноста на човека и неговите желания! А желанията на човека са едни и същи през последните хилядолетия на съществуването му, а само опаковката на изразяването им е различна през времето!

Общи условия

Активация на акаунт