Януари наближава, а в коремчето на мама все по-тясно става - тема 14

• 30 927
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, мамчета!
Аз козметика не мисля да вземам кой знае какво. Отначало ми препоръчват с хубав бебешки сапун да се изкъпва и то не всеки път. Повечето пъти мисля само с вода. А като се наака да го измивам със сапунчето. Ще маза със зехтин. И си купувам крем за подсичане, направен в аптеката.
Тъкмо и аз мислех днес да правя десерт, в който се слага канела. Не вярвам от мъничко и то минало термична обработка, че ще ми стане нещо, нали newsm78. Отдавна ми се е прияло такова нещо. Няма да казвам, да не разяждам.
Аз си вземам помпа за в болницата, защото пък на мен ми слезе бързо кърмата и бебчето само мъничко си цоцкаше, така ми се запушиха каналите. Мисля ако усетя, че стават твърди да поизцеждам само за облекчение, че то и без това как да я запазя в болницата, сигурно ще трябва да я хвърлям.
Абсолютно сте прави за леките колички с малки гуми, отначало е хубаво да е в удобно, меко возеща количка. Аз си взех някакъв среден вариант, тежи 7.5 летния вариант. АЗ ще слагам портбебе, и чанта и самото бебе. Надявам се да не съжалявам.

# 391
Привет мами,как сте  bouquetВремето днес ще е прекрасно за разходки,аз след малко ще направя една.Праха за пране ,за сега използвам и съм ползвала с малкия Тео бебе,но като свърши ще взема Сано,много го хвалят и мисля да го тествам.Омекотител не мисля да ползвам.Козметика за бебо и аз още не съм се насочила към определена,но според мен не трябва и да се прекалява с нея.
Отивам да огледам какво готвят в една друга тема,та да взема и аз да реша най-накрая LaughingПриятен и топъл ден  Hug

# 392

Бръмбазела   bouquet Много благодарности за винаги изчерпателната и ясна информация!    Искам да Ви кажа,че от септември месец всяка сутрин пия по един фреш грейпфрут с портокал( по 1 бр.). Нямам контракции,освен сутрин по едно две стягания (безболезнени) като се протягам в леглото! Аз ще си продължавам да си го пия.  Козметика за бебето не съм решила още за марката. Добре ще е да си намеря някакви тестери да пробвам как ще се влияе бебето. Прах за пране мисля със Сано сензитив,без омекотител.     Хубав и слънчев ден на всички Hug

# 393
  • Ботевград
Добро утро или по-скоро Добър ден  Laughing
Аз преди малко станах и изтичах до магазина докато малката още спи(тя си спи до 12 Crazy)
Като новородено е Laughing  Днес съм решила да спретна един лучник,че много ми се е доял тези дни Whistling
За препаратите - с първото си дете само първия път прах с прах за бебе и след това си перех с тези,които пера и нашите.Не е имало нито обриви нито нищо Simple Smile
Сега пак ще пера с бебешки имам на Бинго от каката той е и с омекотител за бебче Simple Smile

# 394
  • Габрово
Венуш, напълно съм съгласна с теб за вредните неща по време на бременност и изобщо  Peace.

Момичета, информирайте се, но не си докарвайте излишен стрес от прочетената информация. Мислете логично  Wink.

Тити, много ти е готина камилата  Mr. Green.

Г-жа Монк, понеже първото ти раждане е от преди 17 години, то за орагнизма ти второто ще е като първо, така че няма опасност да "изтърсиш" бебето без да усетиш  Wink.

Вероника, да ти имам сладката поспаланка  Grinning.

Бях писала май, но пак да си пробутам съвета - не ползвайте омекотител. Полза от него - никаква, вреда - изключително вероятен дерматит. Въпреки перфектната кожа на сина ми, липсата на алергии и каквито и да било кожни проблеми, омекотител му докара лишеи и то не в най-крехката бебешка възраст.

Хубав ден ... аз пак се мятам по задачи и разходки.

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 13:00 от ivap

# 395
  • гр.Пловдив
Здравейте мами....
Мене май ме обхвана леко безпокойство - нали съм първескиня нищо незнам....
вчера си бях забравила магнерота и май имах контракции, ма това ли беше не беше ли??????
болеше ме корема ниско долу, като при цикъл /отмаляло едно такова/ и имах като бодежи - това ли са контракциите? А и каква е тази тапа която понягога пада преди раждането? Ще я разбера ли като падне или ще я объркам с бяото си течение, което продължавам да имам. Simple Smile

# 396
Ето ме и мен,здравейте на всички...
В събота гледах колички за бебчето,точно се ваех че всички са с огромни колела,и точно това ми обясниха в магазина, че е по добре и по леко возят,количката имаше амортисьори и помпа за гумите  Mr. Green,цените са все едно кола ще взимаме ,ама това да е таткото настоява да си я вземем,това ще е последната покупка чак като се роди бебето.
За козметиката харесала съм си тук,и едно кремче за подсичане.Не си спомням имената им.
Бръмбазела  Hug чудесна както винаги ,с много инфо.
Иначе ми останаха само чаршафи да взема,и някои по дребни неща...
Други ден ще идва жената дето ще ми помага с детето,да проведем разговор,и трябва ли да се взима още нещо.
След няколко дни съм на преглед,вече ми домъчня за бебка да си я видя на видеозона,дано всичко си е наред.
Хубав ден на всички,тук е едно студено и роси леко и мисля да си изпера пердетата ,само мъжа да доиде да ми ги свали...  Hug Hug

# 397
smarfietka_,втвърдяване на корема и лек дискомфорт ниско долу-това са контракциите.Бодежи не съм имала.Това са си подготвителните контракции,които си е нормално да имаме.А тапата няма да я сбъркаш с бяло течение.Представлява слузесто ,жълтеникаво примесено с малко кръв (ама как го обясних само Laughing),поне моята беше такава и не е хич малко.Ще го познаеш,ноо има бая време още Hug

# 398
Отначало ми препоръчват с хубав бебешки сапун да се изкъпва и то не всеки път. Повечето пъти мисля само с вода. 

общо-взето и аз така, с което отговарям на Рапунцел. Засега имам подръка сапунче на Себамед, освен ако не ми донесат Бочко от Бг, и това е съвсем достатъчно за мен. Евентуално веднъж седмично Simple Smile

спомням си, че в много случаи ми беше доста трудно да разваля вакуума на сучещото бебе с пръстче в ъгъла на устата. Здраво смучат  Twisted Evil

не се вманиачавайте с тези грейпфрути и канели, че само на психическа основа си докарвате един куп проблеми. Радвайте се на бременността, че кой знае кога пак  Hug и дали  Joy

и благодаря за камилата Wink

# 399
  • до едно тепе
Здравейте!
Аз си пийвам фреш от грейпфрут средно по 2-3 пъти седмично и определено не ми пречи.Бебо го харесва-страшни подскоци удря след това Laughing
Мисля,че няма нужда да се вманиачаваме чак толкова.Все пак едно нещо може да е вредно за някой и съвсем невредно са друг Peace
Вижте на какво попаднах във фейса като поза за кърмене Joy Joy Joy-висш пилотаж бих казала
http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/291888_1895143244 … 423_5726413_n.jpg
Ние днес сме на преглед да видим какви ги върши бебо Heart Eyes
Лек и прекрасен ден на всички!  bouquet

# 400
това не е поза за кърмене, това е изгъзица, ще прощавате думата  Tired

# 401
  • Across the Multiverse
Хахаха изгъзица си е наистина! И аз го бях видяла преди няколко дни.
На мен пък не ми се струва, че някой се вманиачава за тези канели и грейпфрути или изпада в истерия, просто си говорим и споделяме кой какво знае/ е чувал. Всеки сам си преценя. И аз пия фреш.
Също съм на мнение, че по добре обилно изплакване и химия на минимум, отколкото шампоанче на всяко къпане или такова без отмиване. А за под чешмата не бих рискувала, защото се променя понякога налягането и температурата на водата от само себе си, по-спокойно ще ми е с поливане над ваничка.
Отивам да мисля и стягам менюто малко по малко, че довечера нашите ще идват на гости да им се хвалим с покупките за бебшен Simple Smile Онзи ден бяха свекитата, редуваме ги. Wink
Хубав ден на всички!   bouquet

# 402
Е,че тази мама направо не стига ,че е направила свещ ами май си е забравила и гащите Grinning.
 За кърменето чак такива умения не се изискват.
 Омекотител не съм ползвала.Преди прах с течния бял Персил-бебешкия с перли алое вера-страхотен е-и не избелва дрешките.За Теото пере хубаво,но знам,че избелва дрехите-имайте го впредвид.
 За къпането-не мисля,че е удачен варианта за слагане на шампоан във водата-и поливането и после върху бебето(не е много хигиенично-с тази вода да миеш дупето и да я слагаш и на очите-а ако глътне от нея).Ние практикувахме с Хриси следното-малко вода наливаме в коритото,за дае по-топло и после от една кофа с канче поливаме.Шампоан сме ползвали на Мустела(ама са си скъпи)и после на Джонсън-без сълзи.пъпчето не сме го вардили-мокрили сме го (то даже в коритото падна).След подсушаванес тампон със спирт 70% се дезинфекцира пъпчето и то докато зарасне-даже и пудра не съм ползвала за него.Не сме имали проблеми.
 За грейфрута-и аз съм го чувала,но мисля,че е по-скоро да не се прекалява с него.Не вярвам от 1 грейфрут да стане нещо.
 Слузестата запушалка-я видях чак в болницата като ме провериха колко ми е разкритието-беше прозрачна като желе.Иначе аз имах няколко розови капки контракции(не будещи никакво съмнение,че раждам и така-водите в болницата ми ги пукнаха(ей това не беше много приятно,но не боли).

Последна редакция: вт, 29 ное 2011, 13:23 от viola78

# 403
  • София
Моята тапа беше червено-черна, представляваше слузесто тесте от монети - абе точно като тапа. Два часа по-рано ми бяха почнали контракциите, но като видях да ми изтича кръв от влагалището се стреснах - хем бях подготвена, но като не си виждал кръв 9 месеца и си е малко стресиращо. Истината е, че страшно няма - нито е болезнено, нито е опасно - просто в сигнал че раждането започва и спокойно може да се поизчака в къщи докато контракциите станат регулярни и на често. Слагате една превръзка и си вършите работата в къщи докато стане "сериозно" Laughing

# 404
здравейте януарски мами,най накрая успях да се регистрирам и предварително се извинявам за правописа че не сам свикнала да пиша на кирилица.И ние чакаме януарско бебче (момченце),това ни е първо бебче,термина ми е на 25 януари 2012,но си мисля че ще доиде по рано,защото корема ми е много голям а едва навлязох в 8-мия месец.Докторката ми каза че бебо варви голям и затова и корема ми бил толкова голям.Притеснявам се че още е седалищно,и искам да попитам дали има някаква вероятност да се обарне до термина вапреки че му е тесничко.Не че ме е страх от секцио ,но си предпочитам нормално раждане.До сега сам качила около 16 килограма незнам дали е нормално,бях около 45кг а сега сам 61,но предимно си расте коремчето Simple Smile.Снабдихме се вече с кошарка и дрешки (които ми се пазиха от братовчедки и познати),количка,завивки и други.Единствено купихме 2 шишенса и сапунчета (свекарвата ги порача били глицеринови,био продукт за бебета и са скапички 3бр са в кутииката=20лв.,американска марка).Изпрахме всичко с Тео бебе,прочетах че най-много се ползва за бебета.Вече нямаме тарпение най-вече аз,че взе много да ми натежава,често имам болки в гърба и кръста и немога да си намеря място.Да не споменавам че непрестано шава и немога да се наспя.Надявам се да не сам ви досадила,за сега това от мен.Пожелавам леко раждане на всички бадещи мами и здрави бебчета!!!

Общи условия

Активация на акаунт