Торта "Мързелив Наполеон" с класически крем (стъпка по стъпка)

• 29 916
  • 181
  •   1
Отговори
# 135
Нану,мерси за идеята!  thumbsup

# 136
  • София
Да споделя за резултата. Тортата беше вкусна, определено беше одобрена, но там където корите се бяха слепили си седеше по-твърдо. Следващия път ще ги разделям, или ще пробвам варианта да ги разделям, или ще ги изпека без масло, а после ще ги поръся с разтопено масло. Мерси за идеята   bouquet

# 137
Следващия път ще ги разделям, или ще пробвам варианта да ги разделям, или ще ги изпека без масло, а после ще ги поръся с разтопено масло.

По-добре ги изпечи с маслото и после раздели каквото се е слепило ,така ще придобият приятен аромат на "бутер" печиво.
     С другия вариант няма да е същото.  Peace

# 138
  • На топло...
Всъщност ароматът не страда изобщо Wink.
Бутер е все пак маслото, на което му трябва съвсем малко запичане. Като се наръсят с разтопено масло все още белите, но вече изпръхнали кори, първо не залепват и второ - маслото има известно време да "джъзне" докато корите порозовеят, та ароматът си е там. Ако се сложат парченца, те трябва все пак първо да се стопят, което е почто същото като да наръсиш с течното вече масло, само дето има по-добро разпределение и не се слепва нищо в този вариант...
Но това е лично мнение, моят опит показа, че ухае чудесно на "бутер" и по този начин Peace.

# 139
Нану,абсолютно подкрепям идеята с поръсването!  Peace
Само че момичето иска да ръси корите след като се изпекат.А идеята е корите да се изпекат заедно с маслото.  Simple Smile

# 140
  • На топло...
Oх да ooooh!, извинявам се, от многото висене покрай печката с меденки и ваниленки Grinning съм недогледала Peace.

# 141
Привет

Снощи направих отново един от вече любимите ми сладкиши,  за което мога да изкажа огромни благодарности отново на Селма  bouquet newsm20 newsm20 newsm20

Направих си мои промени. Първо увеличих количеството крема, тъй като предния път го сложих в тава, в която пека питки и ми се видя малко. Сложих два желатина на Йоткер. Количеството на корите оставих както си е по рецепта. Орехи нямах и не съм слагала, но му сложих стафидки. Тази сутрин му направих глазура, като добавих и един шоколад, защото моя сладкиш съответно е по-голям. И отгоре го украсих с кокосови стърготини.

Сладкишът е за подарък на моя баща за имения му ден. Майка и татко ми казаха през седмицата, че не искат друг подарък, а да направя нещо сладичко.

Довечера ще видим как е на вкус.  bouquet

# 142
  • В една Дупка.
Точно навреме открих  и направих тортата.  bouquet
Утре имаме именник вкъщи Grinning
Благодаря Селма, и друг път съм правила твои сладкиши...
Проблем със слепването на корите имах и аз, но при самото ръсене допълнително ги разделях с пръсти. Резултата - утре! Wink

# 143
И аз благодаря за рецептата.Правила съм я но корите са отдолу а крема отгоре ,а най отгоре запичам разбитите на сняг белтъци.Сега я направих по твоя начин,но ми се видя,че кремът е малко и направих още 1/2л. Сега стяга и децата се облизват с нетърпение покрай него.

# 144
Тази торта звучи страхотно, обожавам сладкиши с крем и кори или многолистно тесто, ще я пробвам задължително.

# 145
И аз благодаря за рецептата.Правила съм я но корите са отдолу а крема отгоре ,а най отгоре запичам разбитите на сняг белтъци.Сега я направих по твоя начин,но ми се видя,че кремът е малко и направих още 1/2л. Сега стяга и децата се облизват с нетърпение покрай него.
   Да.  Simple Smile Peace Това,което правиш,е крем пита.И аз много я обичам!  Heart Eyes
   Интересно ми е,какво ще се получи с доза и половина крем.Тортата и с 1 порция е доста креместа.....  newsm78 Ще чакам да споделиш!  thumbsup

evelinal ,ще чакам отзив и за твоята вариация.  Simple Smile

BuBiCa, да ти е жив и здрав именника!   bouquet
  Фукла, Радвам се,че се заинтересува от мързеливия ми Наполеон,за мен е чест!  bowuu Дано ти допадне рецептата!  Hug

# 146
Вкусно звучи, ще трябва да се пробва. Heart Eyes

# 147
Добро утро

Ето моя резултат. Много вкусно се беше получило, само глазурата нещо се разтече малко, но това не повлия на крайния резултат.

Така, че, чакаме те Селма с още подобни страхотни рецепти.

Лек ден

# 148
evelinal,да не си сложила повече мляко в глазурата?По принцип тя се получава доста гъста и не се разтича.  Rolling Eyes

Радвам се,че ти хареса вкусът на тортата!  Hug

# 149
  • В една Дупка.
Страхотна торта..  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт