Philips PerfectCare тест

• 68 311
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Agitak, и аз съм впечатлена - страхотен отчет, а за количеството изгладени дрехи да не говорим! Браво!  bouquet

И като ме размързииии,гладя много бързо и само от едната страна.

Аз по принцип така гладя, ако няма очебийна нужда от изглаждане и отзад (което е рядко). Peace

# 466
Мога ли да дам още една идея за тест?
Вземете една покривка, чаршаф и започнете да гладите със старата ютия за да речем 2мин. След това повторете същото нещо с Philips за същото време и да видим разликата. Целта е да направим сравнение как ютиите се справят за едно и също време с едни и същи материи, което е много лесно видимо при големи повърхности
Моето участие тук го смятам за невъзможно, щото как да сравнявам Philips PerfectCare с ютия, на която парните дюзи отдавна са тотално прецакани......  (И рално гладя не с пара и с мокрене на дрехите чрез пръскане със шише, или бързам да ги изгладя докато са още влажни, особено по-трудните за гладене.)
Само не искайте снимки на ютията ми, че ше ме е срам да я показвам!
Peace
Аз съм навита да ти помогна аз с обикновената ютия,a ти с това вълшебство Philips Perfect Care

PS Само да е през уикенда Simple Smile
Аз нямам нищо против! Даже подобно състезание предложих (онова с гладенето на плисета,  а даже не беше и свързано с мерене на време), но някои съфорумки изказаха мнение, че всеки човек имал различни способности и така нямало обективно (при равни условия) да се направи сравнение между отделните марки....  А колкото за уикенда дето идва,  newsm78 , ох очертава ми се много натоварен. А и след настоящо обявеното предизвикателство от екипа на проекта (от понеделник до сряда да изпереш и изгладиш цяла пералня - за една перманентно натоварена съвременна жена си е Бая Предизвикателство!) вече ще си имам едно на ум за резервни Варианти "Б" на графиците ми за деня/седмицата.
 Peace
Тези дни ще пера чаршафи, ще намачкам умишлено единичният (ще го усуча) който е с размери около 180 на 200. Ще направя клипче с гладене 3 мин и няма да показвам резултата докато не си готова и ти (така че когато графикът ти позволява тогава можеш да го пробваш). Мисля че, не са нужни кой знае какви умение за гладенето на един памучен чаршаф.  Става ли така? (можеш и да откажеш  Simple Smile все пак аз не съм от организаторите)

А на мен никога не ми се получава да гладя само от едната страна, винаги макар и по-малко се налага да си тръкна и гърба на дрехата.

# 467
Мога ли да дам още една идея за тест?
Вземете една покривка, чаршаф и започнете да гладите със старата ютия за да речем 2мин. След това повторете същото нещо с Philips за същото време и да видим разликата. Целта е да направим сравнение как ютиите се справят за едно и също време с едни и същи материи, което е много лесно видимо при големи повърхности
Моето участие тук го смятам за невъзможно, щото как да сравнявам Philips PerfectCare с ютия, на която парните дюзи отдавна са тотално прецакани......  (И рално гладя не с пара и с мокрене на дрехите чрез пръскане със шише, или бързам да ги изгладя докато са още влажни, особено по-трудните за гладене.)
Само не искайте снимки на ютията ми, че ше ме е срам да я показвам!
Peace
Аз съм навита да ти помогна аз с обикновената ютия,a ти с това вълшебство Philips Perfect Care

PS Само да е през уикенда Simple Smile
Аз нямам нищо против! Даже подобно състезание предложих (онова с гладенето на плисета,  а даже не беше и свързано с мерене на време), но някои съфорумки изказаха мнение, че всеки човек имал различни способности и така нямало обективно (при равни условия) да се направи сравнение между отделните марки....  А колкото за уикенда дето идва,  newsm78 , ох очертава ми се много натоварен. А и след настоящо обявеното предизвикателство от екипа на проекта (от понеделник до сряда да изпереш и изгладиш цяла пералня - за една перманентно натоварена съвременна жена си е Бая Предизвикателство!) вече ще си имам едно на ум за резервни Варианти "Б" на графиците ми за деня/седмицата.
 Peace
Тези дни ще пера чаршафи, ще намачкам умишлено единичният (ще го усуча) който е с размери около 180 на 200. Ще направя клипче с гладене 3 мин и няма да показвам резултата докато не си готова и ти (така че когато графикът ти позволява тогава можеш да го пробваш). Мисля че, не са нужни кой знае какви умение за гладенето на един памучен чаршаф.  Става ли така? (можеш и да откажеш  Simple Smile все пак аз не съм от организаторите)... И обектът на гладене да е обикновен чаршаф без ластици по края като за матрак.

А на мен никога не ми се получава да гладя само от едната страна, винаги макар и по-малко се налага да си тръкна и гърба на дрехата.
3 минути.
Става!
Да уточним само още едно нещо - на мен дъската ми за гладене е много малка, а щом ще гладим чаршафи, по-добре да се ползва по-голяма площ. Предлагам, да постелим подходяща подложка на маса (бюро, моето е 60/100 см) и там да гладим. Иначе, ако съм с дъската, повечето време ще се боря с чаршафа, а не да го гладя.  Подложката може да е памучно одеало и отгоре друг чаршаф) Peace

# 468
Момичета, чудесно се справяте с отчетите!   bouquet

Въпросче - като гладите с толкова силна пара, дрехите не се ли увлажняват прекалено много?! Аз обикновено избягвам да гладя с пара, тъй като ми се струва, че дрехите се поувлажняват и се налага да ги метна някъде изгладени и малко по-късно като си доизсъхнат напълно, чак тогава да ги сгъна и прибера.
А за гладенето само от едната страна - и аз съм крайно любопитна, че често се случва и при мен. Embarassed

Според мен, за да не се овлажняват дрехите прекалено си е нужна известна практика с машинката.... Тя си пуска пара само когато ти го поискаш.... Тъй, че ето ви още един повод да пробвате Philips PerfectCare  в някой демо-център... Даже, най-добре носете си дрешка за гладене под ръка - хем, ще пробвате лично уреда, хем ще попрактикувате, хем и дрешката изгладена ще си я отнесете обратно! Grinning

# 469
Възхищавам се на всеотдайността ви, момичета!
Явно ютията наистина е нещо необикновено и с нея се глади лесно и бързо. 
Но никаква сила не може да ме накара да дам толкова пари за нея. fiuuuuuu (така мисля, откакто научих цената и).

# 470
  • До хладилника, който обичам
Цената вярно е стряскаща Grinning но ако имах парите, не бих се колебала.
(е, сега се надявам тази да остане при мен, разбира се, защото нямам парите Laughing)

# 471
А днес сутринта докато мъжът ми кротко си гладеше пуловера Mr. Green, нашата ютия даде на късо.  Sad Та сега ще трябва да купуваме нова....  ooooh!

# 472
  • София
Вижте какво момичета... след всекидневно гледане на вашите клипчета, тази сутрин аз! станах с желанието да гладя!!! и изгладих всьо в гардероба на детето!!! , то пък(детето) вече вместо куче иска Утия от дядо си Коледа...
Адмирации за тестващите!
И аз с въпрос- каква е мощността на ютията?

# 473
А днес сутринта докато мъжът ми кротко си гладеше пуловера Mr. Green, нашата ютия даде на късо.  Sad Та сега ще трябва да купуваме нова....  ooooh!
Еми ето покажи му коя е новата ви ютия Wink

# 474
Вижте какво момичета... след всекидневно гледане на вашите клипчета, тази сутрин аз! станах с желанието да гладя!!! и изгладих всьо в гардероба на детето!!! , то пък(детето) вече вместо куче иска Утия от дядо си Коледа...
Адмирации за тестващите!
И аз с въпрос- каква е мощността на ютията?
Уау, Geraldine! Внимавай, то така се почва Laughing

2400W е мощността Simple Smile

# 475

Хаха, следващата стъпка е денонощно чистене и превръщане на къщата в шоурум на магазин за мебели.
А след това идват хората с ризите с дългите ръкави, които носят малки бели хапчета през няколко часа  Mr. Green

# 476
Виждаме, че тестът върви с пълна пара и четем страхотни коментари за Philips PerfectCare  Mr. Green
Утре очаквайте следващото предизвикателство от нас!!!  Peace

# 477

Хаха, следващата стъпка е денонощно чистене и превръщане на къщата в шоурум на магазин за мебели.
А след това идват хората с ризите с дългите ръкави, които носят малки бели хапчета през няколко часа  Mr. Green

Абе... не знам. Мисля си, че вроденият мързел ще надделее и над най-страхотната техника Mr. Green

# 478
  • София

Абе... не знам. Мисля си, че вроденият мързел ще надделее и над най-страхотната техника Mr. Green
Хаха, е да.. и аз така си мисля... Свеки ми се обади докато гладех и я сюрпризирах с моментния си ентусиазъм, а тя рече, че ако утре кажа, че съм зашила нещо вече ще се притесни  Mr. Green
То не, че е за хвала де...

# 479
Бу, agitak, арт мама - запретнете ръкави! Вземете цялото пране и без да сортирате материите изгладете в напълно произволен ред дрехите. Споделете с нас какви материите изгладихте и как Philips PerfectCare се справи с предизвикателството да се погрижи за вашите дрехи? Имаше ли прокапване върху дрехите? Отне ли ви повече време от обикновено?

Ето ме и мен  Grinning

Най-напред, ето как изглежда количеството пране, което събира моята пералня:

в смисъл, че побира бая, нищо, че е възрастна  Grinning Това не е купа пране, който изгладих, а е само за илюстрация, понеже стана дума по-напред.

Дрехите, които гладих, са прани както обичайно с 2х1200 оборота центрофуга, след това сгънати по специалния метод на шаолински монаси, предаван грижливо през поколенията и достигнал и до нашето семейство.

В името на експеримента си позволих да добавя и дрехите от още 1/2 пералня, които седяха и ме гледаха жално. Целта: бяха вълнени или с примес на вълна и изкуствени нишки. А нали тези тестове имат за цел да покажат именно лекотата, с която ютията глади всичко наред, без охлаждане и загряване  Grinning

Обаче! първо ги сортирах...

Просто за да видя какво имам като разнообразие. Повечето са памучни; много от тях имат еластан; някои имат малко изкуствени влакна, други са дори изцяло изкуствено (макар малко, имаме и такива дрехи).
Болшинството са за гладене на най-ниска температура, малко по-малко - на средна, а на висока почти нямах в момента (а все пак задачката беше от настояща пералня да гладим  Mr. Green).

Това са само някои от намиращите се в трите купчини особености:

По повече са от вид, но нямам за цел да претрупам снимката, а просто да изтъкна, че дрехите, на които им предстои гладене, са наистина много разнообразни като материя и състав  Grinning

Вижда се, че са всякакви - на децата и наши, смесено (по принцип пера смесени перални).

След като ги сортирах, ги разбърках  Laughing старах се да редувам максимално поравно от трите купчини. Целта - да са ама наистина разбъркани, да бъдат в в напълно произволна последователност като материи и посочена на етикета инструкция за гладене и да няма предсказуемост кое кога ще се падне да се глади.

После гладих и гладих и гладих...
                       ...и гладих и гладих и гладих....
                                     ...и гладих и гладих и гладих....

И накрая получих това:

Добре погладих  Laughing

И така, какво гладих:
- чист памук
- памук с ликра
- вълна
- полиестер
- мохер с полиестер с еластан
- акрил
- памук с акрил
- полиестер
- вълна с акрил

Как се погрижи Philips PerfectCare за дрехите:
Много добре. Без никакви трудности изгладих всичко.

Малко повече внимание и време отделих на детските дрехи с щампа - щампата гладих от вътрешната страна на дрехата, както и на кърмаческите си блузи с платка, която сама по себе си не е проблем, само е малко повече врътня, за да не се отпечатат ръбове по опаката страна на блузата. Изгладих и любима жилетка, която имаше само японски care symbols, но явно позволява гладене, понеже е жива  Mr. Green

Цялото приключение ми отне точно час.
Понеже това не значи много, пояснявам - общо са 36 дрехи и дрешчици. Или, иначе казано, отново ми е взело 1,6 минути на дреха!

Което, както и да го погледнем, си е супербързо гладене.
С другата ютия за толкова време гладене отхвърлям едва половината пране от това на снимките.

Понеже често ползвах пара за по-бързо и лесно гладене, от време на време имах мокри петна по дрехите:

(тази е най-мокра, понеже остана последна)
Нищо драматично - тук-таме по някоя капка, наистина незначително. При минаване с ютия без пара изчезва. Дъската ми за гладене се понамокри малко повече към края, но и аз гладих 1) дълго и 2) с много пара  Laughing Така че, нищо неочаквано.

За този един час гладене изхабих ей толкова вода:

т.е. около 2/3 от количеството между мin и max.

В заключение: предизвикателството е изпълнено с отличен. Ютията глади всякакви материи и дебелини с лекота и без проблем преминава от една на друга. Отне ми значително по-малко време да изгладя 1 1/2 пералня от обичайното, и резултатът е добър.

Резултат: PASS.

Общи условия

Активация на акаунт