(Био) зеленчукова градина 13

• 114 468
  • 748
  •   1
Отговори
# 555
  • Пазете Гор
Искам да ме предвидиш с малко семе за пипер, подходящ за сушене, rorik, селски къс, а?. При мене залагам пиперовия разсад към 15 март, че и по-късно.

Вдъхновен съм от предния сезон, най-вече от отличните резултати с патладжан , капии и бамя. Собственият ми баща отначало не повярва, че съм отгледал патладжани! дребните го убедиха, и на него дължа последните три чувала отличен овчи тор. Възнамерявам тая пролет да направя навес за дървата, а върху покрива му да подредя съдове с поне 40 корена.

В подготовката на почвена смес за разсад се провалям вече втора година. Завиждам на тези, които просто гребват от градината и само малко подсилват с тор. При мене не става, почвата от градината бързо мъхясва, сбива се. Ползвам разни бъркочи. Най-добри резултати съм постигал ссъс смес от тор, изгребан "хумус" от пясъчна кариера и една идея тор от ЧКЧ.

# 556
st. Dobri, намокри повърхността с бледорозов разтвор на калиев перманганат. Сложи семената, завий с почва и пулверизирай с вода, а после затвори сандъчето с фолио или найлон. Сложи на топло-върху гардероб или етажерка, и чакай.
Аз вече чакам. Сигурно и ти-като те знам каква цветарка си Simple Smile признай-какво сложи?
Заложих семената тунбергия от Анн- Hug благодаря!

# 557
  • Русе
Куркума, защо не си вземеш една торба купена тор и да ти е мирна главата за разсада. Няма начин да се провалиш. Обеззаразена, рохкава, не се сбива.

# 558
  • на пъпа на Златията
По-миналата година си съсипах разсада от доматите с някаква купена  пръст.Червенееше, като се поливаше.Докато се усетя едва спасих  60 стръка от 120.
Нещо в тази пръст и някакви чуждоземни болести се пренасят.И ако им хареса , няма отърване.А пък една година насадих зюмбула в градината зад блока , че после децата ме питат "А, сега какво да те правим, да викнем ли полицията дето си насадила тия 2-3 стръка "трева"

# 559
  • Русе
 rorik, не ми се вярва съсипания ти разсад да е от купената пръст. Всяка година ползвам различна и винаги се получава чудесен разсад и трева не никне.

# 560
  • на пъпа на Златията
Анн,
Твоя ли беше оная кофа с дългата чушка , дето казваше , че е сръбска?
А за разсада със сигурност.Даже сега , пресадих един магданоз и по същия начин в такава червена пръст , половината от стръкчетата изгниха.
За пазар ли гледаш пипера си?С купено семе ли я сееш?

# 561
  • на брега на Дунава
Ползвала съм и купена пръст за разсадите , но установих ,че най-добре става с пръст от картичина , прегоряла оборска тор /при мен е от овце,защото такава има един дядо , от когото я вземам/ и пясък /не много/.Единственото ,което ми харасва в тази от магазина е ,че има перлит. По магазините има различни субстрати .Аз купувам листовка основно.
Наистина ли се каните още сега да сеете чушки за разсад?Кога трябва да се засадят навън ,ако ги посеем сега?Не е ли рано.Аз нещо с чушките не се справих това лято.Имаше много листа ,чудесни растения и доста дребни чушки.Беше си пълен провал.

Последна редакция: сб, 14 яну 2012, 23:44 от МХ

# 562
  • Русе
да сръбски сорт Слонско ухо. Сея и от мое семе,събирано от този сорт и си купувам и ново семе.  
http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.24556986
Гледам го за домашна консумация. До колкото знам магданоз не се разсажда, нали се сее директно.
 МХ утре започвам със сеенето на пипера

# 563
  • на брега на Дунава
И аз ще опитам .Няма да е утре ,защото цялата рода ще ми е на гости.Ще черпя за първия си внук , който се роди на 11.01.Тази година ще сея повече неща ,които стават за хранене на бебета.Така де ,нали съм новоизпечена баба.
Новото семе от къде си купуваш.Не съм виждала такъв сорт.
Купих си някакви домати "зебрина" черни , немски.Ще ги пробвам ,макар че са двадесет семенца в пакетчето.

# 564
МХ, да ти е живо и здраво внучето! Heart Eyes Hug Честито!

Днес с децата ходихме на шествието против шистовия газ. Дано има полза от инициативите.

# 565
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
st. Dobri,
От кой край си?
Не си ли близо до резервата?Те , да повторя , в тоя линк пише. http://gradinata.bg/index.php?page=article&article_id=165
 Бордолезов разтвор. Аз слагам изсъхнала гасена вар и син камък, против плесените.Накисвам угарки от цигари и разредено с вода поливам, срещу буболечките..

Wink Унътре съм Баче! Живея баш там, дет' влаинките си събират фустите, след като вЕтъра ги пущи.  Laughing

иначе съм от тук, Резервата е навсякъде наоколо  Laughing и ме кефи  Laughing

видях, че вече съм в списъка  Laughing та да кажа от какво не бих се отказала  Laughing ама двете знаят точната мярка  Laughing
Цитат
5 Четириръб - на баба Сладурка .Като дете баба беше загубила сорта и ме прати при баба Слдурка за семе .А тя ми заръча .Кажи на баба си , те тоя е като    ... на некой си Вано.

есенес купих наниз сушени чушки  Wink колко семена има за пробване!!  Laughing ако някой иска, да свирне. сушени са на слънце Wink ще поникнат  Hug

МХLaughing честито ти чисто ново градинарче Hug идва бодра смяна   Hug

# 566
  • Русе
МХ честито! Има го сорта по магазините. Ти май беше от Русе, ако искаш ще ти кажа на лични точно къде го има.

# 567
МХ, наздраве! Grinning
И аз имам едни много ценни семена. По едно-две са ми.
Дали да почна да ги събуждам или да ги оставя да си дремнат още малко?

# 568
  • При розите и топлата вода ......!
rorik, как запазваш наследствеността на различните сортове? Не се ли опрашават и да се разпадат за следващата година признаците? Срам не срам и аз мога да се наредя на опашката/ ако стигне де/. Стига да вирее при мен в другия край на България.
анн, аз съм решила тази година да сея Слонско ухо. Стават ли за пълнене? Кога изнасяш пипера на открито? Не е ли много рано за разсад? Аз слагам разсада в началото март на леха и изнасям когато стане.
МХ, честит ти внук. Да ви е здрав и жив и да ви дава безкрайни поводи за радост и гордост!  bouquet
Люлин, дано има ефект шествието. Hug
Малеее st. Dobri на много красиво място живееш.  Crazy

# 569
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....Малеее st. Dobri на много красиво място живееш.  Crazy

от там съм, но не живея там  Tired а и както навсякъде в България там не живеят, там оцеляват  Tired

дворчето ми е на брега на Дунав  Wink и е приказно  Hug

2005, 2011 и малко от 2011  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт