Математически турнири - 12

• 70 618
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
Щом е така, от любопитство ще отида да проверя и после ще кажа какво съм видяла.

# 646
И всичко започва от първи клас ... Въпреки, че вече сме големи; въпреки, че има изложение на отговорите /по-скоро как се оценяват отговорите, а не те самите/; въпреки, че се повдигна темата какво е решението на 2-ра  - звездичката и точките, и 10-та задача - робота, кой всъщност е верният отговор на тези задачи????
Децата, които познават геометричните фигури знаят, че при тези задачи се пита точно за правоъгълник, но това ли е верният отговор. В крайна сметка брои ли се квадрата на главата или не?  И какво е пълното условие на 2-ра задача?
Въпросите трябва да ся ясни и еднозначни, за да има точни отговори!
Малчуганите са щастливи от участието си, но как да им се обясни нещо, което не е ясно и на нас самите.
Като следя темата виждам, че неяснотите в условията и отговорите за горните класове стават още по-големи. А математиката е точна наука!

Подкрепям мнението ти на 100% - до последната звездичка

# 647
  • Бургас
Моля някой да каже на коя дата е олимпиадата по математика за Бургас, ще съм ви много благодарна.

# 648
  • Варна
Моето хлапе(1ви клас) на 3та зад. е посочило 5 триъгълника,защото 6 я не бил довършен,на листа чертичката не опирала в долната чертичка,явно от принтирането. Simple SmileТа какво да му обясня на детето сега аз,да не се вглежда толкоз в подробностите,а? hahaha

# 649
  • София
Моля някой да каже на коя дата е олимпиадата по математика за Бургас, ще съм ви много благодарна.

Яна, на страницата на вашето РИО не видях никаква информация за олимпиадата.
Защо не им звъннеш да ги питаш, все пак това им е работата:

Бургас 8000
ул. Гладстон 150
тел. 056/ 81 32 49
факс 056/ 81 32 59
rioburgas@gmail.com

# 650
  • София
Покрих се напоследък, но голям огън ми се пече на главата. Минавам само за отчет със 68 точки от КМС на моята първокласничка, не съм се задълбочавала в грешките, ще я похваля и няма да коментирам, колкото - толкова. Поздравления на всички, представоли се добре!  bouquet

# 651
  • Бургас
Благодаря ти Carmela Biscuit, това е добра идея така и ще направя.

# 652
ето нещо и от мен - олимпиадата в Ямбол ще е на 06.01. Може ли някой да ми отговори, защо в Бургас ще награждават много деца от пети клас нагоре, а до четвърти клас - само І, ІІ и ІІІ място?

# 653
ето нещо и от мен - олимпиадата в Ямбол ще е на 06.01. Може ли някой да ми отговори, защо в Бургас ще награждават много деца от пети клас нагоре, а до четвърти клас - само І, ІІ и ІІІ място?

Най-вероятно ще дадат и на следващите няколко деца  - "Грамота за отлично представяне", поне така правеха в последните 2 години. Но не мога да бъда сигурна.

# 654

Най-вероятно ще дадат и на следващите няколко деца  - "Грамота за отлично представяне", поне така правеха в последните 2 години. Но не мога да бъда сигурна.

Аз звънях вчера и един господин ми каза, че щом не били оцветени-нямало грамоти. Но ми беше просто интересно да разбера, защо на големите има, а пък на малките, които трябва да се стимулират повече-няма.

# 655
  • София
Всъщност някой дал ли е линк за резултатите от КМС на децата от СМГ? Няма нито в сайта на секция Изток, нито в сайта на СМГ, а за този на 125-то изобщо да не говорим?! Търся, търся, но нищо не намирам - аз ли не мога да намеря?

# 656
наскоро попаднах на този цитат от Регламента за КМС:
"Коледното математическо състезание помага за откриването на
талантливи деца, които по различни причини не са попаднали в специализирани
училища или паралелки.
То е най-масовото българско математическо
състезание"

Някак не ми се връзва с стандартизираното оценяване на 10 задача. Имам предвид, че който ходи на курсове по математика, или в специализирани паралелки, винаги ще е "по-талантлив" от този който не ходи (само защото там се учат да разписват задачите по начин по който да вземат максимални точки), а това няма нищо общо с откриването на таланти.

Другите състезания ми харесват повече - избираш един отговор, или ако няма избор само съобщаваш крайното решение.

Според мен поне до 5кл. включително подробното решение трябва да се премахне.

# 657
Всъщност някой дал ли е линк за резултатите от КМС на децата от СМГ? Няма нито в сайта на секция Изток, нито в сайта на СМГ, а за този на 125-то изобщо да не говорим?! Търся, търся, но нищо не намирам - аз ли не мога да намеря?
harry10, няма смисъл да търсиш. Никога досега не са били публикувани.

Аз съм на противоположното мнение. Математическото мислене и способността да докажеш математическо съждение си проличават най-добре в описателните задачи. Не случайно и националния кръг на ЕК, и олимпиадите, и изпитите за МГ включват описателни задачи и те са с най-голяма тежест. Естествено, това не важи за първи и втори клас, но аз по-принцип не съм голям фен на състезанията за тази възраст.  Струва ми се, че в първи и втори клас е по-важно детето да се занимава извънкласно с математика, а не толкова да ходи на състезания (двете неща за мен не се припокриват). Не харесвам състезанията за тази възраст, защото ако детето не е специално подготвено, състезанията тестват не математическите му способности, а това доколко е устойчиво на стрес. Естествено, лично мнение.  Peace

# 658

На сина ми му казаха резултата още във вторник, но класиране общо няма, днес минавах през СМГ - нищо няма окачено.

# 659

Аз съм на противоположното мнение. Математическото мислене и способността да докажеш математическо съждение си проличават най-добре в описателните задачи. Не случайно и националния кръг на ЕК, и олимпиадите, и изпитите за МГ включват описателни задачи и те са с най-голяма тежест. Естествено, това не важи за първи и втори клас, но аз по-принцип не съм голям фен на състезанията за тази възраст.  Струва ми се, че в първи и втори клас е по-важно детето да се занимава извънкласно с математика, а не толкова да ходи на състезания (двете неща за мен не се припокриват). Не харесвам състезанията за тази възраст, защото ако детето не е специално подготвено, състезанията тестват не математическите му способности, а това доколко е устойчиво на стрес. Естествено, лично мнение.  Peace
[/quote]

не знам, според мен това показва, че се изразяваш и мислиш еднакво добре. Ако обаче имаш талант какво от това, че не си го написал по точно определен от някой начин.

Общи условия

Активация на акаунт