С гирлянди и балони почват Януарските купони

• 33 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Честит рожден ден на Преслав! Да ви е жив и здрав, Мони, да расте много усмихнат, все така сладък и красив. Весел празник и целувки от нас!

Свате, ами явно си права за хомеопатията, не знам нашата педиатърка на какви курсове ходи, но е факт, че не ни разпитва кой знае колко преди да предпише лекарствата, а пък знам, че предварителния разговор е доста важен. Е, ние сме приятелски семейства от както се помня, мен ме е лекувала в тийнейджърските ми години, заедно сме израстли с децата й, но едва ли това е показателно, че да се прескочи предварителния разговор.
А за отбиването - ще има да се консултирам и с теб, и с Лорини, когато реша това да се случи. Факт е, че още не сме готови и двамата, факт е, че не искам отбиването да се случи в една доста по-осъзната възраст към 2-та година. Да не се заричам, но мисля, че към година и 3-4 месеца ще е ок. Офф, не знам и аз.

За обръщенията - Александрина казва леля само на леля Лидка от градината  Wink. Даже и на собствените й лели рядко им казва така - караме на малки, но пък умалителни имена - Марийка, Мариелка на другата  Mr. Green На приятелите ни казва на имена, просто така е свикнала, не й налагам леля/чичо, а и те не се сърдят де  Wink. Децата на нашите приятели също винаги са ми казвали на име, единствено на кумата ми, с която сме съученички, децата ми казват лельо, те бяха първите, които ми казаха така. В началото ми беше странно, но после свикваш. Логично е да съм им леля, все пак съм набор на майка им. Аз нали съм си деликатна, като ходим по магазини и други обществени места, казвам на детето - виж мамо тази какичка, или дай това на какичката  Wink, случвало се е да ме поправят, че не са каки , а лели или баби, ама повечето си траят  Mr. Green Аз не отдавам кой знае какво значение, но има хора, които се засягат.

# 661
Честит рожден ден на Преслав! Да е здрав и щастлив! Много да ви радва Моника  Hug.

Ха, за нашата торта се говори от не знам кога  ooooh! :  "Искам спайдърменска тортичка и спайдърменска картичка! И да си ям колкото си искам!" - това е поръчката  ooooh!. Тортата за градината е със Спайдърмен, за детския кът /защото реших да поканя няколко деца в детски кът/ още не съм измислала каква торта - пак ли спайдърменска  Thinking, нещо скъпо ми идва пък не искам да е разочарован, ох дайте предложения.

"Леля" или "чичо" в обкръжението ми не се употребява /сега чак се замислих по въпроса/. Всички деца се обръщат към мен на име и Марти се обръща към всички приятели/познати по име. Само напълно непознати са "леля"/"чичо". Аз пък на всички дечица казвам "чедо", много ми е хубавко  Heart Eyes /но не мога да кажа "лелче" - автоматично спирам - не мога да се отърся от неприятни асоциации с това обръщение  Sick/.

Сополи има и при нас.....моят мъж тъкмо започна нова работа, а досега поне имаше при кого да остане макар и за малко. Уф тези ясли, дано по-бързо го израстне.

# 662
Честит рожден ден на Преслав! Да ни е живо и здраво русото жабче... Heart Eyes   bouquet Hug

# 663

Но ако знам, че някой не иска така, а предпочита по име например, се старая така да го уча (като Мила и Ицо например - те не са леля и чичо Wink).

И нас ни лельосваше и чичосваше преди време, но разбра, че сме твърде готини да сме леля и чичо и вече не сме с тези титли  Mr. Green Аз съм напълно доволна  Grinning

Ей и Виктор започна с уговорките да не ходи на градина  ooooh! Днес се е наакал два пъти и напикал 1 път там .. протест ли, що ли... А такова чудо не се беше случвало с месеци. Изслушах конско от една нова госпожа (на големите предава, но замества нашата, че е в отпуск) как едно 3-годишно не можело да се напикава и нааква. Недопустимо било  Naughty Ами как да и обясня, че с месеци не го е правил и не знам какво му е станало днес. Сигурно го е било срам от нея.
За назидание ми го върнаха порядъчно омазан (второто наакване се случило точно преди да дойда) и горкото в студа ходи мокро и омазано до въщи половин час. Ха дано нямаме други такива неприятни моменти  Whistling

# 664
Честит рожден ден на Преслав!!!

Моя почти никого на чичосва, лельосва, какосва и пр. На малки имена го кара Mr. Green Мен ме госпожосваха и лельосваха докато бременеех и след това. Напоследък ме какосват и госпожицосват  ooooh! Ся се сетих за Вики на Мила, дето ме гледа любовно в очите и ми вика "како"  Heart Eyes Ама той ми викаше така още докато бях дебела и грозна. Как да не го обичаш това дете  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Та в тази връзка Мила ти се издразних - като са ти го върнали оакан - що го взе, а не им го върна да го оправят ?!? Май много си позволяват  #Cussing out Баси хората  #Cussing out Издразних се  #2gunfire
Хайде лека и наздраве за Преслав!!!

# 665
Мони, честито на Преслав!!!
Да е много здрав и усмихнат млад господин!

Ние днес пак празнувахме рд, този път в детската градина. Нямам сили вече... Tired

# 666
  • Варна
С малко закъснение - ЧРД на Преслав!!! Много здраве и спокойно детство!!!
Честита месечинка и на Бела - как лети времето!!!!

И сега вече актуално:))

ЧРД на Метей и ЧРД на Калоян - да са живи и здрави, да са гордост за родителите!!! Весел празник ви жеелая!

# 667
  • София
Хайде живи и здрави да са и Матей и Кало Hug На Кало му пожелавам да бъде най-добрия и грижовен батко. На Матей...все така да пази своя батко hahaha
За обръщенията - Гого не се обръща към никой Laughing Хриси, ако не познава човека казва госпожо и господине Joy Но вика, докато не му обърнат внимание Rolling Eyes Една жена в парка дори беше изненадана от културното обръщение hahaha На мен леля ми казва децата на кумовете и на кумците. Кака като ми кажат и ми е странно малко newsm78 Все пак 2 деца имам вече...Кака всъщност никой не ми казва - дори брат ми. Само кръстницата ми, която е по-малка от мен и един приятел от детските години. Но и леля не съм Crossing Arms Абе кой как ще да ми вика hahaha
Днес Хриси се прибира. Ще пътува с влак и е супер въодушевен. Вече трябва да са се качили де.
Нашата любима леля и днес я няма. Съответно влезе, но не с търчане, а колко да не се възпротиви Rolling Eyes От мъка вчера дори не бил ял и само повтарял Ами, Ами=Ками

Пууу , види му се края на ревизията ooooh!

# 668

Но ако знам, че някой не иска така, а предпочита по име например, се старая така да го уча (като Мила и Ицо например - те не са леля и чичо Wink).

И нас ни лельосваше и чичосваше преди време, но разбра, че сме твърде готини да сме леля и чичо и вече не сме с тези титли  Mr. Green Аз съм напълно доволна  Grinning

Е, да, лельосвах и чичосвах ви в началото, но после разбрах, че не искате, а не, че сте готини  Mr. Green  baby_neutral. Последното си го знам от преди Wink  Hug

Хайде, почерпете се за третия РД на Калоян!

Да ми е жив и здрав и само с леки контузии и болести да се разминава!  Sunglasses

И благодаря на тези, които вече са ми честитили и на тези, които ще ми честитят! Айде, и на тези, които няма да ми честитят Wink  Hug

И да не забравя все пак - честит рожден ден и на астралния близнак Матей!! Да е жив и здрав и той!! (друго не ми идва наум, но нали това е най-важното!  Wink  Grinning)   bouquet

# 669
Честит рожден ден на Матей и Калоян!!!

# 670
  • София
Честит рожден ден на Матей и Кало!!!!
От сърце им желая да са здрави, да имат незабравимо и прекрасно детство и да бъдат радостта и щастието в живота на техните родители и занапред!

Относно обръщенията- на мен все още по често ми викат "момичето" или 'какичката", което честно казано ме ласкае, имайки предвид, че имам дете и ставам на 30 Sunglasses, а Йоанка на моите познати и приятели им казва "батко" и "кака", някак си не мога да я помоля да им каже "леля" и "чичо", все още ги имам за многооо млади за такива обръщения, макар че някои от тях са по големи и от мен Crazy.
Кокосче - и аз им се ядосах на тия лелки Crossing Arms Естествено, че може да се случи, даже и отдавна детето да си казва и да осъзнава- все още малки и всяка промяна в крехкото им вътрешно равновесие би могла да доведе до това или до някои други реакции, а те пък това, още повече би трябвало да го знаят, нали за това са там ooooh!.
Елена- за съжаление не съм запозната какво би се харесало на момченцата в момента. ЙоЙо си хареса торта с Барби, като бяхме при лелята на мъжа ми /тя има работилница и прави торти/ и най вероятно ще е такава. И честита нова работа на мъжа ти! Hug
Ели- сигурна съм, че ще вземеш най правилното решение за отбиването, спрямо това как се чувстваш ти и детенце, според мен се довери на вътрешното ти усещане Hug И използвам да ти кажа, че дечицата ти се страхотни, истински кукли са и двамата Heart Eyes.
Всъщност това го мисля за всички Януарчета, които са си от нашия отбор- прекрасни са ни децата, с удоволствие разглеждам снимките им Heart Eyes.
Усмихнатко- все се каня да те питам и все забравям, та да напиша сега, докато помня- с тази бременност прави ли БХС и изобщо какво ти е мнението за това изследване? Благодаря ти предварително за отговора.
Оффф, при нас борбата за работата на мъжа ми продължава с пълна сила- пак започна да ходи по интервюта и да гледа обяви и да се обажда на разни хора- той, милия, другата седмица има РД, дано пък вземе, че се случи нещо хубаво и му се обадят, няма да има по щастлив от него, а и от мен Praynig, че въпреки, че в момента финансово не сме притиснати, все пак това положение си и е измъчващо и си е доста голямо изпитание за психиката Tired.

# 671
Честита месечинка на прекрасната Бела, честит рожден ден на Преслав, Матей и Кало! Да са живи и здрави, весели, послушни  и щастливи дечица!  Heart Eyes

И от мен почерпка днес, че помъдрявам, и остарявам с още една година.  Grinning

# 672
  • София
Аййй, Ягодке, зло да те забрави  Hug

как ми се приядоха ягоди... Embarassed

# 673
Ягодке, честит рожден ден!   bouquet

Ралче, успех на мъж ти в търсенето на работа. И аз съм на този хал и нещо хич не ми се получава  ooooh!

Днес да видим как е минала градината. Дано не е имало изцепки.

# 674
Ягодке, как можах да забравя за теб!! (Доника е виновна!  Twisted Evil)  ooooh! Ай, честито ти помъдряване!  Grinning  Hug  bouquet

Ралче, БХС не правих сега - за мен това е чиста проба статистика и никак не е показателно това изследване. Никакъв реален резултат не ми дава и затова реших да си го спестя този път и съм доволна засега, че така направих - ФМ си ми беше достатъчна  Peace. А ти, я сподели сега  Flutter - отгде туй внезапно любопитство? Да не би да имаш нещо да ни казваш?  Mr. Green  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт