ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 572
  • 724
  •   1
Отговори
# 180
Да, и на мене ми е много трудно да смятам, когато реша да ям от нещо, от което може големи количества.  Whistling
Ето например, днес готвих супа от коприва и не можах да реша колко коприва да сложа. В таблицата е дадено под чаши за 1 блок - 20, а на грамаж 1200 /2 по 60/. Това си е килограм и двеста коприва, нали? То е ясно, че толкова няма как да сложа, /сложих колкото по принцип слагам/.
Но в този случай или в случая на краставиците /560 гр. за един блок/, е ясно че няма да се ядат толкова краставици на едно ядене, но ако искаме да разделим количеството и вместо половината да добавим друг зеленчук или плод, аз поне не бих се оправила със сметките, особено ако едното е дадено само в грамажи, а другото в четвъртинки или третинки от чаша.
По-напредналите, давайте идеи как да се смятат тез краставици и таз коприва. Mr. Green

Голяма математика, голямо чудо ... поне за мене, де! Grinning Бая се озорвам, защото гледам да готвя за мене и за детето за 2 пъти да има от конкретното ядене, т. е., 4 порции.

# 181
  • Chicago/Varna
Да, и на мене ми е много трудно да смятам, когато реша да ям от нещо, от което може големи количества.  Whistling
Ето например, днес готвих супа от коприва и не можах да реша колко коприва да сложа. В таблицата е дадено под чаши за 1 блок - 20, а на грамаж 1200 /2 по 60/. Това си е килограм и двеста коприва, нали? То е ясно, че толкова няма как да сложа, /сложих колкото по принцип слагам/.
Но в този случай или в случая на краставиците /560 гр. за един блок/, е ясно че няма да се ядат толкова краставици на едно ядене, но ако искаме да разделим количеството и вместо половината да добавим друг зеленчук или плод, аз поне не бих се оправила със сметките, особено ако едното е дадено само в грамажи, а другото в четвъртинки или третинки от чаша.
По-напредналите, давайте идеи как да се смятат тез краставици и таз коприва. Mr. Green

Голяма математика, голямо чудо ... поне за мене, де! Grinning Бая се озорвам, защото гледам да готвя за мене и за детето за 2 пъти да има от конкретното ядене, т. е., 4 порции.
Bibita,ами много  е просто,аз като готвя спанак или коприва например,знам че 5 чаши са ми 1/4 блок,и добавям 1/4 чаша лук например,и ето ти половин блок.(и като ги сложиш на котлона,и като се смъкне спанака,и става една шепичка(напълно нормално количество)и добавиш половин блок доматен сос например и ето ти общо цял блок въглехидрат.Много е лесно,просто в началото е много объркващо,но след време,ако не се откажеш,всичко ще ти е супер лесно,аз в началото все записвах на хвърчащи листи от кое  по колко слагам,докато ги натаманя. Салатка например от краставици и репички си я знам на изуст-1 чаша краставици с една чаша  репички общо ми е половин блок Simple Smile Наистина е много лесно  Hug

# 182
А на мен хич не ми се занимава с готвене, много ме мързи да смятам за 2-ма за 2 яденете по еди си к #Crazyолко пъти и ставам на ха-хо. И затова в повечето случаи ям сирене, яйце, чушки от буркан, домат, кисело мляко, ябълки, орехи, маслини.. Grinning

# 183
Ооох, и на мене това готвене ми идва в повече, ама пък само на сухи неща не мога да карам. Прияжда ми се и супичка и нещо по-различно от зарзават и извара. Mr. Green

Емигрантка, сега ще осмисля това, което си ми написала, че на мене ми трябва време да помисля.Peace Явно трябва да е просто, защото иначе сигурно никой не би останал в Зоната. Grinning
Моля те, кажи ми при тебе каква е мярката и за картофите? Искам да сготвя ядене за всички, в което да има картофи, но понеже ще е с повече порции, а в таблицата картофите са дадени за 1 блок - 1/3 чаша от 250 мл., таа тотално се оплетох... много съм зле.

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 18:26 от Bibita

# 184
Моля те, кажи ми при тебе каква е мярката и за картофите? Искам да сготвя ядене за всички, в което да има картофи, но понеже ще е с повече порции, а в таблицата картофите са дадени за 1 блок - 1/3 чаша от 250 мл., таа тотално се оплетох... много съм зле.
И аз искам да знам това колко грама прави Grinning

Едит: Реших да си наготвя нещо с картофи и изкарах, че една чаша от 250мл настъргани картофи тежи 160гр - 3БВ.
1БВ от картофи са 53гр Simple Smile
Ако греша, ме поправете.. ако е вярно - може да го добавите в таблицата като грамове Simple Smile

Последна редакция: ср, 30 ное 2011, 19:01 от MeRiTo`

# 185
А аз ги изкарах картофите 1 чаша 250 мл. /3 блока/ - 190 гр. А сега де? Mr. Green
Кой е в грешка? Grinning

# 186
А аз ги изкарах картофите 1 чаша 250 мл. /3 блока/ - 190 гр. А сега де? Mr. Green
Кой е в грешка? Grinning
Ами честно казано може и аз да съм, защото не напълних чашата до горе  newsm78

# 187

Bibita,ами много  е просто,аз като готвя спанак или коприва например,знам че 5 чаши са ми 1/4 блок,и добавям 1/4 чаша лук например,и ето ти половин блок.(и като ги сложиш на котлона,и като се смъкне спанака,и става една шепичка(напълно нормално количество)и добавиш половин блок доматен сос например и ето ти общо цял блок въглехидрат.Много е лесно,просто в началото е много объркващо,но след време,ако не се откажеш,всичко ще ти е супер лесно,аз в началото все записвах на хвърчащи листи от кое  по колко слагам,докато ги натаманя. Салатка например от краставици и репички си я знам на изуст-1 чаша краставици с една чаша  репички общо ми е половин блок Simple Smile Наистина е много лесно  Hug

И на мен са ми трудни точно тези неща. И отделно - ужасно ме мързи като нарежа лука или спанака, да ги прекарвам през мерителната чаша  Embarassed Blush

Също така ми възниква и друг проблем - с останалите количества необработени храни (меса, зеленчуци), които не съм използвала днес, и които не са достатъчни за пълни две нови порции например. И ми седят така, и се старая да не ги изхвърлям, затова имам и незонови яденета. Примерно, малко останал спанак го правя на салата после, ама пак смятам малко от това, малко от онова... и всичко накрая отива на кино  Simple Smile И почвам на око. И не качвам на кг ако не се поддам на някоя шоколадова "дрога".

Гледах едни рецепти на английски - ми то петнайсет реда различни продукти и подправки, точно изчислени. Имам чувството, че докато ги събера, нарежа и приготвя, направо ще ми се отяде. А дали това не е тайната цел на занятието?  Mr. Green

# 188
Хахаха, Carmen, много си права и за смятането и за останалите количества. Mr. Green
Аз от смятане и готвене днес се замаях. Grinning
Останаха ми от днес 4 жълтъка. Какво да ги правя... никак не съм креативна. Вярно, може на омлет за силната половинка, ама пък искам и него малко по малко да го вкарвам в Зоновите вечери ... без да разбере, разбира се. Grinning
Трябва време да свикнем. Peace

# 189
Хахаха, Carmen, много си права и за смятането и за останалите количества. Mr. Green
Аз от смятане и готвене днес се замаях. Grinning
Останаха ми от днес 4 жълтъка. Какво да ги правя... никак не съм креативна. Вярно, може на омлет за силната половинка, ама пък искам и него малко по малко да го вкарвам в Зоновите вечери ... без да разбере, разбира се. Grinning
Трябва време да свикнем. Peace
Използвай ги за маска за коса  Laughing Laughing

# 190
Ооо, да, добра идея! Благодаря, MeRiTo`bouquet

# 191
Да, супер идея!  Peace А от авокадо става чудесна маска за лице  Wink

# 192
  • Chicago/Varna
Ама сте се заоплаквалиии Laughing, като в погребално бюро сте Simple Smileхем ви мързи да мерите,да готвите,да смятате,и хем не слабеете  Joy
Ми това е Зоната Simple Smile С труд и постоянство всичко се постига,както се казва Simple Smile Айде тогава и аз да се оплача,че да не оставам на зад,и да не се цепя от колектива Simple Smile. От известно време съм в "тиха"война със свекървищенцето  box Постоянно съм обвинявана на какво съм направила синът й,бил замязал на излязъл от концлагер  doh,как може така да съм го хранела,щял да се разболее от нещо,какъв бил слабичък,и т.н. и т.н, Аз културно обяснявам,че той ме кара така да му готвя,и крещи при най малката грешка,тя пък вика да съм му слагала тайно по малко повече от всичко,без той да разбере,на какво приличало това,зони,мони,детето и било посърнало вече  #Puppy dog,как сега се обличал по дебело,щото все му било студено,и това не било нормално и т.н. край няма..мрън мрън мрън,кошмар.Аз пак обяснявам,че сега му го няма лоения кожух под кожата,за тва му е студено,ама кой да ме разбере  bash ,горката аз,направо не се издържа вече.Ама както казах,това е Зоната smile3502

Последна редакция: чт, 01 дек 2011, 03:44 от Emigrantка

# 193
Ей, не щете да кажете каво да ги правя тези стриди.  Sunglasses Нищо де, утре съм на кисело зеуе с пиуе.  Само не знам как точно ще стане без мазнина, но ще опитам.
Повдига ми се вече само от мисълта за яйца.
Аз си се оплаквам, ама тайничко и тихичко си свалям по малко.

# 194
  • Chicago/Varna
Марлела,утре ще докладвам колко са стридите(oysters) Simple Smile

Ето една бърза и лесна закуска Simple Smile от 3 блока
Белтъци с кренвирш Simple Smile

Белтъци-2бр- 1БП
Кренвирш 1бр.-12см. (по етикет)-1БП
Сирене-28гр- 1БП

Домати-120гр- 1/2 БВ

Малини-1/2 ч.ч(50гр)-1/2 БВ
Ябълка-1бр -2БВ
Бадеми-9бр - 3БМ

Смесвам в купичка белтъците,натрошеното сирене и ситно нарязания кренвирш,и изсипвам в леко намазано със зехтин сгорещено тиганче Simple Smile И за гарнитурка-доматки Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 дек 2011, 01:47 от Emigrantка

Общи условия

Активация на акаунт