Philips PerfectCare тест

• 68 308
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 495
  • София

Дааа, ако Philips PerfectCare ми направят отстъпка Whistling...ама виж от кога ги врънкам, а те стиснатииииии, само на тестерките задачи раздават Crossing Arms

Да, определено цената е най-големият недостатък на ютията и за повечето хора е решаващ за НЕкупуването и. За това предлагам след като толкова сериозно ни зарибиха и сигурно вече ще започна да я сънувам тази ютия да направят отстъпка за всички, които са коментирали в темата.  Mr. Green Laughing Joy Иначе ще се разсърдя, аз съм толкова лоялен клиент - ей тази година какво ли не си купих от тях.  Crazy

# 496
Electra_, не мога да знам колко са гладили другите Simple Smile в описанието на моето предизвикателство поясних, че гладих дълго - един час и 1 1/2 пералня. Нормално е след толкова употреба на пара да има конденз и прокапване.
Затова и направих доуточненията, че гладих дълго време и гладих с честа употреба на пара - това има значение. Ако се глади по-кратко, макар с пара, или ако се глади по-дълго, но без или с малко пара, няма да има прокапване.
Не живея в къща, нито на нисък етаж, водата от крана е с нормална температура, парогенератора стои близо до конвекторен радиатор, т.е. водата е със стайна температура.

В книжката няма указания за препоръчителни температурни граници  Peace само пише да не е гореща вода (и да не е парфюмирана, с оцет, ако е твърда - как да се смесва и т.н. неща, засягащи вече котления камък).
Ясно, значи наистина продължителността на гладенето е оказало някакво вклияние  newsm78 вероятно 

# 497

Пише ли в книжката какви са препоръчителните температурни граници на водата?

За тоси въпрос се сетих преди 3 дни ( по памет) и го зададох тук към екипа на проекта, но нямаме отговор... Вчера се сетих да ровна малко повече в сайта на Philips, и след като и там не намерих отговор реших да задам въпроса и на Customer care  on-line  (отговарянето на клиентски въпроси по интернет).
Ето какво им написах:

Hello! I am currently testing The Philips PerfectCare steam generator.
Please, tell me what are the temperature limits (in Celsius) of the water to be poured into the tank. If sometimes I have unnecessary hot or cold water can I use it for the iron, instead of throwing it away, or waiting for reaching normal temperature? If I can use it, that will safe a scarse resour globally, on one hand, and on another - that will safe my time!
Thank you, verry much!

Здравейте! В момента тествам парния генератор  Philips PerfectCare. Моля, кажете ми какви са температурните граници за водата, която да може да се налива в резервоара. Ако понякога имам ненужна гореща или студена вода, мога ли я ползвам за ютията, вместо да я изхвърлям или да чакам тя да се темперира до нормална? Ако мога да я използвам, така ще се спестява от ограничен ресурс в глобален мащаб, от една страна, и от друга – ще се спества от моето време.
Много ви благодаря!

И ето какво ми отговориха - тая сутрин намерих писмото им в пощата си:

Thank you for your email.
 I hope you are enjoying the iron so far.
 It is good to hear from a person who considers global resources in the way you do.
 As for the temperature of water that you put into the iron tank, I recommend that the water is cold directly from the tap.
 In the user manual it states:
Do not put hot water, perfume, vinegar, starch, descaling agents, ironing aids or other chemicals in the water tank.
Therefore to keep your iron in its best condition I advise against using hot water.
 If you have any further questions about your iron in the future please let me know.
Kind Regards,
Nick Roberts
Chat/Email Customer Support

Благодаря ви за е-майла!
Надявам се, че до момента се забавлявате с ютията.
Добре е да се чуя с човек, който го е грижа да ограничените ресурси в глобален мащаб по начина, по който вие го правите.
Колкото до температурата на водата, която да се налива в резервоара, препоръчвам водата да е студена и взета директно от чешмата.
В ръководството на потребителя е казано:
Не наливайте гореща вода, парфюм, оцет,  нишесте, противоваровикови съставки, препарати за ютии или други химикали.
Затова, за да пазите ютията си в най-добро състояние не препоръчвам употребата на гореща вода.
Ако имата други въпроси относно вашата ютия, потърсете ме пак.
С уважение,
Ник Робъртс,
Чат/е-майл  клиентско облсужване

... Даааа, късничко се сетих, че пропуснах  да спомена в писмото си, че информацията в ръководството им не ми е достатъчна и затова ги търся... Според мен нямат такова изследване, и затова не могат да отговорят точно на въпроса ми Peace

# 498
  • До хладилника, който обичам
Да, те по същество в отговора си до теб пишат същото, което пише в книжката - не добавяйте оцет и други съставки за салата, не сипвайте гореща вода, не ползвайте препарати, пълнете от чешмата.
Мисля си, че даже да е много студена водата от чешмата, не би трябвало да е проблем; единствено може би ще загрее една идея по-бавно, но няма логика да има друго.

Хайде, Philips екип, давайте следващото предизвикателство, че да се приготвим за него Grinning

# 499
Малиии,дами/ и господа!/,ама вие почивате ли си от гладене Joy
Браво,чудесни демонстрации,впечатлена съм колко много и различни неща сте изписали и показали,докато ме нямаше ден -два.  bouquet  bouquet  bouquet
Аз сега бързам пак да ви дам малко задачки.Както съм казвала и преди,вкъщи много си гладя.Горе-долу 2-3 пъти,ако не и повече от това,което е показала agitak последния път.И естествено като всяко нещо по много и това писва.И като ме размързииии,гладя много бързо и само от едната страна.Опъвам хубаво дрехата отпред и отзад,мятам я на дъската за гладене и минавам много бързо с ютията само от лицевата й страна.Много време се пести така Joy
Първата ми задачка е такава-излгадете нещо /ако може да е двойно,например детска пижамка,горнището,че по-лесно,няма ластик/ бързо и само от едната страна.И нали си знаете,колкото по-намачкано,толкова по-добре Mr. Green Покажете ни задната страна,пределно ясно е,че лицевата ще е като огледало.
В тези дни,които ме домързи,кърпите ги сгъвам и гладя само най-отгоре.Пак се пести много време. Laughing Ta,ако може да ни демонстрирате една сгъната хавлиена кърпа /голяма и свита толкова,че да се побира без да виси на дъската за гладене,не знам дали го обясних добре/ как се глади от едната страна с Philips PerfectCare. Естествено,интересува ни най-долната й страна  bouquet
Долнището на пижамката,която изгладихте първа,покрийте с друга хавлиена кърпа /единият крачол само е достатъчно/,изгладете през кърпата и покажете резултата.Целта е да се види дали хавлиената кърпа ще абсорбира много от и без това огромното количество пара на ютията и как ще се отрази това върху пижамката.
Имам още много малки предизвикателства,но засега толкова.Ще се радвам да покажете резултатите.Страхотни сте!  bouquet

Интересно предложение на гладене през хавлиена кърпа... В аванс, мога да предположа, че няма да е много гладък резултатът, заради неравната повърхност на кърпата (власинките й)... Мисля си, че помощните кърпи в традиционното гладене са се наложили за да се избегне "излъскването" на плата, а и като защито от прегаряне при погрешно по-висока температура на ютията.  Peace

# 500
agitak Много сладък мейл си им написала  Laughing

От написаното по-долу и от другите кометари по въпроса за температурата на водата, виждам още един плюс на ютията: "НЕ СЕ НАЛАГА ДА КУПУВАТЕ ОМЕКОТИТЕЛИ ИЛИ РАЗНИТЕ МУ ТАМ РАЗТВОРИ ЗА ГЛАДЕНЕ'' , което в глобален мащаб също е добре  Wink

# 501
agitak Много сладък мейл си им написала  Laughing

От написаното по-долу и от другите кометари по въпроса за температурата на водата, виждам още един плюс на ютията: "НЕ СЕ НАЛАГА ДА КУПУВАТЕ ОМЕКОТИТЕЛИ ИЛИ РАЗНИТЕ МУ ТАМ РАЗТВОРИ ЗА ГЛАДЕНЕ'' , което в глобален мащаб също е добре  Wink
bowuu bowuu Aa-a-a , винаги глeдам да мисля многопосочно!  Grinning!

А каkво ще кажеш за последнотo ми видео - гладене на двуслоен обект от лен само от лицевата страна ?

# 502
Добър резултат. Аз у нас нямам нищо от лен, защото много ме дразни как се мачка  ooooh!  и трябва да гладиш и то на ниска температура и търкаш търкаш абе ужас. Ако имам такава ютия мога и да с ереша да взема нещо ленено за следващото лято  Wink

Обаче ти личи че с голям мерак гладиш с този Philips ей  Wink

Последна редакция: чт, 08 дек 2011, 11:29 от Electra_

# 503
  • най-шареното място
Agitak, aз не се усъмнявам в ръководства, особено на презизна  техника с електроника, но напълно разбирам еко мотивите. И тъй като имам течаща гореща вода много отдавна знам разликата между нея и студената. Има друг състав, други физични свойства, друго разтваряне на съдържимите минерали. Топлата вода обикновенно е и по-малко калцирана също.

След малко ще се опитам да намеря клип с устройството на ютията, който гледах преди 3 дни.

А сега ще ви кажа ка ютията сама си показа, че не й трябва гореща вода.

Снощи докато гладих бързах и не долях в резервоара вода преди да започна. Ютията се активира за стандартното време. Ако не сте гледали клипчета за пускане - след натискане на ON бутона, ютията мига около 2 минути, през които се подготвя за работа и генерира парата.

Водата обаче се доближи до MIN на резервоара /отметката за наложително допълване/. Изключих я свършин нещо вкъщи за н еповече от две минути и долях вода - не е ледена, но доста студена тук. Резервоарът беше по-скоро студен. Ютията беше готова за значително под 2 минути след повторното вклюване.

Пиша всичко това за могат непипалите ютията да добият представа как работи. Тя не загрява водата в резервоара, парата се образува извън него и без да го затопля. Затопля се минимално. Така наливането на топла вода не намалява времето за подготовка и не  еот помощ. Водосъдържателят пък вероятно не  епредвиден за гореща вода.

Горещата вода бързо става топла и е чудесна з аполиване на цветя Simple Smile

# 504
Не предполагах, че съм оставила съмнения относно информацията в ръководствата  Confused... Мислълта ми беше, че тя не ми е достатъчна, а не че се съмнявам в нея... Е, масовия потребител едва ли като мен до там задълбава в питанките си, затова и не са дали температурните граници на водата в ръководството... Ама аз съм си такава - питам и се интересувам, а в добавка и за целите на проекта - гледам да го правя още по-усърдно, затова и стигнах чак до писмо до Customer care.
 Peace

Agitak, aз не се усъмнявам в ръководства, особено на презизна  техника с електроника, но напълно разбирам еко мотивите. И тъй като имам течаща гореща вода много отдавна знам разликата между нея и студената. Има друг състав, други физични свойства, друго разтваряне на съдържимите минерали. Топлата вода обикновенно е и по-малко калцирана също.

След малко ще се опитам да намеря клип с устройството на ютията, който гледах преди 3 дни.

А сега ще ви кажа ка ютията сама си показа, че не й трябва гореща вода.

Снощи докато гладих бързах и не долях в резервоара вода преди да започна. Ютията се активира за стандартното време. Ако не сте гледали клипчета за пускане - след натискане на ON бутона, ютията мига около 2 минути, през които се подготвя за работа и генерира парата.

Водата обаче се доближи до MIN на резервоара /отметката за наложително допълване/. Изключих я свършин нещо вкъщи за н еповече от две минути и долях вода - не е ледена, но доста студена тук. Резервоарът беше по-скоро студен. Ютията беше готова за значително под 2 минути след повторното вклюване.

Пиша всичко това за могат непипалите ютията да добият представа как работи. Тя не загрява водата в резервоара, парата се образува извън него и без да го затопля. Затопля се минимално. Така наливането на топла вода не намалява времето за подготовка и не  еот помощ. Водосъдържателят пък вероятно не  епредвиден за гореща вода.

Горещата вода бързо става топла и е чудесна з аполиване на цветя Simple Smile

# 505
Имам парочистчка вкъщи и тъй като тази ютия се води един вид парогенератор предполагам имат сходни устройства.
От резервоарът с вода през определено време се вкарва малко количество вода друг резервоар, където има нагревател. Заедно със силната мощност на ютията това гарантира непрекъснато постоянно количество пара.

# 506
Добър резултат. Аз у нас нямам нищо от лен, защото много ме дразни как се мачка  ooooh!  и трябва да гладиш и то на ниска температура и търкаш търкаш абе ужас. Ако имам такава ютия мога и да с ереша да взема нещо ленено за следващото лято  Wink

Обаче ти личи че с голям мерак гладиш с този Philips ей  Wink

newsm10 ( за подчертаното в твоя пост)

Меракът ми е Двоен - 1. заради самата ютия; 2. заради кефа да правя записи за всички тук!
 Grinning

# 507
  • най-шареното място
Малиии,дами/ и господа!/,ама вие почивате ли си от гладене Joy
Аз сега бързам пак да ви дам малко задачки.Както съм казвала и преди,вкъщи много си гладя.Горе-долу 2-3 пъти,ако не и повече от това,което е показала agitak последния път.И естествено като всяко нещо по много и това писва.И като ме размързииии,гладя много бързо и само от едната страна.Опъвам хубаво дрехата отпред и отзад,мятам я на дъската за гладене и минавам много бързо с ютията само от лицевата й страна.Много време се пести така Joy
Първата ми задачка е такава-излгадете нещо /ако може да е двойно,например детска пижамка,горнището,че по-лесно,няма ластик/ бързо и само от едната страна.И нали си знаете,колкото по-намачкано,толкова по-добре Mr. Green Покажете ни задната страна,пределно ясно е,че лицевата ще е като огледало.
В тези дни,които ме домързи,кърпите ги сгъвам и гладя само най-отгоре.Пак се пести много време. Laughing Ta,ако може да ни демонстрирате една сгъната хавлиена кърпа /голяма и свита толкова,че да се побира без да виси на дъската за гладене,не знам дали го обясних добре/ как се глади от едната страна с Philips PerfectCare. Естествено,интересува ни най-долната й страна  bouquet
Долнището на пижамката,която изгладихте първа,покрийте с друга хавлиена кърпа /единият крачол само е достатъчно/,изгладете през кърпата и покажете резултата.Целта е да се види дали хавлиената кърпа ще абсорбира много от и без това огромното количество пара на ютията и как ще се отрази това върху пижамката.
Имам още много малки предизвикателства,но засега толкова.Ще се радвам да покажете резултатите.Страхотни сте!  bouquet

Всичко, което някога съм гладила отговаря на твоя тест Simple Smile
1. Сгъвам всичко на колкото може повече катове. После слагам като дълго парче на масата и го гладя на участъци от една гладачна маса с прехвърляне напред или назад. Обръщам и само ако има нужда минавам една ютия.

2. После сгъвам наопаки - вътрешната страна навън. Отнова една бърза ютия смао където си покаже визулано.

3. Разгъване и гладене само на частите, който са били в гънките на сгъването.

Предполагам че всички гладят така покривки и чаршафи. Аз гладя и потници на два ката. Само за тест или сватба Simple Smile, Кухненски кърпи - на две отново макар да с апо 60cm х 60cm. Хавлиени кърпи, Изключение правя само за ризи. Панталоните задължително крачол върху крачол.

Най-тежкото нещо от теста цяла пералня, беше ленена покривка  2+m На 1.5m. Сгъната на четири имаше нужда от много малко повторения след разгъването - два пъти беше мината през външните 2 ката и вътрешните 2 бяха пресовани.

ето я готова:

PS Agitak, писали сме едновременно Simple Smile Аз не се съмнявам в теб Simple Smile За заяждане ли го прие? Много съжалявам, че те е възмутило първото изречение!  Ни  най-малко нямам предвид това. Ударението е на втората част:

„Agitak, aз не се усъмнявам в ръководства, особено на презизна  техника с електроника, но напълно разбирам еко мотивите.

Идея нямам и защо те дразни описването на моя опит, който само подкрепя написаното от теб.

# 508
Имам парочистчка вкъщи и тъй като тази ютия се води един вид парогенератор предполагам имат сходни устройства.
От резервоарът с вода през определено време се вкарва малко количество вода друг резервоар, където има нагревател. Заедно със силната мощност на ютията това гарантира непрекъснато постоянно количество пара.
Много точно си се ориентирала. И тук е така. Кранчето "decalc", именно служи за източване на водата от вътрешния резервоар, където водата се загрява, и съответно остават калциеви частици.
 Peace

# 509
Нека не прозвучи преднамерено  Embarassed, но трябва да ви споделя, че днес сутринта докато мъжът ми кротко си гладеше пуловера, нашата ютия гръмна.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт