(Био) зеленчукова градина 13

• 114 267
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Теди, Теди, благодаря за вдъхновението и обясненията! Ето я моята медено-канелена къщичка, поствам я тук, защото половината от продуктите са домашни. Също и за настроение, очаквате ли празниците? Веси, усещаш ли мириса на канела?

# 361
Ех,Ани!
Где съм виждала друга медено-канелена къщурка?!
Само тук,в нашата Тема.
Има пчели,светулки,чубрица,ранни домати,късно зеле,сухи чушки,Дедово вино,Куркумени щурци,Aвосетт,Амика,Мананди с кимчито,прасенца,ягоди....не мога да изброя всичкo!
На Вълчо съм обидена,но ще ми мине.
В Новата Година той ще спре с таксито в БиоГрадината.
Ора сме естЕте,нали,Рорик!
Прочитам отново стиховете на Нова и лекинко изтривам една сълза.
Хайде,На здраве!
Да бъде Снежна и Благодатна Коледата.
Чудна като Рождество! Hug

# 362
  • Русе
Ани поздравления! Справяш се чудесно не само в градината, но и в сладкарското изкуство. Все още не съм започнала със семена и разсади. След празниците ще започна плановете за сеене. Първите семена ги сея около 15,20 януари, за да бера домати около 20 юни. Ще направя равносметка на изминалата година, от кое по колко ще сея. Някой неща ще отпаднат а мисля да включа нови зеленчуци в градината. Ще сея това, което консумираме, а не да има от всичко.
   Весели празници от мен!

# 363
  • Варна-София
Ани, много хубава къщичка! Кажи рецептата. Това няма да е спам, щом продуктите сме ги произвели ние.
Гледам я, гледам я и не мога да си обясня някои неща.

# 364
Амика, по рецепта за меденки от готварския, меся, точа, изрязвам по шаблон, пека, слепвам с айсинг, украсявам, доукрасявам, изкусурявам 4 вечери.... Моите в къщи се бъзикат, че е трудно като строеж на истинска къща.

# 365
Гласувам за твоята къщичка(с медец и канела),Ани!
Джинджифиловият аромат ми идва в повече.Янките го обожават.Тръпчив ми е за сладкиши.
Вчера видях в една зимна градина(остъклен,затоплен парник) саксия с доматено растение.Цъфтящо,със завръзи,миналогодишно.
Градинарят ми обясни,че е най-обикновен сорт.Уцелили момента(2 седмици)преди сланата,пренесли го вътре.И то-успява да се развива.Лекинко окапали долните листа,но върховите клонки продължават да се развиват.
Брех,замислих се дали да не опитам догодина с многогодишен домат.
Down there пишеше за пипер.
Та,какво мислят Газдите по въпроса? Thinking
ПС.Споделям,че босилекът по Амика хвърля листа.Дребнички,но ароматни.
Носталгия по лятото ми е той. Laughing

# 366
Добър ден, банда!
Готвите ли софрата за Бъдни вечер? Какво сте намислили - традиции? Новаторство?
А бе някой да има в повече хубав мавруд, че моя е на свършване Laughing

# 367
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Добър ден, банда!
Готвите ли софрата за Бъдни вечер? Какво сте намислили - традиции? Новаторство?
А бе някой да има в повече хубав мавруд, че моя е на свършване Laughing

Laughing моята половинка предлага иновация - сухите чушки с бобец да са с добавчица пушено беконче   Crazy
Wink при нас Деде, само влашки отел,  Laughing боядисва лилаво-мораво от входа та до края  Blush

# 368
Oтелчето! И мирише на ягода? Ехаа, ама само от него ли бре? Ние го ползваме за овкусяване тук-там. Кат се напъваме да правим купажи модерни. Букет по старому Mr. Green
Иновацията се адмирира! Laughing

# 369
Топъл и уютен празник на всички!

# 370
Ранко,неранко....  Laughing
На здраве,Дружина!
Брех,кой ще ни сурвака в таз тема?
Преди виното има туршии и по едно филджанче от влашката скоросмъртница.
Ах,да споделя моята лютика от сухи,попарени,червени капии с чесън,измръзнал магданоз и зехтинец.Натисната с тлъчник.Бавно,мазно.
На Коледа-ребърца с дребни картофки.И станимашки сърми.И баклава.И  масленки.И грозде.Полегнала така.И марселан,от южните склонове на Дунава.Шато Бургозоне. Hug

# 371
 Mr. Green леле веселко Веселче, със замах ликвидира хилядолетни традиции  Hug
на бъдни вечер само постно  Hug след това може иноваците, ребърцата и т.н.
наредила съм две туршийки, суха чушчица, зелеви и лозови сармички с оризче и добавки, същите сухи чушчици пълнени с бобче. содената питка ще я почнем след малко, плодове и ошав.
нещо май не докарвам бройката, но ще накарам малкия сурвакар да брои Wink той винаги стига до 7  Wink

а какво ще кажете за "традицията"  Rolling Eyes пуйка за Коледа?
смешно ми е, но около мен твърдят че е  традиционно  Blush

# 372
  • на пъпа на Златията
Нямам спомен , да сме гледали пуйки.Пилета , патета ,прасета,коне волове,  ... да.
Та не знам откъде дойде тази пуйка?
Веси, както обикновено  не е пропуснала никой. Остана тя да държи тук фронта , макар че се позагуби в последно време.
Авосет , честито .Ще става фоторепортер.
Семената са подредени. Ще видя какво е в излишък и ще пиша.
Не са забравени поръчките в тази тема.Да остане малко време от работа и ще ги разпратя.
Къде е Авосет да ни зарадва с някоя картичка за празниците.
Трапезата за тая вечер подредена.Тих празник.Осмисляне на добротата.
, .Чушки с боб.сарми с ориз,содена питка, ошав, орехчета,салатка от зеле, царска туршийка,....Люта ракийка, тежко горчиво вино,  както се пее в песните.
Дар от златна земя Златия.

На здраве , приятели! 

# 373
....

Наздраве, приятели!  

Наздраве, здраве и берекет  Hug

това е новата ми тръпка

# 374
Ако човек има добро сърце, за него винаги е Коледа...Не е вярно,че само заради празника всички сме по-добри! Добротата я носим винаги със себе си в нашите сърца!Животът е кратък,прощавайте  бързо, целувайте бавно, смейте  се от сърце
и никога не забравяйте това,което  ви е накарало да се усмихнете!
Пожелавам на всички ви здраве и търпимост! Весела  празници!

Общи условия

Активация на акаунт