ДЕКЕМВРИйската дружинка вече стана на годинка Тема 12

• 30 435
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!  
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА БЕБЕТО НА  МАМА angelbaby99 И НА ЕМАНУИЛ НА МАМА ПАЛПИТЕ!                                      
За храненето, наблягаме на кърма и попари.Кърмя я когато тя иска и задължително преди всяко преспиване, и при нас е така, никой не може да я преспи освен аз.
За гърнето, съгласна съм с написаното,  от рано децата могат да се слагат просто като запознаване с гърнето.
Алето понякога си казва , когато ще ака, казва аааааа, това е знакът ни, но когато е на кеф.Аз веднага я слагам.
Вижте това!
http://vbox7.com/play:a844e445e3
Не знам какво направих, че поста ми да заеме цяла страница. newsm78

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 09:15 от mari:)

# 556
Честит имен ден на всички, които празнуват днес.

Минавам, само да споделя, че от 4 дена Сияна вече не суче. То си стана вследствие на нейно желание, защото последните пъти когато сучеше (силно казано е, че суче)тя цоква, става, хили се. Аз я натискам да суче, тя се сърди, извива, абе общо взето борба. И реших, че явно вече не иска и я пробвах да и дам в петък вечер шише с кисело мляко. Ами изпи си го и изобщо не ме потърси....Нямаше никаква драма, нито търсене, даже на втората вечер, като си видя шишето и си го грабна с усмивка. Аз очаквах, че след 1 година кърмене ще имам повече трудности с отбиването, пък то.... ooooh!Аз за себе си не бях решила, че ще кърмя до 1, до 2 или незнам си доколко време. Знаех, че когато детето е готово, ще си покаже.
След като с батко и кърмих всичко на всичко 3 месеца, не съм и предполагала, че с нея ще изкараме 1 година. Така че, съм доволна и на това.
Пожелавам на всички, които им предстои отбиване, да мине по същия безпроблемен начин. Hug

# 557
  • при моите любими
Poli завидях ти благородно. Хем знам, че за него кърмата е добро и знам, че когато го отбия ще ми е много гузно (ако не е само по негово желание), но ми става много напрегнато вече. От както се е родил, нямам нито една пълноценна нощ и започва да ми тежи. Със сигурност зимата и пролетта ще го кърмя, но съм решила лятото да направя опит да го отбия. Дано да мине по-леко от колкото очаквам.  Shocked

# 558
  • София
Здравейте!

Честит имен ден на Николета!!!!
Имаме ли си някой Ники в темата? Не се сещам  newsm78

Все пак - Честито на всички празнуващи!!!

Ще правите ли риба днес?
Аз реших да направя скумрия с доматен сос, че най-лесно.
Много обичам риба, но рядко правя, щото не ми ес получава.
Утре мъжът ми е рожденик и ще ни води в Тортуга /сигурно го знаете/ - може би от малкото качествени рибни ресторанти в София

# 559
 Честит първи рожден ден на  бебката на Мама angelbaby99 и на Бебе Емануил на Мама  Palpite!

Честит имен ден на  всички именници!  
Честит празник на всички банкери и рибари Simple Smile

Josepha , аз купих 4 пастърви и ги командировах при свеки. Днес  ще ми наготвят, че рибата умирисва цялата къща като сеготви, а мъжът ми не  яде  риба. 
Simple Smile

poli.t , супер ви се е получило Simple Smile

# 560
Честит рожден ден на бебката на Мама angelbaby99 и на Емануил на Мама  Palpite  bouquet  bouquet  bouquet
Честит имен ден, Николета!
Днес си имаме именници сред нашите бебета. Честито на:
Ники на мама evelita
Николай на мама elli_g ,
Никола на мама c'Mon,
Никола на мама Meмчо,
Никол на мама BetiBoko

Ние днес сме на имен ден, така, че ще си спестя готвенето на риба. Ще ядем на аванта  Joy

# 561
едно от малко неща,които ми се получат е следната риба: пъстърва2бр  махам главите  и опашките ,сипвам малко олио на дъното на йенска тенджера ,слагам рибите,нарязвам отгоре 2 глави крм. лук по-големи и нарязвам един лимон ,сипвам 2 пръста вода и захлупвам-така я задушавам 30 мин след завирането на водата-става страхотна ароматна и малкия също много я харесва
обожавам риба и това е любимият ми празник -цял ден ще ям риба Mr. Green Mr. Green
Честит Празник на всички!!

# 562
Честит имен ден на всички празнуващи   bouquet . Ей затова чета този форум, винаги когато вляза да видя какво сте писали и намирам по нещо успокояващо и полезно  Hug, и моят малчо се успива само на гърда и основното му ядене е кърма,признавам си- не ми пречи ама все си мисля че е време да започне да яде малко повече твърда храна, в началото си мислех че ще кърмя до 1 год. ама май няма да ми се получи, направо не виждам как ще се отбиваме. След две седмици се прибираме в Бг и се надявам да се разсейва с баба и дядо и да забрави малко за мен. Иначе ходи само когато го държа за ръце лази много хубаво, пеем заедно Кокошка край хамбаря - той пее ко-ко-ко, абе на тая възраст са много сладки всичко имитират, повтарят, само дето не се заиграва сам задължително трябва да съм с него на земята и да си играем заедно. Лек ден от нас.

# 563
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!!!

Честит имен ден, Николета! Да ти е живо и здраво името и оттук нататък само хубави моменти за теб и цялото семейство!      bouquet

Честит имен ден на именячетата от темата - дечицата на elli_g, evelita, c'Mon, BetiBoko, Мемчо! Да са ви живи и здрави! Hug

Честит празник и на рибарите, мореплавателите и банкерите!

Ще правя шаран пълнен с ориз и орехи.

# 564
Добро утро,
айде аз първо да ви почерпя за днешния празник - моят голям батко Ники има имен ден. Така че за негово здраве една сладка, но тематична почерпка
Мислех истински шаран да ви почерпя ,ама за закуска малко кофти ми се видя Wink
Иначе и ние ще ядем шаран, пълнен с ориз и орехи. Майка ми ще дойде да го сготви ,че аз нито мога , нито имам време да се занимавам.

Честит имен ден на Ники на Ели_г, както и на останалите именници днес - дечицата на evelita, c'Mon, BetiBoko, Мемчо! Бъдете здрави и носете името си с гордост Simple Smile Весел празник и на всички останали с повод или без  Hug

ПОли.т , браво на порастналото момиче. Завиждам ти, въпреки ,че май и ние сме оп вашия път. На теб не ти ли е леко гузно и някак си да ти липсва? На два- три пъти ми се случа вечер след като хапне вечерята и да заспи без да го кърмя, оня ден по същия начин аз му давам да суче , той се смее и дори ме хапе и пак голям смях, та си легна без да суче, НО на мен ми е едно ...как да го кажа ... кофти. Май обаче сега е момента ,докато е решил ,че това е смешно и не си търси ядането в деколтето ми, че те децата бързо сменят гледните си точки... мерси за споделеното ,беше ми от полза  Hug

За гърнето...  newsm78 пустото гърне. Аз го слагам вече от почти месец и ... никакъв ефект. Ама нито веднъж нито е пишкал, нито пък акал. Седи си , харесва му, аз като лудите обикалям около него, давам му вода да пие, викам Пиш- миш, всякакви глупости. Вадим , пъхаме пишката ,става да гледа какво има вътре ,ама не , неще  newsm78 То той никога досега не се е напишквал като му махам памперса, за разлика от брат си, който в момента,в който му го махмех и веднага ... знам ли и аз.
Прочетох извадката от книгата, която Кимбърли е пуснала и определено споделям част от нея, но много малка. Аз също смятам ,че е рано за каквито и да е навици и приучване към гърне, но както и Жозефа е казала, искам да знае за какво служи. Та в този дух поздравявам всички, които имат големи успехи. И един неискан съвет, но да ви кажа, не спирайте дори и за ден, защото като бързо са се научили да ходят в гърне , така бързо могат и да забравят  Hug
Аз също имам амбиции да махам памперса август -септември, че да тръгне на ясла без, но незнам дали ще стане. Примерно баткото на година и 11 мес  не можа, просто не беше готов.Мъчих го , мъчих го, но нестана. Изчаках 4 месеца още и точно преди Коледа и нова година го махнахме от раз. Вярно , друго си е лятото да се махне ,ама сега децата като са родени в такива месеци, че едното лято им е супер рано ,а другото пък късно, какво да се прави. Та това ,което искам да кажа е ,че аз ще продължа да го слагам, макар ,че съм много обезнадеждена, не очаквам големи успехи, но все пак нищо , никога не се знае. Детето си показва само най-добре тези неща Simple Smile

cydonia, добре дошла отново сред нас. Честито прохождане на твойте момче  Hug Дано имаш време ,по-често да се включваш Simple Smile

# 565
Честит имен ден на Николета и на всичките ни сладки именничета:)Да сте живи и здрави Hug

Дядо ми е именник,да е жив и здрав,но сега е за малко у нас и се качва на Бистрица при нашите та там ще се яде риба довечера.Тук няма да правим.Половинката е на работа до нощите тези два дни.Освен ако не ни донесе готова от някъде:)

Сидониа,добре дошла HugЧестито ти проходило момченце:)

За гърнето и аз до лятото няма да правя сериозни опити,по скоро когато е на кеф с играчки да поседи,за да свикне пак поне малко с този предмет.После ще мислим как ще се учим точно.Дотогава мисля да почета повечко по темата,а и да питам неото за някое трикче.Когато стане тогава-както няма дете да не е оставило бибката,така и няма дете да не свикне да ходи в тоалетната.Верно по-рано,по-добре,но не мисля да хабя нерви за това.

Снощи да похваля Ая не се беше будила.Приспах я,защото въпреки че не се кърмим,и тя все в мен спи,оставих я в легълцето и баба ми седна до нея.Оттам за 5 мин се оправих и тръгнахме:)Та 2 часа ни нямаше,само беше мръннала и с бибка се оправила работата.Добре че не беше тормозила женицата:)А иначе животът навън си е хубав JoyНе бях ходила на нощно заведение над година и половина #CrazyБяхме в Камино,много не си падам по пиано барове,забавленията са ми били малко по-дивашки навремето,но ми се видя прекрасно hahaha...след тази пауза...И само след едно уиски днес едвам се надигнах,а и не спах хич...поне ми даде аванта,стана чак след 8.

След някой и друг месец може пак да опитам Joy

Вчера й поръчах тортата,в четвъртък ще взема оттам и разни сладки и соленки,и това ще е май:)Ако ми дойде муза и имам време може и хапки някакви ама то за 2 часа толкова храна не знам...А и ние ще сме семейно,малко хора...Няма да се престаравам:)

Днес много гнусно време,май няма да има разходка.Да поспи сега добре,че само вътре...Лек ден от нас!

# 566
  • София
Много именници сме имали в темата - не се постарах да ги извадя, но plams е свъпшила тая полезна работа!

Честито на именниците още веднъж!

Да, времето е голяма гняс днеска - ще ме споходят мракобесни мисли ако така продължава.
Кали, браво на момичето, че е било послушно. Ето ти добра причина да я оставяш по-често и да се забавляваш. /боже, къде съм тръгнала и аз да те съветвам  ooooh! /

Аз сътворих някакво кулинарно извръщение и сега ме е страх да отворя фурната  Rolling Eyes При скумрията метнах кисели кратавички, маслини и домати, но нещо не ми вдъхна доверие всичкото тва.
Ама довечера ще го мислим - сега каквото такова.

# 567
Мама Ива, честит имен ден и на твоето момченце Ники, да е жив и здрав, много щастлив и батко за пример!  Hug

# 568
Честит празник на имениците днес! Николай на evelita, Николай на elli_g, Никола на c'Mon, Никола на Meмчо, Никол на BetiBoko! Да са здрави, а за големите cheers

Честит рожден ден на порасналата принцеса на Мама angelbaby99 и на Емануил на Мама  Palpite!

Да благодаря на всички, които ни поздравиха; чрд мина много вълнуващо за гостите и изтощително за мен...но Мишето бе много весел - справи страхотно и си спинка и си хапва и си получаваше подаръците Hug
Днес времето тук бе тихо и до обед направихме разходката навън.

Да споделя и нашия опит с гърнето: от месец съм започнала и вече имаме дни с чисти памперси  Peace, а иначе сутрин след ставане /тази сутрин свършихме и двете работи/, после след закуска, преди разходка/след разходка, преди лягане - получава се, че слагам Мишето през час  и нещо на гърне. Когато се киселее и не е спокоен не настоявам и го чакам да се успокои.
Хубав ден на всички!
Забравих да честитя и имения ден на батко Ники на mama_Iva!

Последна редакция: вт, 06 дек 2011, 17:37 от pipi_mb

# 569

ПОли.т , браво на порастналото момиче. Завиждам ти, въпреки ,че май и ние сме оп вашия път. На теб не ти ли е леко гузно и някак си да ти липсва?

Ами, честно казано не ми е гузно. Незная, перде ли съм (или щора) Joy, ама след като детето си го показва, че така иска, аз не смятам да изпадам в драми или депресии. Рано или късно все ще се стигне до отбиване. Супер е че успях да кърмя цяла година.

Вижте на каква странна кукла попаднах....Чак се чудя как измислят такива глупости newsm78
http://www.toytownbg.com/?toy=10.4.9397

Хайде да видим в гадното време моята девойка колко време ще спи в къщи..... Че нали спим все по улиците, ама днес няма... Crazy

Общи условия

Активация на акаунт