ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 500
  • 724
  •   1
Отговори
# 75
Нищо не споменаваш за физическата активност, а има значение Simple Smile
Ако водиш застоял начин на живот, ти се получават 8 блока и половина, поне според мойте сметки Simple Smile
За мен излизат 7,7 блока при застоял начин на живот и 12,4 при всекидневни упражнения, аз хапвам 9-10 и спортувам всеки ден Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 ное 2011, 17:39 от Вeси

# 76
  • Варна
веси нямам никаква физическа активност.но смятам от утре да тренирам.заото е за срамотиите при наличието на цял фитнес център в къщи да не тренирам и да затлъстявам.със физическа активност колко ще дойдат блоковететалията не съм я измерила правилно.значи мерките ми са 153см висока,талия 82 см,ханш 100см тегло 65кг Embarassed от утре със активна физическа дейност ще използвам кростренажора велогометъра и на лежанката е правя за крака и ръце.  bouquet

# 77
Ох, много ми е трудно! Rolling Eyes Чувствам се гладна, особено вечер.
Сигурно се свиква с количествата. Как беше при вас, момичета?
И... аз макар и да не съм много по сладкото - сега, като знам, че са вредни шоколадите, вафлите и т. н., ми се прияждат. Как се справяте и с това? newsm78

# 78
  • Варна
вземи си стевия да си подслаждаш нещата.Аз във момента си измислям разни неща като например половин ябълка я наразвям на кубчета и със малко вода я сварям после слагам канела и малко стевия за сладост.Направо става супер сладко,вчера правих круша.НА тиквата варената слагам и така  bouquet

# 79
Снежи, не е въпроса в това просто да ми е сладко нещото, а ме привличат определени неща. И не ми е същото, ако примерно ми се яде вафла или баклава, а трябва да го заменя с ябълка или подсл. кис. мляко. Whistling А имай предвид, че аз съм от хората, които веднъж-два пъти в месеца ядат такива неща. Също много обичам макарони за закуска. Домашните ядат обикновено това за закуска уикенда.
По-лакомите направо не мога да ги мисля как се справят. Crossing Arms Може би има разни хитринки, ако да - споделете, моля!  bouquet
Искрено ви се възхищавам, ако успявате да се лишавате от любимите вредни неща! И особено, ако сте приели /без да се изкушавате/, че повече тези храни нямат място в менюто ви.

# 80
  • София
Аз съм тежък случай със сладкото и ще ти кажа накратко как се справям - неща четени на много места и които никога не съм вярвала, че ще успея да постигна и изпитам  Hug
- опитай много стриктно да спазваш Зоната 10 дена - с нагласата, че това е експеримент за твое добро, а не че ще се лишаваш цял живот от любими неща  Peace И техния ред ще дойде, когато посвикнеш и се научиш да ги комбинираш балансирано  Peace
- направи си 5 хранения , като използваш най-любимите си от благоприятните продукти
- много добър заместител на сладкото е кремче от плод с извара , канела и орехи за закуска  Heart Eyes Аз настъргвам или пасирам круши или ябълки  Peace
- наистина полезните мазнини помагат- не ги забравяй!
- след тези 10 дена си отговори честно на въпроса- яде ли ми се ужасно много баклава и ако ти се яде наистина, а не просто по навик или поради нагласата, че това е любимо и няма как да не ти се яде - опитай 1 малко парче /комбинирай го к 1 пържолка или 150 гр. извара/ и виж какво ще стане  Peace Ще се окаже ли, че точно това ти е липсвало 10 дена или че можеш и без нея и си я изяла просто защото знаеш, че я обичаш
- сладкото е голям проблем и определено трябва доста воля в началото, докато се научи организма и мозъка да не го иска  ooooh! Обаче е възможно, така че 10 или 20 дена си заслужава да изтърпим- ще си спестим още дълги години плюсове и минуси и угризения, и дискомфорт .....   bouquet

# 81
  • Русе
  Зоната се очертава като предпочитана диета. Ще се пробвам с вашите менюта.

# 82
The Baroness, със сигурност има смисъл в това, което казваш - дано успея да издържа 10 дни. Peace
Ти от колко време си на тази диета?

И количествата не ми стигат - дори и по 2 или 3 блока на хранене. Не мога да издържа после 3 или 4 часа. Максимум 2 часа. Имам чувството, че мога да изям още толкова. А не мога да кажа, че съм лакома или ям повече от другите покрай мене.
Много ми е трудно. Сигурно се свиква и с количествата. Само ако кажете кога? newsm78
Явно е комплексно - мисълта, че не мога да хапвам каквото искам, не ми е толкова вкусно и количеството като не ме засища до следващото хранене...
Намрънках се, дано поне не съм ви досадила МНОГО! Mr. Green

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 18:55 от Bibita

# 83
# 84
Bibita , все едно чета себе си във всичките ти постове  Laughing, аз си хапвам през 2 часа, но по 1-2 блока.
Снежи, ще приспя децата и ще ти ги сметна Simple Smile

# 85
  • Русе
  Веси,какво организираш в тези два блока примерно.  Praynig

# 86
  • Chicago/Varna
The Baroness, със сигурност има смисъл в това, което казваш - дано успея да издържа 10 дни. Peace
Ти от колко време си на тази диета?

И количествата не ми стигат - дори и по 2 или 3 блока на хранене. Не мога да издържа после 3 или 4 часа. Максимум 2 часа. Имам чувството, че мога да изям още толкова. А не мога да кажа, че съм лакома или ям повече от другите покрай мене.
Много ми е трудно. Сигурно се свиква и с количествата. Само ако кажете кога? newsm78
Явно е комплексно - мисълта, че не мога да хапвам каквото искам, не ми е толкова вкусно и количеството като не ме засища до следващото хранене...
Намрънках се, дано поне не съм ви досадила МНОГО! Mr. Green
Bibita,спокойно,не си единствената.Аз от личен опит бих казала,че това е на психическа основа.Аз съм вече половин година в зоната,и когато започнах бях като теб,че и по зле.Добре,че мъжо ме ръчкаше да не се откажа.Понеже в живота си не бях пазила диети,и ми беше нещо ново и неприятно разбира се.Аз съм голям чревоугодник,и обичах да имам на масата по 10000 неща,да си боцкам от всичко по малко.Но и не съм била никога фен на сладките неща.И така,като влязох в Зоната,и като знаех,че вече имам лимит за определени храни,и като се почнаха едни нерви,в магазините почнах да гледам само сладките неща,които преди не бях поглеждала,и ми се искаше да ги изкупя всичките, само и само щото знаех,че трябва да се избягват.Отделно започнах с 9 блока първите дни,и не ми стигаше,увеличих на 10,пак не ми стигаше,и започнах да тренирам по усилено,за да имам оправдание да ям по 11 блока.И като се има предвид,че ядях само благоприятни въглехидрати,което си е количество.И така,с времето си свикнах.Всичко е в главата ти,не в стомаха ти Simple Smile И като се почна едно слабеене,сега не мога да спра. Дори от няколко седмици спрях да тренирам,измързеливих се нещо,но пак си ям по 11 блока,и съм си ок, като дори на моменти пак губя по някой сантиметър,въпреки че и аз не знам вече от къде,като се има предвид че всичките ми мазнини са тотално стопени Simple SmileИ когато не ми стигаше храната,пиех количества вода,като почнех да огладнявам,и изпивах по 2-3 чаши вода да се надуя Simple Smile и това много ми помагаше.Бари Сиърс казва,че трябва да се пие много вода.Без значение гладен ли си или не. Така,че няма страшно,важното е да не се отказваш.Знам колко е трудно психически да се  справиш с това,и колко е от полза някой да те стимулира в началото,за да не кривнеш.За това и дебнем тук  нашата Баронеска  Wink ,да не би да кривне от пътя,че тя е изключителен случай в нашето Зоново съсловие Simple Smile  Hug

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 20:20 от Emigrantка

# 87
  • Chicago/Varna
и само да дабавя,че когато постоиш известно време в Зоната,докато си настроиш хормоналния карбуратор,както казва доктора,после вече забравяш какво е да си гладен.И дори бих казала вече ми е неприятно да ям без да съм гладна.Който ме погледне,аз само ям ли ям,край няма.Чак вече не се харесвам от слабост,но пък се чувствам превъзходно,за това и не ми се излиза от зоната,най вече заради здравето.Временно спрях рибеното масло,че от него много се слабее,тъй като разгражда мастните клетки.Но след месец пак ще го почна,защото организма има голяма нужда от него.Сега се сещам,че на времето майка ми като ме тъпчеше с рибено масло,ми викаше,че било за да имам апетит,ама май няма нищо вярно в това Simple Smile

# 88
  • Варна
весимиличка ще чакам да ми ги сметнешемигранка я каже какво ти беше менюто за днес аз съм решила да наблегна пак на изварата и плодове и зеленчуци,че нещо не ми се хапва мясооо.днес кривнах защото щерката имаше рожден ден става на 16год. но това ще ми е за последно.а за нова година ще се наградя и със един вега тест да видим кои храни са благоприятни за мен и ще си ги съчетавам според зоната  bouquet

# 89
  • Chicago/Varna
весимиличка ще чакам да ми ги сметнеш емигранка я каже какво ти беше менюто за днес аз съм решила да наблегна пак на изварата и плодове и зеленчуци,че нещо не ми се хапва мясооо.днес кривнах защото щерката имаше рожден ден става на 16год. но това ще ми е за последно.а за нова година ще се наградя и със един вега тест да видим кои храни са благоприятни за мен и ще си ги съчетавам според зоната  bouquet
ами при мен още е сутрин дето се вика,и  закуската ми беше една от обичйните,1 блок домати,2 блока печен кренфирш и пуешка варена наденичка,1 блок котидж чийз,1/2 блок печен пипер,и половин ябълка-1блок,и 1/2 чаша малини-1/2 блок Simple Smile а за обед ще хапнем пилешка яхнийка,и за вечеря мисля да врътна едни пълнени гъбки с пуешка кайма. Hug

Общи условия

Активация на акаунт