Philips PerfectCare тест

• 68 314
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 270
  • До хладилника, който обичам
Допълнително предизвикателство: гладене на пресушена дреха.

Ден първи от теста на самоходната ютия Philips PerfectCare.
Първо допълнително предизвикателство: гладене на силно пресушена дреха.

Малко предистория: ползваме основно естествени материи - памук, пак памук, още памук, вълна, тук-таме нещо изкуствено, но рядко. Дрехите пера без омекотител по принцип, и винаги, когато го позволяват, ги пера с две последователни центрофуги от по 1200 оборота за по-добро отцеждане, съответно по-бързо съхнене зимата (сушилня все още нямам).

Понеже почти никога не гладя  Mr. Green имам малък трик за прането, грижливо предаван от майка на дъщеря в нашето семейство  Laughing След спиране на центрофугата, преди дрехите да са отлежали и да са се донамачкали, се вадят, грижливо се изтръскват и се сгъват много старателно, след което се оставят да се слегнат поне 5-10 минути преди простиране. При простиране пак се тръскат веднъж-дваж и се простират "както си трябва" - ризите за яките, блузите - опънати по ръбовете и т.н. Това може да изглежда времеемко, но реално с практиката се прави за секунди и почти не отнема повече от, да кажем, практиката на мои приятелки, които нариват прането от пералнята в коша за простиране, простират и после - ъх - гладят дрехите, защото са намачкани. С моя трик дрехите имат доста приличен вид и рядко им се налага гладене (който е виждал на живо мен и децата знае, че изглеждаме нормално дори негладени Laughing)

По същия начин процедирам и с постелното бельо - тръскам, изпъвам и т.н., освен с долните чаршафи, които са на ластик и често не могат да бъдат изпънати така добре. Този по-долу по стечение на обстоятелствата пък съвсем не съм го изпъвала... та:

Това е памучен чаршаф, изпран без омекотител, минал 2 центрофуги на 1,200 оборота, преседял 4-5 дена на простора ( Blush пред по-добрите домакини!), след това го поставих 4 часа допълнително в непосредствена близост до конвекторния радиатор за максимално пресушаване.

Накрая само дето не хрускаше от сухота  Laughing

Пробвах гладене с пара, а също и без пара. За толкова силно пресушена и намачкана тъкан според мен гладенето с пара е определено по-добро. Общо взето и без пара глади, но по-бавно и трудно. Като цяло чаршафът се изглади съвсем прилично, особено сравнено с първоначалния си вид и предвид задютийното устройство Laughing

Като отчетете, че не си дадох много-много зор и не съм натискала тъканта, както бих с, да речем, риза или пола,

допълнително предизвикателство - гладене на пресушена дреха: PASS!

...а благодарение на вас, днес аз ще спя за сефте в гладени чаршафи  Mr. Green

п.с. MTV, искам да отбележиш музиката за фон и такта!  hahaha

# 271
Бу, ние сме от една кръвна група, и аз не ползвам омекотител, излишна хиимя според мен, и второто, и на мен толкова дни ми преседява прането по простора, не че и аз не се срамувам, но това е Wink

ПС Добре че не съм от коментаторките, такива жертви не бих направила, да гладя чаршафи, пфу.

# 272
  • най-шареното място
Привет и от мен!

Писали сте страшно много, още не мога да събера всички написани въпроси до тук.
Ще отговарям като ги отсея.

ПП Пишете толкова, че не може човек да публикува Simple Smile

# 273
ПС Добре че не съм от коментаторките, такива жертви не бих направила, да гладя чаршафи, пфу.
Аз за каузата  smile3519

а и защото нямах друго по-малко нещо пресушено + намачкано до такава степен под ръка (системата за простиране, нали...)

Иначе чак такива жертви не правя, въпреки твърденията на свекърва ми, че в гладени чаршафи се спяло по-добре... може би защото засега поне спя много добре и в негладени  Laughing

# 274
п.с. MTV, искам да отбележиш музиката за фон и такта!  hahaha

Муцка си!  love001
Да знаеш, че ако довечера мъжо те снима как гладиш и кършиш снага в такт с музиката, че ще натрупаш сигурно червени точки smile3534

Хайде aqitak и арт мама-де стееее, чакаме да видим и вас Hug

# 275
Аз обожавам да си гладя чаршафите и да правя ръбчета.  Mr. Green После като постеля ми е на кутийки едно такова, направо си умирам от кеф!  Crazy

# 276
Бих искала да попитам тестващите момичета за революционната технология Optimal Temp, с която могат да се гладят всички дрехи, без да се чака ютията да загрее или да се изстине какво точно представлява, ако сте я проучили?
Иначе досега само страхотни мнения за тази ютия, май си струва парите.  Wink

# 277
Бих искала да попитам тестващите момичета за революционната технология Optimal Temp, с която могат да се гладят всички дрехи, без да се чака ютията да загрее или да се изстине какво точно представлява, ако сте я проучили?
Иначе досега само страхотни мнения за тази ютия, май си струва парите.  Wink

И аз се присъединявам към този въпрос Simple Smile Наистина ютията си струва парите, ама не мога да си я позволя и няма и да мога сигурно в близките години Cry

# 278
Доколкото я тествах дотук - без да се налага да нагласяш, когато гладиш различни тъкани. От една на друга директно - фрас! - и гладиш, без изчакване. И не изгарят, даже да са фини или изкуствени. Много удобно, особено при смесено пране за гладене.
В добавка, се самоизключва, като стои легнала повече от х секунди, без да се движи (не съм проверила колко точно), т.е. и да я забрави човек, няма да стане беля. Като се вдигне и раздвижи, загрява наново и е готова за гладене.

# 279
хахахахаха
Бу, не ризка, направо ютиика ще трябва  да купиш Simple Smile  Сега няма да се излагаме Simple Smile

Мерси за отговора за налягането Simple Smile

# 280
Леле, Бу, каква жертва!  omm

Аз също по принцип не гладя чаршафи, освен ако положението не е съвсем трагично.
Не мога обаче да си кривя душата - обичам да са гладени... ама ако може някой друг да ги глади. Затова, а и заради липсата на външен простор, често се случва да давам спалното бельо за пране и гладене.

Трябва да отбележа, че съм впечатлена... не знам доколко реална представа дава видеото, но изглежда изключително лесно и с прекрасен резултат.

Може и да е писано по-нагоре, извинявам се, ако пропускът е мой, но ме интересува какъв е капацитетът на резервоара на ютията и колко "харчи" приблизително. Ясно е, че много зависи от материите и силата на парата, но все пак, за едно нормално гладене (една пералня) нужно ли е "презареждане"?

# 281
  • Пловдив
Ей, здравата ме зарибихте за ютията... Crossing Arms
Утре отивам да видя колко струва и май ще се отказвам от таблета за Коледа Whistling

И аз имам едно предизвикателство към "коментаторките" Twisted Evil
Имам доста блузки с апликацийки, но не лепенки, ами парчета плат, зашити върху основния (така го обясних, че и аз не можах да разбера за какво става въпрос... newsm78)... Та въпросните блузки като си ги гладя, ако апликацията е отпред, когато гладя гърба, на него се "отпечатват" ръбовете и шевовете... мен лично това адски много ме дразни, а не всяка блуза е достатъчно широка, за да я "облека" на дъската и да гладя поотделно гърба и предницата.
Интересува ме дали с Philips Perfect Care остават същите тези адски дразнещи линии (нещо като лъскави линии представлява).

И още нещо... Понеже съм фен на оранжевия цвят, та 99% от дрехите ми, които са в тази гама, при гладене променят цвета си. Е, за кратко (10-15 минути), но мен лично ме дразни Thinking И с тази ютия ли е така?

Mamma, по напред писаха, че резервоара събира от 250мл до литър и нещо newsm78 (колко точно не помня). За час гладене, пълният резервоар се преполовил

# 282
От 250 мл. до 1300 мл  Simple Smile За един час ползване стига. По напред се коментираше Peace

# 283
Ей, здравата ме зарибихте за ютията... Crossing Arms
Утре отивам да видя колко струва и май ще се отказвам от таблета за Коледа Whistling

И аз имам едно предизвикателство към "коментаторките" Twisted Evil
Имам доста блузки с апликацийки, но не лепенки, ами парчета плат, зашити върху основния (така го обясних, че и аз не можах да разбера за какво става въпрос... newsm78)... Та въпросните блузки като си ги гладя, ако апликацията е отпред, когато гладя гърба, на него се "отпечатват" ръбовете и шевовете... мен лично това адски много ме дразни, а не всяка блуза е достатъчно широка, за да я "облека" на дъската и да гладя поотделно гърба и предницата.
Интересува ме дали с Philips Perfect Care остават същите тези адски дразнещи линии (нещо като лъскави линии представлява).

И още нещо... Понеже съм фен на оранжевия цвят, та 99% от дрехите ми, които са в тази гама, при гладене променят цвета си. Е, за кратко (10-15 минути), но мен лично ме дразни Thinking И с тази ютия ли е така?

Mamma, по напред писаха, че резервоара събира от 250мл до литър и нещо newsm78 (колко точно не помня). За час гладене, пълният резервоар се преполовил

500лв. струва Rolling Eyes

# 284

Дай една да я огладим и да видим Simple Smile поне сме в един град. Ако апликациите са от плат, който по принцип позволява гладене, би следвало да може да се глади от лицевата страна, нали я хвалят като суперютия точно затова?

Общи условия

Активация на акаунт