ЗОНАТА и ние - 6 Тема

• 41 529
  • 724
  •   2
Отговори
# 90
Emigrantка, благодаря за това, че ми разказа твоят път какъв е бил!  bouquet
Веси, радвам се, че и ти си била като мене - това, че не съм единствена ме кара да се чувствам по-добре. Peace
Дано само не се откажа преди да съм свикнала. Praynig
Точно както ти казваш, Emigrantка, че ти е идвало да изкупиш всички сладки неща, така съм и аз - иначе не се сещам за шоколад и вафли, давам на детето по малко без да ми се дояжда, нооо сега - само това ми е в ума, чак не мога да повярвам.
Освен това хич не ми се готви за мене си. Аз и по принцип готвя по задължение. А сега, като трябва да направя и 2 яденета, хич не ми е гот. Амааа, ще карам криво-ляво, къде с издънки, къде по правата... пък се надявам малко по малко да вляза в зоновия път. Grinning

Emigrantка, май твоето семейство е зоново. Щастливка си ти, ако е така. Peace
А след толкова време дояждат ли ви се неполезни неща - напр. мекици, пържени филийки, пица, сладко?  

Последна редакция: нд, 27 ное 2011, 22:06 от Bibita

# 91
  • Chicago/Varna
А след толкова време дояждат ли ти се неполезни неща - напр. мекици, пържени филийки, пица, сладко? 
Ами да ти кажа,той мъжо ме запали по зоната,първо той се хранеше така,аз само му готвех и го гледах,ама всеки път като седнехме да вечеряме,и аз с мойте нездравословни храни,и той само ме гледаше с възмущение какви отрови ям,и почна да ми промива мозъка,и така  Simple Smile накрая и аз почнах Simple Smile
И сега,а съм мръднала някъде по обед например,и няма кой да му направи обед,и почва да звъни,не може да диша без мен,щото ще почне да огладнява Simple Smile Иначе дъщеря ми ена 12 годинки,и ми е трудно да я вкарам в зоната,но гледам да и балансирам храната до колкото мога Simple Smile Иначе някой път ми се дояждат моите мекици,които правех всяка събота и неделя,беше ни като ритуал Simple Smile ама няма вече за съжаление. А и вече като ядеш от ядене на ядене без да си гладен,и не ми се прияжда нищо,щото постоянно съм сита Simple Smile))

Последна редакция: пн, 28 ное 2011, 03:23 от Emigrantка

# 92
А след толкова време дояждат ли ти се неполезни неща - напр. мекици, пържени филийки, пица, сладко? 
Ами да ти кажа,той мъжо ме запали по зоната,първо той се хранеше така,аз само му готвех и го гледах,ама всеки път като седнехме да вечеряме,и аз с мойте нездравословни храни,и той само ме гледаше с възмущение какви отрови ям,и почна да ми промива мозъка,и така  Simple Smile накрая и аз почнах Simple Smile

Браво на мъжа ти, кът са тези, които биха променили начина си на хранене. Peace
След колко време горе-долу настъпи моментът със засищането и нежеланието да се яде между храненията? Предполагам, че е индивидуално, но все пак, ако помниш...

# 93
  • Варна
emigrantkaкак смяташ кремвирша,защото аз реших по състава на кремвирша да исчислявам блоковете и не идват както във книгата 1 кремвирш  -1блок.А един кремвирш ми излезе почти 3 блока newsm78.Аз по принцип закусвам овесени ядки със извара и ядки.Но изварата ми идва в повече и не мога да я изям-заото 3 блока извара са 168гр  newsm78

# 94
Много ми е трудно също да изчисля /защото в сметките хич ме няма/, по колко от продуктите и най-вече да предвидя колко би излязло като количество в готовото ядене, за да сготвя зоново ядене за 2 -ма човека, за 2 пъти.
Иначе съм свикнала на око, ама сега с тези грамажи и чаши - трябва да преоткривам количествата в готвенето. Със сигурност има някакъв лесен начин да се смята бързо, ама аз съм от тези, които все по трудния начин достигат до целта. Grinning

# 95
Привет!
Да се похваля-до днес свърши първата ни седмица със сина в зоната Peace
резултат: аз минус 3 кг,синът нищо(но той няма много мазнинки за топене,за разлика от мама Embarassed)
Моето сигурно са задържани води,но няма нищо,много съм доволна-без гладуване,както досега,минус три кг си е направо върха.... Laughing
сигурно съм грешила доста,все пак си бяха първи дни,но все повече влизам в час и не се вманиачавам вече точно за грамчето,по-скоро гледам мислено да съм щастлива от това,което правя и да си повтарям,че това не е диета,а здравословно хранене за цял живот !:)
Искам да попитам момичетата,които са в БГ-на коя фирма рибено масло употребявате,което да е хем качествено,хем по-нормална цена и нали в него се съдържат тези Омега-3,6,9?
И удачен вариант ли е да се замества месото и сиренето със соеви заместители-"Тофу-то" и соева кайма или по-добре е да се взима обезмаслено сирене(аз извара не понасям) и месце си?
Тези дни купих кози кашкавал,по-нискомаслено е (има едни,"Лайт",но с амного скъпи:((
Благодаря на Емигрантка,Баронес,Кармен и вскички други момичета,които ми отговарят и не подминават въпросите ми,колкото и да са досадни и повтаряни безброй пъти  bouquet

# 96
The Baroness, със сигурност има смисъл в това, което казваш - дано успея да издържа 10 дни. Peace
Ти от колко време си на тази диета?

И количествата не ми стигат - дори и по 2 или 3 блока на хранене. Не мога да издържа после 3 или 4 часа. Максимум 2 часа. Имам чувството, че мога да изям още толкова. А не мога да кажа, че съм лакома или ям повече от другите покрай мене.
Много ми е трудно. Сигурно се свиква и с количествата. Само ако кажете кога? newsm78
Явно е комплексно - мисълта, че не мога да хапвам каквото искам, не ми е толкова вкусно и количеството като не ме засища до следващото хранене...
Намрънках се, дано поне не съм ви досадила МНОГО! Mr. Green

Аууу колко много мрън-мрън  Simple Smile Помисли коя друга диета ти дава толкова много разнообразие, и коя друга диета позволява толкова много забранени храни. Никоя. Тук можеш да ядеш почти от всичко, стига да го балансираш, и стига да издържиш 20-30 дена по-сериозно. Направо не е честно спрямо диетата. Ами тези, които правят други диети какво да кажат?  Laughing

Който няма воля, може да се поинтересува от ТЕС (техника за емоционална свобода). Но и там трябва воля и постоянство, за да може методът да проработи.  Wink Без воля сте заникъде.  Peace

# 97
Аз с еретичен въпрос - какво количество брашно - бяло, пълнозърнесто, др., е един блок въглехидрат? Искам да си забъркам сама нещо сладичко, щото така знам какво слагам вътре.

# 98
  • Chicago/Varna
Аз с еретичен въпрос - какво количество брашно - бяло, пълнозърнесто, др., е един блок въглехидрат? Искам да си забъркам сама нещо сладичко, щото така знам какво слагам вътре.
12 грама  smile3511  Laughing

# 99
  • Chicago/Varna
Браво на мъжа ти, кът са тези, които биха променили начина си на хранене. Peace
След колко време горе-долу настъпи моментът със засищането и нежеланието да се яде между храненията? Предполагам, че е индивидуално, но все пак, ако помниш..
Ами да ти кажа,първите седмици си беше кошмар,естествено за мен Simple Smile После бях ок,после след седмица две пак едно огладняване беше,почнах да си дебна храните,от кои огладнявам по бързо,кое ме засища по за дълго,и така.Ама 2 месеца сигурно имаше,докато си настоя тялото.После,веднъж да се завърти колелото,другото е лесно. После вече имаш изградени навици,не търсиш листите,кое колко е,всичко знам на изуст,изобщо не ми тежи смятането,което в началото беше най най големия кошмар,идваше ми да ревна на моменти.Виках на мъжо:идвай да си смяташ ти,и хвърлях всичко от яд Simple Smile Ама вече е минало дето се вика Simple Smile И така с времето си нагласих храните,от кои съм ок,и от кои не .Например с овесената каша се чувствам супер,ама аз си слагам вътре един блок сирене,и 2 блока пуешко месо(едно такова от консерва,и както все казвам,много ми напомня на вкус на русенското варено едно време в бг) И си я поръсвам с червен пипер,и това си ми е една от любимите закуски.Аз по принцип никога не съм обичала сладко за закуска.От както се помня,сутрин на гладно ако ям сладко,и после до час ми ставаше супер гадно,дори лошо.Чак ми се е гадило понякога.Така съм си от както се помня Simple Smile Може две хапки да хапна ,ама да е нещо солено,и после може сладко Simple Smile Казвам го,защото тук момичетата си правят кашата с плодове,и подсладители,но за съжаление това не е за мен,за мен соленичка закуска Simple Smile

# 100
  • Chicago/Varna
Привет!
Да се похваля-до днес свърши първата ни седмица със сина в зоната Peace
резултат: аз минус 3 кг,синът нищо(но той няма много мазнинки за топене,за разлика от мама Embarassed)
Моето сигурно са задържани води,но няма нищо,много съм доволна-без гладуване,както досега,минус три кг си е направо върха.... Laughing
Искам да попитам момичетата,които са в БГ-на коя фирма рибено масло употребявате,което да е хем качествено,хем по-нормална цена и нали в него се съдържат тези Омега-3,6,9?
И удачен вариант ли е да се замества месото и сиренето със соеви заместители-"Тофу-то" и соева кайма или по-добре е да се взима обезмаслено сирене(аз извара не понасям) и месце си?
Тези дни купих кози кашкавал,по-нискомаслено е (има едни,"Лайт",но с амного скъпи:((
Благодаря на Емигрантка,Баронес,Кармен и вскички други момичета,които ми отговарят и не подминават въпросите ми,колкото и да са досадни и повтаряни безброй пъти  bouquet
magnoliq777 Поздравления за постигнатите резултати smile3501 А за синът ти,нормално е да не сваля кила,той все още расте Simple Smile За рибеното масло...нямам идея какво се продава в БГ,а за соевите продукти-можеш спокойно да си заместваш протеините с тях,но като се има предвид,че вече е много трудно да намериш соя,която не е генно модифицирана newsm78... не знам какво да ти кажа.Иначе ако наистина се интересуваш от соята и имаш време,можеш да прочетеш ТАЗИ КНИЖКА

# 101
Ех, Emigrantka, виждаш ли нещо лошо в забъркани няколко лъжици пълнозърнесто брашно, което сама си меля в местния WholeFoods, кафява захар, органик мляко (нехомогенизирано) и органик яйца от местна ферма, ядки... (примерно)?  Peace Да споделя, че мога да не ям сладко с месеци, не съм никакъв любител, явно нещо не ми е наред. Само аз ли не си падам по шоколад и сладолед?
Аз ще из-Ох-кам, ама напоследък нямам пълен ден в зоната, вечерите изтървам коня (не с количества, а с небалансираност). Но пък до следобед съм стриктно. Добре ли се оправдах?  Laughing

# 102
Bibita , правилно са те посъветвали момичетата да стиснеш зъби и да изтърпиш 2 седмици стриктност и само с благоприятни въглехидрати. Може би след това метаболизма се променя и дори и да хапнеш нещо много сладко или много мазно след този период ще видиш, че най малкото ти е много зле на стомаха и сама ще се отказваш за по-нататък от тези храни. Лично аз постъпих по този начин и сега, ако хапна нещо " купешко" сладко имам чувството, че усещам всички "Е"-та и е " отровно" сладко ( а започнах от един месец работа в сладкарски цех  Wink). Затова предпочитам да си приготвя в къщи сладкиши, в които знам какво съм вложила и да са съобразени със Зоната. При тази диета няма нищо забранено само трябва да е добре балансирано . Аз у дома съм налепила на всичко, което се купува пакетирано, бележки от кое колко грама ми е един блок ( изчислено по етикета ) и сега си готвя вече почти всички неща, които готвех и преди , но съобразено с разрешените грамажи. И пак има ефект, защото смъкнах за една седмица още 1 кг и се чувствам чудесно - без всякакви лишения. Party

# 103
Вчера се записах в темата ви, четах, четах и накрая се обърках  Embarassed
Може ли да пиша на някой на ЛС, който има възможност да ми отговаря на тъпите въпроси най-вероятно  Embarassed Grinning
Благодаря   bouquet

# 104
  • Русе

Вчера се записах в темата ви, четах, четах и накрая се обърках  Embarassed
Може ли да пиша на някой на ЛС, който има възможност да ми отговаря на тъпите въпроси най-вероятно  Embarassed Grinning
  Никакви ЛС, и аз искам  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт