Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

  • 29 912
  • 181
  •   1
Отговори
# 120
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
 Марулке,взимам пресен портокал(лимон) и настъргвам оранжевото/жълтото на кората право в крема,преди да го сложа да се вари.

   Виждала съм да се продават и готови корички.  Simple Smile

   Преди години с майка ми сушихме коричките(само цветния слой без бялото) и после ги смилахме в кафемелачка.

Това за мен е абсурдно, като човек запознат с вноса на цитруси и обработването на корите не бих си позволила да направя такова нещо. Има толкова химия в тези кори, че свят да ти се завие. Преди години мъж ми така скопоса детето - даде й лимон с кората и след няма час се наду милата и в спешното ходихме да й бият урбазон. Аз си мислех, че се продават някъде готови, но да купя от пазара и да варя домашно - абсурд. Горещо НЕ ви го препоръчвам и вие да го правите. Сега се замислям, че има по сладкарските борси есенции портокал, вероятно може с това да се замести. Лимон съм стъргала, ама баба имаше дръвче и имахме домашни лимони.

Извинявам се за тирадата, но се изумих от идеята да го права в домашни условия, че и да го ядем после Embarassed

# 121
  • Мнения: 7 433
  Досега вкъщи не сме имали проблем с коричките,а в колко сладкиши ги слагам!
  Това е моят опит.
  Вие се ориентирайте според вашия.  Simple Smile Peace

# 122
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
  Досега вкъщи не сме имали проблем с коричките,а в колко сладкиши ги слагам!
  Това е моят опит.
  Вие се ориентирайте според вашия.  Simple Smile Peace

То тези неща с времето се натрупват, нали знаеш  Peace Решението разбира се е твое, децата и семейството също. Аз споделих това, което зная, защото съм запозната.

# 123
  • Мнения: 7 433
 Благодаря за споделеното.
 Други въпроси по рецептата?  Rolling Eyes

# 124
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Благодаря за споделеното.
 Други въпроси по рецептата?  Rolling Eyes

И що така с лошо? Просто видях това и ме впечатли, реших да споделя знанието си, като разбира се можеш ти или който да е сам да прецени и избере. Рецептата никак не е лоша, правила съм Наполеон не малко пъти, доста торти съм направила, но това е друга монета.

Явно не е редно да пиша повече в темата ти, извини ме.

# 125
  • Мнения: 7 433
   Що с лошо,Марулке?   #Crazy Laughing
   Споделила си.Благодарих ти.Всичко е наред!  Peace Поне така мисля.  Thinking
 

   За неподозираните вреди на различни продукти в кухнята може да се пусне цяла тема.
   Кой ,примерно,правейки Медовици или Меденки, се замисля за вредните вещества,които се образуват по време на загряването на меда?Колко народ без да им мигне око ползват маргарин и майонеза в кухнята?А блъсканото с хормони и прочии "мръсотии" месо ,колко хора са го отказали?
   За това може да се дискутира много. yes  Peace

    Мислех все пак ,че проявяваш интерес към конкретната рецепта.Но,ако греша,здраве да е!   Simple Smile
   Ако пък не греша,добре си дошла да пишеш,питаш,споделяш или каквото си решиш.  Искрено се зарадвах,като видях ника ти в "новите публикации".  Hug
   
   
   
   

# 126
  • Мнения: 309
  Досега вкъщи не сме имали проблем с коричките,а в колко сладкиши ги слагам!
  Това е моят опит.
  Вие се ориентирайте според вашия.  Simple Smile Peace
аз също слагам, просто измивам преди това с веро и топла вода, един два пъти и после слагам.! Peace

# 127
  • Мнения: 42
  Селма, здравей много хубава изглежда тази торта   ще пробвам и аз, но имам един въпрос: колко време трябва да стои в хладилника да стегне, не съм правила никога нещо със желатин и колко  сантиметра трябва да е голяма купата. Извинявай предварително ако си го уточнила а аз не съм го видяла. И сега се сещам как мислиш дали ще стане с домашна юфка два патета за да стане 400 гр. кори .-имайки предвид че млечна баница става и с юфка.

# 128
  • Мнения: 7 433
desislsva,благодаря!   Simple Smile

Цитат
колко време трябва да стои в хладилника да стегне
5-6 часа трябва да са достатъчни.Но ти ще видиш и променената консистенция на тортата,като леко поклатиш купата.

Цитат
колко  сантиметра трябва да е голяма купата
моята е с диаметър на дъното около 20 см
и с височина около 10 см
и горния диаметър 32 см

Но не я запълвам цялата,както личи по снимките.

Цитат
И сега се сещам как мислиш дали ще стане с домашна юфка два патета за да стане 400 гр. кори .-имайки предвид че млечна баница става и с юфка.
    Не знам....Никога не съм използвала юфка....

    Успех!  Hug

# 129
  • Мнения: 7 433
  Досега вкъщи не сме имали проблем с коричките,а в колко сладкиши ги слагам!
  Това е моят опит.
  Вие се ориентирайте според вашия.  Simple Smile Peace
аз също слагам, просто измивам преди това с веро и топла вода, един два пъти и после слагам.! Peace
     И аз правя така.  Simple Smile

# 130
  • Мнения: 42
  Селма, благодаря за отговора като я направя ще кажа и аз моето мнение дано да стане като на другите от първият път.  Е може пък от втори опит ще видим . Успех на всички които ще я правят .

# 131
  • На топло...
  • Мнения: 584
Рецептата изглежда много апетитна Grinning. Само да приключа с диетуването и я правя Wink!

За необработените лимони, има ги на пазара. Био Peace.
Аз купувам само такива, ако ще ползвам кора Simple Smile.

# 132
  • София
  • Мнения: 650
Днес и аз я направих. Имах малък проблем с корите при печенето. Там където бях наслагала парченцата масло, корите се бяха слепили и след печенето пак си останаха слепени. Въпреки това, мисля че бяха изпечени. За пръв път правя нещо с желатин и ми е много интересно, какво се е получило. При правенето на крема, разбих белтъците на сняг и ги прибавих отделно. Крема стана пухкав и доста като количество (от 1 литър мляко, около 2 литра крем newsm78). Утре ще покажа снимки, стига да е станало нещо   chef

# 133
  • Мнения: 7 433
Rouzi,и при мен корите се слепват,но аз ги разлепвам след изпичането  с ръце.  Peace

Стискам палци тортата "да се представи" по най-добрия начин. Hug

# 134
  • На топло...
  • Мнения: 584
Aз наскоро правих на Кампари кремпитата Grinning. Момичетата там също имаха проблем със слепването с маслото. Така че запекох само корите докато изпръхнат - да им се дръпне влагата, но още да не са розовко-кафеникави и тогава наръсих с разтопеното масло. Получи се много добре, нищо не беше слепнало Peace.
Мисля и при Наполеона така да процедирам като му дойде времето Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт