Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 927
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
  • Across the Multiverse
За козметиката: аз освен едно шампоанче за коса и тяло на Нивеа бейби друго не съм купувала именно защото не знаех коя марка да избера. А, и един крем против подсичане- Судокрем, бях го чула някъде. Ще се ослушам и аз първо и тогава ще избера. Имам и разни мостри на Хип вкъщи, може би ще пробвам с тях и ако се отразяват добре ще взема пак същото. Сещам се също, че няколко мами бяха казали за Джонсън, че се е обринало бебчето им от тези продукти (но не помня дали за олио или нещо др. ставаше въпрос).
За грейпфрута и аз наскоро чух нещо такова, но не можаха да ми дадат логично обяснение.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 00:15 от Gigito

# 376
Здравейте мамчета   bouquet

Аз вече почнах да пера и подреждам дрехите на бебо- взех прах Персил и омекотител на Семана за бебенца.
За козметиката за сега съм взела един шампоан за глава и тяло на Себа мед, но чак в къщи видях, че после трябва обилно изплакване. Сега мисля да купя и на Мустела същото но без изплакване и тяхно олио. За всеки случай мисля да взема и от двете марки, че не дай си даде алергия към някоя от тях.
На мен грейпфрути много ми се ядат и си хапвам. Прави ми впечатление обаче, че после малкия много рита - сигурно му става кисело  :Lil:
За гъбичките аз като виден гъбар си слагах полижинакс и флумизин  но още имам течение и мисля да си искам микробиология. А вече и на пръстите и на краката имам- явно си е голяма инфекцията Cry
Искам да ви питам вие тестуване за алергии ще си правите ли? И ако да къде и дали е с направление или си плащаш на частно?
и още щях да пиша ама с този обременен мозък.....
Лека и спокойна вечер мили момичета и пухкави бебчета  Hug

# 377
  • Across the Multiverse
За козметиката за сега съм взела един шампоан за глава и тяло на Себа мед, но чак в къщи видях, че после трябва обилно изплакване. Сега мисля да купя и на Мустела същото но без изплакване и тяхно олио. За всеки случай мисля да взема и от двете марки, че не дай си даде алергия към някоя от тях.
На мен грейпфрути много ми се ядат и си хапвам. Прави ми впечатление обаче, че после малкия много рита - сигурно му става кисело  :Lil:
Ирка, как така шампоан, пък без изплакване??  Rolling Eyes
От грейпфрутчета и въобще от по-агресивни вкусове наистина почват бая да се мятат като им се овкуси "лимонадката" Simple Smile

# 378
  • Варненско мишле
Някой препоръчваше канела с мед при настинка ...или нещо подобно Thinking
КАНЕЛАТА е абсолютно противопоказна при бременност,бъдете внимателни с наглед безобидните неща Stop

# 379
Gigito една приятелка ми показа къпане а и филмчета гледах някъде- пълниш вода в коритото сипваш малко от шампоана, държиш си бебенцето в лявата ръка а дясната я топиш във водата и го изплакваш с нея  Embarassed офф не знам дали обясних добре! За първите няколко дни мисля така да къпя докато засъхне пъпчето а после вече се мятаме на дълбокото  Grinning
А и като се замисля доста нации (например англичаните) си вземат ваната и излизат от нея с все пяна и се подсушават директно - без отмиване newsm78

П.С. За канелата знам, че на времето са правили аборти незаконни разбира се с нея по селата!

# 380
Здравейте девойки,

записвам се с въпрос има ли мама от Овча купел или Княжево София. Очаквам второ момиченце на 22 Януари и ще ми е приятно да разхождаме бебенца на една възраст. Пишете ми на лични ако сте близо до мен и си нямате дружка за разходка.

Прегледах темичката и бих се намесила с няколко препорки към майчетата, които раждат за първи път. Бебенцата нямат никаква нужда нито от играчки, нито от музики, нито от скъпи колички изключително дълго време. Имат нужда единствено от вас. Купете си лека количка до 5 кг с малки гуми и пълно легнало положение, която да преодолява отвратителните подлези в българия. Вземете едно дебело одеало и си направете зимен кош. При нормалните колички, които тежат 12 килограма + двумесечно 6 килограмово кюфте, два килограма чанта и някакви минимални покупки ще трябва да преодолявате подлези, бордюри и други препятствия с минимум 22 килограма товар.  А бебето ще расте.

Първото ми бебенце беше зимно, бях си купила тежка количка Чико, която продадох много бързо и на загуба. Взех си слинг шал и едно голямо яке и си излизах на разходка така. Малката спеше по 3-4 часа в слинга.

Прочетете библиотеката в кърмаческия ако имате желание да кърмите и не слушайте педиатъра си ако ви каже да храните бебето на 3 часа, да му давате вода, да дохранвате. Педиатрите вземат пари, лаптопи и екскурзии от вносителите на адаптирани млека за да дават грешни съвети. Педиатър ми го е казвал. Слушайте бебенцето, не гледайте часове, кантари и го гушкайте. Много Simple Smile

Не се научават на ръце. Колкото повече гушкате и носите малкото бебенце, толкова по-самостоятелно става след като навърши 6 месеца. Доказано е Simple Smile

# 381
1. Тази коластра в началото достатъчна като количество ли е за бебо?
2. Трябва ли да се до-изпомпвам, за да слезе по-бързо млякото?
3. Как и колко, за да не доведе пък до проблеми и свръх лактация?
Сега питам, уж да знам за първите 2-3 дни в болницата да знам какво да правя Crazy
Благодаря ти  Hug[/color][/b]

Рапунцел, за болницата няколко съвета:
- вземи бебенцето с теб в стаята по възможност постоянно. Коремчето му при раждане е голямо колкото грахче. Не позволявай да му го раздуят с мляко, кажи на акушерките, че не искаш да ти носят адаптирано мляко с бебето, защото ще си в стрес, то ще плачка и ше се изкушиш да му дадеш. а дадеш ли му, млякото е тежко и ще трябва да изчакаш 3 часа.
- понеже е голямо колкото грахче шкембачето коластрата му стига, но и огладнява след 20 минути
- не трябва да изпомпваш и да доизцеждаш след кърмене, зашото млякото в гърдите никога не свършва, като скачени съдове са и колкото изцедиш, толкова ще произведе за след това
- трябва само да следиш да даваш на всяко хранене от различна гърда, като изчакваш двете порции мляко първата прозрачна синкава и рядка за напиване, и след минута две след като спре, гъста сметановидна, мазна за нахранване. Ако смениш гърдите, без да изчакаш втората порция, ще пие само "водица" и няма да наддава
- изцеждай само от гърдата от която не пие в момента, и то само ако е твърда, и то само докато омекне малко. Не се увличай, колкото изцедиш, толкова ще произведеш, то няма да може да го изпие, става порочен кръг и мастит
- най-лесно и спокойно като ти го дадат е да си легнеш настрани, да сложиш бебенцето срешу теб легнало и да го оставиш да си намери само храницата. Ако захапе зърното, а не ареолата не дърпай гърдата, а му запуши нослето, защото ще се разраниш безсмислено

Първата седмица боли много, не се отчайвай Simple Smile

# 382
Благодаря, Lucanka, за бързия отговор. Остава само да помня реда на гърдите и да гледам какво пускат. Би трябвало да успея. Много благодаря за отговорите.
Приятен ден, мами  Grinning

# 383
  • Бургас
Добро утро от нас!

За козметиката - обсъждахме по-напред - Себамед, Бюбхен, Мустела.Мима от шампоана "Джонсън" получи пъпчици, от олиото за тяло на "Евент" също.Прах за пране - "Сано максима сензитив", но не течен, аз предпочитам прахообразния.Видях, че вече има няколко вида.Аз съм ползвала само лилаво и розово този  ухае страхотно.
Омекотител не съм ползвала с Мария, не мисля и да ползвам, че може доста да алергизира бебешката кожа.Всъщност май омекотител не е точната дума, защото не омекотява кой знае колко дрехите, гледа да го докара на аромат, та ароматизатор е по-точно  Laughing .Но отново си е въпрос на избор на майката.
А относно грейпфрута - аз тъкмо вчера поръчах на мъжа ми да ми купи, че много ги обичам.Яла съм по време на бременността, но не съм прекалявала разбира се.И за пръв път чувам, че имат такова въздействие върху организма на бременната, ще взема да поразровя малко из нета за информация.
Хайде, лек и спорен ден на всички ни!

# 384
  • Западен парк
Ау-у-у, това за канелата не го знаех!
А колко мляко с ориз и канела изядох само последната седмица... и варена тиква, на която слагах захар и канела. Дано не съм му направила нещо на бебето. Засега не съм усетила нещо по-различно, но спирам с канелата докато не се роди. За един месец няма да погина от липсата й!

И, Лусанка, с две неща не съм съгласна с теб. Защо да му запушвам нослето и да го плаша, след като може да разваля вакуума с кутрето отстрани на устичката? Това първото.
А второто - малките колелета на количката пропадат във всяка дупка по тротоара и главата на бебето се мята във всички посоки. Втори път не бих си возила детето в количка с малки гуми. Бебешкият комфорт, осигурен от големите колела, бих го заплатила дори и с по-голямо тегло на количката.

# 385
Някой препоръчваше канела с мед при настинка ...или нещо подобно Thinking
КАНЕЛАТА е абсолютно противопоказна при бременност,бъдете внимателни с наглед безобидните неща Stop

Аз препоръчах. Канелата в тази смес е малко и според мен няма да навреди. В нет-а пише, че за да се постигне посочения негативен ефект трябва да се погълнат големи количества... То и зелето усилва перисталтиката и може да предизвика аборт.... Crossing Arms Защо се настройваме пак негативно за глупости??? Shocked
Грейпфрутите също - ако изядеш пет кила, може и да предизвикат контракции, но от един фреш не вярвам да ти стане нещо...

Аз си консумирам и двете, при това напоследък редовно и нищо ми няма. Всеки сам си преценя, но за пореден път моля, без истерии......

Крисита, Себа мед е прекрасна козметика, добре си се насочила....Особено сапунът е много хубав и икономичен, макар и малко скъп. Много често си го купуваме за цялото семейство.

# 386

я, Луканка  Hug мисля, че в Споделете ще ти се зарадват много, тъкмо са извадили коледните вина  Laughing

Ирка, по-добре изплакване, отколкото не. Не забравяйте, че това е химия все пак. А и първите няколко дни изобщо няма нужда от вана, а под чешмата е най-бързо и лесно, вкл. за пъпчето.

изобщо шампоани може да ви потрябват ехе...след половин година например. Много бебета се раждат без коса, с пух, който после опадва, изобщо това не е сред спешните покупки.

# 387
Добро утро мамчета  Hug
Не се шашкайте излишно за гейпфуртите и канелата! Всичко е позволено в умерени количества- и до 5 цигари и по 3 чаши вино, което не значи че ще ги изконсумираш а имаш някакъв диапазон все пак!  Laughing Ама и аз се отплеснах/замечтах се с чашката рано сутринта  Embarassed
Тити а ти с какво ще къпеш? На моя Себа мед пише, че е шампоан но е по- скоро като душ гел за коса и тяло.
Лек ден момичета, аз сега отивам до детския магазин на Нишава да му видя асортимента!

# 388
  • Китна Тракия
Това с грейпфрута ме разби Shocked - що фреш съм изпила през тази бременност, основно от портокал, но чат пат и от грейпфрут или смесен.... Почти всеки ден пия фреш - че откъде да си набавям витамини иначе?! НЕ ми се ще само на изкуствени да карам.... Забелязала съм, че бебето се размърдва като пия фреш, но контракции не съм усетила - ще се наблюдавам, то и без това нали за това лежа повечко.
И канелата ме изненада, но така или иначе не консумирам често.

За козметиката - казах, че съм си купила Бюбхен, надявам се да нямам проблеми с нея, на баткото му понесе, още повече че с Евент имахме обрив, от бебешко сапунче на Нивея също се беше опъпчил... та внимавах какво ползвам и не прекалявах с козметиката.

# 389
Привет, момичета!  Hug

Да споделя нещо лично, след което минавам в лила.  Simple Smile Вчера странната женица, която уж ми води ЖК-то, каза, че бебето според нея тежи 2200 гр. Беше загрижена, че едва ли ще стигне 3 кг до раждането, но и 2500-2700 да се роди, пак ще съм щастлива. Дано да е права, защото тя всеки път си казва сама, че е лош ехографист.  Simple Smile

Преди малко пуснах във ФБ групата ни националния телефон на Ла Лече Лига, както и моя личен. И на двата номера можете да звъните, ако имате нужда от подкрепа за кърмене, всякакви въпроси и насоки или просто - да се чуем, да ми се похвалите, че кърмите успешно и сте щастливи!  Hug Ако някой от вас не е в групата, ето тук са контактите на всички ЛЛЛ Лидери и помощници за кърмене по градове.

Всичко това ви го пиша сега, защото след малко се шът-вам офф-вам и временно ще съм без компютър. Аморе ще е до вас, не я щадете!  Mr. Green

... Grinning. Исках да питам дали може да направим " преговор за края на срока за първи клас"?!
Като ми дадат бебето в началото се слага на гърда т.е. да сучи нали така?
1. Тази коластра в началото достатъчна като количество ли е за бебо?
2. Трябва ли да се до-изпомпвам, за да слезе по-бързо млякото?
3. Как и колко, за да не доведе пък до проблеми и свръх лактация?
Сега питам, уж да знам за първите 2-3 дни в болницата да знам какво да правя Crazy
Благодаря ти  Hug

Rapuntzel, колкото по-рано след раждането сложиш бебето на гърда, толкова по-бързо ще слезе коластрата и ще се установи кърменето ви. Можеш да наблюдаваш бебето за ранните сигнали на глад, които описах в предишните страници. Ако спи твърде дълго, е удачно да го събудиш за кърмене. Има и друг вариант - ако се чувстваш неуверена, тъй като с бебето тепърва ще се опознавате - можеш да просто да го вземеш при теб в леглото и да се съблечеш. Близкия достъп до гърдата, мириса на кожата и млякото ти, ще му позволи да суче когато и колкото поиска, дори и ако е сънено.  Simple Smile

1. Напълно достатъчна е като количество, за да задоволи миниатюрното бебешко стомахче, с размер колкото черешка. Бебето няма нужда от други течности, като АМ, вода. Има нужда само от теб, твоята топла прегръдка и твоето топло мляко. Тъй като дневните му нужди постепенно ще нарастват, изключителното кърмене на поискване, ще подаде сигнал към гърдите ти колко мляко му е необходимо.

2. и 3. Не, не е нужно да се изцеждаш, ако сте заедно. Ако по някаква причина сте разделени временно, е хубаво да започнеш да цедиш. Обикновено е добре, ако цеденето е в интервалите, в които бебето би се хранило 2-2,5-3 часа. В случай, че бебето суче добре, но усещаш гърдите си напрегнати, можеш или да му предложиш да суче, или да изцедиш малко - колкото да почувстваш облекчение. Пълното изпразване на гърдите подават сигнал за образуване на нова порция мляко, което може да доведе до свръхлактация, ако се прави редовно.

Lucanka, явно имаш добър опит с кърменето на първото ти дете и много знания по въпроса!  Hug Не мога да се съглася с някои неща от твоя пост.

1. Бебетата са твърде различни, а ти ги категоризираш в една обща група. Подкрепям те напълно, че е важно майката да настоява да си получи бебето възможно най-рано след раждането и да не му се дава нищо друго, освен майчиното мляко, което му се полага. За колко време ще е сито бебето, обаче, никой не може точно да определи.

2. Образуването на мастита също не е съвсем така, както си го описала. Няма нужда да се впускам в подробности. Факт е, че гърдите трябва да се поддържат спокойни, а не напрегнати, за да не се образуват натрупвания->твърдини->бучки, но все пак мастита не се получава така лесно.

3. За отделянето от гърдата - вече говорихме. Запушването на носа означава спиране на притока на кислород, което е твърде грубо, макар и да се случва за някоя и други секунда. Вместо това майката може да постави кутрето си в ъгъла, който образуват долната и горната устничка на бебето и нежно да развали вакуума.

4. Болката - повечето жени не се оплакват от болка по време на кърмене. Това може да се получи от неправилно засукване по различни причини - неправилно поставяне на гърда, малко отворена устичка, къса юздичка и т.н. За гърди, които все още не са кърмили, може да има някакво напрежение в първите дни заради силния вакуум, но има ли болка, значи има нещо не на място със засукването.

5. Педиатрите - не мога да се съглася, че всички педиатри са поставени под общ знаменател и не подкрепят кърменето, за сметка на онези млека. Има различни случаи, разбира се, но именно затова още преди месеци говорихме с момичетата да избират внимателно и да обсъдят с бъдещия лекар на децата си дали и как подкрепя изключителното кърмене и късното захранване. Има много педиатри, които дават адекватни и полезни насоки - Педиатри за изключително кърмене и късно захранване. Аз лично вярвам, че педиатъра трябва да знае всичко, което се случва с моето дете, за да може да ми е полезен при нужда. Оттам нататък - чета, информирам се, вземам решение.

Толкова от мен!  Simple Smile Желая ви усмихнат ден и надявам се, до скоро!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт