Philips PerfectCare тест

• 68 347
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 450
Я, чакате да ви питам аз вас - някой от вас гладил ли е ОБУВКИ  Shocked Shocked със собствената си ютия? И аз не съм..., ама нали имам мостра за тестване вкъщи - що да не опитам!?  Shocked

За мен резултатът е повече от отличен и наистина впечатляващ!

Ето ви вариант за най-бързо и лесно гладене на ОБУВКИ с Philips PerfectCare!

Ако пък предпочитате може и така:

# 451
  • До хладилника, който обичам
agitak, никога не ми е хрумвало да гладя обувки  Thinking (но моите повечето са кожени, а и на децата рядко са само текстил). Много интересен експеримент!

Поздрав за всички гладещи, негладещи и скандиращи  newsm18

# 452
Мога ли да дам още една идея за тест?
Вземете една покривка, чаршав и започнете да гладите със старата ютия за да речем 2мин. След това повторете същото нещо с Philips за същото време и да видим разликата. Целта е да направим сравнение как ютиите се справят за едно и също време с едни и същи материи, което е много лесно видимо при големи повърхности
Моето участие тук го смятам за невъзможно, щото как да сравнявам Philips PerfectCare с ютия, на която парните дюзи отдавна са тотално прецакани......  (И рално гладя не с пара и с мокрене на дрехите чрез пръскане със шише, или бързам да ги изгладя докато са още влажни, особено по-трудните за гладене.)
Само не искайте снимки на ютията ми, че ше ме е срам да я показвам!
Peace
Аз съм навита да ти помогна аз с обикновената ютия,a ти с това вълшебство Philips Perfect Care

PS Само да е през уикенда Simple Smile

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 20:43 от Electra_

# 453
Мога ли да дам още една идея за тест?
Вземете една покривка, чаршав и започнете да гладите със старата ютия за да речем 2мин. След това повторете същото нещо с Philips за същото време и да видим разликата. Целта е да направим сравнение как ютиите се справят за едно и също време с едни и същи материи, което е много лесно видимо при големи повърхности
Моето участие тук го смятам за невъзможно, щото как да сравнявам Philips PerfectCare с ютия, на която парните дюзи отдавна са тотално прецакани......  (И рално гладя не с пара и с мокрене на дрехите чрез пръскане със шише, или бързам да ги изгладя докато са още влажни, особено по-трудните за гладене.)
Само не искайте снимки на ютията ми, че ше ме е срам да я показвам!
Peace
Аз съм навита да ти помогна аз с обикновената ютия,a ти с това вълшебство Philips Perfect Care

PS Само да е през уикенда Simple Smile
Аз нямам нищо против! Даже подобно състезание предложих (онова с гладенето на плисета,  а даже не беше и свързано с мерене на време), но някои съфорумки изказаха мнение, че всеки човек имал различни способности и така нямало обективно (при равни условия) да се направи сравнение между отделните марки....  А колкото за уикенда дето идва,  newsm78 , ох очертава ми се много натоварен. А и след настоящо обявеното предизвикателство от екипа на проекта (от понеделник до сряда да изпереш и изгладиш цяла пералня - за една перманентно натоварена съвременна жена си е Бая Предизвикателство!) вече ще си имам едно на ум за резервни Варианти "Б" на графиците ми за деня/седмицата.
 Peace

# 454
Готова съм с отчета на теста - ще го пусна на част, че изглежда много дълъг и не знам дали ще е възможно наведнъж:

О Т Ч Е Т
На изпълнението на предизвикателство 2 на екипа на Philips PerfectCare
[/b][/u][/size]

Както споменах, веднага след обявлението на задачата,  от същата сутрин вкъщи се сушеше една пералня пране. Та, вечерта се прибирам и веднага документирам как и къде е простряно прането. Освен това, за целите на задачата правя подробен опис на прането както ми дойде на ум. 

После свалям всичко от сушилниците и го намятам на един стол до бюрото, на което гладя.
Подготвям работната площ, доливам  от преварената вода в резервоара на Philips PerfectCare, за да съм сигурна, че насред гладенето няма да ми се наложи да го правя, включвам уреда да се загрява и вместо да чакам  (времето при мен е кът, нали знаете!) отивам в другата стая, дето са децата и ги укротявам по най-сигурния и ефективен начин – пускам им детски филм на компа, така  че да ги държи приковани поне за час и половина.
      Връщам се обратно в задачата: ютията е готова за действие. Поглеждам часовника насреща и отчитам: 19: 15 часа.
       Гладенето започва с първото нещо, което хваща ръката ми от накамарения стол:

No 23 – памучен потник: Philips PerfectCare го прегазва за няколко секунди, и след себе си оставя напълно гладка материя.

Следва: Nо 31 – малко парченце за почистване на очила (някаква мъхеста материя) – тук секундите за изглаждането му  са отрицателен брой. (Дали, изобщо трябваше да споменавам това парченце?)

No 25 – плътен пуловер от мъхеста материя (няма етикет и не знам каква е точно). Поради последната причина първия път минавам с ютията малко по-внимателно. Автоматично се изправят всички гънчици, макар, че те така и така са малко. На материята й няма нищо. Пуловерът изглежда супер!

No 26 –къси  чорапи от памук и еластан. В първия момент се почудих дали да ги гладя, Но, задачата си е задача – минават и те под парата. И като ги сгънах „пакетчето” стана доста по-компактно..., което ми навя на мисълта, че ако иначе чорапи не се гладят, то ако ви трябва да спестите място от тяхното сгъване (например за в куфар на път) – изгладете ги с Philips PerfectCare!

No 29 - памучен детски анцунг- никакви изненади! Вече достатъчно проби с памук съм направила – всички части на дрехата са изгладени идеално!

No 28 – детска памучна тениска – същото като анцунга

No 9 – долнище на детски памучен анцунг – пак памук – нищо особено за описване в допълнение към предните номера;

No 24 – детско памучно потниче – (вече минах един такъв – май ставам все по-добра!)

No 19 – горнище на детска пижама от бархет – пак е памук, но поради по-особената материя (леко мъхната) изглаждането може да се каже, че отне „една идея” повече време от гладенето на памучната тениска;

No 17 – хавлиена кърпичка за ръце – поредния памук. Но, поради различния вид на самата тъкан, редно е да отбележа, че след 2-3 минавания с парата на Philips PerfectCare ресничките станаха като „сресани” и подчинено подредени като изпълнителни войничета! В същото време мекотата на самата кърпа стана дори още по-добра!

(Следва)

# 455
No 20 – бяла памучна тениска – ох, това Бяло, ми е такава слабост! А като мине през него Philips PerfectCare сякаш по-сияйно става... Сигурно е някакъв ефект от идеалната гладкост, която се постига.

No 16 – памучна тениска с пришита апликация от същата материя. С две допълнителни минавания върху апликацията тя сякаш се разпъна и изгонвайки всякакви гънки след прането показа красотота си в най-добрия й вид!

No 18 – памучни детски гащички – изгладиха се идеално, дори в по-проблемните участъци – тези с ластика. Там, именно винаги е било по-трудоемко със старата ми ютия.

No 21 – детски чорапогащник от памук и еластан. И на него не му спестих напарването! Отначало червеният цвят на материята попромени цвета си заради температурата на парата, но аз отдавна не обръщам внимание на тези временни промени.  Изглади се отлично, и стана мекичък, мекичък!!

No 22 –дамска  пижама от сатенено лице и опако от памук.  Тук с опита вече от лъскавите материи, предвидливо обръщам и правя основното гладене от опаковата страна. Никакви проблеми – няма го онова леко  прилепване към ютията като при луксозното бельо, което пробвах вече! Нито, пък материята се наелектризира досадно!

No 14 и No 15 – къси детски чорапки от памук. Много сладурски стават като се изгладят и сгънат.... Ще взема да си променя навиците и ще почна и чорапи да гладя!

No 13 – детски памучни боксерки с щампа. Изглежда щампата е с много добро качество на боите, защото изобщо не се повредиха от парата на Philips PerfectCare, а напротив – картинката сякаш светна допълнително!

No 30 – детска памучна блузка с дълъг ръкав – парата хем  я изглади, хем я умекоти сякаш допълнително!

No 11 – пуловер от  същата материя като този с No 25, но настоящия е с апликации от памук.  Ефектът от срещата му с Philips PerfectCare  е отличен! Апликациите прилепват по-плътно към основата без всякакви гънчици по шевовете!

No 8 -  плетен пуловер от смес межу памук и нещо си, дето има лъскава нишка.  Гладя го постоянно и не се притеснявам да го подложа и на действоето на Philips PerfectCare!  За пореден път мога да усетя предимството на парата на това устройство! Само с две минавания и всички гънки изчезват, а плетката става гладка и сякаш „гъвкава”. Представям си как това нещо  нежно ще гали кожата ми , ако го облеча! Само условията на теста, в който бях ме спряха да го пробвам!

No 7 – памучна тениска с малко джобче.  Акцентирам на различното тук – малкото джобче. След прането винаги е нужно да се глади за да се изправят ръбовете му. Този път с Philips PerfectCare това стана 2 пъти по-бързо и по-лесно!

No 12 – детска блузка от памучно трико с малки шампи. Гладила съм тези шампи и знам, че издържат на „ютиен” тормоз. Този път, обаче, той беше доста по –кратък, което беше заслуга на Philips PerfectCare.

No 10 – долнището на детския анцунг – нищо по-различно от горнището, за което вече писах.

No 3 – долнището на бархетната пижама – и то доби отлична гладкост като горнището.

No 2 – горнището на дамската пижама – и с него се справям по описания вече начин (през опакото)

No 5 –хавлиена кърпичка от серията, която имаме с щампи. И тя се опъна, светна и омекоти като първата, която описах.

No 1 и No 6 – пижама от бархет (горнище и долнище)  Това е финалът, и както не рядко съдбата прави куриози най-накрая, ето както се случи.  Тази пижама се оказа недоизсъхнала и с доста влажни участъци!  Изненадата ми от този факт веднага провокива идеята да проверя като как Philips PerfectCare ще изглади доста влажните участъци.... Въобразявам си, че може да не пускам парата, а да разчитам само на гладещата повърхност на ютията. Мисля си: „ако става, значи ако се гладят влажни дрехи, ще може да се спестява от парата!” Но, полагайки ютията върху влажния участък и оная плъзгавост не се изявява, а плочата сякаш прилепва към плата. И нали температурата й по технология е по-ниска, не се случва онова рязко изпаряване на влагата от плата (както при конвенционалните ютии). „Я, мисля си – Не става!” И веднага пускам в ход парния локомотив и вярвай  те ми – възкликнах си съвсем наглас от изненада! Сякаш някакъв вътрешен мотор плъзна  Philips PerfectCare леко по плата..., буквално в мига, в който поисках парата! Ефектът дори дава усещането, че някаква невидима сила подвига леко ютията за да може тя да плъзга по плата!.... Оф, мъча се максимално подробно да ви разкажа преживяното, ама едно ще ви кажа : намерете време и идете в най-близкия демо- център да пипнете и усетите със собствените си ръце тая машинка  в такава ситуация!  После с ръка на сърцето пишете тук дали и вие не сте извикали непринудено от изненада!

Много благодаря на екипа на Philips PerfectCare за това уникално предизвикателство! Аз пране от цяла пералня никога не съм планирала и наемала да гладя – все ми се е струвало, че ще иде цял един ден! Но, с Philips PerfectCare това стана само за 1:50 минути, при това не съм гонила рекорди, а през цялото време ми беше приятно от лекото и така успешно занимание!

(Както ще забележите, прането ми предварително е било сортирано с превес на памука заради програмите на пералнята – една напълно реална ситуация! Та така – памук прах, памук гладих!

Капки от Philips PerfectCare никъде не видях да падат.

Наложи се един час след началото на  теста отново да зареждам резервоара с вода, а в края – отново нивото му наближи минимално допустимото.)

и в по-близък план:

Peace

# 456
Възхитена съм!
До сега гладих с Philips Azur, но предполагам и силно се надявам с Philips PerfectCare мъжо да ме отмени и в гладенето!

# 457
newsm09Леле! Ей на това му се вика подробен отчет! newsm10

Браво agitak! smile3501

Бу, мерси за младежа, ама прати ми го вкъщи, с твоята ютийка да гладне това-онова! newsm62

# 458
newsm09Леле! Ей на това му се вика подробен отчет! newsm10

Браво agitak! smile3501

Благодарна!  bowuu bowuu bowuu

# 459
  • най-шареното място
Agitak, впечатлена съм от пералнята. Такава пералня няма как да изпера вкъщи. Ще трябва да променя условието.

Сега гладя дребосъци. И правя сравнениея. Довечера ще покажа.

ПП Реших, че има проблем с темата, явно нещо се е объркало в предния пост...

# 460
Agitak, впечатлена съм от пералнята. Такава пералня няма как да изпера вкъщи. Ще трябва да променя условието.

Сега гладя дребосъци. И правя сравнениея. Довечера ще покажа.

ПП Реших, че има проблем с темата, явно нещо се е объркало в предния пост...

Е, пералня, като пералня! (CANDY - събира до 5 кг. пране)... Обикновено се случва и да я попретъпкам, та двата сушилника не ми стигат после да простря...

# 461
Малиии,дами/ и господа!/,ама вие почивате ли си от гладене Joy
Браво,чудесни демонстрации,впечатлена съм колко много и различни неща сте изписали и показали,докато ме нямаше ден -два.  bouquet  bouquet  bouquet
Аз сега бързам пак да ви дам малко задачки.Както съм казвала и преди,вкъщи много си гладя.Горе-долу 2-3 пъти,ако не и повече от това,което е показала agitak последния път.И естествено като всяко нещо по много и това писва.И като ме размързииии,гладя много бързо и само от едната страна.Опъвам хубаво дрехата отпред и отзад,мятам я на дъската за гладене и минавам много бързо с ютията само от лицевата й страна.Много време се пести така Joy
Първата ми задачка е такава-излгадете нещо /ако може да е двойно,например детска пижамка,горнището,че по-лесно,няма ластик/ бързо и само от едната страна.И нали си знаете,колкото по-намачкано,толкова по-добре Mr. Green Покажете ни задната страна,пределно ясно е,че лицевата ще е като огледало.
В тези дни,които ме домързи,кърпите ги сгъвам и гладя само най-отгоре.Пак се пести много време. Laughing Ta,ако може да ни демонстрирате една сгъната хавлиена кърпа /голяма и свита толкова,че да се побира без да виси на дъската за гладене,не знам дали го обясних добре/ как се глади от едната страна с Philips PerfectCare. Естествено,интересува ни най-долната й страна  bouquet
Долнището на пижамката,която изгладихте първа,покрийте с друга хавлиена кърпа /единият крачол само е достатъчно/,изгладете през кърпата и покажете резултата.Целта е да се види дали хавлиената кърпа ще абсорбира много от и без това огромното количество пара на ютията и как ще се отрази това върху пижамката.
Имам още много малки предизвикателства,но засега толкова.Ще се радвам да покажете резултатите.Страхотни сте!  bouquet

Последна редакция: ср, 07 дек 2011, 13:04 от Angarta

# 462
Понеже ще доглаждам нещо след изпълнение на предната задача, специално ще снимам по твоето предизвикателство гладене само от едната страна.

Едно от първите ми впечатления, които споделих тук беше, че с тази силна пара лесни неща - като тениска, например - почти никаква нужда нямат от гладене на задницата Grinning Така че нямам никакво съмнение, че снимката ще покаже точно това.

Хавлиена кърпа също ще изгладя (никога не ми се е случвало досега, освен на някои бебешки в началото, това ще е новост за мен Laughing но се съмнявам домашните да го забележат после, като се бършат).

Ще пробвам и гладене през кърпа - хавлиена или памучна Thinking В редките случаи, когато гладя сложни неща, ползвам обикновено плътно тензухено парче, така са ме учили навремето да гладя.

# 463
Момичета, чудесно се справяте с отчетите!   bouquet

Въпросче - като гладите с толкова силна пара, дрехите не се ли увлажняват прекалено много?! Аз обикновено избягвам да гладя с пара, тъй като ми се струва, че дрехите се поувлажняват и се налага да ги метна някъде изгладени и малко по-късно като си доизсъхнат напълно, чак тогава да ги сгъна и прибера.
А за гладенето само от едната страна - и аз съм крайно любопитна, че често се случва и при мен. Embarassed

# 464
Момичета, чудесно се справяте с отчетите!   bouquet

Въпросче - като гладите с толкова силна пара, дрехите не се ли увлажняват прекалено много?! Аз обикновено избягвам да гладя с пара, тъй като ми се струва, че дрехите се поувлажняват и се налага да ги метна някъде изгладени и малко по-късно като си доизсъхнат напълно, чак тогава да ги сгъна и прибера.
А за гладенето само от едната страна - и аз съм крайно любопитна, че често се случва и при мен. Embarassed

Овлажняват се Peace но не прекалено - мога спокойно да сгъна дрехата и да я прибера в гардероба. Понякога при по-дълго гладене само с пара се овлажнява и дунапрена на дъската даже Grinning
Ако дрехата е много овлажнена (например ако е била трудна за гладене и е ползвано много пара), или дори ако са останали капки вода по нея, тогава трябва да се поглади малко без пара - впрочем същото пише и в книжката на ютията за тази ситуация (аз нали съм природноинтелигентна Mr. Green сама достигнах до този извод, а после се потвърди от прочетеното).

Общи условия

Активация на акаунт