Математически турнири - 12

• 70 614
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
не знам, според мен това показва, че се изразяваш и мислиш еднакво добре. Ако обаче имаш талант какво от това, че не си го написал по точно определен от някой начин.

При описателните задачи е важно всеки ред да е резултат от горния. Трябва да се види, че не просто си се досетил колко е отговора, а че можеш да изложиш решението си и да защитиш с подходящия математически апарат всяка една стъпка от него.  Освен това, именно в описателните задачи се вижда различния подход на участниците - дори има състезания, на които се дава награда за най-интересно решение например.

Друг плюс на описателните задачи е, че ако детето е стигнало до "финалната права", т.е. видяло е решението, описало си е нещата, но накрая е объркало един плюс с минус и съответно е дало краен грешен отговор, все пак ще получи точки за задачата и така ще се отличи от децата, които просто са гледали задачата и са се почесвали.

# 661
  • Русе

Според мен поне до 5кл. включително подробното решение трябва да се премахне.

Аз съм на противоположното мнение. Математическото мислене и способността да докажеш математическо съждение си проличават най-добре в описателните задачи. Не случайно и националния кръг на ЕК, и олимпиадите, и изпитите за МГ включват описателни задачи и те са с най-голяма тежест. Естествено, това не важи за първи и втори клас, но аз по-принцип не съм голям фен на състезанията за тази възраст. 
[/quote]
аз съм на същото мнение - дори съм "за" на всички задачи да има описание, за да се избегне ТОТО 2 първо теглене. Доста деца успяват по този начин - на късмет, да минат на по-предни места. дори и на награждаеми позиции - с което не казвам че не са си решили другите задачи, но една да има по засукана със 7 точки, примерно, която не можеш да решиш, и да я уцелиш си е чист джакпот и незаслужено първо място например. Peace.

# 662
  • София

На сина ми му казаха резултата още във вторник, но класиране общо няма, днес минавах през СМГ - нищо няма окачено.
Да, и ние си знаем резултата /поне това, което е чул  Laughing/, но си мисля, че беше редно да се знае и класирането. Но такова явно няма да има....

# 663
  • Варна
Момичета, извинявайте за нахлуването, но ме гложди един въпрос. Класирането от коледното състезание за Варна още не е публикувано. Дали аз не гледам на правилното място /сайта на у-ще Славейков/ или трябва да проявя търпение?
Благодаря!  bouquet

# 664
# 665
ПРОМЯНА В РЕГЛАМЕНТА НА ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА ЗА 7 КЛАС .
Новия формат на темата за общинския кръг на олимпиадата по математика за 7 клас може да видите на адрес: http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/re … _math-4-8klas.pdf

# 666
  • Варна
Danito_t, много благодаря!  bouquet  bouquet

# 667
  • София

На сина ми му казаха резултата още във вторник, но класиране общо няма, днес минавах през СМГ - нищо няма окачено.
Да, и ние си знаем резултата /поне това, което е чул  Laughing/, но си мисля, че беше редно да се знае и класирането. Но такова явно няма да има....

А учителите ли са им казали резултатите? Аман, моят пак нещо премълчава или отново не е разбрал  Close
И аз се ядосвах днес на пословичното безхаберие на ръководството на СМГ - как може всеки път, ако изобщо благоволят да сложат класиране, то да е все след всички останали и обикновено само във фоайето на училището, все едно е няма-такава-сложнотия да го качат на сайта. И това, ако не е дива демонстрация, колко не им дреме за децата...

# 668
Браво Базил за резултатите от НПМГ, най-после детето да си види точките. Някои има ли резултатите за ПЧМГ?

# 669
ПС. Мен ме нямаше няколко дни в страната и още съм на вълна Салабашев - за тези резултати питам по горе за ПЧМГ. Добре че пропуснахме Колдното, като гледам хаоса..

# 670
Тъкмо и аз да питам за Салабашев за Пазарджик дали са излезли

# 671
  • Русе
ПРОМЯНА В РЕГЛАМЕНТА НА ОБЩИНСКИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО МАТЕМАТИКА ЗА 7 КЛАС .
Новия формат на темата за общинския кръг на олимпиадата по математика за 7 клас може да видите на адрес: http://www.mon.bg/opencms/export/sites/mon/left_menu/olympiad/re … _math-4-8klas.pdf

този регламент за 7кл. ми напомня формата на външното оценяване. може би е добре - нещо като пробен изпит, но национален. Според мен е добре замислено.

# 672
ПЧМГ е уж модерно частно училище .Има интернет сайт, на който обаче е невъзможно да намериш информация за резултатите от турнира "Иван Салабашев". За тези, които се интересуваха за максималният резултат за 5 клас  за явилите се в ПЧМГ-  57 точки.

Някой да знае мах резултат за 3 клас за ПЧМГ- Салабашев?

# 673
Тъкмо и аз да питам за Салабашев за Пазарджик дали са излезли
Миналата година единственото нещо, което публикуваха в Пазарджик беше, че резултатите могат да се намерят по училищата. Възможно е и сега да не качат резултати, така че най-добре проверете в училището, в което се е явило детето.

# 674
  • София
А учителите ли са им казали резултатите? Аман, моят пак нещо премълчава или отново не е разбрал  Close

И при моята седмокласничка още не са им казали резултата, само при петокласника  Peace

Общи условия

Активация на акаунт