Philips PerfectCare тест

• 67 630
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 585
Ей, чак сега виждам тая тема. Жалко. Не, защото съм голяма домакиня - любител на гладенето. А защото съм с професионално изкривяване - доста време продавах ел.уреди. Естествено, има голяма разлика да четеш на книга какво прави един уред, и да го ползваш. А да пробваш различните модели ютии, примерно, си е истинското сравнение.
Пробвала съм почти всички ютии с пара в магазина, в който работех, в продължение на няколко месеца, преди да си избера ютия. Та... ползването си е много важно.

Но ми правят впечатление някои коментари относно техническата част - нагревателите, мощността и т.н.
Първо, една обикновена ютия има само един нагревател, за това не можете да гладите с пара на ниска температура. Там водата става на пара от работата на същия нагревател, който загрява и плочата. При ютиите с парогенератор парата се образува отделно,  а температурата на ютията е съвсем независима от това. Това значи, че на каквато и температура да изберете да работи ютията, тя винаги ще проидвежда пара, и то без да капе  Wink
Второ - мощността на ютията не ви върти сметката на електрломера - не се заблуждавайте! Не, че не харчи ток, а не харчи повече от тази с по-ниска мощност. Представете си, че памук се гради на хх градуса, а лен- на уу градуса. Когато вие насторите регулатора на ютията за гладене на памук, ютията с по-голяма мощност ще достигне тази температура по-бъзо / с по-мощен нагреватиел/  и ще изключи. Тази с по-ниска мощност ще работи по-дълго до достигане на същата тази температура. Хайде сметнете коя е похарчила повече ток  Wink

Всичко това са просто принципни неща за работата на ютиите. Специално този модел на Филипс не съм виждала, отдавна вече не работя това. От рекламата останах с впечатление, че се глади на по-ниска температура, за сметка на по-мощната пара. От обясненията на пробващите ютията не ми стана ясно дали е така, но точно сега нямам време да прочета цялата тема. Ако успея, ще се включа пак с коментар.

# 586
Защото плочата не се нагрява пряко (с реотани), а от парата Wink
Реално дрехите се гладят от парата, а повърхността на плочата ги заглажда..

Не, ютията не глади с пара. Тя й е силата, но не глади само с нея.
Първо не е съвсем лека, и макар и комфортна и лека в ръката на галдещия, тя опражнява натиск.
Второ, напълно възможно е да изгладиш каквото решиш без пара. Температурите не са високи колкото на другите ютии, но аз гладя поне половината време беa пара - тогава пара няма никаква, а гладачен ефект има.

Ето един от първите ми тестове - пресушено. Необранботен едър памук, каре за да си личат неравностите. Изгладен е веднъж със суха пара, веднъж с пара. Ралзиката се вижда. Памукът е много силно пресушен

Кликнете за по-голямо изображение.

Тръгнах да търся кой е питал, но намерих обяснението на Бу, вероятно към същия човек първо:

....
В ютията влиза само кабела от парогенератора; в парогенератора влиза 1 кабел за ток и излиза 1 кабел за пара към ютията.
....

И добавям - това,  че е една бройка кабела, не значи че вътре няма маркуч и ел. проводник в една текстилна обвивка. Simple Smile

Peace Малко съм закъсняла с мнението ми, та за да не се повтарям, само да напиша, че напълно подкрепям мнението на  арт мама. Някой забеляза ли, че маркуча освен, че е дебел е и сплескан, а не кръгъл в сечение? ---, ми така е, защото има два кръгли в него - маркуча за парата и ел. кабел.  Изключено е, според мен, да се разчита само на температурата на парата при загряване на плочата на ютията. Нали все може ти потрябва да гладиш и изобщо без пара!
 Peace

# 587
Който ходи из вериги като Технополис /Техномаркет да казва има ли и какви демота на подобни с-ми или ест. на Филипс (искам и аз да пипна) Mr. Green
Обаче искам и преди да изръся една камара кинти, да знам защо именно на Филипс smile3534

И на мен са ми интересни подобни презентации, само че в повето случай заради това че си опитал как работи нещо очакват от теб да си го купиш непременно и на мига. Много са досадни ... Преди 1 седмица в магазин технополис видях, че има разпъната дъска и ютия подготвени за демонстрация не се поинтересувах по-подробно поради горепосочените причини  

# 588
  • До хладилника, който обичам
Ако някой иска дядо Коледа да му я донесе за празниците, в магазин "Зора" имаше прИмоция на PerfectCare Wink

# 589
Здравей и добре дошла тук!
Наистина жалко, че си закъсняла - с твоя специфичен опит в представянето на различни модели ютии, сигурно щеше да имаш големи шансове да си сред избраните за тестване на Philips PerfectCare!
Искам само да коментирам оранжевото в твоя текст. Според мен, ако двете ютии работят на един и същ принцип, ще харчат едно и също количество ток ( т.е. Ват-овете, които реално плащаме). - Едната просто ще се налапва с нужната й енергия за по-кратко време, а другата - за повече време. По-малко ток би похарчил уред, които функционира на друг принцип - именно такъв принцип, при който КПД-то (Коеф. на полезно действие) е по-голям. Т.е. това е коеф. който отчита с колко по-малко енергия уреда успява да свърши същото количество работа. На това днес му викат "енергиен клас"... така си мисля, всъщност, разсъждавам чрез клавишите на компа...
(ПС: Под друг принцип, имам предвид, някакво подобрение, поне, което води до по-нисък разход на енергия за същата работа.  newsm78 Например, сещам се за по-добри изолации, по-добри материали с по-високо или по-ниско ( според нуждата) топлопредаване...)

Ей, чак сега виждам тая тема. Жалко. Не, защото съм голяма домакиня - любител на гладенето. А защото съм с професионално изкривяване - доста време продавах ел.уреди. Естествено, има голяма разлика да четеш на книга какво прави един уред, и да го ползваш. А да пробваш различните модели ютии, примерно, си е истинското сравнение.
Пробвала съм почти всички ютии с пара в магазина, в който работех, в продължение на няколко месеца, преди да си избера ютия. Та... ползването си е много важно.

Но ми правят впечатление някои коментари относно техническата част - нагревателите, мощността и т.н.
Първо, една обикновена ютия има само един нагревател, за това не можете да гладите с пара на ниска температура. Там водата става на пара от работата на същия нагревател, който загрява и плочата. При ютиите с парогенератор парата се образува отделно,  а температурата на ютията е съвсем независима от това. Това значи, че на каквато и температура да изберете да работи ютията, тя винаги ще проидвежда пара, и то без да капе  Wink
Второ - мощността на ютията не ви върти сметката на електрломера - не се заблуждавайте! Не, че не харчи ток, а не харчи повече от тази с по-ниска мощност. Представете си, че памук се гради на хх градуса, а лен- на уу градуса. Когато вие насторите регулатора на ютията за гладене на памук, ютията с по-голяма мощност ще достигне тази температура по-бъзо / с по-мощен нагреватиел/  и ще изключи. Тази с по-ниска мощност ще работи по-дълго до достигане на същата тази температура. Хайде сметнете коя е похарчила повече ток   Wink

Всичко това са просто принципни неща за работата на ютиите. Специално този модел на Филипс не съм виждала, отдавна вече не работя това. От рекламата останах с впечатление, че се глади на по-ниска температура, за сметка на по-мощната пара. От обясненията на пробващите ютията не ми стана ясно дали е така, но точно сега нямам време да прочета цялата тема. Ако успея, ще се включа пак с коментар.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 09:51 от agitak

# 590
  • София
Ако някой иска дядо Коледа да му я донесе за празниците, в магазин "Зора" имаше прИмоция на PerfectCare Wink
И в Технополис е на прИмоция. Но пак моделът без заключването.  Rolling Eyes По мои проучвания в Техно Микса е най-изгоден моделът със заключването .... айде пишете, пишете писма.  Grinning
(дано да не се смята за реклама, нищо общо нямам с нито един от тези магазини  Peace)

# 591
В "Зора" не знам кой модел е, мъжът ми ми каза, че я има намалена. Сигурно е без заключването.

# 592
И в Технополис е на прИмоция. Но пак моделът без заключването.  Rolling Eyes По мои проучвания в Техно Микса е най-изгоден моделът със заключването .... айде пишете, пишете писма.  Grinning
(дано да не се смята за реклама, нищо общо нямам с нито един от тези магазини  Peace)

Не става само с писане ..... Simple Smile

# 593
По въпроса с оптималната температура ( докато четях последните 3-4 страници тук, имаше такова питане, но нямам време сега да се връщам обратно да го търся) - ето ви цитат от ръководството:

Нашите изследвания показаха, че голямото количество пара всъщност
е най-добрият начин за бързо премахване на най-упоритите гънки.
Ролята на гладещата повърхност е минимална. Гладещата повърхност
трябва само да е загрята над температурата на парата, за да се
избегнат капките вода. Това е оптималната температура.
При нея
нито една подходяща за гладене дреха не може да бъде повредена и
гладенето е изключително ефективно.

# 594
Леле, ако знаете как мечтая за тази ютия!!! В момента гладя с една ужасна, колкото да дезинфекцирам дрехите на малката. Няма магазин, в който да не кажат, че Philips е най-добрия избор!
Ех, размечтах се! Simple Smile

# 595
Леле, ако знаете как мечтая за тази ютия!!! В момента гладя с една ужасна, колкото да дезинфекцирам дрехите на малката. Няма магазин, в който да не кажат, че Philips е най-добрия избор!
Ех, размечтах се! Simple Smile
Аз всяка сутрин си се размечтавам за нея докато гладя дрехите, които искам да облека.

# 596
  • най-шареното място
По въпроса с оптималната температура ( докато четях последните 3-4 страници тук, имаше такова питане, но нямам време сега да се връщам обратно да го търся) - ето ви цитат от ръководството:

Нашите изследвания показаха, че голямото количество пара всъщност
е най-добрият начин за бързо премахване на най-упоритите гънки.
Ролята на гладещата повърхност е минимална. Гладещата повърхност
трябва само да е загрята над температурата на парата, за да се
избегнат капките вода. Това е оптималната температура.
При нея
нито една подходяща за гладене дреха не може да бъде повредена и
гладенето е изключително ефективно.

Във връзка с това, мога ли да помоля Agitak и Бу, да повторят моя експеримент с пресушено памучно пране - нещо малко и лесно?

Материя:
груб много сух и намачкан чист памук /аз взех кухненска кърва, но и друг груб тъкан памук ще свърши работа./
Гладене - едно минаване без пара
              - едно с пара
Оставете поливн час и погледнете резултата.

Няма да подсказвам какво трся за да не ви насоча прекалено . Но вероятно имате идея.

# 597
  • най-шареното място
Който ходи из вериги като Технополис /Техномаркет да казва има ли и какви демота на подобни с-ми или ест. на Филипс (искам и аз да пипна) Mr. Green
Обаче искам и преди да изръся една камара кинти, да знам защо именно на Филипс smile3534

И на мен са ми интересни подобни презентации, само че в повето случай заради това че си опитал как работи нещо очакват от теб да си го купиш непременно и на мига. Много са досадни ... Преди 1 седмица в магазин технополис видях, че има разпъната дъска и ютия подготвени за демонстрация не се поинтересувах по-подробно поради горепосочените причини  

Демонстрираха ми я на 25.11 - случайно минах покрай демонстартор чакайки пазаруващ. Много мила демонстраторка. Погладих даже. Минутки, но никой не ме е каразл да я купя на момента. Или е очаквал да взема решението на масата. В тези магазини най-високи очаквания за покупка имат момичетата предлагащи пари назаем Simple Smile.

# 598
mama antoinette и electra,
ако наистина много силно желаете Philips PerfectCare, ще я имате! ... Защото и съзнателно и подсъзнателно ще търсите начин да я имате! А, както се казва е в една мъдра поговорка - "Който търси - намира

.. В тоя ред на мисли от мен съветът е, Рамърдайте си мозъците, и сами ще се убедите, че постепенно ще почнете да отривате всевъзможни варианти - важното е да стигнете до най-удачния, който ще ви докара до Успеха![/b]
Grinning Grinning Grinning

newsm78 newsm78 newsm78 Да се почеша и аз по главата над тоя въпрос - във ваша полза:
* Подарък от Дядо Коледа ( що да не е от няколко места наведнъж!);
* Наближава ви Рождения ден - пак повод за подарък ( пак може от няколко места наведнъж)
* друг повод за подарък ( някаква годишнина, нов дом, някакъв личен успех (примерно успешно дипломиране) - важното е повод да се намери!;
* Ако поводите се окажат повече в кратък и близък период от време - комбинирайте ги с общ подарък!
* Предложенте на шефа си да направи томбола с такава награда за Коледното парти за един късметлия от фирмата ви - Може пък точно вие да сте тозикъсметлия!;
* Купете Philips PerfectCare на изплащане;
* Купете я задено с най-близките си съседи и я ползвайте на обемнни начала, докат съберете пари и за втора бройка;

... идеите ми извират ли, извират, но не ви знам конкретните ситуации, за да бъда по-специфична и съответно по-ефективна  с тях.

Последна редакция: пт, 09 дек 2011, 11:14 от agitak

# 599
арт мама, ОК Grinning

agitak, гледала си "Тайната" Grinning нали?

Общи условия

Активация на акаунт