Математически турнири - 12

• 70 647
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Не знам дали е за таз прословута глава на робота  Laughing,а не е от същата задачка да действат и  по вертикала? Rolling Eyes
По-скоро е второто, защото ако са преброили грешно фигурите, това било довело до грешни изчисления понататък в задачата.

Точно така мисля и аз! Peace

Варна на опашката пак с резултатите. Crazy

# 571
Честно казано от 3години нямам спомен в Пловдив да са делили децата на такива от МГ и от други училища  newsm78 Лично на мен това ми харесва, защото така децата ни си "сверяват часовника" с тези от мат.паралелки  Peace

# 572
# 573
  • София
И всъщност кой в крайна сметка е верният отговор за въпросната 9 задача

Съдейки по точките на моят син  , в София са приели различен от 15 за верен отговор.  Peace

Twisted Evil
Не е така. И аз не мога да ги отворя, въпреки рестартирането. Но са качени, да.  Peace

# 574
Това са резултати от 10.12.2011 ,както си пише.Отварям без проблем.

# 575
  • Варна
А прави ли ви впечатление,че в София няма един първолак с пълен брой точки 100,а в другите градове като Русе и Ловеч да речем имаше? Simple Smile
И във втори е така.

А на какво се дължи,а? Rolling Eyes Сигурно на забързания начин на живот в Столицата може би! LaughingИ В Пловдив също няма макс резултат.

# 576
  • София
Ами толкова си можем.

# 577
А прави ли ви впечатление,че в София няма един първолак с пълен брой точки 100,а в другите градове като Русе и Ловеч да речем имаше? Simple Smile
И във втори е така.
Като се има в предвид, че последната задача предполага материал от втори клас - изучавано (може би) съвсем наскоро - т.е. това е ново и за второкласниците - имам впредвид вертикално сумиране - не ми е и хрумвало да обясявам какво значи хоризонталната черта, защото моята събира двуцифрени числа наум и това за мен беше по-важно, отколкото да я заливам още инфо. Лошото е че тя изобщо не е схванала, че  е нужно да сумира вертикално, а квестора я е подвел, че е необходимо да събере трите числа. Така, че много е важно какво е казал квестора на русенци и останалите...

# 578
  • Варна
А,точно натам ми беше мисълта,Ронибонбони! PeaceА не колко си можем.Все пак на цяла София и Пловдив да няма макс,а в по-малки населени да има не ми се връзва. LaughingСпоред мен децата са насочени какво да гледат в задачките. Joy
Както и да е де!Направи ми впечатление и споделих,не смятам да се втелясвам много на таз тема отсега. Stop

# 579
Ето малко обобщения на резултатите от мен:

Най-високи резултати в София в това класиране:

1 клас - 97 точки при максимален 100 т. (пет първи места - 8-мо, 73-то, 107-мо, ЕСПА, ЧОУ "П. Берон")

2 клас -54 точки (максимален 60 т.) - 73-то у-ще

3 клас - 53 точки (максимален 60 т.) - 107-мо и 136-то

4 клас - 60 точки (максимален 60 т.) - 107-мо с трима представители, ЕСПА, 119-то

5 клас - 60 точки (максимален 60 т.) - ЧОУ "Св. София

6 клас - 52 точки (максимален 60 т.) - 107-мо

7 клас - 75 точки - 107-мо

8 клас - 58 точки - 1АЕГ

9 клас - 57 точки - АК

10 клас - 60 точки - АК

11 клас - 60 точки - 1 АЕГ

12 клас - 60 точки - АК

Интересни факти:

1. Класирането е разположеното на 55 страници.

2. 18 страници са само резултатите на 1-класниците.

3. 16 страници са резултатите на 2-класниците.

# 580
  • София
Това резултатите за цяла София ли са? Изключвайки СМГ, които са с отделно класиране...

# 581
Това резултатите за цяла София ли са? Изключвайки СМГ, които са с отделно класиране...

Да, за София без СМГ.

# 582
Здравейте!
Дъщеря ми е в 4 клас и ми съобщи, че в събота ще ходи на Олимпиада. Къде мога да открия задачи от предишни години?

Самоцитирам се. Единствените задачи за олимпиада, които намирам, са от месеците февруари и март предишни години. Дали има някакви други, защото за 2 месеца децата взимат допълнителен материал?

# 583
  • София
Здравейте!
Дъщеря ми е в 4 клас и ми съобщи, че в събота ще ходи на Олимпиада. Къде мога да открия задачи от предишни години?

Самоцитирам се. Единствените задачи за олимпиада, които намирам, са от месеците февруари и март предишни години. Дали има някакви други, защото за 2 месеца децата взимат допълнителен материал?

Тази година за първи път изтеглят олимпиадата през декември.
Няма да намерите задачи за ОМ от декември от минали години.   Peace

# 584
А,точно натам ми беше мисълта,Ронибонбони! PeaceА не колко си можем.Все пак на цяла София и Пловдив да няма макс,а в по-малки населени да има не ми се връзва. LaughingСпоред мен децата са насочени какво да гледат в задачките. Joy
Както и да е де!Направи ми впечатление и споделих,не смятам да се втелясвам много на таз тема отсега. Stop
Съгласна съм
Аз от детето си съм доволна! За мен тя има max, просто аз не съм водила погледа и толкова далече нарочно, защото без друго и е свръх безинтересно в училище. Като се изключи това под условие на 10 зад и 2зад (за която бих спорила дали е коректна) - тя е 100% и за мен това е супер.

Общи условия

Активация на акаунт