Philips PerfectCare тест

• 67 548
  • 1 287
  •   1
Отговори
# 900
2 минути и 23 секунди

# 901
Мислейки си тази сутрин за залозите и за минутката и нещо на Бу,необходима за гладенето на една дреха,се сетих нещо.
Тази минутка и нещо,Бу,бавно или нормално гладене е?
Вече се убедих в предимството на PerfectCare да глади успешно всичко,каквото става за гладене.Сега ме интересува нещо друго- с моята "стара" Филипс гладя бързо.Виждам,че на новото поколение парата е в пъти повече.Това предпоставка за по-бавно гладене ли е,или парата си излиза равномерно,не бави ютията и можеш да си гладиш със 100 км/ч Flutter Flutter Flutter
Разбирам,че за клипчетата си трябва по-бавно гладене.Но ако аз трябва да гладя с този темп,няма да имам търпението,което показвате.  bouquet  bouquet  bouquet

# 902
С предимство днес е

О Т Ч Е Т
към изпълнението на Предизвикателство 5 на екипа на Philips PerfectCare
"Процедура DECALC"

На записът максимално се опитах да покажа процедурата по източване на вътрешния резервоар с цел нагледно на най-много евентуални въпроси да отговоря.

Ето и хронологично и въпросите,  за които се сетих в хода на процедурата:
1. Задължително изключен уред преди старта на източване! показвам ви откачения ел. кабел от мрежата
2. Задължително да сте изчакали достатъчно време за да се охлади съдържимата вода за източване от вътрешния резервоар! Тук имам много сериoзна препоръка към дизайнерите на следващото поколение Philips PerfectCare! Настоящият модел няма индикатор (примерно, червена лампичка), който да предупреждава, че водата във вътрешния резевоар е не само гореща, но и под високо нялагане, независимо дали в момента уреда се ползва или преди малко е бил изключен ... Представям си ситуацията, как една домакиня, улисана в грижи и мисли, машинално (и леко, естествено) си глади с Philips PerfectCаre, и в един момент й светва индикаторът "DECALC". Ако няма предупреждаващ сигнал при кранчето за източване на водата от вътрешния резервоар, тя би могла да не се сети, че трябва да изчака изстиването на уреда и да отвърти кранчето веднага. Това ще доведе до изхвърляне на врящата вода и пара под налягане навън и би я изгорило!
3. Премествате уреда с кранчето към ръба на масата, за да подложите под кранчето празна чаша.
4. Отвъртате БАВНО (от предпазливост да не би все още да има пара под налягане във вътрешния резервоар) кранчето и водата отвътре изтича сама в чашата.
5. Количеството на източената вода е точно 100 грама – вижда се ясно на видеото!
6. Цветът на източената вода е видимо по-жълт ( ще го забележите, независимо, че мерната ми чаша, в която е водата, е в зелен цвят.
7. Във водата има ясно видими частици котлен камък – и това ви показвам в близък план.
8. Интересно е да отбележа, че при източване на вътрешния резервоар, не се налага да сваляте и външния резервоар. Т.е. при “DECALC” процедурата от външния резервоар не преминава вода към вътрешния резервоар (защото някъде преди вътрешния резервоар водата се спира с клапа – която също така е нужна и за изолиране обема на вътрешния резервоар за постигане на различно налагане в него)...
9. Завъртете обратно тапата на кранчето до край, така, че релефната част за хващане с пръстите да остане във вертикално положение.

С това процедурата приключва!  Тя отнема само 20-на секунди, ако не броим и времето за чакане уреда да изстине достатъчно).

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 10:14 от agitak

# 903
Мислейки си тази сутрин за залозите и за минутката и нещо на Бу,необходима за гладенето на една дреха,се сетих нещо.
Вече се убедих в предимството на PerfectCare да глади успешно всичко,каквото става за гладене.Сега ме интересува нещо друго- с моята "стара" Филипс гладя бързо.Виждам,че на новото поколение парата е в пъти повече.Това предпоставка за по-бавно гладене ли е,или парата си излиза равномерно,не бави ютията и можеш да си гладиш със 100 км/ч Flutter Flutter Flutter
Разбирам,че за клипчетата си трябва по-бавно гладене.Но ако аз трябва да гладя с този темп,няма да имам търпението,което показвате.  bouquet  bouquet  bouquet
Ако смяташ да летиш с Philips PerfectCare по дрехите ти за гладене - ще ти се наложи чат-пат да позабавяш темпото,. за да може уредът да насмогва с нужната ти пара... Проследи някое видео по-внимателно, за да чуеш моментите на автоматичното включване на помпата за пара... Това става, когато падне налагането на парата във вътрешния резервоар заради непрестанното натискане на копчето "Пара! Пара!" Все пак, уредът си има и цикъл на работа... но във всеки случай чакането на новата мощна струя пара не е повече от 3-5 секунди. Тъкмо в това време да поизсушиш където си попрекалила с парата.
 Peace

# 904
Да,моята филипс се чисти току-що загряла и изключена-с вряла пара.Хич няма да ми хрумне да чакам да стане по-хладка водата Embarassed
Тази тапа как се почиства?Тоест вътрешната й част.По нея може ли да се полепи котления камък?
Самата резба на тапата от какво е- гума,метал,пластмаса?Не можах да схвана въобще дали има резба и с какво се захваща в дупката  Crazy

# 905
Да,моята филипс се чисти току-що загряла и изключена-с вряла пара.Хич няма да ми хрумне да чакам да стане по-хладка водата Embarassed
Тази тапа как се почиства?Тоест вътрешната й част.По нея може ли да се полепи котления камък?
Самата резба на тапата от какво е- гума,метал,пластмаса?Не можах да схвана въобще дали има резба и с какво се захваща в дупката  Crazy

Тапата отвътре е метална (някакъв месинг с жълтеникъв цвят) - там е и резбата за завиване. В края на резбата (към пластмасовата ръкохватка) има малко меко уплътнение (гума, силикон, знам ли  newsm78). Не би било проблем да си измиваш цялата тапа на чешмата, за да отстраниш евентуално загнездили се котлени частици.

# 906
НАИСТИНА СЪМ ВПЕЧАТЛЕНА ОТ ХАРАКТЕРИСТИКИТЕ НА ТАЗИ ЧУДЕСНА ЮТИЯ. РЯДКО МИ СЕ НАЛАГА ДА ГЛАДЯ, НО ЗНАМ КОЛКО Е ВАЖНО ДА РАЗПОЛАГАШ С КАЧЕСТВЕНА ЮТИЯ. ПОЛЗВАМ ПАРНА ЮТИЯ, НО Е ЕВТИНА И ПОНЯКОГА ДРЕХИТЕ МИ СТАВАТ ТВЪРДЕ ВЛАЖНИ. МНОГО НЕПРИЯТНО Е, КОГАТО СЪМ СЛОЖИЛА ПОВЕЧЕ ВОДА И ПРИ НАГРЯВАНЕТО ЗАПОЧВА ДА ИЗВИРА ОТ ЮТИЯТА - НЕПРИЯТНА СИТУАЦИЯ. АКО ИМАМ КЪСМЕТ И СПЕЧЕЛЯ Philips PerfectCare, СЪС СИГУРНОСТ ВСИЧКИТЕ МИ НЕПРИЯТНОСТИ И НЕВОЛИ, КОГАТО ГЛАДЯ, ЩЕ ОСТАНАТ В МИНАЛОТО!!! БЛАГОДАРЯ ВИ!!! ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ!!!

# 907
Момичета, премерихте ли се преди да започне теста, я вижте по-долу

Спортувайте и гладете прането за здраве
За нормално тегло съхранете активността си и поддържайте равновесие между количеството на приетите и изгорените калории на ден. Пийте повече вода, ограничете мазнините, захарта и алкохола. И не изхвърляйте кантара. Това са последните препоръки на Националния институт по хранене в Италия, цитирани от в. "Кориере дела Сера". Физическата активност има водеща роля. При изяждането на две-три сладки, което прави 83 калории, трябва да ходите 28 минути или да карате 7 минути велосипед. Може и гладене - 21 минути. Изяждането на паста или парче торта с крем изисква 2 часа ходене, 30 мин каране на велосипед и 1,5 ч гладене. Това са все т.нар. аеробни упражнения.

# 908
  • най-шареното място
Разбирам,че за клипчетата си трябва по-бавно гладене.Но ако аз трябва да гладя с този темп,няма да имам търпението,което показвате.  bouquet  bouquet  bouquet

Тъкмо навреме питаш Wink
Вчера успях да изпълня две обещания - да изгладя едни капризни завеси и да снимам успоредно гладене с двете ютии вкъщи, Двете са бавни гладения заради документирането и разликата в двете ютии се вижда.

Сравнително гладене с Philips PerfectCare и старата ми Rowenta
УСПЕШНО /по-бърза е/

Цел: Да се види колко по-бавно или бързо глади Philips PerfectCare  от средно хубава стара ютия

Материя: Смес памук и полиестер / 65:45/ с паликации изкуствено кадифе. Остра материя - стои твърда мачака се и се усеща като ами „ламарина“ казваме зa тавива тъкани Simple Smile

Начин на гладене: Сгънати на 4, от едната страна, от другата, разгъване, друга страна, прегъвката, крайща и поправна на пропуски.
Това са операциите и с двете ютии. Крайщата при Rowenta са малко по-напред с цел ускоряване на процеса даже.

Не съм се съмнявала че PerfectCare Ще е по-бърза. Но за да е наистина равнопоставено гладих с удеята да използвам максимално съзможностите на всяка ютия. Това наложи и промяната.

Изпълнение: И двете изгладиха добре.

Време: Philips PerfectCare е готова за малко над  2/3 от времето необходимо на Rowenta.

Philips PerfectCare:

Качество: Чудесно.
Движи се бързо и направи няколко излишни гънки. Елиминирани с повтрение на участъка.

Прокапване: Няма. Вижда се силата на парогенратора - ниска температура, силана пара, никакви капки.

Време: 2: 22

Rowenta:

Качество: Чудесно.
Движи сe по-бавно. Няма паразитини гънки. Неогходимо повторение по крайщата, съхнали прегънати.

Прокапване: 2 прокапвания поне. Няма петна и повреда по тъканта, но ниска температура и много пара не е силата на парните ютии.

Време: 3:08
Част от разликата във времето е поради нуждата за нагласяне - започнах със загряла до една точка ютия. Друга част е поради прокапването. Не гладих и откъм лицето - заради апликациите. Това добави въртене на завесата.

Последна редакция: пт, 16 дек 2011, 11:22 от арт мама

# 909
арт мама,точно това ми беше необходимо да видя.
Благодаря!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 910
  • най-шареното място

Радвам се! И аз дето съм гладила вече две седмици с нея исках да видя цифри Simple Smile
Като изчаках всичкото качване ги видях Simple Smile Фактите са си факти!

# 911

И на мен Peace
Благодарско арт мама Hug

# 912
  • До хладилника, който обичам
Поредното предизвикателство на Philips PerfectCare e почистването на ютията от насъбралия се котлен камък с помощта на копчето Easy De-Calc.

Почистването на парогенератора е елементарно:

1. Оставя се парогенераторът да изстине за минимум 2 часа след последната употреба
2. Изключва се от щепсела
3. Поставя се парогенераторът така, че водата да изтече лесно (т.е. на маса, на ръба на мивката и т.н.)
4. Подлага се съд с достатъчна вместимост (350 мл +)
5. Копчето се развърта обратно на часовниковата стрелка
6. Водата започва да изтича веднага
7. Копчето се завърта по часовниковата стрелка
8. Ако е светнала предупредителната светлина за Easy De-Calc, се натиска за нулиране (спира да свети)
9. Ютията е готова за употреба

Толкова е лесно и бързо.

При мен индикаторът за почистване не беше светнал, въпреки че зареждах ютията с многократно изварена вода с насъбран котлен камък вътре. Това не пречи на почистването й - може да се чисти по всяко време, даже без да е светнал.
Ако индикаторът свети предупредително, след почистване се нулира с натискане.

Ето и нагледно на черен фон какво излезе от ютията вкъщи:

Даже не съм очаквала колко котлен камък ще се събере за толкова кратко време с тукашната среднотвърда вода  Crazy

Почистването на PerfectCare от варовикови отлагания е елементарно и суперлесно - неслучайно в указанията е посочено, че деца над 8 години могат да изпълняват процедурата по антикалциране под надзора на възрастен  Grinning Всъщност, ако ютията остане да живее у дома, следващото й чистене ще поверя на голямото дете - със сигурност ще й е интересно, а аз ще мога да й обясня повече за това, какво е варовик и защо такива уреди искат редовно почистване.

Сравнено с другата ми ютия - тази се чисти по-приятно. Другата ми е с вградена система за почистване, която по същество "изплюва" парченцата варовик през отворите за пара - обикновено става в процеса на гладене, т.е. парченцата котлен камък попадат директно върху дрехата, която се глади, или по земята. Досадно е, въпреки че почиства ефикасно. Ако е сравнена другата ютия с PerfectCare - бих предпочела аз да контролирам кога да почистя котления камък и със сигурност без да ми се прекъсва гладенето, тоест с копчето Easy De-Calc e по-добре и по-лесно да се почиства според мен.

Резултат: PASS

# 913
Да се запиша и аз по темата.
Моето предположение за времето на гладене на блузката е 18 секунди.

Надявам се да ме включите в отговорите:)
Регистрирано с входящ номер 16 !
 bowuu
Благодаря!
16 е хубав номер, а дай Боже и печеливш да се окаже:)))

# 914

Аз не съм се мерила, но и като се замисля, режимът ми не се е променил спрямо преди теста - Аз все съм си в някакъв летеж на макс подир нещо си... Тестът на Philips PrefectCare, просто ми поразмести програмата, а не че тя е станала по-наситена с него.
 Grinning

Момичета, премерихте ли се преди да започне теста, я вижте по-долу

Спортувайте и гладете прането за здраве
За нормално тегло съхранете активността си и поддържайте равновесие между количеството на приетите и изгорените калории на ден. Пийте повече вода, ограничете мазнините, захарта и алкохола. И не изхвърляйте кантара. Това са последните препоръки на Националния институт по хранене в Италия, цитирани от в. "Кориере дела Сера". Физическата активност има водеща роля. При изяждането на две-три сладки, което прави 83 калории, трябва да ходите 28 минути или да карате 7 минути велосипед. Може и гладене - 21 минути. Изяждането на паста или парче торта с крем изисква 2 часа ходене, 30 мин каране на велосипед и 1,5 ч гладене. Това са все т.нар. аеробни упражнения.

Общи условия

Активация на акаунт