Philips PerfectCare тест

• 68 296
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 390
  • най-шареното място
Ей, здравата ме зарибихте за ютията... Crossing Arms
Утре отивам да видя колко струва и май ще се отказвам от таблета за Коледа Whistling

И аз имам едно предизвикателство към "коментаторките" Twisted Evil
Имам доста блузки с апликацийки, но не лепенки, ами парчета плат, зашити върху основния (така го обясних, че и аз не можах да разбера за какво става въпрос... newsm78)... Та въпросните блузки като си ги гладя, ако апликацията е отпред, когато гладя гърба, на него се "отпечатват" ръбовете и шевовете... мен лично това адски много ме дразни, а не всяка блуза е достатъчно широка, за да я "облека" на дъската и да гладя поотделно гърба и предницата.
Интересува ме дали с Philips Perfect Care остават същите тези адски дразнещи линии (нещо като лъскави линии представлява).

И още нещо... Понеже съм фен на оранжевия цвят, та 99% от дрехите ми, които са в тази гама, при гладене променят цвета си. Е, за кратко (10-15 минути), но мен лично ме дразни Thinking И с тази ютия ли е така?

Mamma, по напред писаха, че резервоара събира от 250мл до литър и нещо newsm78 (колко точно не помня). За час гладене, пълният резервоар се преполовил

Апликациите дават разлика в дебелината и тя няма как да не се отрази. Ще тествам с тази ютия специлано дали не се елиминира заради много малкия натиск - лека е: и няма вода в нея, и разчита на парата също, а не на натиска.  Ютия с по-слаба пара се избира нарочно тежка.

Залъскването, за което питаш се елиминира с кърпа и с обикновяена ютия: Първо обръщаш блузата наопаки /Inside-out/. После слагаш вътре сгъната кърпа. Гладиш от опаковата страна, а кърпата поема с деформациите си разликите от дебелините поради апликацията.

За цвета - така се променя световете, съдържащи червени багрила - вкл. оранжево. Ще снимам и ще покажа. отново вероятността е ниска да го няма. Ютията прави контрол на температурата според материата. Тук ни трябва разлика заради цвета. Или друго багрило.

Ето и моето предложение за малко състезание към всеки, желаещ да се включи:
1. Намерете пола-плисе от памук (или жертвайте една памучна покривка, на която да направите прави плисета. Не е важно колко на брой (дължина или ширина) ще се плисетата. Важно е да отмерите колко пъти минавате с ютията си през тях, докато станат достатъчно добри.
Моля, всеки, които реши да участва да обяви с каква марка ютия ще изпълнява задачата..... Идеята е да сравним работата на различни модели и марки ютии при конкретна задача!

Мисля, някой по-горе беше писал - това е въпрос на техника на гладене, а не гладачна техника.
Първата пола, която си уших беше шотландска. Ако някой не запознат - това е пола тип „прегърни ме“ - всичко освен двете припокриващи се предници е плисирано и плисетата са зашити от талията до ханша - вталяването й. И при шева и при пране и гладене - никога не е било проблем гладенето. Ще изгладя отново половин пола с едната ютия и половината с другата - разликата ще е времето ако ползвам пара.

# 391
Време е за обедна почивка тук в офиса, и използвам да ви пусна теста с пресушения чаршаф „на топка” (едно от обещанията ми).

Гънките са си от сериозни по-сериозни. Но само с първото плъзгане на ютията по плата и парата отнася  „ в небитието” всички гънки със себе си! Повторенията са си по-скоро за допънителен кеф на гладещия!

На видеото ще забележите, че парогенератора съм го сложила на бюрото, върху което е и дъската ми за гладене. Е, малко е тясничко, но пък можете да го виждате и вие.
Също, изнамерила съм по-добра позиция на камерата ми – тя не е на главата ми, а статично срещу дъската за гладене. Във всеки случай, за всички любопитни, (Бу, предполагам, също ) – обещавам да си направя снимка и нагледно да ви покажа като как слагам камерата на главата ми.... ама, ще го оставя за по-нататък, че да понапрегна интереса ви  още повече...  Party

# 392
  • най-шареното място
Гладене на пресушен памук

УСПЕШНО

Условия
100% памук.
Не го пресушавах сега че беше влажно навън последните дни. Вместо това взех една кърпа висяла върху монитор и я попеках няколко часа на следобедно слънце.
Гладих веднъж - едно минаване без пара.
Втори път вече с пара.
Всяко място е минатао два пъти - по веднъж без и с пара. Няма „повторни движения“ - едно единствено без пара, още едно с пара.

1. първоначално, 2. едно минаване без пара 3. още едно с пара

На снимките можете да видите, че гладенето без пара заравнява, но не заличва дълбоките гънки. Гладеното е кухненска кърпа - едра нишка, необработена за леко гладене, влакнеста и доста непокорна.
Второто минаване, с пара промени значително нещата и вече е гладена, а не само мината Simple Smile

Ако сте много взискателни, можете да минете два пъти с пара. Особено по ръбчета и подгъви.

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 12:41 от арт мама

# 393
  • До хладилника, който обичам
Аз пък пробвах едновременно гладене на различни материи Grinning
Малко по-късно ще ви покажа резултата.

# 394
Така!
За обявеното от мен предизвикателство за състезание между отделно марки ютии по гладене на плисе... Не знам що толкова ви притесни – предложението ми беше да сравним приблизително с колко минавания на ютията ръбът на плисето става достатъчно добър (прав, гладък и „остър”). Още повече, че тези, които откликнаха с някакъв отговор споменаха и трудността при дънково плисе Само Ровента се спомена, и то като неудобна...

Специално по случая документирах гладене на дънково плисе. ( Полата е на щерката и мога да се ударя в гърдите, че аз съм я шила! (Арт мама – приемам забележки и по качеството, но имай на предвид, че е първото и единстено плисе от тоя вид дето съм шила.)

От видеото е ясно , че ръбовете стават отлични само при 3-4 минавания с парата!

Добавям и второ видео – как гладя вътрешната страна на плисето и подгъва на полата.  После се сетих и това да покажа. Но по-добре  е първо това да се изглади, а после да се гладят ръбовете на плисето  . Така те ще са последни и няма да има риск да ги развалите при гладенето на вътрешните участъци.

Третото видео е варианта  за първоначално правене на ръбове с Philips PerfectCare.   Пак 3-4 минавания са достатъчни – вижте само колко прави и остри стават ръбовете!
Линк към видеото:

( И да не е плисе, само ръб на панталон да правите , пак бива - това беше идеята на състезанието)

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:18 от agitak

# 395
  • най-шареното място
Agitak, не мога да отворя второто видео. Мисля че си сложила в поста си два пъти първото. Поне така ми се отваря сега като пиша коментара.
На първото гладиш по доста странен за мен начин. Аз гладя всички плисета едновременно.

Иначе полата е ОК. Само коланчето може да е подсилено в горния край за да не става така на каналче. И аз съм шила плисе веднъж Simple Smile

# 396
  • Варна
На първото гладиш по доста странен за мен начин. Аз гладя всички плисета едновременно.

И аз това щях да напиша, направо се изумих!  Shocked То така е ужасно трудоемко! Аз "затварям" плисетата и ги гладя заедно, става сравнително бързо (въпреки, че пак е изнервящо и, признавам си, имам дрехи, които са с плисета и не съм ги обличала, защото не ми се гладят).

# 397
А който няма плисета, какво прави Crossing Arms Я някой да прати!

# 398
Здравейте,
  bouquetДнес се заех да прочета за  ютия Philips PerfectCare във форума.С няколко думи искам да ви кажа,че  все съм попадала на ютии направо" ум да ти зайде",гладиш ,гладиш и пак намачкано,или гладиш, гладиш- вземе че лъсне плата ,все трябва да слагам предпазен плат против петна от пара,от случайно набръчкване на плата,защото не съм преценила температурата на плочата или е изпуснала вода от дупчиците за пара , а бе изобщо настръхвам като гладя и много внимавам .Тук прочетох достта обстойно за характеристиката на ютия Philips PerfectCare ,направо съм изненадана.Завиждам Ви добронамерено ,че имате възможност да тествате тази ютия.Искам да задам няколко въпросчета :1.Виждам на клипчетата ,че с лекота се глади,но все пак-  1. -трябва ли да се натиска  при гладене? 2.Този шум при парата ,не разбрах дали се регулира?-3 .Лесно ли се налива вода в  казанчето.?     newsm78

# 399
Agitak, не мога да отворя второто видео. Мисля че си сложила в поста си два пъти първото. Поне така ми се отваря сега като пиша коментара.

Иначе полата е ОК. Само коланчето може да е подсилено в горния край за да не става така на каналче. И аз съм шила плисе веднъж Simple Smile

Редактирах линковете! (Мерси!)    bouquet
Коланчето стана тясно, щото и плата, и подлепващото, а и времето не стигна, иначе и на мен ми се щеше да е по-широко и по-плоско... Sad. (Бързах за Първия Първи учебен ден!)

За начина на гладене - знам, знам - има и по-"мързеливи" начини от моя, ама с моя ръбовете стават много по-добре. Пък и с качествата на Philips PerfectCare,  даже ми е кеф на всяко плисенце да отделям специално внимание!  Sunglasses Sunglasses

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:35 от agitak

# 400
А който няма плисета, какво прави Crossing Arms Я някой да прати!

Направи една проба като третото ми видео в темата - направи си плисе от някоя покривка... Тъкмо, после ще имаш пък шанс  да пробваш дали Philips PerfectCare, може тотално и бързо да премахва плисета (ръбове)...

Последна редакция: пн, 05 дек 2011, 13:32 от agitak

# 401
Четем ентусиазираните ви коментари е не можем да скрием усмивката си Mr. Green Всяка от вас е приела сериозно задачата си и споделя опита си с Philips PerfectCare много изчерпателно! Успешно се справихте с първия тест, разбрахме че сте доволни от резултата, дори намерихте време да отговорите на въпросите на останалите участници във форума Hug Затова едва ли ще ви затрудним и с нашата втора задача... Виждаме че в известна степен тя вече е изпълнена   Wink

И все пак:

Бу, agitak, арт мама - запретнете ръкави! Вземете цялото пране и без да сортирате материите изгладете в напълно произволен ред дрехите. Споделете с нас какви материите изгладихте и как Philips PerfectCare се справи с предизвикателството да се погрижи за вашите дрехи? Имаше ли прокапване върху дрехите? Отне ли ви повече време от обикновено?

Очакваме отговорите ви до сряда включително, в четвъртък ще има ново предизвикателство  1ironing

# 402
Четем ентусиазираните ви коментари е не можем да скрием усмивката си Mr. Green Всяка от вас е приела сериозно задачата си и споделя опита си с Philips PerfectCare много изчерпателно! Успешно се справихте с първия тест, разбрахме че сте доволни от резултата, дори намерихте време да отговорите на въпросите на останалите участници във форума Hug Затова едва ли ще ви затрудним и с нашата втора задача... Виждаме че в известна степен тя вече е изпълнена   Wink

И все пак:

Бу, agitak, арт мама - запретнете ръкави! Вземете цялото пране и без да сортирате материите изгладете в напълно произволен ред дрехите. Споделете с нас какви материите изгладихте и как Philips PerfectCare се справи с предизвикателството да се погрижи за вашите дрехи? Имаше ли прокапване върху дрехите? Отне ли ви повече време от обикновено?

Очакваме отговорите ви до сряда включително, в четвъртък ще има ново предизвикателство  1ironing
AАУУУУ! Настръхнах! ЦЯЛОТО ПРАНЕ, без прекъсване!?!??!? Е,ееееее, замислих се за скоростта на работа с Philips PerfectCare - позатаих надежда да ми даде шанс да поспя идната нощ.  Grinning Таман сутринта простнах прането - вечерта ще е готово за гладене - и няма да подбирам!

# 403
 Браво майстор си  agitak!Де да можех да се похваля с такива шивашки умения. Embarassed

# 404
Здравейте,
  bouquetДнес се заех да прочета за  ютия Philips PerfectCare във форума.С няколко думи искам да ви кажа,че  все съм попадала на ютии направо" ум да ти зайде",гладиш ,гладиш и пак намачкано,или гладиш, гладиш- вземе че лъсне плата ,все трябва да слагам предпазен плат против петна от пара,от случайно набръчкване на плата,защото не съм преценила температурата на плочата или е изпуснала вода от дупчиците за пара , а бе изобщо настръхвам като гладя и много внимавам .Тук прочетох достта обстойно за характеристиката на ютия Philips PerfectCare ,направо съм изненадана.Завиждам Ви добронамерено ,че имате възможност да тествате тази ютия.Искам да задам няколко въпросчета :1.Виждам на клипчетата ,че с лекота се глади,но все пак-  1. -трябва ли да се натиска  при гладене? 2.Този шум при парата ,не разбрах дали се регулира?-3 .Лесно ли се налива вода в  казанчето.?     newsm78

Здравей Simple Smile

1. Трябва ли да се натиска при гладене -
моят отговор е "Не", или със сигурност не повече, отколкото просто да се мести ютията по плата. Това най-добре се вижда на теста, който правих вчера, с ужасно съсухрените дънки, които бяха много, ама много намачкани и в добавка - пресушени. Благодарение на голямото налягане на парата, се изгладиха съвършено лесно и без никакви усилия от моя страна (Алелуя!)

2. Шумът от парата регулира ли се -
Пускаш пара - има шум, не натискаш бутона за пара - съвършено безшумна е. Във втория случай шум има само при периодичното загряване на парогенератора (бръмчи като хладилник Мраз за няколко секунди).

3. Лесно ли се налива вода в казанчето -
Точно толкова лесно, колкото да сипеш вода в чаша  Grinning
С проста клик-система се сваля с едно движение, налива се вода от чешмата и се кликва обратно. Даже дете може да го направи, ако му се покаже. Отвора на казанчето е с филтърче, за да не попадат вътре боклучета.

Общи условия

Активация на акаунт