ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 548
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро, нека споделя моята закуска - печена тиква с извара, канела и 1 орех. На дъщеря ми направих филийка със сирене и 6 фъстъка. На мен изварата доста ме засища и в следващите 4 часа не усещам никакъв глад.
пепелина, следи си и обиколките  Naughty май първо там се усеща ефекта, поне при мен беше така. Има пириоди когато връщам по някое кило  Embarassed, но обиколките почти не се променят. Успех!

Благодаря ти , за бързия отговор. Още сега ще ги изпробвам  Party

# 136
Аз за закуска хапвам 25гр елда + сирене 28гр + 3 маслини = 1Б + 1Б кисело мляко (П В М) = 2Б закуска Simple Smile И доста засища Simple Smile
Елдата си я сварявам сутрин по 100гр (100/4=25гр = 1БВ) и през деня си я добавям и в другите хранения като въглехидрат Simple Smile

# 137
Гювеч с пиле -6Б( 3*2Б)

Пилешко филе-168 гр-6П
Зелен боб (попарен) -2 чч -2В
Спанак( попарен) -2чч -1/2 В
Домат консерва-1/2 чч- 1/2В
Праз - 1чч - 1В
Бамя -1чч - 1В
Карфиол -4чч -1В
Зехтин - 2сл -6М

В зехтина запържих филето ( разрязано на 3 парчета) до побеляване и след това го извадих.В същия тиган запържих праза с малко вода и добавих останалите продукти . Тъй като те са предварително бланширани( използвам каквото имам замразено вьв фризера) им трябват 10-ина минути и всичко е готово. Връщам месото в тигана и поръсвам с подправки.

Ако нямате тези продукти си купете от магазина замразена смеска-гювеч и си изчислете колко грама е за 1ВБ. Пилешкото месо съм го заменяла с 3 яйца + 84 гр сирене(168 гр извара) и се получава яйчен гювеч.

Аз за сандвичи си купувам от Лидл или Пени едни ръжени сухари -пише "Пълнозърнест шведски хляб със сусам", от които 3 сухара са 1ВБ.

# 138
MeRiTo` , а защо делиш 100 на 4? newsm78

# 139
MeRiTo` , а защо делиш 100 на 4? newsm78
Всъщност съм объркала в сметките, иначе ядох правилно  Laughing 100 грама ги деля на 4 части, защото така се получават по 2БВ от елдата. 100гр елда са около 8Б. И пак се обърках, вече не помня колко ядох  Joy

Сега се сетих.. точно така, правилно съм яла. Но са 13гр елда, не са 25, останалите неща са си по толкова Grinning Аман от тая математика!

# 140
dani1712 Благодаря за рецептите, ще ги добавя в блога Simple Smile)

Може ли някой да разкаже по-подробно как приготвя елдата? Колко време трябва да се вари и слага ли се подправка - сол, или нещо друго?  Embarassed Аз съм пробвала да сваря елда, и ми се стори, че има ужасен вкус, никак не ми хареса, а искам да я ям. Как да я направя по-вкусна?

# 141
dani1712 Благодаря за рецептите, ще ги добавя в блога Simple Smile)

Може ли някой да разкаже по-подробно как приготвя елдата? Колко време трябва да се вари и слага ли се подправка - сол, или нещо друго?  Embarassed Аз съм пробвала да сваря елда, и ми се стори, че има ужасен вкус, никак не ми хареса, а искам да я ям. Как да я направя по-вкусна?
Аз лично никакви подправки не ѝ слагам. Само елда и вода Grinning Готвя я 1:3 и става много бързо, така че не я оставяй сама да се готви, наглеждай я Grinning До сега сладка не съм я яла, но веднъж направих елда+кисело мляко+банан+стафиди+мед и само си опитах много малко и беше добре. А като цяло може да си я готвиш като ориз - може да добавиш вътре пилешки бульон (например), някакви зеленчуци.. пробвай сладка/солена пък каквото стане  Peace Също може да я добавиш и към плодово мляко/пудинг, но излизаме от Зоната Grinning

# 142
  • София
Елдата има особен вкус и не на всеки допада, независимо как се приготвя. Сварява се в подсолена вода за около 20 мин. 1 към 3 вода слагам. После плакна със студена вода. Най-добре става със сирене и извара  Peace Може да сложиш и магданоз и сол.  Друг вариянт е с извара и краставица и копър- кото млечна салата. Аз я харесвам и с яйца- правя си омлет от белтъци, 2 блока елда/предварително сварена/ и 1 блок друг зеленчук  Hug

# 143
MeRiTo`, The Baroness Благодаря ви! Simple Smile  Hug

# 144
  • Варна
на мен днес са ми до сега 2 закуски.първата като станах изпих една чаша прясно мляко със 12 фъстъка.следващата ми беше 3 блока състоящи се от варена тиква фъстъци и извара,слетобед ще хапна пак едно кисело мляко със фъстъци.А за вечеря ще сготвя два блока прясно зеле и след това ще го комбинирам със пилешко.аз във тиквата слагам стевия и става сладичка,мен също много ме засища.  bouquet

# 145
  • Варна
момичета дайте да си разменим скайповете на лични и да си пишем там.Защото така много бавно става във темата.Аз като бях на дюкан много стимолиращо ми беше като пишех във чата.Просто предлагам Peace

# 146
И аз с най-добри чувства да кажа,
Да, бавно става, но пък остава и се вижда кой какво е споделил и хапвал. Ако примерно работиш в банка или на строителен обект или си готвачка (измислям напосоки) няма как да пишеш по скайп и можеш само в свободното време да преглеждаш темата. А пък чрез скайп не може да видиш кой по какви други диети се е лутал  Wink

# 147
момичета дайте да си разменим скайповете на лични и да си пишем там.Защото така много бавно става във темата.Аз като бях на дюкан много стимолиращо ми беше като пишех във чата.Просто предлагам Peace

Какво става бавно? За къде бързаме?  Wink

Аз сега не мога да участвам в чат защото нямам време. И за тук даже нямам време.  Ако отидете в чат, тук ще опустее  Thinking

# 148
  • Варна
права си,но така е по стимолиращо,от собствен опит знам  bouquet

# 149
             Момичета, моля ви не в скайп. Ние които имаме само у дома, какво ще правим?
             Елдата първо я измивам хубаво в студена вода. След това я пускам във вряла вода,без да
             меря водата, като поври малко я изсипвам в кифгира и пак със студена . След това вече
             завирам 3мерки вода,като заври прибавям елдата и изключвам,слагам капак и завивам
             отгоре с хавлия. На сутринта е поела всичката вода и вече може да се прави със извара,
             сирене, ядки,  и въобще както искате.Аз я обичам всякък.
             Ох и сега да си кажа,че откакто съм в зоната съм свалила само 1кг. Но се чувствам
             страхотно. Много ми е трудно само късната закуска. И да ви кажа понякога я пропускам.

Общи условия

Активация на акаунт