Математически турнири - 12

• 70 640
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
Не мога да разбера защо на една и съща задача има обявени няколко верни отговора - става въпрос за задача 9 за трети клас. Според мен верният отговор е 15, както е обявено в отговорите в секция Русе. Продължават да смятат отговор 33 за верен - в Пловдив например. И така изнасят класиране - каква е тая бъркотия!!! Знае ли някой къде трябва да се подаде контестация и на кого
Браво на русенци! Корекцията в отговора на задача 9 би трябвало да е тяхна. Изтеглих файла със задачите и отговорите от тяхната страница още в деня на състезанието и там също беше посочен отговор 33. Сега отново изтеглих файла и виждам, че с червено е нанесена корекция в отговора на задача 9, като за верен е посочен 15. Дали случайно не ни четат?  Mr. Green

Това е трета версия на решението,след 28 на варненци, после всички се обединиха за 33, някои и сега си поддържат това решение, а сега и русенци с ново мнение по въпроса. В идеята си да подведат децата, май те съвсем сериозно са се подвели. Дано до обявяването на крайните резултати се обединят всички около един окончателен вариант и този дето я измислил да каже какво е имал предвид. Интересно ми е само как ще съчетаят резултати на деца, оценявани по различни критерии(според различните отговори в различните градове).

# 556
Има няколко възможности - анулират задачата, признават я за вярна на всички, преразглеждат работите на децата, след като организаторите излязат със становище за верния отговор.
Лошото е, че в някои градове е дадена различна задача и това неминуемо ще доведе до нови проблеми.

# 557
  • София
Интересно ми е само как ще съчетаят резултати на деца, оценявани по различни критерии(според различните отговори в различните градове).
Те не обединяват резултатите от различните градове на КМС, но това едва ли решава проблема!
Има няколко възможности - анулират задачата, признават я за вярна на всички, преразглеждат работите на децата, след като организаторите излязат със становище за верния отговор.
Лошото е, че в някои градове е дадена различна задача и това неминуемо ще доведе до нови проблеми.
Дано най-накрая организаторите на КМС и ВМС си вземат поука. Просто нямат празно!

# 558
Още в понеделник вечрта отговорът на русенци беше 15. Даже с червено са посочили думата ПОЯВИ. Това според мен е верният отговор и всякакви други измислици по въпроса са просто фантазаия - как 28 - за него въобще не коментираме, или пък 33 - и защо ако приемем логиката за отговор 33, не смятаме първата двойка в часа и нейните "евентуални" появявания...

# 559
# 560
Жалко, че се явяваме отделно. Ако имаше възможност да се избира в коя категория да се участваме, бих предпочела тази на математическите гимназии, без значение на кое място щяхме да сме. Много тъпо разделение.

Всъщност мястото на математическите гимназии не е на КМС, защото според организаторите целевата група на състезанието е "всички ученици, които не са записани в математически или природо-математически гимназии и училища". Именно затова математическите гимназии са с отделно класиране.

# 561
И всъщност кой в крайна сметка е верният отговор за въпросната 9 задача

# 562
  • Варна
А прави ли ви впечатление,че в София няма един първолак с пълен брой точки 100,а в другите градове като Русе и Ловеч да речем имаше? Simple Smile

# 563
Жалко, че се явяваме отделно. Ако имаше възможност да се избира в коя категория да се участваме, бих предпочела тази на математическите гимназии, без значение на кое място щяхме да сме. Много тъпо разделение.

Всъщност мястото на математическите гимназии не е на КМС, защото според организаторите целевата група на състезанието е "всички ученици, които не са записани в математически или природо-математически гимназии и училища". Именно затова математическите гимназии са с отделно класиране.

Благодаря за уточнението! Това обяснява и типа задачи на това състезание.

# 564
  • София
А прави ли ви впечатление,че в София няма един първолак с пълен брой точки 100,а в другите градове като Русе и Ловеч да речем имаше? Simple Smile
И във втори е така.

# 565

Мда .Сигурна са взели  точки за прословутата глава на робота Laughing Ние не сме с много точки -79, но аз съм доволна.При положение ,че сме най малки на 6 год., при положение че не се занимаваме, и много сме разсеяни си е супер резултат за нас. А и сме втори по точки от децата явили се от нашето училище. Ще ходя да видя работата в четвъртък.

Браво на всички дечица!

# 566
  • Варна
Не знам дали е за таз прословута глава на робота  Laughing,а не е от същата задачка да действат и  по вертикала? Rolling Eyes

# 567
Не знам дали е за таз прословута глава на робота  Laughing,а не е от същата задачка да действат и  по вертикала? Rolling Eyes
По-скоро е второто, защото ако са преброили грешно фигурите, това било довело до грешни изчисления понататък в задачата.

# 568
  • София
И всъщност кой в крайна сметка е верният отговор за въпросната 9 задача

Съдейки по точките на моят син  , в София са приели различен от 15 за верен отговор.  Peace

# 569
Не знам дали е за таз прословута глава на робота  Laughing,а не е от същата задачка да действат и  по вертикала? Rolling Eyes

От там трябва да е. Поне при моето дете. Поне ми остана успокоението, че от училището си е на едно от челните места с 90-на точки.

Общи условия

Активация на акаунт